loading...

دانلود پاورپوینت طرح توجیهی و کاراموزی

دانلود پایان نامه های دانلودی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی پروژه رشته تربیت بدنی

خوش امدگویی

با عرض سلام و احترام خدمت شما کاربر عزیز. از اینکه وبسایت من رو برای خواندن انتخاب کردید از شما کمال تشکر را دارم.  من مهدی بنی حسن  دانشجوی مهندسی کشاورزی هستم که افتخار دارم اطلاعات مربوط به طرح توجیهی پاورپوینت، کاراموزی و  مقالات آموزشی را از طریق این وبسایت در اختیار شما سروران گرامی بگذارم. 

در این سایت تنها کاراموزی طرح های توجیهی و پاورپوینت های اموزشی ارائه می شود.و از ارایه پروژه و پایان نامه به دلیل مغایر نبودن با قوانین کشور معذوریم.

درگاه پرداخت اینترنتی این وبسایت توسط درگاه واسط آرین پال و زرین پال  مورد تایید قرارگرفته است.

لینک دانلود فایل بعد از پرداخت به صورت آنی باز می شود.

ایمیل پشتیبانی سایت  mahdipnut@yahoo.com

شماره تماس پشتیبانی سایت : 09191968068 فقط پاسخگو به پیامک


مراحل خرید فایل مورد نظر  :

1.کلیک بر گزینه خرید.
2.وارد کردن اطلاعات نام و نام خانوادگی ، ایمیل و شماره تلفن همراه.
توجه پست الکترونیکی همان ایمیل می باشد.در صورتی که ایمیل شخصی ندارید ادرس mahdipnut@yahoo.com وارد کنید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب ( با کلیه کارت هایی که عضو شتاب هستند قادر به خرید هستید)
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر ( دانلود فایل آنی  و پس از پرداخت لینک دانلود باز می شود.)

پایان نامه رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش فیزیولوژی ورزشی

با موضوع تأثیر مکمل امگا3 و یک دوره تمرین هوازی بر سطوح گرلین، لپتین، میزان اشتها و  ترکیب بدن در زنان دارای اضافه وزن و چاق

 
 
 
چكيده :
مقدمه: گرلين و لپتین هورمون هایی هستند كه در تنظيم تعادل انرژي و کنترل وزن نقش مهمی دارند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر مصرف مکمل امگا3 و تمرین هوازی بر سطوح گرلین، لپتین، ترکیب بدن و میزان اشتها در زنان دارای اضافه وزن  و چاق  بود. 
 
مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 75 نفر از زنان 35 تا 45 ساله سالم و چاق  به صورت تصادفی در پنج گروه (تمرین، مکمل+ تمرین، مکمل، دارونما و شاهد) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه های مکمل + تمرین و تمرین، 12 هفته برنامه تمرینی هوازی را اجرا نمودند. همچنین گروه های مکمل+  تمرین و مکمل، روزانه 2 عدد کپسول یک گرمی امگا3 استفاده نمودند. ویژگی های آنتوپومتریکی و نمونه های خونی بعد از 8 تا12 ساعت ناشتایی قبل و بعد از برنامه تمرینی برای سنجش سطوح گرلین و لپتین (روش الایزا) اندازه گیری شد. میزان اشتها با استفاده از پرسشنامه فلینت اندازه گیری شد. از آزمون های گلموگروف اسمیرنوف، تی همبسته و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه برای تجزیه و تحلیل داده ها در SPSS نسخه 20 استفاده شد.
 
 
یافته ها: یافته های آزمون آتالیز واریانس نشان داد که متعاقب 12 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل امگا3  میزان گرلین، اشتها و لپتین در گروه های تمرین و مکمل+ تمرین افزایش و کاهش معنی داری یافت (00/0 P=) که در گروه مکمل، دارونما و شاهد اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
 
 
نتیجه گیری: مکمل یاری امگا3 بر میزان تغییرات هورمون های گرلین، اشتها و لپتین تاثیری ندارد.
 
واژه های کلیدی: تمرین هوازی، امگا3، گرلین، لپتین و میزان اشتها، زنان دارای اضافه وزن وچاق
 
 
دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش فیزیولوژی ورزشی
 

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش فیزیولوژی ورزشی

با موضوع تأثیر مکمل امگا 3 و یک دوره تمرین هوازی بر سطوح گرلین، لپتین، میزان اشتها و  ترکیب بدن در زنان دارای اضافه وزن و چاق

قالب فایل : word --- تعداد 146 صفحه

به همراه تصاویر و نمودار های مربوطه ، پرسشنامه و تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار spss

 
 
 
فصل اول
طرح تحقیق
1-1. مقدمه
دسترسی راحت به غذا و همچنین سهولت در انجام کارهای روزمره یکی از دلایل مهم شیوع چاقی در دهه های اخیر به حساب می آید. مطالعات وسیع بیولوژیکی و درون سلولی، نقش عمده ژنتیک را در بروز چاقی  به اثبات رسانده است. اما تحقیقات گسترده در این زمینه بر اهمیت عوامل محیطی تاکید دارند (21). چاقی از دیرباز به عنوان یکی از عوامل خطرزای بیماری کرونر قلب ذکر شده، اما چگونگی تعامل و ارتباط این دو مقوله در دهه اخیر تا حدودی آشکار گشته است. با پیشرفت تکنولوژي در قرن بیست و یکم و گسترش فقر حرکتی، چاقی فراگیر شده است. در کشورهاي درحال توسعه شیوع چاقی به طور روز افزون در حال افزایش و سن چاقی کاهش یافته است. چاقی، ارمغان پیشرفت‏ تکنولوژی و تغییر شیوه زندگی‏ نسبت به‏ گذشته است. عوامل ژنتیکی، نارسایی‏های هورمونی، فقر حرکتی‏ و رفتاره ای نادرست تغذیه‏ای مهمترین علل چاقی در کودکان و بزرگسالان است (3). 
 
 
1-2. بیان مسئله
در دنیایی که تکنولوژی همراه با دقایق پیشرفت می کند، مشکلات مربوط به سلامتی کاملا تغییر کرده است. امروزه در قرن بیست و یکم بیشتر درگیری های ذهنی که بشر با آن دست به گریبان است، به نوعی با توسعه یافتگی و پیشرفت های مهم علمی و صنعتی مرتبط می باشد، تغییر در شیوه زندگی به دلیل پیشرفت های تکنولوژی و همچنین دگرگونی نوع و مقدار غذا که خود به عوامل متعددی مربوط می شود، موجب بروز شرایطی است که شاید در قرون گذشته کمتر اتفاق می افتاد (37).
 
 
 
1-3. اهمیت و ضرورت تحقيق
چاقی یکی از مشکلات سلامتی در کشورهای در حال توسعه و در کشورهای توسعه یافته است به طوری که حدود یک سوم افراد بزرگسال را تحت تاثیر قرار می دهد (19). زنان هر خانواده، بخش مهمی از افراد جامعه را تشکیل داده و ماهیت و موجودیت آنها ایجاب می کند که از وضعیت تندرستی و آمادگی بدنی مطلوبی برخوردار باشند (4). و همچنین بر اساس نتایج پژوهش های مختلف نشان داده شده است که شیوع بیماری قلبی عروقی در افراد تمرین کرده یا ورزیده کمتر از افراد کم تحرک و چاق است. 
بنابراین ضرورت یافتن راه هایی برای کاهش ناتوانی و مرگ و میر ناشی از این بیماریها، کاملاً محسوس است چرا که به دنبال افت عملکردهای جسمانی، روانی و اجتماعی ناشی از بیماریهای قلبی، دیابت و پر فشار خونی، احتمال بروز دوباره سندرم های حاد کرونری افزایش می یابد که باعث بستری شدن های پیاپی و ایجاد نارسایی های قلبی و ناتوانی می شود (17).
 
 
 
-4.  اهداف تحقيق
1-4-1. هدف کلی
 از تحقیق حاضر تاثیر مصرف مکمل امگا3 و تمرین هوازی بر سطوح گرلین، لپتین، میزان اشتها و ترکیب بدن در زنان دارای اضافه وزن و چاق می باشد.
 
 
1-4-2. اهداف ويژه
1-4-2-1. بررسی تاثیریک دوره مکمل یاری امگا3 همراه با یک دوره تمرین هوازی بر سطوح سرمی گرلین زنان دارای اضافه وزن و چاق.
1-4-2-2. بررسی تاثیر یک دوره مکمل یاری امگا3 همراه با یک دوره تمرین هوازی بر سطوح سرمی لپتین زنان دارای اضافه وزن و چاق.
1-4-2-3. بررسی تاثیریک دوره مکمل یاری امگا3 همراه با یک دوره تمرین هوازی نسبت دور کمر به لگن زنان دارای اضافه وزن و چاق.
1-4-2-4. بررسی تاثیریک دوره مکمل یاری امگا3 همراه با یک دوره تمرین هوازی بر درصد چربی بدن زنان دارای اضافه وزن و چاق.
1-4-2-5. بررسی تاثیریک دوره مکمل یاری امگا3 همراه با یک دوره تمرین هوازی برشاخص توده بدن زنان دارای اضافه وزن و چاق.
1-4-2-6. بررسی تاثیریک دوره مکمل یاری امگا3 همراه با یک دوره تمرین هوازی بر میزان اشتهای زنان دارای اضافه وزن و چاق.
 
 
 
 
فصل دوم
مبانی نظری و پیشینه تحقیق
2-1. مقدمه 
پدیده فعالیت اجتماعی و به ویژه نقش ورزش در تندرستی از ابتدای زندگی اجتماعی بشر مورد توجه بوده و هر یک از دانشمندان به نوعی درباره این مسأله سخن گفته اند. فعالیت بدنی می تواند کیفیت زندگی را در تمام سنین برای همگان و به خصوص در زنان بهبود بخشد. شیوه زندگی فعال باعث می شود تا افراد دوستان جدیدی پیدا کنند، در فعالیت های اجتماعی باقی بمانند و با سایرین در تمام سنین مراوده داشته باشند (12). در یك مطالعه جدید مشخص شده است که زنان بیش از مردان مستعد ابتلا به دیابت نوع دوم هستند. این تحقیق نشان داد زنانی كه زیاد می‌نشینند بیشتر مستعد ابتلا به دیابت هستند در حالی كه این ارتباط در مردان تا این حد مشاهده نشده است (13). به عقیده متخصصان بی ‌تحركی در زنان موجب بروز اختلالات متابولیكی زودرس شده و زمینه را برای ابتلا به دیابت نوع دو فراهم می سازد. مشخص شده است که شیوع بیماری های مغزی در افرادی که از نظر بدنی فعال هستند کمتر است. همچنین فعالیت بدنی می تواند کمک شایانی به درمان برخی اختلالات فکری مثل افسردگی بنماید که در بانوان بیشتر مشاهده می شود (14). جلسات ورزشی برنامه ریزی شده مطابق با سطح تناسب بدنی هر فرد یا پیاده روی ساده می تواند فرصت یافتن دوستان جدید و اتصال با جامعه و کاهش احساس تنهایی و محرومیت اجتماعی را به فرد بدهد. فعالیت بدنی می تواند خود اتکایی و اطمینان به خود را که معیارهایی مبنایی در سلامت روح است افزایش دهد (15). امروزه با پیشرفت علم و فن آوری و دسترسی به ماشین هایی که در وقت و زمان صرفه جویی می کنند و فعالیت های دستی را به ماشینی تبدیل می کنند، رو به افزایش است. صنعت، چهره صنعتی و بهره مندی از ماشین موجب تغییر سبک زندگی فعال دستی به زندگی کم تحرک و ماشینی شده است. استفاده مناسب از عضلات اسکلتی که بخش قابل ملاحظه ای از انرژی روزانه را استفاده می کند، می تواند در تنظیم سلامتی و جلوگیری از افزایش وزن و ضعف عضلانی موثر باشد (50). بنابراین حفظ آمادگی جسمانی برای انجام فعالیت های روزمره با توجه به فشارهای روانی و اقتصادی و بدنی ضروری است. بنابراین به جهت داشتن یک زندگی با کیفیت، داشتن عضلات اسکلتی مناسب می تواند حافظ سلامتی باشد. ضمن اینکه بهره مندی از عضلات متوازن و قوی پایه و اساس فعالیت های موفق ورزشی است (66).
 
 
 
فهرست مطالب
عنوان         صفحه
فصل اول
1-1. مقدمه..........................................................2
1-2. بیان مسئله..................................................3
1-3. اهمیت و ضرورت تحقیق....................................7
1-4.اهداف تحقیق........................................................8
1-4-1. هدف کلی..................................................8
1-4-2. اهداف ویژه...............................................8
1-5. فرضیه های تحقیق.................................................10
1-6. محدودیت های تحقیق...................................................10
1-6-1. محدوديت‌هاي قابل كنترل..............................................10
1-6-2. محدوديت‌هاي غیر قابل كنترل.....................................10
1-7. تعریف اصطلاحات و مفاهیم پژوهش............................10
1-7-1. تمرینات هوازی (تعریف نظری و عملی).......................10
1-7-2. هورمون گرلین (تعریف نظری و عملی)........................11
1-7-3. هورمون لپتین (تعریف نظری و عملی).....................................11
1-7-4. مکمل امگا3 (تعریف نظری و عملی)............................................11
1-7-5. درصد چربی بدن (تعریف نظری و عملی)...........................................11
1-7-6. میزان اشتها (تعریف نظری و عملی).............................................12
1-7-7. زنان چاق و دارای اضافه وزن (تعریف نظری وتعریف عملی)..........................12
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق
2-1. مقدمه .........................................................................................14
2-2. بی تحرکی، چاقی و عوارض مربوط به آن...............................................15
2-3. اهمیت فعالیت بدنی و داشتن زندگی سالم........................................16
2-3-1. نقش فعالیت‏های ورزشی در کنترل وزن................................................16
2-3-2. اثرات مفید ورزش بر بدن انسان.........................................................17
2-3-3. تاثیر فعالیت بدنی بر تناسب فیزیکی با افزایش سن..............................18
2-3-4. چاقي و افزايش وزن........................................................................18
2-3-5. محروميت و محدوديت غذايي.............................................................19
2-3-6. كاهش وزن و مصرف كربوهيدرات هاي تصفيه شده و چربي ها ...........20
2-3-7. تاثير تعداد وعده هاي غذايي بر روي كلسترول خون..........................20
2-4. تمرینات هوازی........................................................................................21
2-4-1. انجام تمرينات هوازي ............................................................21
2-4-2. سیستم هوازی...............................................................................12
2-4-3. فعالیت های هوازی..........................................................................21
2-4-4. استقامت هوازی...................................................................21
2-4-5. ظرفیت هوازی.......................................................................22
2-4-6. آمادگی و آستانه هوازی.......................................................22
2-5.  لیپیدهای خون.....................................................................22
2-5-1. لیپوپروتئین با چگالی پایین ( LDL)....................................23
2-5-2. (لیپوپروتئین با چگالی بالا ( HDL)...................................23
2-5-3. کلسترول تام...............................................................23
2-5-4. عوامل افزایش دهنده کلسترول خون ..........................................24
2-5-5. نقش افزایش کلسترول خون در افزایش خطر بیماری قلبی عروقی.........25
2-6.  چربي¬ها و ذخایر آن در بدن....................................25
2-6-1. بافت چربي...........................................................26
2-6-2.  بسيج و متابوليسم چربي.......................................26
2-6-3. اكسيداسيون چربي بدن..................................................27
2-6-4.  هورمون هاي مؤثر بر متابوليسم چربی..............................29
2-6-5. تأثير رژيم غذايي بر اكسيداسيون چربي-ها....................................30
2-6-6. تمرين و اكسيداسيون چربي..................................................31
2-6-6-1. تمرين استقامتي و اكسيداسيون چربي.....................................................31
2-6-6-2. تمرين شديد و اكسيداسيون چربي.........................................32
2-6-6-3.   بیشینه اکسیداسیون چربی..................................................32
2-6-6-4. اثر توده چربي بدن و اكسيداسيون چربي ها................................32
2-6-6-5. تنوع تمريني و اكسيداسيون چربي ها.......................................33
2-7. اکسیداسیون چربی................................................34
2-7-1. منابع اصلي انرژي به هنگام فعاليت ورزشي..............................35
2-7-2. عوامل تعيين كننده سهم كربوهيدرات و چربي در هزينه انرژي.............................35
2-7-2-1. شدت فعالیت ورزشی.......................................................35
2-7-2-2. مدت فعالیت ورزشی......................................................35
2-7-2-3. سطح آمادگی بدنی......................................................36
2-7-2-4. ميزان گليكوژن اوليه و رژيم غذايي...................................36
2-7-2-5. دماي محيط.........................................................37
2-8. لپتين.............................................................37
2-8-1. تنظيم سطح سرمي لپتين .....................................................38
2-8-2. تولید لپتین و عملکرد آن ..............................................39
2-8-3. لپتین و فعالیت بدنی کوتاه مدت..............................................41
2-8-4. لپتین و فعالیت بدنی طولانی مدت.......................................................42
2-8-5. لپتين و بيماري قلبي.................................................................44
2-8-6. ارتباط لپتين و انسولين................................................45
2-9. انسولين ..................................................................46
2-9-1. مقاومت به انسولين ............................................47
2-10. گرلین............................................................................47
2-10-1. گرلین و شرایط انرژی....................................................48
2-10-2. اشکال گرلین............................................................49
2-10-3. گرلین و فعالیت بدنی................................................49
2-11. مکمل ها.................................................................50
2-11-1. مکمل امگا3.............................................................51
2-11-2. نقش های احتمالی امگا3 در بدن....................................52
2-11-3. میزان مجاز مصرف مکمل امگا3.........................................52
2-11-4. عوارض جانبی...................................................................53
2-12. پیشینه تحقیق   .....................................................................53
2-13. جمع بندی........................................................................59
 
 
فصل سوم: روش شناسی پژوهش
3-1. مقدمه....................................................................62
3-2. روش تحقیق...................................................................62
3-3. جامعه و نمونه آماری پژوهش ...................................................63
3-4. متغیر های تحقیق...............................................................64
3-4-1. متغیر مستقل.................................................................64
3-4-1. متغیرهای وابسته...........................................................64
3-5. ابزار جمع‌آوری اطلاعات......................................................64
3-6. اندازه گیری متغیرهای تحقیق.................................................65
3-6-1. درصدچربی بدن................................................................65
3-6-1-1. اندازه گیری ضخامت چین پوستی سه سر بازو.............................................65
3-6-1-2. اندازه گیری ضخامت چین پوستی فوق خاصره ای...........................................66
3-6-1-3. اندازه گیری ضخامت چین پوستی ران................................................66
3-6-2. ارزیابی های تن سنجی..................................................................67
3-6-3. لپتین..........................................................................................68
3-6-4. گرلین.....................................................................................68
3-6-5. میزان اشتها......................................................................................68
3-6-6. کالری دریافتی.............................................................................68
3-7. روش‌های آزمایشگاهی.............................................................69
3-8. پروتکل های پژوهش.....................................................70
3-8-1. پروتکل تمرین................................................................70
3-8-2. پروتکل تغذیه.....................................................................70
 
3-9. روش آماری...................................................................71
فصل چهارم: یافته های پژوهش و تجزیه و تحلیل داده ها
4-1. مقدمه...........................................................................73
4-2. تجزیه و تحلیل توصیفی یافته های پژوهش..................................73
4-2-1. اطلاعات و ویژگی های توصیفی آزمودنی-ها...............................73
4-2-2. یافته های مربوط به متغیرهای پژوهش..................................74
4-3 . بررسی طبیعی بودن توزیع داده-ها...................................75
4-4.  آزمون فرضیه-ها..............................................................77
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
5-1. مقدمه.................................................................................97
5-2. خلاصه تحقیق.....................................................................97
5-3. بحث و بررسی......................................................................99
5-4. بررسی فرضیه ها..............................................................100
5-4-1. هورمون گرلین و لپتین........................................................100
5-4-2. اشتها................................................................................106
5-4-3. شاخص توده بدن و درصد چربی............................................109
5-4. جمع بندی...........................................................................111
5-5. پیشنهادات پژوهشی............................................................112
5-5-1. پیشنهادات پژوهشی.........................................................112
5-5-2. پیشنهادات کاربردی.............................................................112
منابع........................................................................................113
پیوست ها ..................................................................................121
 
فهرست جدول ها
عنوان                                                                                                                                       صفحه
جدول 3-1.خلاصه روش تحقیق............................................................63
جدول 4-1. ویژگی های آزمودنی های پژوهش............................................74
جدول 4-2.میانگین و انحراف معیار تمامی متغیرهای پژوهش....................................74
جدول 4-3. نتایج آزمون کلموگروف- اسمیرنف برای تمامی متغیرهای تحقیق...........76
جدول 4-4. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر گرلین..............................77
جدول 4-5. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر گرلین...........................................77
جدول 4-6. نتایج آزمون t همبسته در گروه های تحقیق در متغیر گرلین...................79
جدول 4-7. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر لپتین...........................80.
جدول 4-8. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر لپتین..........................................80
جدول 4-9. نتایج آزمون t همبسته در گروه های تحقیق در متغیر لپتین.................81
جدول 4-10. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر WHR.........................82
جدول 4-11. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر WHR....................................83
جدول 4-12. نتایج آزمون t همبسته در گروه های تحقیق در متغیر WHR...................84
جدول 4-13. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر درصدچربی.........85
جدول 4-14. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر درصد چربی..................................86
جدول 4-15. نتایج آزمون t همبسته در گروه های تحقیق در متغیر درصد چربی...........87
جدول 4-16. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر شاخص توده بدن.............88
جدول 4-17. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر شاخص توده بدن............................89
جدول 4-18. نتایج آزمون t همبسته در گروه های تحقیق در متغیر شاخص توده بدن....................90
جدول 4-19. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر اشتها.........................91
جدول 4-20. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر اشتها...............................92
جدول 4-21. نتایج آزمون t همبسته در گروه های تحقیق در متغیر اشتها......................93
جدول 4-22. خلاصه نتایج پژوهش...................................94
 
 
 
فهرست شکل ها
عنوان                                                                                                                                       صفحه
شكل 2-1. ساختار پروتئینی لپتین.................................................................38
شكل 2-2. نماي شماتيك جهت نشان دادن عملكرد لپتين.......................................39
شکل 2-3. اثرات لپتين............................................................................................40
شكل 2-4. نتيجه بروز جهش در ژن لپتين در موش..........................................................41
شکل 3-1. نموگرام و کالیپر جهت اندازه گیری چین های پوستی..........................................65
شکل 3-2. اندازه گیری ضخامت چین پوستی سه سر بازو.............................66
شکل 3-3. اندازه گیری ضخامت چین پوستی فوق خاصره ای..........................................66
شکل 3-4. اندازه گیری ضخامت چین پوستی ران.............................................................67
شکل 3-5. اندازه گیری متغیرهای آنتروپومتریک...............................................67
شکل 4-1. میانگین متغیر گرلین در پنج گروه........................................................78
شکل 4-2. تغییرات گرلین در پیش آزمون و پس آزمون در تمامی گروه ها......................................79
شکل 4-3. میانگین متغیر لپتین در پنج گروه...........................................................81
شکل 4-4. تغییرات لپتین در پیش آزمون و پس آزمون در تمامی گروه ها...............................82
شکل 4-5. میانگین متغیر WHR در پنج گروه................................................84
شکل 4-6. تغییرات نسبت دور کمر به لگن در پیش آزمون و پس آزمون در تمامی گروه ها...............85
شکل 4-7. میانگین متغیر درصد چربی در پنج گروه............................................87
شکل 4-8. تغییرات درصد چربی در پیش آزمون و پس آزمون در تمامی گروه ها............................88
شکل 4-9. میانگین متغیر BMI  در پنج گروه..............................................................90
شکل 4-10. تغییرات شاخص توده بدن در پیش آزمون و پس آزمون در تمامی گروه ها..........................91
شکل 4-11. میانگین متغیر اشتها در پنج گروه........................................................................93
شکل 4-12. تغییرات اشتها در پیش آزمون و پس آزمون در تمامی گروه ها.............................94
 
 
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پایان نامه بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 70 هزار تومان
قیمت : 40 هزار تومان

دانلود پایان نامه تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش فیزیولوژی ورزشی با موضوع :

تعیین آثار برنامه تمرین ترکیبی و مکمل یاری فروگلوبین بر عملکرد هوازی و عصبی ـ عضلانی، لیپیدهای سرم و وضعیت آهن زنان با کمبود ذخایر آهن

 
 

چكيده :

هدف: هدف كلي پژوهش حاضر، بررسی و تعیین آثار برنامه تمرین ترکیبی و مکمل یاری فروگلوبین بر عملکرد هوازی و عصبی ـ عضلانی، لیپیدهای سرم و وضعیت آهن زنان با کمبود ذخایر آهن بود. 

 
 
روش ها: برای این کار تعداد 36 نفر از زنان تمرین کرده  کم خون مبتلا به فقر آهن (با میانگین سنی3/6±8/29،  قد 6±5/165، وزن 2/6±42/60 و شاخص توده بدن 4/4±55/19) که از طریق غربالگری اولیه انتخاب شده بودند، به طور تصافی در 3 گروهمساوی مکمل + تمرین ترکیبی، دارونما + تمرین ترکیبی و شاهد تقسيم شدند. قبل و بعد از 8 هفته برنامه تمرین ترکیبی و مکمل گیری فروگلوبین، وضعیت آهن، پروفایل لیپیدی (HDL، LDL، TG و کلسترول)، توان هوازی و عملکرد حرکتی(تعادل، عکس العمل، هماهنگی) مورد ارزیابی قرار گرفت. برای مقایسه نتایج قبل و بعد از مصرف مکمل در هر گروه، از آزمون آماری t همبسته و برای مقایسه نتایج 3 گروه با یکدیگر، از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. سطح معنی داری 05/0P< تعیین شد.
یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد که مصرف مکمل فروگلوبین و 8 هفته تمرین ترکیبی باعث بهبودی معنی داری در مقادیر آهن، فریتین، هموگلوبین و هماتوکریت در گروه مکمل نسبت به وضعیت قبل از اجرای برنامه تمرینی و تغذیه ای و نسبت به گروه دارونما و شاهد شده است (05/0P<). توان هوازی، ترکیب بدن، عملکرد عصبی عضلانی و نیمرخ لیپیدی در هر دو گروه تجربی نسبت به قبل از اجرای برنامه تمرینی و مکمل افزایش معنی دار داشته که با گروه شاهد نیز تفاوت معنی داری دارد (05/0P<).
نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان می دهد که مصرف مکمل فروگلوبین با تمرینات ترکیبی در افراد دارای کم خونی فقر آهن سبب بهبودی وضعیت آهن شد ولی اثر مضاعفی بر توان هوازی، نیمرخ لیپیدی و عملکرد عصبی عضلانی در مقایسه با تمرین ترکیبی+دارونما نداشت.
واژه های کلیدی: تمرین ترکیبی، مکمل فروگلوبین، وضعیت آهن، عملکرد حرکتی و پروفایل لیپیدی.
 
 
 
فصل اول
 طرح تحقیق
 
1-1. مقدمه
مسئله شناخت انسان و جنبه های مختلف استعداد و توانایی های او در عصر حاضر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اهمیت مسئله هنگامی بیشتر آشکار خواهد شد که دریابیم که استعدادها و امکانات هر فرد، سرمایه هایی پر قدرت و اندوخته هایی گران قیمت برای او و جامعه است و عدم شناخت کمی و کیفی آن منجر به عدم بهره برداری از سرمایه و در نتیجه اتلاف آن می شود (4). یک جامعه سالم زمانی به تکامل مادی و معنوی خواهد رسید که از وجود زنان و مردان سالم برخوردار باشد. زنان و مردانی که با عقل سالم و بدن سالم در راه خدمت به مردم و جلب رضایت پروردگار گام برمی دارند. زنان جامعه ما برای موفقیت در فعالیت های اجتماعی خود و از همه مهمتر برای ایجاد یک محیط گرم در کانون خانواده، باید اول به فکر سلامتی خود باشند. چنین مادرانی هستند که با ایجاد محیط مناسب برای فرزندان و همسران خود، آنان را در کارهای اجتماعی، اخلاقی، آموزشی و غیره یاری و در نهایت یک جامعه سالم و عاری از هر گونه فساد اخلاقی و اجتماعی را پایه ریزی می نمایند (6). یکی از مکان هایی که بانوان کشورمان می توانند در آن به سالم سازی جسم و همچنین روح خود بپردازند، محیط های ورزشی است. محیط های سالمی که زنان در آن می توانند قابلیت های خود را در صحنه های ورزشی بروز دهند و به تناسب توانایی خود در کسب افتخار و قهرمانی برای خود و کشور شرکت نمایند (3).
 
بيماري هاي ايسكميك ميوكارد امروزه به عنوان اصلي ترين عامل مرگ و مير در جوامع مختلف صنعتي و در حال پيشرفت تلقي مي‌گردد و مهمترين و شايع ترين اتيولوژي آن پديده آترواسكلروز است كه بصورت روند طبيعي در همه مردم به درجاتي بروز مي‌كند. در گروه هاي خاصي پديده آترواسكلروز از سرعت و گستردگي بيشتري برخوردار شده و روند بيماري‌زائي جدي به خود مي‌گيرد و منجر به بروز ايسكمي ميوكارد و حوادث مربوط به آن حتي در سنين پائين مي‌گردد. عللي كه باعث تشديد اين بيماري در گروه هاي خاصي مي‌شود از ساليان پيش به عنوان فاكتورهاي خطر مورد توجه قرار گرفته‌اند. اثر بسياري از اين عوامل مانند فشار خون بالا، ديابت، سيگار و هیپرليپيدمي كاملاً اثبات شده و به عنوان فاكتورهاي خطر مهم تلقي مي‌شوند (1). عوامل ديگري نيز در طول سال هاي اخير مورد توجه قرار گرفته‌اند تا شايد بتوان با شناخت كليه فاكتورهاي تأثيرگذار گام هاي مؤثري در پيشگيري از اين بيماري برداشت. به عنوان نمونه ميزان هموسيستئين سرم، فيبرينوژن سرم و همچنين ذخایر آهن بدن مورد بررسي قرار گرفته‌اند (6). 
در خصوص ذخایر آ‌هن بررسي‌هاي اوليه گوياي اين نظر است كه افزايش ذخایر آهن بدن باعث تشديد بروز آترواسكلروز مي‌شود و اين نظريه نيز مطرح است كه احتمالاً يكي از عوامل مؤثر در كاهش آترواسكلروز در دوره باروري زنان از دست دادن آهن به دليل خونريزي ماهيانه است كه با قطع عادت ماهيانه و افزايش ذخایر آهن اين احتمال بيشتر مي‌شود (8). با این حال کمبود ریز مغذی ها یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی جهان محسوب می شود به طوریکه  بیش از یک سوم جمعیت جهان از سوء تغذیه ریز مغذی ها رنج می برند. در بین ریز مغذی ها، آهن و کم خونی ناشی از فقر آهن از اهمیت خاصی برخوردار است و یکی از مهم ترین و شایع ترین مشکلات تغذیه ای است (18). کم خونی فقر آهن توأم با عوارض سوء بر توان عضلات، بازده فیزیکی، تکامل ادراکی و رفتاری و یادگیری بوده و باعث بروز اختلال در سیستم ایمنی و تنظیم درجه حرارت بدن می شود (20). آهن تاثیر بسزایی بر اجرای فعالیت های ورزشی داشته و می تواند خستگی عضلانی را به تاخیر اندازد (11). نقش آهن در حمل اکسیژن به ویژه هنگام فعالیت ورزشی حائز اهمیت است و بدون آن بدن قادر نیست گلبول های قرمز سالم تولید کند و اکسیژن کافی به عضلات مغز و سایر اندام ها برساند، بنابراین آهن بر مقادیر حداکثر اکسیژن مصرفی و کاهش غلظت لاکتات خون نیز موثر است (11).
 

دانلود پایان نامه اماده رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی

پایان نامه تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش فیزیولوژی ورزشی با موضوع :

تعیین آثار برنامه تمرین ترکیبی و مکمل یاری فروگلوبین بر عملکرد هوازی و عصبی ـ عضلانی، لیپیدهای سرم و وضعیت آهن زنان با کمبود ذخایر آهن

قالب فایل : word ( قابل ویرایش ) --- تعداد 158 صفحه 
به همراه تصاویر ، نمودار های مربوطه و تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار spss
 
 
 
 
1-2. بیان مسئله
کمبود ریز مغذی ها یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی جهان است و بیش از یک سوم جمعیت جهان از سوء تغذیه ریز مغذی ها رنج می برند. در بین ریز مغذی ها، آهن و کم خونی ناشی از فقر آهن از اهمیت خاصی برخوردار است و یکی از مهم ترین و شایع ترین مشکلات تغذیه ای است (18).
کم خونی فقر آهن، باعث ایجاد اختلال در بسیاری از جنبه های سلامتی انسان از جمله کاهش توانایی فیزیکی و فکری در انجام کار، کاهش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن می گردد (6). کاهش ذخیره آهن منجر به عدم تعادل بین نیاز های فیزیولوژیک بدن از قبیل رشد، خونریزی ماهانه و حاملگی و سطح آهن تغذیه ای می شود (17). کم خونی فقر آهن توأم با عوارض سوء بر توان عضلانی، بازده فیزیکی، تکامل ادراکی و رفتاری و یادگیری بوده و باعث بروز اختلال در سیستم ایمنی و تنظیم درجه حرارت بدن می شود (20). با وجود نیاز همیشگی و در همه مراحل رشدی و غیر رشدی به عنصر آهن، دوره نوجوانی به خصوص در زنان که با یک جهش رشدی سریع، کسب فتوتیپ بالغین و ریتم های بیولوژیک مشخص می گردد، نیاز به آهن افزایش می یابد (12). از نظر نیاز بدن به آهن در دوره نوجوانی، توجه به دختران دارای اهمیت بسزایی می باشد زیرا که نیازمندی به آهن در آن ها به دلیل رشد سریع جسمی به خصوص از دست دادن مداوم خون در درون قاعدگی بیشتر می گردد ( 12). 
عنصر آهن نقش مهمی در بدن ایفا می کند و در حمل اکسیژن به ویژه هنگام فعالیت ورزشی حائز اهمیت است و بدون آن بدن قادر نیست گلبول های قرمز سالم تولید کند و اکسیژن کافی به عضلات مغز و سایر اندام ها برساند (2). آهن همچنین می تواند موجب افزایش حداکثر اکسیژن مصرفی و کاهش غلظت لاکتات خون شود (11). آهن علاوه بر نقش انتقال اکسیژن در یاخته های قرمز خون، در سایر اعمال مرتبط با ورزش نیز نقش دارد (27). ورزشکارن استقامتی به دلیل افزایش دفع آهن از راه عرق، ادرار و مدفوع در معرض خطر بالقوه کمبود آهن قرار دارند. هر چند تعداد ورزشکارانی که به تخلیه آهن مبتلا می شوند از مردم عادی بیشتر نیست. با وجود این فعالیت ورزشی می تواند در وضعیت آهن تخلیه شده سهیم باشد (23). البته کم خونی ناشی از ورزش ممکن است بی خطر باشد و صرفاً به دلیل افزایش پلاسما که نوعی سازگاری ورزش است به وجود آمده باشند. اگرچه فقر آهن علت شایع کم خونی در افراد غیر ورزشکار است، با وجود این، افراد ورزشکار در مقایسه با افرادی که تحرک کمتری دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به فقر آهن می باشند زیرا از نظر تغذیه ای هم آهن کافی مصرف نمی کنند و هم میزان از دست دادن آهن آن ها بیشتر است (11). 
اساس تشخیص آزمایشگاهی کم خونی فقر آهن، غلظت کم هموگلوبین و سطح فریتین سرمی است. غلظت سرمی فریتین، شاخص مفیدی برای ارزیابی وضعیت ذخایر آهن می باشد. فریتین سرم به عنوان یک روش مفید برای غربالگری آنمی فقر آهن تأیید شده است زیرا با میزان ذخایر آهن، رابطه مستقیم دارد (13).
علت اصلی کم خونی در کشورهای در حال توسعه در یافت کم آهن از طریق غذا و زیست فراهمی پایین آهن دریافتی است. راهبردهای کاهش کم خونی شامل مکمل یاری، غنی سازی و بهبود الگوی تغذیه است (17). آنچه مسلم است این که مدت آهن یاری باید بسته به شدت کم خونی و فقر آهن متفاوت باشد. بنا به توصیه های موجود، آهن یاری از 3 ماه برای فردی که ذخایر او تخلیه شده است تا 6 ماه برای فرد مبتلا به کم خونی فقر آهن مناسب خواهد بود. بی تردید آهن یاری با دوره کوتاه مدت و تعداد قرص کمتر در صورت دارا بودن کفایت و کارآیی لازم می تواند هزینه مکمل یاری و عوارض دریافت مکمل ها ( اختلالات گوارشی) را کاهش داده و به این ترتیب مشکلات عرضه و پوشش و تدارکات دارو را تا حدودی مرتفع سازد، به علاوه درمان طولانی مدت با مکمل آهن ممکن است به کاهش سطح مس و روی سرمی و افزایش استرس اکسیداتیو در بدن منجر گردد (8). 
در میان مکمل های آهن می توان به مکمل فروگلوبین اشاره نمود که ترکیبی از ویتامینB6 ، B12 ، اسید فولیک، مس، روی و آهن می باشد (31). این مکمل ساخت کشور آلمان بوده و در تمام دنیا به فروش قابل توجهی دست پیدا نموده است. محتویات موجود در کپسول فروگلوبین، به تدریج جذب بدن می شود و به دلیل فرمولاسیون منحصر به فرد آن مقدار کافی و مناسب از آهن را  جهت جذب بهتر، به بدن می رساند و از ایجاد آهن اضافه در دستگاه گوارش و معده جلوگیری می کند. بنابراین عوارض گوارشی نداشته و اثر ملایم بر روی معده دارد (44). این محصول جهت جلوگیری از ایجاد کم خونی در دوران بارداری و شیردهی بهبود ضعف عمومی و خستگی مفرط، بهبود کارایی و تمرکز و افزایش انرژی در بزرگسالان مفید می باشد. و طریقه‌ی مصرف آن روزی 2 عدد همراه با غذا یا بلافاصله بعد از وعده اصلی غذا می باشد (50). ویتامین B6  در متابولیسم اسید های آمینه و بیوسنتز نوروترانسمترها، ویتامین B12 در تنظیم تقسیم سلولی و اسید فولیک در متابولیسم اسید های آمینه و نوکلئوتید ها دخالت دارند و کمبود این ویتامین ها باعث کم خونی می شود (14). در ایران مطالعه مظفری و خسروی و همکاران نشان داد آهن یاری هفتگی با 150 میلی گرم سولفات آهن به مدت 16 هفته، ذخایر آهن را در دختران نوجوان بهبود بخشید و کم خونی فقر آهن را در آنان درمان کرد با این وجود اثربخشی این مداخله در مبتلایان به فقر آهن و ساکن در نقاط مختلف نیازمند مطالعات بیشتر است (39).
مس پس از آهن و روی مهم ترین ریز مغذی موجود در رژیم غذایی انسان محسوب می شود. نقطه دیگر ارتباط بین آهن و مس، وجود حاملان مشترک روده ای است (3). مس جهت جذب آهن بسیار ضروری است (31). کمبود روی  نیز با کاهش فعالیت، توجه و اختلال در تکامل حرکتی همراه است که سبب کم خونی شده و جهت افزایش سطوح هموگلوبین ضروری است (31).
 
تمرینات هوازی منظم مانند راه رفتن، دوی آرام، شنا و دوچرخه سواری می تواند اثر مثبتی روی میزان چربی و لیپو پروتئین های خون داشته باشند همچنین نشان داده شده است که تمرینات هوازی با شدت بالا اثرات منفی بر نیم رخ لیپوپروتئین ها دارند (15). تحقیقات نشان داده است که تا 48 ساعت بعد از فعالیت ورزشی، برداشت گلوکز از سوی عضله اسکلتی ادامه دارد که به خاطر افزایش حساسیت به انسولین و همچنین افزایش ناقل های گلوکز بر روی سارکولمای تارهای عضلات ورزش کرده است. تاثیر اندوژنی که سبب افزایش ناقلین گلوکز می شود با سنتز گلیکوژن عضله در ارتباط است و می تواند تا 5 ساعت ادامه یابد (35).
علاوه بر تمرینات هوازی نشان داده شده است که تمرینات مقاومتی نیز می توانند منجر به بهبود نیم رخ لیپیدی و افزایش سطوح هماهنگی عصبی عضلانی و تعادل از طریق افزایش قدرت و حجم عضلات شوند (56). در واقع یکی از دلائل افزایش قدرت به ویژه در اوائل برنامه های تمرین مقاومتی فراخوانی بیشتر واحدهای حرکتی از طریق تسهیل عملکرد عصبی است. چرا که تمرینات مقاومتی سبب ساز ترشح هورمون رشد شده و این هورمون با قابلیت چربی سوزی و تبدیل بافت چربی به توده عضلانی می تواند در تغییرات تام نیم رخ لیپیدی موثر باشد (67). تمرینات مقاومتی نوعی فعالیت بی هوازی است که طی آن از انقباض عضلانی برای افزایش قدرت و حجم عضلات استفاده می‌شود. چنانچه تمرینات قدرتی به درستی به کار بروند، فواید زیادی در سلامتی کلی بدن همچون افزایش قدرت و سفتی استخوان‌ها و عضلات دارند (32). 
از دیگر عوامل مربوط به آمادگی جسمانی می توان از هماهنگی و تعادل نیز نام برد. هماهنگی عبارت است از ارتباط مناسب سیستم عصبی- عضلانی که سبب ایجاد حرکات صحیح، ظریف و هماهنگ در حرکات بدن می شود (19).
 
تعادل يكي از اجزاء جداناپذير تقريباً همه فعاليت هاي روزانه و كليدي براي عملكردهاي ورزشكاران مي‌باشد. درواقع، تعادل مهمترين بخش توانايي ورزشكار است و تقريباً در هر شكلي از فعاليت ها درگير مي‌باشد. تعادل مهارت حركتي پيچيده اي است كه پويايي پاسچر بدن را در جلوگيري از افتادن توصيف مي‌كند (32). از جنبه تئوري تعادل را به دو صورت ايستا و پويا تعريف مي‌كنند. توانايي حفظ مرکز ثقل در محدوده سطح اتکا عموماً به عنوان تعريف تعادل ايستا استفاده مي‌شود و تعادل پويا، تحت عنوان حركت فعال مركز فشار حين ايستادن راه رفتن يا هر مهارت ديگر تعريف مي‌شود (31).
با توجه به اینکه تأثیر تمرینات استقامتی، مقاومتی یا تمرینات همزمان استقامتی و مقاومتی بر شاخص های مهم سلامتی یا متغیر هایی چون وزن چربی بدنی یا پروفایل های لیپید، در مطالعات مختلف منجر به انتشار نتایج متفاوتی شده است. با وجود این، پژوهشگران تأکید می کنند به منظور نیل به سازگاری های بهینه، بهتر است تمرینات مقاومتی با تمرینات هوازی ترکیب شود و یا همزمان با این تمرینات به اجرا در آید (7).
علاوه بر این تاکنون پژوهشی که در آن به بررسی تاثیر همزمان تمرینات هوازی و مقاومتی به همراه مصرف مکمل فروگلوبین بر شاخص های خونی مرتبط با ذخایر آهن، نیم رخ لیپیدی، هماهنگی و تعادل پرداخته شود مشاهده نشده است. از این روی سوال اینجاست که چگونه برنامه تمرینی ترکیبی و مکمل یاری فروگلوبین می تواند بر وضعیت آهن، لیپید های سرم، هماهنگی عصبی عضلانی و تعادل زنان با کمبود ذخایر آهن موثر باشد؟
 
 
 
 
فصل دوم
مبانی نظری و پیشینه تحقیق
 
2-1. مقدمه
این فصل از 2 بخش تشکیل شده است. بخش اول شامل مبانی نظری می باشد که در آن پس از تشریح تمرینات مقاومتی و هوازی، به برخی فاکتورهای خونی مانند آهن، فریتین، ترانسفرین، هماتوکریت، هموگلوبین و کم خونی اشاره شده و سپس لیپید های خونی و هماهنگی عصب و عضله و در نهایت، تغییرات ایجاد شده در اثر پرداختن به فعالیت بدنی مورد بحث قرار می گیرد.
در بخش دوم که شامل سوابق تحقیق می باشد به بررسی پژوهش ها و تحقیقات انجام شده در راستای عنوان پایان نامه پرداخته شده است.
 
 
2-2. مبانی نظری
2-2-1. تمرین مقاومتی 
تمرینات مقاومتی نوعی فعالیت بی هوازی است که طی آن از انقباض عضلانی برای افزایش قدرت و حجم عضلات استفاده می‌شود. چنانچه تمرینات قدرتی به درستی به کار بروند، فواید زیادی در سلامتی کلی بدن همچون افزایش قدرت و سفتی استخوان‌ها، ماهیچه‌ها، تاندون‌ها و رباط‌ها، بهبود عملکرد مفاصل، افزایش متابولیسم بدن، بهبود عملکرد قلب و تنظیم کلسترول بدن دارند. ورزش مقاومتي به ورزش هايي گفته مي‌شود که موجب انقباض عضله در خلاف جهت يک عامل مقاومت خارجي مانند دمبل، وزن بدن و یا مقاومت الاستیک مي‌شوند. از جمله اين ورزش ها مي‌توان به وزنه ‌برداري و پاور ليفتينگ اشاره کرد (25). مزاياي ورزش مقاومتي عبارتند از افزايش قدرت انقباض و مقدار توده عضلاني، ساختن استخوان، کاهش فشار خون و افزايش ميزان سوخت و ساز بدن. تمرين مقاومتي يا تمرين با وزنه از عمومي ترين شكل هاي تمرين بدني است و افراد عادي و ورزشكاران حرفه اي براي بهبود آمادگي جسماني، بهبود اجرا، جلوگيري از آسيب ها، افزايش اندازه عضله و برنامه هاي بازتواني استفاده زيادي از آن مي كنند (24). اطلاق عنوان تمرین مقاومتی  تقریبا به همه‌ی انواع تمرین قدرتی امکان پذیر است. به صورت ویژه، به نوعی از تمرین‌های قدرتی گفته می‌شود که هر نوع تلاشی علیه نیرویی اعمال می‌شود که توسط مقاومت ایجاد شده است (مثلا مقاومت در برابر هل دادن، فشار داده شدن، کشیده شدن، یا خم شدن). تمرینات مقاومتی به منظور افزایش نیرو و اندازه‌ی عضلات اسکلتی انجام می‌شوند (32).
 
 
 
فصل سوم
روش شناسي تحقيق
 
3-1. مقدمه
دقت در اندازه‌گيري و جمع‌آوري اطلاعات موردنياز يك پژوهش و استفادة صحيح از ابزارهاي اندازه‌گيري و به كارگيري روش اجراي صحيح و معتبر تحقيقي، از جمله عوامل مؤثر براي انجام يك پژوهش علمي صحيح و موفق است. لذا در اين فصل روش‌شناسي پژوهش شامل روش انجام پژوهش، متغيرهاي پژوهش، جامعه ونمونة آماري، روش خون گيري، روش آزمايش نمونه‌هاي خوني، ابزارهاي اندازه‌گيري و روش تجزيه و تحليل يافته‌ها ارائه شده است.
 
 
3-2. روش تحقیق 
اين مطالعه از نوع نیمه تجربی و بصورت میدانی و آزمایشگاهی و با دو گروه تجربی و یک گروه شاهد به صورت دو مرحله آزمون گیری پیش و پس از آزمون بود. پس از بررسي هاي لازم و بر اساس اطلاعات پرسش نامه هاي تكميل شده، آزمودني ها به سه گروه 12 نفري شامل گروه اول که با مصرف مکمل فروگلوبین تمرینات ترکیبی (هوازی – مقاومتی) را انجام دادند. گروه دوم که با مصرف دارونما همین تمرینات را انجام دادند و گروه کنترل  که تحت تاثیر مکمل و تمرین بدنی قرار نگرفتند، به روش تصادفی تقسیم شدند.
 
 
 
فصل چهارم
نتایج و یافته های تحقیق
 
4-1. مقدمه
در اين فصل يافته هاي جمع آوري شده با استفاده از روش هاي آماري توصیفی و استنباطی مورد تجزيه و تحلیل قرار گرفت. قبل از انجام کلیه آزمون هاي پارامتري، از طبیعی بودن توزيع داده ها از طريق آزمون کولموگروف- اسمیرنوف اطمینان حاصل شد. اطلاعات در قالب جداول و نمودارهاي مربوط ارائه شده است. در بخش دوم با بهره گیري از روش هاي آمار استباطی تجزيه و تحلیل دادها و آزمون فرضیه ها انجام شده و براي تحلیل استنباطی و بررسی نوع و میزان اختلاف متغیرهاي مورد مطالعه از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد. 
 
 
 
 
فصل پنجم 
بحث و نتیجه گیری
 
5-1. مقدمه
در فصل چهارم تجزیه و تحلیل آماری  داده ها ارائه شد و فرضیه های پژوهشی مورد آزمون قرار گرفت. در این فصل ابتدا خلاصه ای از پژوهش ارائه می شود و در ادامه به بحث در مورد یافته ها با توجه به ادبیات پژوهشی پرداخته می شود. در پایان فصل نیز پیشنهادات کاربردی و پژوهشی با توجه به نتایج بدست آمده ارائه خواهد شد.
 
 
 
 فهرست مطالب
عنوان                                                                                                                                        صفحه        
فصل اول
1-1. مقدمه......................................................2
1-2. بیان مسئله..............................................4
1-3. اهمیت و ضرورت تحقیق..............................7
1-4.اهداف تحقیق..............................................10
1-4-1. هدف کلی............................................10
1-4-2. اهداف جزئی........................................11
1-5. فرضیات تحقیق........................................11
1-6. محدودیت های تحقیق...............................12
1-6-1. محدوديت‌هاي قابل كنترل........................12
1-6-2. محدوديت‌هاي غیر قابل كنترل...................12
1-7. تعریف اصطلاحات و مفاهیم پژوهش................13
1-7-1. تمرینات هوازی........................................13
1-7-2. تمرین مقاومتی.......................................13
1-7-3. کلسترول................................................13
1-7-4. لیپوپروتئین پر چگال...................................13
1-7-5. لیپو پروتئین کم چگال ...............................14
1-7-6. تری گلیسرید..........................................14
1-7-7. تعادل.....................................................14
1-7-8. عکس العمل...........................................14
1-7-9. هماهنگی..............................................15
1-7-10. حداکثر اکسیژن مصرفی..........................15
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق
2-1. مقدمه......................................................17
2-2. مبانی نظری.............................................17
2-2-1. تمرین مقاومتی .....................................17
2-2-1-1. متغیرهای حاد تمرینی.........................18
2-2-1-2. بار تمرین مقاومتی...............................19
2-2-1-3. کنترل شدت تمرین...............................20
2-2-1-4. تعیین شدت بر اساس بار تمرینی...............20
2-2-1-5. حجم تمرین مقاومتی..............................21
2-2-2. تمرینات هوازی..........................................21
2-2-2-1. استقامت هوازی.......................................21
2-2-2-2. ظرفیت هوازی.........................................21
2-2-2-3. منابع اصلي انرژي به هنگام فعاليت ورزشي.............22
2-2-2-4.  اکسیداسیون چربی.....................................22
2-2-2-5.  چربي¬ها و ذخایر آن در بدن........................22
2-2-2-6.  بسيج و متابوليسم چربي..........................23
2-2-2-7. اكسيداسيون چربي بدن.........................25
2-2-2-8. تمرين استقامتي و اكسيداسيون چربي..............26
2-2-3. تمرینات ترکیبی............................................27
2-2-4. خون..........................................................28
2-2-4-1. ویژگی های خون کامل.....................................28
2-2-4-2. گلبول قرمز............................................28
2-2-4-3. هماتوکریت..........................................29
2-2-4-4. هموگلوبین...........................................30
2-2-4-5. آهن....................................................30
2-2-4-6. میوگلوبین...........................................30
2-2-4-7. پلاسما.............................................31
2-2-4-8. انواع پروتئین های پلاسما...........................31
2-2-4-9. عمل پروتئین های پلاسما............................................31
2-2-4-11. الکترولیت های پلاسما.....................................32
2-2-4-10. آنزیم های خون...........................32
2-5-12. هورمون های خون.............................32
2-2-4-13. ترکیبات نیتروژن دار غیر پروتئینی خون.................33
2-2-4-14. آهن سرم.........................................33
2-2-4-15. هاپتوگلوبین..........................................33
2-2-4-16. متابولیسم آهن.....................................33
2-2-4-17. کم خونی.......................................34
2-2-4-18. علل کم خونی..............................35
2-2-4-19. تشخیص کم خونی........................35
2-2-4-20. انواع کم خونی...............................36
2-2-4-20-1. کم خونی مگالوبلاستیک............................36
2-2-4-20-2. کم خونی سلول داسی شکل.............................36
2-2-4-20-3. تالاسمی.........................................................36
2-2-4-20-4. کم خونی فقر آهن................................37
2-2-4-21. تشخیص کم خونی فقر آهن...............................................37
2-2-4-22. علل مهم کاهش و افزایش آهن و ترانسفرین سرم...............38
2-2-4-22-1. علل عمده کاهش آهن سرم...................................38
2-2-4-22-2. علل افزایش آهن سرم.................................................38
2-2-4-22-3. علل عمده افزایش ترانسفرین علاوه بر فقر آهن.................39
2-2-4-22-4. علل عمده کاهش ترانسفرین......................39
2-2-5. راه های دفع آهن از بدن............................................39
2-2-6. کم خونی ورزشی.................................................40
2-2-6-1. مکانیسم کم خونی ورزشی.................................41
2-2-6-2. موارد تشخیصی و بالینی کم خونی ورزشی...................42
2-2-6-3. تغییرات حجم خون در رابطه با ورزش.........................43
2-2-6-4. تغییرات هموگلوبین در ورزشکاران.................................44
2-2-6-5. سازگاری های جریان خون با فعالیت ورزشی....................45
2-2-6-6. اثر کمبود آهن بر روی ظرفیت اجرای فعالیت ورزشی....................46
2-2-6-7. همولیز ناشی از ضربات مداوم به پاها.......................................47
2-2-6-8. تحلیل آهن، فقر آهن، فقر آهن بدون کم خونی و کم خونی فقر آهن در ورزشکاران..........47
2-2-6-9. تغییرات هموگلوبین و هماتوکریت در اثر ورزش................................48
2-2-6-10. تغییرات فریتین سرم در اثر ورزش....................................49
2-2-6-11.  فقر آهن ورزشکاران به چه عواملی بستگی دارد........................49
2-2-7. اثرات کمبود آهن روی استقامت و فعالیت آنزیمی عضله در مردان.................50
2-2-8..  رابطه کم خونی با VO2max.........................................51
2-2-9. تاثیر تغذیه و استفاده از مکمل آهن و نقش آن در تغییرات آهن سرم در ورزشکاران.............52
2-2-10. ارتباط ویتامین ها و سایر مواد غذایی با کم خونی و VO2max......................52
2-2-11. مکمل فروگلوبین.......................................53
2-2-12.  لیپیدهای خون.....................54
2-2-13. پروفایل لیپیدی............................55
2-2-13-1. عوامل افزایش دهنده کلسترول خون ...................56
2-2-13-2. نیاز به کلسترول.........................56
2-2-13-3. عوامل موثر بر سطح کلسترول خون..............................................57
2-2-13-4. درمان کلسترول بالای خون..................................57
2-2-13-5. نقش افزایش کلسترول خون در افزایش خطر بیماری قلبی عروقی(CVD).....................58
2-2-13-6. کاهش کلسترول خون با فعالیت بدنی..............................59
2-2-14. هماهنگي...........................................59
2-2-14-1. طبقه بندي هماهنگي و پيچيدگي آن..........................................60
2-2-14-1-1. هماهنگي عمومي........................................................60
2-2-14-1-2. هماهنگي ويژه...........................60
2-2-14-2. عوامل دخیل بر هماهنگي ...............................60
2-7-5. معيارهاي مهم و عوامل موثر بر هماهنگي.........................61
2-2-14-3. ماهیت هماهنگي.............................................61
2-2-14-4. افزايش هماهنگی...........................61
2-3. پیشینه تحقیق............................................62
2-3-1. تحقیقات مرتبط با مکمل آهن و ذخایر آن..............................62
2-3-2. تحقیقات مرتبط با نیمرخ لیپیدی...............................66
2-4. جمع بندی............................73
فصل سوم: روش شناسی پژوهش
3-1. مقدمه............................75
3-2. روش تحقیق.............................75
3-3. جامعه  آماری و نمونه آماری....................76
3-4 . متغیرهای پژوهش...................................76
3-4-1. متغیر مستقل........................................76
3-4-2. متغیر وابسته..........................................77
3-5. ابزار جمع‌آوری داده‌ها...............................77
3-6. اندازه گیری متغیرهای تحقیق................................77
3-6-1. تعادل................................77
3-6-2. عکس العمل.....................................78
3-6-3. هماهنگی.........................................79
3-6-4. حداکثر اکسیژن مصرفی...........................79
3-6-5. کالری دریافتی.....................................81
3-7. روش‌هاي آزمايشگاهي............................81 
3-8. برنامه تمرینی..........................................83
3-8-1. پروتکل تمرین هوازی.................................................83
3-8-2. پروتکل تمرین مقاومتی.........................83
3-8-3. مکمل یاری فروگلوبین...........................................84
3- 9. روشهای آماری................................85
فصل چهارم: یافته های پژوهش و تجزیه و تحلیل داده ها
4-1. مقدمه......................................................87
4-2. تجزیه و تحلیل توصیفی یافته¬های پژوهش.................................87
4-2-1. اطلاعات و ویژگی¬های توصیفی آزمودنی-ها..................................87
4-2-2. یافته¬های مربوط به متغیرهای پژوهش..............................88
4-3 . بررسی طبیعی بودن توزیع ها.......................................90
4-4.  آزمون فرضیه-ها.........................................92
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
5-1. مقدمه......................................127
5-2. خلاصه تحقیق......................................................127
5-3. بحث و بررسی....................................128
5-4-1. وضعیت آهن.....................................130
5-4-2. پروفایل لیپیدی...................................133 
5-4-3. عملکرد عصبی عضلانی و توان هوازی...............................135
5-5. نتیجه گیری.............................................138
5-6. پیشنهادات.............................................138
5-5-1. پیشنهادات کاربردی...........................................138
5-5-2. پیشنهادات پژوهشی...........................139
منابع.................................................................139
پیوست ها ......................................................147
 
 
 
فهرست جدول ها
عنوان                                                                                                                                       صفحه
جدول 2-1. راهنمای عمومی اندازه های آهن جهت تشخیص تحلیل آهن............48
جدول 2-2. محتویات موجود در یک کپسول فروگلوبین............................53
جدول 2-3. مقادیر مجاز و مطلوب لیپیدهای خون..............54
جدول 2-4. خلاصه تحقیقات انجام شده در ارتباط با موضوع تحقیق.......................................71
جدول 3-1. خلاصه روش تحقیق.....................................................76
جدول 3-2، مراحل آزمون بروس برای ارزیابی اکسیژن مصرفی.................80
جدول 3-2. برنامه تمرین هوازی و مقاومتی گروه های مکمل و دارونما....................84
جدول 4-1. ویژگی¬های آزمودنی¬های پژوهش...........................87
جدول 4-2. میانگین و انحراف معیار متغیرهای پژوهش........................88
جدول 4-3. نتایج آزمون کلموگروف اسمیرنوف متغیرهای پژوهش............................90
جدول 4-4. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر آهن.........................92
جدول 4-5. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر آهن..............................92
جدول 4-6. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر آهن.......93
جدول 4-7. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر فریتین...............94
جدول 4-8. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر فریتین.......................95
جدول 4-9. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر فریتین............................96
جدول 4-10. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر هموگلوبین.................97
جدول 4-11. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر هموگلوبین...............97
جدول 4-12. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر آهن.........98
جدول 4-13. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر هماتوکریت...................99
جدول 4-14. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر هماتوکریت.......100
جدول 4-15. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر هماتوکریت...101
جدول 4-16. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر ترانسفرین........................102
جدول 4-17. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر ترانسفرین............102
جدول 4-18. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر ترانسفرین.......103
جدول 4-19. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر کلسترول....................104
جدول 4-20. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر کلسترول .....................104
جدول 4-21. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر کلسترول...........105
جدول 4-22. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر TG............106
جدول 4-23. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر تری گلیسیرید..............107
جدول 4-24. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر TG...........108
جدول 4-25. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر HDL..........109
جدول 4-26. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر HDL ........109
جدول 4-27. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر HDL......110
جدول 4-28. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر LDL.............................111
جدول 4-29. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر  LDL..................112
جدول 4-30. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر LDL............113
جدول 4-31. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر تعادل.............113
جدول 4-32. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر تعادل............114
جدول 4-33. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر تعادل..............115
جدول 4-34. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر هماهنگی............116
جدول 4-35. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر هماهنگی............117
 جدول 4-36. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر هماهنگی......118
جدول 4-37. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر عکس العمل.......118
جدول 4-38. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر عکس العمل ...........119
جدول 4-39. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر عکس العمل........120
جدول 4-40. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در متغیر توان هوازی.......121
جدول 4-41. نتایج آزمون تعقیبی توکی در متغیر توان هوازی..........121
جدول 4-42. تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تحقیق در متغیر توان هوازی...........122
جدول 4-43. خلاصه نتایج فرضیه های پژوهش.........123
 
 
 
فهرست شکل ها
عنوان                                                                                                                                       صفحه
شکل 3-1، آزمون لک لک برای ارزیابی تعادل..............78
شکل 3-2، آزمون پروانه برای ارزیابی هماهنگی................79
شکل 3-3، آزمون بروس برای ارزیابی حداکثر اکسیژن مصرفی....................80
شکل 4-1. میانگین متغیر آهن در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد.................93
شکل 4-2.  پیش آزمون و پس آزمون مقدار آهن در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد............94
شکل 4-3. میانگین متغیر فریتین در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد................95
شکل 4-4. نمودار پیش آزمون و پس آزمون مقدار فریتین در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد.........96
شکل 4-5. میانگین متغیر هموگلوبین در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد........98
شکل 4-6. پیش آزمون و پس آزمون مقدار هموگلوبین در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد......99
شکل 4-7. میانگین متغیر هماتوکریت در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد...........100
شکل 4-8. پیش آزمون و پس آزمون مقدار هماتوکریت در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد......101
شکل 4-9. میانگین متغیر ترانسفرین در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد.......103
شکل 4-10. نمودار پیش آزمون و پس آزمون مقدار ترانسفرین در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد.........103
شکل 4-11. میانگین متغیر کلسترول در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد.....105
شکل 4-12 پیش آزمون و پس آزمون مقدار کلسترول در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد.....106
شکل 4-13. میانگین متغیر تری گلیسرید در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد.....107
شکل 4-14.  پیش آزمون و پس آزمون مقدار تری گلیسرید در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد....108
شکل 4-15. مقدار HDL در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد........110
شکل 4-16. پیش آزمون و پس آزمون مقدار HDL در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد.........111
شکل 4-17. میانگین متغیر LDL در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد.........112
شکل 4-18.  پیش آزمون و پس آزمون مقدار LDL در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد..........113
شکل 4-19. میانگین متغیر تعادل در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد........115
شکل 4-20. نمودار پیش آزمون و پس آزمون مقدار تعادل در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد......116
شکل 4-21. میانگین متغیر هماهنگی در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد.........117
شکل 4-22. نمودار پیش آزمون و پس آزمون مقدار هماهنگی در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد........118
شکل 4-23. میانگین متغیر آهن در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد...........119
شکل 4-24. پیش آزمون و پس آزمون مقدار عکس العمل در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد.......120
شکل 4-25. میانگین متغیر آهن در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد........122
شکل 4-26 پیش آزمون و پس آزمون مقدار توان هوازی در سه گروه مکمل، دارونما و شاهد................123
 
 
 
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پایان نامه بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 70 هزار تومان
قیمت : 40 هزار تومان

 

تبلیغات
Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز
درباره ما
Profile Pic
دانلود پاورپوینت طرح توجیهی تحقیق و کاراموزی های اموزشی
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • موضوعات

  • پایان نامه
  • پروپوزال
  • کاراموزی
  • علوم دامی اصول تغذیه گاو شیری و ...
  • تحقیقات جامع کشاورزی
  • گیاهشناسی"حشره شناسی"فیزیک"اکولوزی"هواشناسی و...
  • ماشین الات
  • طرح توجیهی/نمونه سوال؟کتاب
  • طرح توجیهی/مقاله/پروژه

  • ژنتیک
  • حشره شناسی
  • باغبانی
  • شیمی

  • جانورشناسی
  • دانشگاه پیام نور تفرش
  • هواشناسی
  • زراعت
  • تصاویر کشاورزی
  • پاورپوینت
  • پروژه
  • هورمون های گیاهی
  • مقالات رشته حسابداری
    آمار سایت
  • کل مطالب : 676
  • کل نظرات : 748
  • افراد آنلاین : 8
  • تعداد اعضا : 3051
  • آی پی امروز : 383
  • آی پی دیروز : 673
  • بازدید امروز : 1,990
  • باردید دیروز : 3,768
  • گوگل امروز : 273
  • گوگل دیروز : 499
  • بازدید هفته : 5,758
  • بازدید ماه : 87,706
  • بازدید سال : 1,243,976
  • بازدید کلی : 3,148,492
  • خوش امدگویی
    اميد است سير و سرچ در اين مجموعه افزايش بار اندوخته هاي علمي دوستان دانش دوست و پژوهشگر، را سبب شود در اين اثني ما را با رهنمود هاي ناب خويش راهنمايي نماييد.