دانلود پاورپوینت مورفولوژی دستگاه اسکلتی انسان 100 اسلاید
دانلود پاورپوینت سیستم اسکلتی بدن انسان دانلود پاورپوینت دستگاه اسکلتی ساختمان ستون فقرات فیزیولوژی ستون فقرات انواع استخوان دستگاه اسکلتی بدن انسان عملکرد مغز استخوان
دستگاه اسكلتي
استخوان : استخوانها نوعی بافت همبند متراکم میباشند که سلولها و رشتههای آن در ماده زمینهای کلسیفیه شدهای بهنام ماتریکس محصور شدهاند. استخوان از مواد آلی و مواد معدنی تشکیل شده است. مواد آلی تقریبا 3/1 وزن استخوان را تشکیل داده و شبکهای با خاصیت ارتجاعی در درون استخوان تشکیل میدهند. 3/2 باقیمانده ، از مواد معدنی از قبیل کلسیم و فسفر تشکیل یافته و سختی استخوان را باعث میشوند. استخوانها در بدن وظایف متعددی را بر عهده دارند.
بافت استخوانی سختترین بافت بدن است. استحکام این بافت از آن جهت است که در ماده بین سلولی آن املاح آهکی موجود است، ماده بین سلولی بافت استخوانی به شکل ورقههای بسیار نازکی روی هم قرار دارد که در قسمت سطحی استخوان به موازات طول استخوان به نام تیغههای خارجی بوده و در قسمت داخلی استخوان ورقههای نازک دایرهای شکل به نام تیغههای داخلی دور مغز استخوان را احاطه کرده است. اگر استخوان را حرارت دهند. مواد آلی آن میسوزد ولی مواد معدنی آن باقی میماند. از این رو استخوان شکل خود را حفظ کرده ولی خیلی شکننده میشود.
اعمال استخوان
استخوان چهارچوب نگهدارنده بافتهای نرم را تشکیل داده و به منزله تکیهگاهی برای تحمل وزن بدن میباشد.
استخوان اهرمی است که ماهیچهها برای ایجاد حرکت ، فشار خود را بر آن اعمال میکنند.
محافظت از احشاء حياتي نظير مغز، نخاع، قلب و ريه خونسازي (مغز استخوان) منبع ذخيره كلسيم
انواع استخوان
استخوانهای دراز :
استخوان دراز ، از یک تنه تقریبا استوانهای با یک قسمت پهن در دو انتها تشکیل شدهاند. این گروه بیشتر استخوانهای اندامهای فوقانی و تحتانی را در بر میگیرد.
استخوانهای کوتاه :
از نظر شکل تفاوتهای زیادی باهم دارند ولی بطور کلی میتوان آنها را به شکل مکعب در نظر گرفت. این گروه استخوانهای قسمت پروکسیمال دست و پا را در بر میگیرند که به ترتیب استخوانهای کارپال و تارسال نامیده میشوند.
استخوانهای پهن :
استخوانهای پهن در مقایسه با قطرشان سطح پهن دارند و شامل استخوانهای سقف جمجمه و دندهها میباشند.
استخوانهای نامنظم :
استخوانهای نامنظم در نظر شکل تفاوتهای زیادی باهم دارند و در هیچکدام از گروههای فوق قرار نمیگیرند و شامل استخوانهایی میشوند که ستون فقرات و بعضی از استخوانهای جمجمه را تشکیل میدهند.
استخوانهای سزامویید (کنجدی) :
این استخوانهای در تاندونهای نزدیک مفاصل ظاهر میشوند مهمترین استخوان این گروه ، استخون کشکک میباشد.

دانلود پاورپوینت با موضوع :مورفولوژی دستگاه اسکلتی انسان
قالب فایل : پاورپوینت ( قابل ویرایش توسط شما ) --- تعداد 100 اسلاید
توسعه و رشد استخوانها
بیشتر استخوانها ابتدا به صورت غضروف نمایان میشوند. اما تعداد کمی از آنها مانند ترقوه و استخوانهای سقف جمجمه ابتدا توسط پردههای متشکله مزودرم ظاهر شده و هیچ غضروفی ندارند. این تشکیلات اولیه غضروفی پردهای بعدا طی مراحل استخوان سازی به استخوان تبدیل میشوند. بعضی از استخوانها از یک مرکز استخوانسازی منفرد بوجود میآیند.
استخوانهای دیگر ، مانند استخوانهای دراز ، از بیش از یک مرکز استخوان سازی استخوانی میشوند. بطوری که در بعضی از مراحل رشد، استخوان بوسیله قسمتهای غضروفی به چندین بخش تقسیم میشود. اولین مرکز استخوان سازی که در هر استخوان ظاهر میشود مرکز استخوان سازی اولیه ، و مراکز بعدی ، مراکز استخوان سازی ثانویه نامیده میشوند. مرحله نموی که در آن این مراکز ظاهر میشوند در هر استخوان تقریبا ثابت است. بنابرین تعیین سن یک کودک نرمال با انجام رادیوگرافی از مناطق بخصوصی از اسکلت وی امکان پذیر است.
سيستم اسكلتي
استخوانها و مفاصل ، روی هم اسکلت بدن را تشکیل داده و با کمک عضلات ، باعث ایجاد حرکت میشوند.
اسکلت بدن یک فرد بالغ از 206 قطعه استخوانی تشکیل شده است که بصورت زیر طبقه بندی میشوند:
اسکلت محوری (AxialSkeleton) شامل: کاسه سر 8 قطعه ، صورت 14 قطعه ، ستون مهرهها 26 قطعه ، دندهها و جناغ 25 قطعه ، استخوان لامی یک قطعه و استخوانچههای گوش 6 قطعه.اسکلت ضمایم و اندامها (Appendicular Skeletan) شامل: اندام فوقانی 64 قطعه و اندام تحتانی 62 قطعه.
انجام حرکات بدن در یک جانور پرسلولی فقط بر عهده ماهیچهها نیست و جانوری که تنها از ماهیچههای خود برای حرکت کردن استفاده کند، حرکاتش بسیار کند خواهد بود. در عوض جانورانی که برای ماهیچههای خود تکیهگاهی دارند حرکتشان هم به نسبت سریع است این تکیهگاه را اسکلت مینامند. جانوران دارای اسکلت خارجی معمولا جثههای کوچکی دارند. در عوض امروزه بزرگترین جانوران کره زمین مانند فیل دارای اسکلت داخلی هستند جنس اسکلت داخلی از استخوان یا غضروف و یا هر دو باهم است.
در انسان هم مانند جانوران دیگر ، وظیفه اسکلت عبارتست از: حفاظت اندامهایی مانند مغز ، قلب ، ششها و حرکت. چون اسکلت تکیهگاه عضلات قرار میگیرد. در عین حال مغز استخوان مرکز گلبول سازی است. همچنین استخوان را باید منبع مهم ذخیره مواد معدنی بخصوص کلسیم شمرد که وجود آنها در فعالیتهای حیاتی بدن ضرورت دارد.اسکلت آدمی برای سهولت مطالعه به سه بخش سر ، تنه ، دست و پا تقسیم میشود.
استخوان پرویزنی يا اتموئيد
این استخوان در قسمت قدامی قاعده جمجمه و در زیر استخوان پیشانی و قدام استخوان اسفنوئید قرار دارد. دارای یک صفحه سوراخدار به نام صفحه غربالی ، یک تیغه عمودی و دو توده طرفی است . صفحه غربالی بخشی از سقف حفره بینی را میسازد، تودههای طرفی در تشکیل جدار خارجی حفره بینی و جدار داخلی حفره کاسه چشمی شرکت دارند.
بخش داخلی یا حفره بینی (Nasal Cavity)
از سوراخهای خارجی بینی (Nostrils) در جلو تا سوراخهای عقبی بینی (Choanae) امتداد داشته و توسط یک دیواره میانی بینی به دو نیمه چپ و راست تقسیم میگردد. ابعاد تقریبی هر حفره بینی شامل ارتفاع 5 سانتیمتر ، طول 5 - 7.5 سانتیمتر و پهنا از نزدیکی کف 1.25 سانتیمتر و پهنای سقف بینی در یک حفره حدود 2 میلیمتر است. هر حفره شامل جدار تحتانی ، جدار فوقانی ، جدار داخلی و جدار خارجی است. در تشکیل هر جدار بخشهای زیر شرکت دارند:
جدار تحتانی از زائده کامی استخوان ماگزیلا و صفحه افقی استخوان کامی.
جدار فوقانی از جلو به عقب ، استخوان پیشانی و استخوان اسفنوئید شرکت دارند.
جدار داخلی از استخوان خیش ، تیغه عمودی استخوان غربالی و غضروف تیغه بینی تشکیل شده است.
جدار خارجی دارای سه برجستگی به اسامی شاخکهای فوقانی ، میانی و تحتانی میباشد.
در عقب حفره بینی ، سوراخ شیپور استاش قرار دارد که بینی را با گوش میانی مرتبط میسازد. مخاط پوشاننده حفرههای بینی به داخل گوش میانی و سینوسها نیز کشیده شده و التهاب این مخاط را در داخل سینوسها ، عارضه سینوزیت را ایجاد میکند.
چگونگی حرکت دندهها در حین تنفس
دندهها در وضعیت استراحت طبیعی ، بطور مایل به سوی پایین کشیده شدهاند و به این ترتیب ، موجب میشوند که استخوان جناغ سینه به طرف عقب یعنی به سوی ستون فقرات برود. هنگامی که قفسه سینه بالا برده میشود، دندهها تقریبا بطور مستقیم به طرف جلو برآمدگی پیدا میکنند، بطوریکه استخوان جناغ نیز به طرف جلو و دور از ستون فقرات حرکت میکند و در جریان دم عمیق در مقایسه با بازدم عمیق ضخامت قدامی خلفی قفسه سینه را حدود 20 درصد بیشتر میکند.دندهها در جریان بازدم متوجه پایین هستند و عضلات بین دندهای خارجی دراز شده و در جهت رو به جلو و رو به پایین کشیده شدهاند. بتدریج که این عضلات منقبض میشوند، دندههای فوقانی را نسبت به دندههای تحتانی به طرف جلو میکشند و این امر مانند اهرمی بر روی دندهها عمل کرده و آنها را به طرف بالا میکشد و از این راه موجب دم میشود. عضلات بین دندهای داخلی دقیقا در جهت مخالف یعنی به عنوان عضلات بازدمی عمل میکنند، زیرا زاویه قرار گرفتن آنها بین دندهها در جهت مخالف بوده و موجب حرکت دندهها در جهت مخالف میشوند.
فهرست این پاورپوینت :
استخوان
انواع استخوان
توسعه و رشد استخوانها
سيستم اسكلتي
استخوانهای سر
جمجمه
استخوان پیشانی
استخوان پرویزنی يا اتموئيد
استخوان اسفنوئيد
استخوان پس سری
استخوان آهیانه
استخوان گیجگاهی
استخوانهای فک فوقانی
استخوانهای کامی
استخوانهای گونه
استخوانهای بینی
استخوانهای اشکی
استخوانهای شاخک تحتانی بینی
استخوانهای شاخک تحتانی بینی
استخوان تیغه بینی
استخوانهاي فک تحتانی
ملاجها و استخوان های لامی
بخش خارجی بینی (external nose)
بخش داخلی یا حفره بینی (Nasal Cavity)
استخوانهای تنه
قفسه سینه
دندهها Ribs
مهرههای شرکت کننده در ساختمان قفسه سینه
جناغ سینه (Sternum)
عضله متصل شده بزرگ (Pectoralis major)
عضلات قفسه سينه
عضلات قفسه سينه
پرده دیافراگم
چگونگی حرکت دندهها در حین تنفس
تغییر شکل قفسه سینه
ستون فقرات
فیزیولوژی ستون فقرات
ساختمان ستون فقرات
ساختمان یک مهره معمولی
مهرههای آزاد
استخوان خاجی (Sacrum)
استخوان دنبالچه (Coccygeal)
مفاصل ستون فقرات
ديسك بين مهره اي
تغییر شکل ستون مهرهای
استخوانهای دست و پا
استخوان شانه
استخوان لگن
استخوان دست
استخوان پا
رشد و نمو استخوان
مفصل
مفصل متحرک
مغز استخوان
عملکرد مغز استخوان
دودمان گلبول قرمز
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
قیمت : 5 هزار تومان