loading...

دانلود رایگان طرح توجیهی

گیاهشناسی"حشره شناسی"فیزیک"اکولوزی"هواشناسی و...

مهدی بنی حسن بازدید : 1484 دوشنبه 30 مرداد 1396 زمان : 15:33 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت انواع گلخانه

بررسی کامل گلخانه از نظر سازه و انواع ان ، اسکلت بندی گلخانه و ... در 32 اسلاید

 

 تعریف گلخانه: 

گلخانه بخش محدودی از فضاست كه در آن كلیه عوامل محیطی قابل كنترل بوده و برای كشتهای متراكم و تولید محصول خارج فصل و یا خارج از محیط طبیعی گیاه احداث میگردد. 
 
 

محل مناسب جهت احداث گلخانه

مشکلات اصلی تولید محصول در هر اقلیم عبارتند از: موقعیت جوی و جغرافیایی منطقه، سردی و گرمی هوا، مقدار و شدت نور، شدت وزش بادهای قوی و ریزش برف و باران، منابع آبی و کیفیت آب، شرایط و خصوصیات خاک منطقه و ... . 
مناسب بودن خاک گلخانه از نظر شرایط فیزیکی و شیمیایی. در صورت مطلوب نبودن شرایط خاک (بافت خاک، مواد غذایی موجود در خاک، شوری، اسیدیته و...) می‌توان آن را با انجام عملیات اصلاحی (کوددهی، آب‌شویی و ...) بهبود بخشید.
 
 
 

مفهوم گلخانه 

هر گیاهی برای داشتن رشد مطلوب نیاز به شرایط خاصی از نظر شدت نور، دمای روز و شب، میزان رطوبت نسبی هوا و رطوبت خاک دارد. گلخانه یا greenhouse، به ساختمانی با اسکلت چوبی یا فلزی و با شرایط تحت کنترل (دما، رطوبت، نور، دی‌اکسید‌کربن و ...) اطلاق می‌شود كه با مواد شفاف (شیشه یا پلاستیک) به منظور عبور نور طبیعی جهت رشد و نمو گیاهان پوشانده شده است. 
 
 
پاورپویت اماده گلخانه
 
دانلود پاورپوینت با موضوع گلخانه
 
قالب فایل : پاورپوینت ( قابل ویرایش توسط شما ) --- تعداد 32 اسلاید
 
 
 

در احداث گلخانه‌‌ها باید به عوامل متعددی توجه شود: 

1. تأمین نور مورد نیاز:

مهمترین عامل نور است. تأمین نور برای گیاهان گلخانه‌ای بسیار مهم است. در روزهای ابری و زمستانی و در مناطقی كه مقدار نور كمتر است از نورهای مصنوعی استفاده می‌كنند و گلخانه‌‌ها باید در جهتی ساخته شوند كه نورگیر باشند. اسکلت و پوشش گلخانه نیز باید طوری طراحی و ساخته شود که نور کافی به گیاه برسد. در روزهای پرنور تابستان نیز با کشیدن حصیر یا توري‌‌های تیره‌رنگ یا پاشیدن گل و رنگ‌های قبل شستشو روی پوشش گلخانه باید مانع از نفوذ نور اضافی به گلخانه شد. 
 
 

2. تأمین حرارت:

تأمین دمای مناسب برای رشد و نمو گیاه خصوصاً در روزهای سرد و ابری زمستان بسیار لازم است. پوشش گلخانه باید از جنسی انتخاب شود که کمترین تلفات گرما را داشته باشد. گاهی از پوشش‌های دو لایه برای کاهش تلفات گرما استفاده می‌شود. البته در مواقعی از سال (روزهای گرم تابستان) نیاز به کاهش دمای گلخانه وجود دارد و باید عملیات خنک‌سازی انجام گیرد. بهترین نوع سوخت برای وسایل گرمازا و سرمازا، گاز است. برخی افراد از گازوئیل و نفت استفاده می‌كنند اما تمیزترین سوخت گاز است. 
 

3. تأمین دی‌اکسیدکربن:

دی‌اکسید‌کربن یکی از فاکتورهای ضروری در عمل فتوسنتز می‌باشد. افزایش غلظت دی‌اکسیدکربن به صورت مصنوعی در محیط گلخانه باعث رشد مطلوب گیاه، زودرسی محصول و افزایش کیفیت و کمیت آن می‌شود.
 

4. تأمین رطوبت كافی:

هوای گلخانه ممکن است خیلی خشک و یا خیلی مرطوب باشد که در حالت خشک باید مرطوب شده (با تجهیزات رطوبت‌ساز) و در حالت خیلی مرطوب باید رطوبت‌زدایی شود (با انجام عمل تهویه).
 

5. استفاده از خاك مناسب:

در گلخانه بهتر است از خاك‌های سبک استفاده نمود یعنی خاك باید دارای زهكشی مناسب باشد. قبل از آغاز كشت ابتدا باید خاك آزمایش شود تا از لحاظ اسیدیته، شوری و عناصر غذایی و معدنی موجود در آن اطمینان حاصل گردد و در صورت نیاز اقدام به عملیات اصلاحی و كوددهی شود.
 

6. مساحت گلخانه:

مساحت گلخانه بستگی به وسایل و تجهیزات تأمین گرما در گلخانه و سرمایه و سلیقه خود شخص و مقدار و نوع شكل زمین دارد. می‌توان مساحت گلخانه را زیاد در نظر گرفت یا اینكه گلخانه‌‌ها را با مساحت‌‌های كوچكتر احداث کرد. البته باید توجه داشت که در هر مساحتی باید شرایط محیطی (نور، حرارت، رطوبت، دی‌اکسید‌کربن) مورد نیاز بوته‌ها فراهم شود.
 
 

ساختمان گلخانه: 

هزينه ساخت گلخانه به طور كلي به اندازه و ماده پوشش دهنده آن بستگي دارد. ساخت گلخانه با پوشش شيشه اي و قاب فلزي معمولاً بيشترين هزينه را داراست. پوشش هاي ديگر مانند فايبرگلاس، اكريليك و پلي كربنات داراي هزينه متوسطي مي باشند. پوشش پلي اتيلن با قاب چوبي داراي كمترين هزينه است. تجهيزات حرارتي و تهويه نيز هزينه اي با توجه به ساختمان گلخانه و اندازه آن دارند. ساخت گلخانه هاي خورشيدي نيز امكان پذير است اما به مهندسي خاصي نيازمند مي باشد. اسكلت يا قاب گلخانه از فلز يا چوب ساخته مي شود.
 

تقسیم بندی گلخانه ها :

از نظر نوع سازه گلخانه ها به دو دسته چوبي يا سنتي و مدرن يا فلزي تقسيم مي شوند. 
 
 

 گلخانه هاي چوبي

اسكلت اصلي اين گلخانه ها از چوب با پوشش پلاستيك مـي باشد. ارتفاع در ايـن سازه هـا 2 تا 3 متر و سيستم گرمايي و تهويه مناسبي ندارد و بدليل ارتفاع پايين مناسب كشت محصولاتي نظير خيار و گوجه فرنگي نمي باشد. مزيت اين گلخانه ها قيمت ارزان احداث هر واحد آن مي باشد ولي بدليل نامناسب بودن محيط داخلي براي رشد گياه معمولاً ميزان توليد در واحد سطح در مقايسه با گلخانه هاي مدرن بسيار كمتر است. بدلايل ذكر شده اين نوع گلخانه ها توسعه نيافته است و گلخانه هاي چوبي كه قبلاً احداث شده به تدريج به گلخانه هاي مدرن تبديل مي شوند.
 
 

گلخانه هاي فلزي يا مدرن

اسكلت اين گلخانه ها از فلز است كه معمولاً با پلاستيك هاي ضد اشعه ماوراء بنفش (uv) پوشش و داراي سيستم گرمايشي و تهويه مناسب مي باشد. ارتفاع اين نوع گلخانه ها بيش از 5/4 متراست و بدليل شرايط مناسب رشد گياه در اينگونه سازه،عملكرد در واحد سطح نسبت به گلخانه هاي چوبي افزايش دارد.
اتصال قطعات در گلخانه هاي فلزي بوسيله پيچ ومهره(پرتابل)و يا استفاده از جوش مي باشد. هزينه واحد گلخانه هاي پرتابل نسبت به سيستم جوشي 20-15% بيشتر است ولي نصب آن آسانتر و تغييرات در سازه راحت تر است
 
 
فهرست این پاورپوینت :
 
 انواع گلخانه: 
 تعریف گلخانه: 
مفهوم گلخانه 
در احداث گلخانه‌‌ها باید به عوامل متعددی توجه شود: 
ساختمان گلخانه: 
تقسیم بندی گلخانه
گلخانه جوبی
گلخانه فلزی مدرن
اسکلت گلخانه 
اسكلت چوب : 
اسكلت آهن : 
اسكلت آلومينيوم : 
انواع گلخانه هاي ثابت:
گلخانه يكطرفه: 
گلخانه دو طرفه: 
گلخانه نيمه دو طرفه: 
گلخانه هاي سه گانه 
انواع پیكربندی اسكلت های گلخانه:
فونداسیون وكف سازی:
محل مناسب جهت احداث گلخانه
 
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از فایل اصلی بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 5 هزار تومان
قیمت : 3 هزار تومان
 
 
مهدی بنی حسن بازدید : 5526 دوشنبه 12 تیر 1396 زمان : 18:17 نظرات (0)

طرح توجیهی احداث گلخانه صنعتی پرورش گل رز ( هیدروپونیک ) سال 95

دانلود طرح توجیهی پرورش گل رز به طور صنعتی و هیدروپونیک

در این طرح به بررسی کامل کشت هیدروپوینک و شرایط لازم جهت کاشت داشت و برداشت گل رز و توضیحات لازم ازجمله  شرایط دما ، نور ، تغذیه و اب هوای لازم ، بیماری ها و تیمار انها ، افات گل رز  و غیره جهت کشت گل رز همچنین میزان سرمایه مورد نیاز ، مخارج احداث گلخانه تاسیسات لازم ، سود و زیان ویژه و همچنین سرمایه در گردش و بازگشت سرمایه به طور کامل توضیح داده شده است.امیدوارم مورد توجه شما قرار بگیرد.
 

 

هدف از اجرای طرح پرورش گل رز :

 
کاهش مصرف آب - ایجاد اشتغال - توسعه اقتصاد مقاومتی
 

کشت هیدروپونیک گل رز :

 مقدمه :
کلمه هایدروپونیک از ترکیب دو واژه یونانی هایدرو به معنای آب و پونوس به معنای کار و تلاش ساخته شده است.
این کلمه را اولین بار دکتر گریک استاد یکی از دانشگاههای کالیفرنیا به کار گرفت هایدروپونیک روشی برای کشت گیاهان، بدون خاک است.
در این روش گیاه در آبی، غنی از مواد مغذی رشد می کند. با این وجود کشت هایدروپونیک می تواند به عنوان روشی جهت رشد گیاهان ، در سایر محیط های متراکم مثل مخلوط پوست درختان، بدون خاک مورد استفاده قرار گیرد. روش هایدروپونیک یک روش پیشرفته باغبانی است که هم در خانه و هم در تجارت مورد استفاده قرار می گیرد. در این سیستم هیچگونه علف هرزی رشد نمی کند و گیاهان حاصل از این روش معمولا سالم تر و زودرس ترند و فضای کمتری را اشغال می کنند.
 
کشت بدون خاک شامل انواعی از روشهای غیر متعارف کاشت گیاهان است . مانند کشت آبی و کشت در ماسه و کشت در سنگریزه و کشت هوایی و کشت داخل لوله و ...
 
روش کشت گیاهان بدون خاک از سالها قبل در فلسطین اشغالی استفاده می شده است در این منطقه به دلیل کمبود آب و خاک این روش جایگزین مناسبی برای زراعت روشهای متداول است .
 
 
اهمیت طرح :
 
همان طور که اشاره شده تولید گل میتواند به یکی از حرفه های سود آور تبدیل شود به فرض آنکه بر اساس اصول علمی و دانش گل خانه های روز پایه گذاری شود .
امروزه که ایجاد اشتغال و تولید بیشتر در کنار بهره روی بهینه از منابع آب و خاک )به ویژه آب( به یکی از دغدغه های دولت تبدیل شده است .واحدهای کوچک تولیدی که گلخانه یکی از آنهاست می تواند گزینه مناسبی باشد آن که به غیر از مسئله اشتغال سود آوری طرح و اقتصاد ی بودن آن طرح و اقتصادی بودن آن هم در نظر باشد. نه اینکه برای پاسخگویی به موج عظیم بیکاران کشور با تصمیم گیری های عجولانه فقط به فکر مقطوع کنونی بوده و آینده را در نظر نداشت در صورتی که طرح به خوبی اجرا شود می تواند هر
1۰۰۰ متر مربع 2 نفر اشتغال مولد و جدید داشته باشد ضمن آن که با تولید گل شاخه بریده رز پاسخگویی نیاز بازارهای داخلی و خارجی می باشد.
 
البته بایستی به سرانه مصرف این گل در جامعه نیز توجه داشته باشیم که البته در حال افزایش است خوشبختانه بایستی گفت که گل رز با توجه به مصارف متعددی که دارد )جشن ها –اعتیاد-مراسم مذهبی – تشریفات –آذین بندی...(می تواند انتخابی مناسب برای تولید- تکثیر و پرورش باشد. توام و باسوادی آوری مناسب و مطمئن.
 
 
 

توجیه اقتصادی طرح پرورش گل رز به طور صنعتی :

 
تمایل مردم دنیا نسبت به شهرنشینی ورفاه طلبی آنان از یک سو و از سوی دیگر زندگی ماشینی بدور از طبیعت زنده باعث شده است که تمایل انسانها برای داشتن مدل کوچکی از فضای سبزو طبیعت برای بر طرف کردن نیازهای روحی و دور شدن از وابستگی های ماشینی و خستگی های روزانه ،بالا برد و گل این موجود زیبا این مدل کوچک طبیعت است.
 
سالانه انواع گلها وگیاهان به شکل شاخه بریده، آپارتمانی،گلدانی_فصلی ودرختچه های زینتی تولید و در اختیارانسانها قرار می گیرد. تجارت گلهای شاخه بریده تبدیل به تجارتی سود آور شده است. یکی از پر مصرفترین گلهای شاخه بریده گل معروف رز است که دارای اقسام وواریته های زیادی است که هر کدام دارای زیبای خاصی هستند.
 
کشورهایی مانند: هلند ،کلمبیا و چین و چند کشور اروپایی دیگر تقریبا بازار تجاری این گل را تسخیر کرده اند. در این طرح هدف تولید گل شاخه بریده رز و رسانیدن به بازارهای مصرف داخلی و به ویژه خارجیاست.
استان های کوهستانی ما به دلیل شرایط خاص آب و هوایی )اختلاف ارتفاع از سطح دریا و اختلاف درجه حرارت شب و روز(هی تواند به یکی از قطب های تولید گل رز شاخه بریده با کیفیت تبدیل شود.
 
 
بررسی سود  و سرمایه لازم جهت احداث گلخانه گل رز
بررسی سود  و سرمایه لازم جهت احداث گلخانه گل رز
 

- گلخانه مناسب رز : 

سیستم تهویه بایستی بتواند دمای داخل گلخانه را کنترل نماید و تعادل بین دما و رطوبت را تامین نماید. در زمان تهویه از باد مستقیم بر روی محصول باید اجتناب شود. دیواره های جانبی گلخانه باید تا ارتفاع محصول باشد. تهویه و کانالهای مربوط به تهویه باید در بالای ارتفاع محصول قرار گیرد.
 
 

 شرایط آب و هوایی مورد نیاز کشت گل رز :

 دما 
از عوامل بسیار مهم در پرورش رز بوده و رابطه نزدیکی با شدت نور دارد. گیاه بایستی از شرایط دمایی مناسب برای رشد و نمو برخوردار باشد. ارقام و واریته های طبیعی وقدیمی این گیاه بایستی حداقل به مدت یک ماه تحت شرایط رفع نیاز دمایی در دمای پایین زیر 1۰ درجه سانتیگراد قرار گیرد. که این نیاز در رزهای شاخه بریدنی جدید وجود ندارد.
در زمینه دما حداقل درجه حرارت تحمل گیاه صفر و حداکثر 3۵ درجه سانتیگراد است. درخصوص تفاوت درجه حرارت شب و روز بهترین تفاوت مربوط به 6 تا 1۰ درجه است
دمای انتخابی برای رزهای گلخانه ای با توجه به شدت نور و موقع سال متفاوت است. بطور کلی دمای گلخانه را در شب 16 تا 1۷ درجه سانتیگراد، در روزهای کم آفتاب 21 درجه سانتیگراد و در روزهای با آفتاب زیاد 26 تا 2۷ درجه سانتیگراد انتخاب می کنند. در این شرایط دمایی گلها بعد از حدود 48  4۰ روز آماده برداشت می شوند.
 
 
 
فهرست عناوين طرح توجیهی
عنوان صفحه
فهرست عناوين ...................................................................
-1 کشت هیدروپونیک ..............................................................
1- - مقدمه ............................. ............................................
2- - کشت هیدروپونیک ....... ................................ ........................
1- - سیستم های کشت هیدروپونیک: .. ...........................
2- - انواع کشت های هیدروپونیک ...................... ...............
1- - کشت آبی یا مایع ...............................................
2- - کشت در ماسه ..... .................................................
3- - کشت در سنگریزه در کشت هیدروپونیک ....................
4- - کشت در هوا ................................................
۵ - کشت در ورمی کولیت در کشت هیدروپونیک ..........................
6- - کشت آبی .........................................................
۷ - کشت در پلاستیک .................................................
3- - محلول غذایی : ...............................................................
3- - سیستمهای کشت هیدروپونیک: ......... ........................................
1- - انواع بستر های کشت : ............................................
 
با نوع محصول: ..............................
 
 
- اشکال مختلف - 1- 3- 1
2- - ریشه گیاه: .......................................1
1- - خصوصیات فیزیکی ریشه ..............
2- - تهویه: ................................ ..
3- - محیط ریشه: ................................ ..
4- - درجه حرارت: ................................ ................................ .........
۵ - محیط های کشت هیدروپونیک ................................ ............
3- - احتیاجات گیاه ................................ ................................ .......
 
2- - هوای تازه : ............
3- - دما: ............................
4- - نور: ................................ ......
-1-4-3-3-1 طیف نور: ..........................
-2-4-3-3-1 نشانه های کمبود نور: ................................ ................................ 
-3-4-3-3-1 نور مصنوعی )قرار دادن لامپ(: ................................ ........
-2 پرورش گل رز
1- - مشخصات گیاه شناسی : ............
2- - مسائل فنی کشت رز ..........................
3- - کشت و تولید رزهای گلخانه ای : ................................ ............
1- - ازدیاد : ................................ ................................ ...
2- - کاشت : ................................ ............................
3- - تغذیه : ................................ ......................
2-4- شرایط آب و هوایی مورد نیاز کشت ................................ 
1- - دما ................................ ...............
2- - نور ................................ ............
 
۵ - انواع بسترهای هیدروپونیک ...............................
 - پیت نارگیل ۵- 2
 پشم سنگ ۵- 2
 پرلیت ۵- 2
6- - تهویه : ............................
۷ - گلخانه مناسب رز : ................................ 
8- - ارتفاع از سطح دریا: ................................ 
مناسب: ................................ ............................
1۰ - بندینگ: ................................ ....................
11- - برداشت : ................................ .................
12- - تیمار بعد از برداشت : ................................ ....
13- - عوارض، آفات و بیماریها : ................................ .
-3 گلخانه .................................................................
1- - سازه گلخانه: ................................ ................
2- - سیستم سرمایش و گرمایش: ................................ .....
3- - سیستم تغذیه ................................ .................
4- - سیستم شیدینگ ................................ ............
۵ - سیستم کنترل ................................ .............
6- - سردخانه و بسته بندی ................................ ....
-4 توجیه اقتصادی طرح .....................................................
1- - اهمیت طرح ................................ .................
2- - آمار تولید گل در جهان و ایران ................................ .....
-5 توجیه مالی طرح ..............................................................
1- - برنامه توليد ساليانه : ................................ ................................ ................................ ......................
3- - زمین: ................................ ............
4- - محوطه سازی: ................................ .......
۵ - ساختمان سازی ................................ ................................ ......
6- - ماشین آلات و تجهیزات : ..............................
۷ - تاسیسات عمومی و تجهیزات با مشخصات فنی: ...............................
8- - وسایل حمل و نقل داخل و خارج کارخانه: ................................ .....
9- - مواد اولیه و مقدار مصرف هر کدام: ................................ ............. .
1۰ - برآورد هزینه آب، برق و سوخت مصرفی: .................
11- - برآورد هزینه تعمیرات و نگهداری: ................................ ..........
12- - برآورد حقوق و دستمزد و نیروی انسانی: .....................
13- - برآورد سرمایه ثابت: ................................ .................
1- - هزینه های سرمایه ای: ................................ ..........
 هزینه های قبل از بهره برداری 13- ۵
14- - برآورد سرمایه در گردش ۵
15- - نحوه سرمایه گذاری: )مبالغ به هزار ریال
 
- - برآورد هزینه استهلاک ۵
1۷ - هزینه های تولید سالیانه: ................
18- - قیمت تمام شده محصول: ......................
- محاسبه نقطه سربسر )در 1۰۰ درصد راندمان ۵
2۰ - درصد فروش در نقطه سربه سر: ................................ ...
21- - سود و زیان ویژه )سود(: ..........................
22- - دوره برگشت سرمایه: ............................
 ارزش فعلی خالص ۵
 نرخ بازده داخلی طرح جیهی
 

 

 

 
( با تشکر از خانم زهرا عنبراحسن پور که این فایل را تهیه و در اختیار ما قرار دادند. )
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
 
قالب فایل » pdf  --- تعداد 55 صفحه
 
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 15 هزار تومان
قیمت : 5 هزار تومان
مهدی بنی حسن بازدید : 1183 جمعه 09 تیر 1396 زمان : 3:00 نظرات (0)

اموزش ورمی کمپوست ( کرم ورمی کمپوست )

دانلود فایل کاراموزی اموزش کرم ورمی کمپوست در قالب پاورپوینت در 77 اسلاید ( قابل ویرایش)

 

آشنایی با ورمی کمپوست 

(vorms) در لاتين به معناي کرم است و ورمي­کمپوست (VERMICOMPOSTING) اساساً به معناي کود بوجود آمده از کرمها ميباشد. در طبيعت همه موجودات زنده در نهايت از بين مي‌روند و بدن آنها متلاشي مي‌گردد. در ورمي‌کمپوست شما اين فرآيند متلاشي و نابودي را تسريع مي‌نماييد، محصول نهايي غني‌تري را بدست خواهيد آورد به نام ورم کستينگ(VORM CASTING) که مدفوع و ضايعات کرم مي‌باشد. ورمي‌کمپوست در تمام طول سال يعني در تمام طول زمستان در داخل کارگاه و در تابستان در بيرون از کارگاه قادر است کود توليد نمايد. مصرف ضايعات ارگانيكي توسط کرمهاي خاکي يک روش مثمر اکولوژيکي است که بسياري از ضايعات مواد را به يک محصول مفيد از نظر زيست محيطي مبدل مي‌سازد. چند نوع کرم خاکي وجود دارند که براي سود تجاري مورد استفاده قرار گرفته‌اند که  نوع زير مورد نظر است.
 
 RED WIGGLER کرم قرمز باراني يا کرم کود (آيزينيا فوتيدا) EISENIA FOETIDA بيولوژي کرم قرمز باراني ضايعات را از راه مجراي جلو بدن خويش که مانند دهان عمل مي‌کند می رباید. گلو با pharynx کرم مي‌تواند فشاري را از طريق اين اندام خود بوجود آورد که کمک مي‌کند غذا به داخل بدن هدايت شود، 
 
کرمها دندان ندارند و غذاي خود را با بزاق مخلوط کرده کاملاً حل مي‌نمايند اين بزاق مي‌تواند غذا را نرمتر سازد تا براي هضم آسان‌تر شود و کرمها بعد از اين که غذا را بلعيدند غذا از چينه‌دان و سپس به سنگدان فرستاده مي‌شود. در آنجا سنگهاي کوچک آسياب و خرد مي‌شوند غذا وارد روده مي‌گردد. (روده کرم تقريباً در تمام طول بدن کرم امتداد دارد) براي خارج شدن مدفوع در انتهاي روده مقعد قرار دارد. 
 
   کرمها يک مغز و پنج قلب دارند کرمها چشم و گوش ندارند اما نسبت به ارتعاشات صدا مانند بستن محکم در و يا صداي زياد حساسيت نشان مي‌دهند و به طور غريزي از نورهاي روشن گريزان هستند، اشعه ماوراء بنفش نور خوشيد براي کرمهاي خاکي بسيار مضر است. و يک ساعت در معرض نور خورشيد قرار گرفتن موجب فلج شدگي جزئي يا کلي کرمها مي‌گردد، کرمها از اکسيژن هوا و يا رطوبت روي پوست خود استفاده مي‌کنند بدين روش که اکسيژن را گرفته و با مويرگ خوني تبادل اکسيژن مي‌کنند، اگر بدن کرمها خشک گردد کرمها خفه مي‌شوند.
 
 
مقدمه
سالیانه میلیونها تن زباله های آلی دفن و یا سوزانده میشود و علاوه بر این که مشکلات زیست محیطی فراوانی را بوجود م یآورد، هزینه های کلانی صرف حمل، دفن و یا سوزاندن زباله م یشود . در روش دفن زباله، علاوه برمشکلات و خطرات ورود نیترات و سایر مواد آلاینده به آبهای زیرزمینی، اشغال فضای بیشتر توسط مواد زاید از دیگر معایب این روش به شمار می روند. یکی از مهمترین روشهای فراوری زبال ههای شهری بازیافت آن به صورت ورمی کمپوست است . در نتیجه این فرایند، علاوه برکاهش مشکلات بهداشتی و زیست محیطی، مقادیر قابل توجهی کود آلی به نام ورمی کمپوست تولید می شود.
 
کشور ایران سالیانه فقط از منابع زباله های شهری، ظرفیت توان تولید بیش از 4 میلیون تن کود آلی ورمی کمپوست را دارا می باشد. در سال 2003 میزان تولید ورمی کمپوست در ایسلند یک میلیون تن 200000کشاورز در این بخش مشغول به کار هستند .در کشور هندوستان نیزدرهمین کشور با داشتن 10 هزار نفر کارگر، ماهیانه 50 هزار تن ورمی کمپوست تولید می کند. کشاورزان کوبایی در جهت تولید و مصرف ورمی کمپوست تا آنجا پیشرفت داشته اند که به جای کودهای شیمیایی نیزاز این کود استفاده می کنند. در حالی که در کشور ایران با دارا بودن مشکلاتی همچون بیکاری، کمبود موادآلی خاکهای کشور، گران بودن و مشکلات زیست محیطی کودهای شیمیایی و ... کشاورزان ایرانی هنوز با اسم ورمی کمپوست آشنا نیستند. استفاده از روش تولید ورمی کمپوست از دو جهت اهمیت دارد، نخست اینکه حجم زیادی از مواد زاید آلی با این روش بازیافت می شود و از نقطه نظر اقتصادی و محیط زیست مهم است. دوم اینکه استفاده از ورمی کمپوست تولید شده در اراضی کشاورزی سبب بهبود کیفیت خاک و رشدگیاهان می شود که صرفه اقتصادی فراوانی را می تواند بدنبال داشته باشد.
 
 
ضرورت
خداوند بیش از 3000 نوع کرم خاکی آفریده است که چند نوع آن با مابقی تفاوت دارد، مابقی با تولید مثل سالی یک بار، مبادرت به شخم زدن و جابجایی خاک می‏کنند و لیکن چند نوع معدود دیگر با ویژگی خاصی نجات دهنده محیط زیست انسان‏ها و تامین کننده غذای سالم آنها هستند، یکی از این‌ها، کرم خاکی آیزینیا فوتیدا Eisenia Foetida است که در زبان فارسی به کرم قرمز خاکی حلقوی بارانی و در سطح بین‏المللی به کرم قرمز کالیفرنیاییRed Worm California معروف است.
 
این کرم با تولید مثل هر هفته، با ویژگی داشتن 70 درصد پروتئین در مقایسه با 22 درصد پروتئین گوشت قرمز یعنی بیش از سه برابر و همچنین دارای امگا 3 یکی از مخلوقات نادر خداوند از لحاظ مواد غذایی می‌باشد.علاوه بر این فضولات این کرم کودی بنام کرمی‌کمپوست با خواص منحصر بفردی است که در ادامه خواص آن ارائه خواهد شد. این کرم در سال 1942 میلادی شناسایی شده است و از سال 1979 میلادی با آن کسب و کار می‏شود.
 
 

ورمی کمپوست

تعریف ورمی کمپوست :

ورمی کمپوست، عبارت است از کود آلی بیولوژیک که دراثر عبور مداوم و آرام مواد آلی در حال پوسیدگی از دستگاه گوارش  کرم خاکی ایزینیا فوتیدا و دفع این  مواد از بدن کرم حاصل میشود این مواد هنگام عبور از بدن کرم آغشته به مخاط دستگاه گوارش می شود ،(موکوس)، ویتامین ها و آنزیم ها شده که در نهایت به عنوان یک کود آلی غنی شده و بسیار مفید برای ساختمان و بهبود عناصر غذایی خاک، تولید و مورد مصرف واقع می گردد. بنابراین، ورمی کمپوست فضولات کرم به همراه درصدی از مواد آلی و غذایی بستر و لاشه کرم هاست.
 

 

خصوصیات ورمی کمپوست

مشخصات فیزیکی:
قرمز مایل به قهوه‌ای رنگ
1.5cm - 4.5 cm طول
0.5gr - 2.1gr وزن
 3 تا 6 سال دوره زندگی
 
 

شرايط محيطي مطلوب براي توليد كرم پوسال ورمي‌کمپوست

شرايط محيطي مطلوب براي توليد كرم پوسال (ورمي‌کمپوست)

كرم پوسال (ورمي‌کمپوست) مي‌تواند در تمام طول سال تهيه شود، در تابستان در فضاي باز و در زمستان در محيط بسته صورت مي‌گيرد و بهترين شرايط براي توليد كرم پوسال (ورمي‌کمپوست) به شرح زير است:
1- رطوبت 60 تا 70 درصد.
2- دما 20 تا 25 درجه سانتيگراد (سلسيوس).
3 - اسيديته (ph) حدود 6 تا 7.
 
 
 
آموزش تولید ورمی کمپوست خانگی
 
 
 

آماده سازي بستر پرورش کرم

محل پرورش کرم هاي کمپوستي را مي توان از چوب يا پلاستيک ، مانند (بشکه ، جعبه هاي چوبي و لگن هاي پلاستيکي ) تهيه کرد که از اين وسايل در داخل يا خارج منزل براي بستر توليد ورمي کمپوست استفاده مي شود. استفاده از آبشخورهاي مربع مستطيل نيز مناسب است. اين بسترها روي بلوک ها ، آجرها ، تنه هاي درختان ، زمين و يا بلوک هاي بتني قرار مي گيرند. در صورت استفاده از تخته هاي کاج يا سرو ، بهتر است ضخامت آنها 5 سانتي متر باشد. طول اضلاع بسترهاي کرم بهتر است از 50 سانتي متر بيشتر نباشد و بسترهاي کرم بايد به وسيله يک راهرو از هم جدا شوند تا عمل برداشت کرم ها و کود توليدي به راحتي صورت پذيرد. براي کنترل دماي بسترها بهتر است آنها درون خاک قرار گيرند ، اما کرم هاي قرمز حلقوي تمايل دارند که از قسمتهاي سطحي بستر خود تغذيه کنند. بنابراين محفظه بستر رشد آنها نبايد بيش از 20 تا 30 سانتي متر عمق داشته باشد. اگر عمق بيشتر باشدد ، مواد آلي فشرده شده ، در نتيجه مواد به صورت غيرهوازي تجزيه شده و توليد بوي نامطبوع و مواد سمي مي کنند و در نهايت به مرگ کرم ها منجر مي شود. کرم ها مي توانند در گودال هاي حفر شده در زمين يا در شيارهاي رديفي واقع در سطح خاک نيز رشد کنند. بسترهايي که در خارج از ساختمان قرار گرفته اند ، مي بايست در محيطي تميز و سالم و بهتر است در فضاي سرپوشيده قرار گيرند. بسترهاي داخل ساختمان بايد از زهکشي و تهويه مناسبي برخوردار باشند
 
 

ابعاد مناسب بستر ورمي کمپوست

 
بستري با طول دلخواه و عرض 60-40 سانتي متر و عمق 50-30 سانتي متر حدود 100 عدد کرم خاکي را به ازاي هر متر طول بستر در خود جاي مي دهد و يا در حدود 25عدد کرم بالغ را توليد مي کند. در صورتي که بعضي از پرورش دهندگان براي افزايش توليد ، اين سطح را بالا مي برند و تعداد بيشتري کرم توليد مي کنند. پس از هر 30 تا 45 روز يا هر 30 تا 90 روز ، کرم هاي خاکي برداشت شده و بستر ها بايد جايگزين شوند. مدت زمان يادشده به شرايط محيطي ، روش پرورش و ترکيب بستر بستگي دارد. طول و عرض بستر پرورش کرم به قابل حمل و يا ثابت بودن آن و مقدار پسماندها بستگي دارد که هر خانواده در هفته توليد مي کند. به طور معمول حجم 33 سانتي متر مکعب به ازاي هر 450 گرم مواد آلي مطلوب است. از مزاياي محفظه چوبي ، خاصيت جذب رطوبت به وسيله آنهاست. نبايد از چوب هايي که داراي مواد آروماتيک اند ( همانند چوب درختان سرو و کاج ) استفاده کرد. محفظه هاي پلاستيکي ، رطوبت را به مقدار بيشتري در خود حفظ مي کنند. به منظور عمل تهويه و زهکشي بهتر ، کف بستر نگهداري کرم ها بايد داراي سوراخ هاي زهکشي باشد. محفظه را بايد روي چوب يا آجر قرار داد تا آب ثقلي به راحتي خارج شود. از زه آب خروجي ( چاي ورمي کمپوست ) مي توان به عنوان کود مايع در فضاي سبز استفاده کرد. کرم ها تاريکي را ترجيح مي دهند ، براي جلوگيري از ورود نور زياد و ممانعت از کاهش رطوبت موجود ، بايد روي بسترها را با پوشش مناسبي نظير کاه و کلش گندم پوشاند. براي اين منظور مي توان گودالي با عمق 40 سانتي متر در زمين حفر کرد و محفظه را درون آن قرار داد و اطراف آن را با خاک و روي آن را با کاه وکلش گندم پوشاند. 
 
 

مهمترین مزایای چای کمپوست

افزایش مقاومت گیاهان در برابر بیماری ها پس از مصرف چای کمپوست محتویاتی دارد که با عمل روی فیلوسفر برگ گیاهان و میکروب های سطح آن ها،با مکانیسم های مختلف از جمله ایجاد مقاومت در تقسیم میکروب ها و پاتوژن ها اثر ضد بیماری زایی را بر گیاهان اعمال می نماید. مواد موثر مختلفی از چای کمپوست استخراج شده اند که از برخی باکتری ها و مخمرهای مفید تا مواد فنولی اسیدآمینه ها را شامل می شوند. از مهمترین شاخص های چای کمپوست می توان پروفایل ترکیبات فنولی پتانسیل احیاء،آنالیز میکزوب های مفید را نام برد. چای کمپوست باعث استفاده ی بهینه ی ورمی کمپوست می شود و میزان دسترسی را بیشتر می کند.علاوه بر این می تواند به صورت اسپری روی برگ ها افشانه شود وبیماری های گیاهی را سرکوب می کند وهمین طور میزان مواد مغذی در دسترس گیاه را افزایش می دهد ویکی از مزایای دیگر چای کمپوست افزایش کیفیت تغذیه ای عطروطعم سبزیجات است. 
 
 

مقایسه ورمی کمپوست و کودهای حیوانی    

۱- این کود نسبت به کود های حیوانی سبک و فاقد هرگونه بو می باشد.
۲- فاقد تخم علف هرز و باکتریهای غیر هوازی
۳- برخلاف کود های حیوانی حشرات را به خود جذب نمی کند.
۴-استفاده بیش از حد از آن سبب سوختن ریشه گیاه نمی شود.
۵- بالا بردن مقاومت گیاه در برابر آفات و عوامل بیماری زای خاک
۶- قابلیت نگهداری بیشتر آب و مواد غذایی
 
 
فهرست این پاورپوینت :
مقدمه
ضرورت
آشنایی با ورمی کمپوست 
ورمی کمپوست
خصوصیات ورمی کمپوست
زیستگاه اصلی
مصارف کرم
شرايط محيطي مطلوب براي توليد كرم پوسال ورمي‌کمپوست
آماده سازي بستر پرورش کرم
ابعاد مناسب بستر ورمي کمپوست
مواد مورد نياز براي استفاده در بستر کرم ها
تغذیه 
کرمها چه چیزهایی را نباید بخورند؟
چرخه زندگي و توليد مثل کرمهاي خاکي
مشخصات کرمها و انتخاب گونه مناسب
تفکیک کرم و کود ورمی کمپوست
موارد کاربردی کرم ها
چای ورمی کمپوست 
مهمترین مزایای چای کمپوست
روش تهیه  پای کمپوستی
مقدار و نحوه مصرف کود ورمی کمپوست
مقایسه ورمی کمپوست و کودهای حیوانی 
مقایسه ورمی کمپوست با کود شیمیایی 
مهمترين ويژگي‌هاي ورمی كمپوست در مقايسه با كمپوست معمولي و ساير مواد كودي
فهرست منابع
 
 
 
 
( با تشکر از خانم زهرا عنبراحسن پور که این فایل را تهیه و در اختیار ما قرار دادند. )
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 15 هزار تومان
قیمت : 5 هزار تومان
 

 

مهدی بنی حسن بازدید : 1881 پنجشنبه 08 تیر 1396 زمان : 18:49 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت پرورش قارچ دکمه ایی

(اموزش کاملی از مراحل پرورش قارچ ، افات و بیماری های قارچ ، روش تولید کمپوست و سایر مطالب به طور کامل در یک فایل پاورپوینت )

 
 
مقدمه:
مواد پروتئینی، یکی از مهم ترین اجزای مواد غذایی مورد استفاده انسانها است. از دیرباز انواع گوشت ها، خصوصا گوشت قرمز‌ منبع اصلی تامین پروتئین موردنیاز انسان بوده است. لکن در حال حاضر، به واسطه تغییر روش زندگی از سنتی به ماشینی و کاهش تحرک افراد در زندگی روزمره، استفاده از گوشت قرمز بدلیل دارا بودن مقدار زیادی مواد چرب رو به کاهش نهاده و در عوض، استفاده از مواد غذایی ای که با داشتن مقدار کافی پروتئین، برای سلامتی زیان آور نباشند مورد توجه واقع شده است. حبوبات ، سویا و قارچ خوراکی مهم ترین منابع پروتئین غیر حیوانی هستند که امروزه به طور وسیع مصرف می‌شوند. در این میان بازار مصرف قارچ خوراکی به دلیل افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به فواید و روش مصرف آن، روند رو به رشدی را تجربه می‌کند. قارچ، به علت اینکه سرشار از مواد پروتئینی، گلوسیدی، ویتامین‌ها و لیپیدها است می‌تواند غذای مناسب و کاملی برای انسان به شمار آید. اجرای این طرح به عنوان یک فعالیت تولیدی، ضمن اینکه گامی به سوی خود اتکایی کشور در صنایع غذایی به شمار می‌رود، می‌تواند بسترساز اشتغال به کار نیروهای متخصص و فاقد تخصص گردد. ضمن اینکه بانوان کارآفرین نیز می‌توانند با پیاده سازی این طرح، گامی در جهت توسعه میهن بردارند. 
 
 

قارچ‌ چيست؟‌

قارچ‌ ميوه‌اي‌ از تيره‌‌ رويندگان‌ قارچي‌ است. بيشتر قارچ‌ها با‌ تشکيل‌ کولوني‌ به‌ جذب‌ مواد مغذي‌ از چوب‌ برگ‌هاي‌ فروافتاده‌ و ترکيبات‌ موجود در خاک ‌و مي‌پردازند. قارچ‌ها به صورت جمعي مي‌توانند بر سطح‌ هر منبعي‌ که‌ داراي‌ کربن باشد، به‌ شکل‌ لايه‌اي‌ رشد کنند. يک‌ گياه‌ قارچي‌ از تارهاي‌ شاخه‌ شاخه‌ و لوله‌اي‌ شکل‌ متعددي‌ تشکيل‌ شده‌ است‌ که‌ هيف نام‌ دارند. مجموعه‌ هيف‌ها را ميسيليوم‌ مي‌نامند. بسياري‌ از گياهان‌ قارچي‌ که‌ برخي‌ از قارچ‌ها را نيز شامل‌ مي‌شود، گندرو‌ هستند و غذاي‌ خود را با تشکيل‌ کولوني‌ بر ترکيبات‌ ارگانيک‌ مرده ‌به دست‌ مي‌آورند. اگر يک‌ ميسيليوم‌ پژمرده‌ شود، همچنان‌ انرژي‌ کافي‌ براي‌ بازتوليد خود را دارد. هنگامي‌ که‌ ترکيبات‌ دما، رطوبت‌ نسبي‌، ميزان‌ دي‌اکسيد کربن‌ و... همگي‌ مناسب‌ باشند، گياهان‌ قارچي‌ ساختار پيشرفته‌اي‌ را سازمان‌ مي‌دهند که‌ همان‌ قارچي‌ است که براي ما آشناست. قارچ‌ها، ميليون‌ها‌ هاگ‌ را مي‌پراکنند که‌ عملي‌ مشابه‌ دانه‌‌ گياهان‌ دارند.
 

 

تاریخچه به وجود آمدن قارچ

قارچ‌ها موجوداتي هستند که از گذشته‌هاي دور با انسان بوده‌اند. سوابق فسيلي آنها به دوران پر کامبرين و دونين برمي‌گردد. تاريخ مصرف قارچ‌هاي خوراکي به عنوان غذا و دارو به زماني بسيار دور برمي‌گردد و حتي انسان‌هاي نخستين از خواص ويژه قارچ‌ها اطلاع داشتند. آزتک‌ها از قارچ‌ها به عنوان مواد توهم‌زا در فال‌گيري استفاده مي‌کردند و قارچ را گوشت خدا مي‌ناميدند. نوشابه مستي‌آور سوما نيز چيزي جز عصاره آمانيتا موسکارياي سمي نبوده که از گروه قارچ‌هاي کلاهک‌دار است. اگر تاريخچه توليد قارچ‌هاي خوراکي به دقت مورد بررسي قرار گيرد، تاريخي چند هزار ساله را مي‌توان براي آن قايل شد.
 
 

تاریخچه تولید قارچ خوراکی

پرورش قارچ‌هاي خوراکي به حدود 20 قرن پيش در ژاپن و چين برمي‌گردد. کاشت قارچ در گلخانه اولين بار در سوئد در سال 1754 ميلادي ابداع شد.
کشور‌هاي گوناگون جهان با توجه به فرهنگ غذايي طي سا‌ل‌هاي گذشته به نوعي از اين محصول ارزشمند برخوردار بوده‌اند و در حال حاضر، بيشتر قريب به اتفاق کشورهاي دنيا آن را به عنوان محصولي کشاورزي و باغي قلمداد مي‌کنند و حتي به منظور توسعه هرچه بيشتر توليد و مصرف آن، برنامه‌هاي کوتاه‌مدت و بلندمدت آن اجرا مي‌کنند و سالانه هزينه‌هاي بسياري را به تحقيقات مربوط به آن اختصاص مي‌دهند.
 
 

تاریخچه پرورش قارچ دکمه ای

تاريخ مشخص در پرورش قارچ دكمه اي بدست آمده است كه طبق آن كاشت اين قارچ در حدود 700 سال قبل از ميلاد در حومه پاريس بوسيله يك باغبان ناشناس فرانسوي صورت گرفت.كشت قارچ در گلخانه ها براي اولين بار در حدود سال 1754 در سوئد ابداع شد و سپس به انگلستان و ساير نقاط اروپا گسترش يافت. در سال 1910 در ايالات متحده آمريكا سالنهاي استاندارد پرورش قارچ ساخته شد.توسعه تجربه تكنولوژي از يك سو و ياري جستن از دانشمندان از سوي ديگر زمينه بوجود آمدن ايزوله هاي خالص در نهايت تهيه بذرخالص- امكان توليد صنعتي قارچ را در سطح وسيع فراهم آورد. و در انستيتو پاستور فرانسه روشهاي علمي كشت و جوانه زدن اسپور و توليد آسان در شرايط تبديل ابداع نمودند و تا سال 1905 به صورت يك راز در اختيار انستيتو پاستور باقي ماند.سيند ن: در سال 1932 تهيه بذر قارچ روي غلات را ابداع كرد و سبب تحويل انقلاب صنعتي در تهيه كمپوست مصنوعي براي صنعت پرورش قارچهاي خوراكي را بوجود آورد.
 
 
آموزش پرورش قارچ
 
اموزش پرورش قارچ
 
قالب فایل : پاورپوینت ( قابل ویرایش توسط شما ) --- تعداد 64 اسلاید
 
مناسب یرای اموزش پرورش دهندگان قارچ و کاراموزی و تحقیقات دانشجویی دانشجویان
 
 

ارزش غذایی قارچ

قارچ های خوراکی منبع املاح مورد نیاز بدن مانند پتاسیم ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، منگنز ، سلفور و فسفر می باشد .
همچنین قارچ های خوراکی ضد تومور و تقویت کننده سیستم دفاعی بدن تنظیم کننده قند و فشار خون و کاهش دهنده کلسترول خون عامل جلوگیری از انسداد عروق در بدن
بازدارنده التهاب های پوستی و نیز یک ماده ضد آلرژی محسوب میشوند .
 
 

قارچ‌هاي‌ بسيار مرغوب‌ کدام‌اند؟

محبوب‌ترين‌ قارچي‌ که‌ امروزه‌ در دنيا مصرف‌ مي‌شود، قارچ‌هاي‌ دکمه‌اي‌ سفيد هستند. عده‌اي ديگر پورتوبلو را به عنوان محبوب‌ترين‌ و مرغوب‌ترين قارچ مي‌شناسند‌. اين‌ قارچ‌، نژاد قهوه‌اي‌ قارچ‌ دکمه‌اي‌ سفيد است‌. در ايالات‌ متحده‌، قارچ‌هاي‌ مرغوب‌ ديگر عبارت‌اند از شي اي تاکه، انوکي و اويستر. چند قارچ‌ قابل‌ کشت‌ ديگر نيز وجود دارد اما به‌ شکل‌گسترده‌اي‌ در بازار قابل دسترس‌ نيستند.
 
 

تشخیص قارچهای خوراکی و سمی از یکدیگر

قارچها در طبیعت بسیار فراوانند، که بعضی از آنها خوراکی و بعضی دیگر سَمّی می باشند. سوالی که معمولاً از یک قارچ شناس می شود این است که چگونه می توان قارچ سمی از قارچ خوراکی تشخیص داد. واقعیت امر این است که تشخیص قارچ سَمّی از قارچ خوراکی بسیار مشکل است در گذشته گفته می شد که قارچهای سَمّی در اثر قطعه قطعه شدن تغییر رنگ می دهند و هنگام طبخ اگر سکه نقره در مجاورت آنها قرار گیرد سکه سیاه می شود یا آنکه قارچهای سمی را حلزون نمی خورد و چنانچه با پیاز تماس پیدا کند پیاز قهوه ای رنگ می شود، این قضاوتهای عجولانه در تفکیک گونه های سمی و خوراکی نه تنها هیچ ارزشی ندارد بلکه گاهی سبب ایجاد مسمومیت های خطرناکی نیز می شود. 
 
 

مراحل پرورش قارچ خوراکی

 
الف- تهیه بذر ب- تهیه کمپوست پ- کشت بذر ت- مراحل پرورش ث- برداشت
 
 
اصول تهیه اسپان قارچ با استفاده از بذر غلات
در این روش 10 کیلوگرم گندم را به مدت 15 دقیقه در 15 لیتر آب می جوشانند، شعله را خاموش نموده و اجازه می دهند تا دانه های گندم 15 دقیقه دیگر داخل آب جوشیده باقی بمانند به این ترتیب دانه گندم کاملاً نرم می شود. گندم ها را داخل یک صافی یا اَلک می ریزند تا آب اضافی از آن خارج شود، سپس آن را روی یک تکه پارچه یا کاغذ روزنامه پهن نموده تا خنک شود و آب موجود در سطح آنها تبخیر گردد، در این هنگام مقدار 120 گرم سولفات کلسیم ئیدراته و 30گرم کربنات کلسیم را به دانه ها اضافه نموده و خوب مخلوط می نمایند. سولفات کلسیم از بهم چسبیدن دانه ها جلوگیری می کند و کربنات کلسیمPH مناسب را فراهم می آورد.
 
 

روش تولید کمپوست قارچ

روش عمده برای تولید کمپوست :

 روش دراز مدت : یک روش قدیمی و اولیه بوده و برای تولید کمپوست به منظور کشت قارچ در سطح تجاری مناسب نیست. البته به علت گرانی تکنولوژی روش کوتاه مدت، در بیشتر کشورهای آسیایی هنوز از روش دراز مدت برای تهیه کمپوست استفاده می گردد. تهیه کمپوست با این روش دارای مراحل ذیل می باشد.
 
خیس کردن کاه و کلوش: اولین گام در تهیه کمپوست خیس کردن کاه و کلوش می باشد در این روش کلوش مصرفی را به صورت لایه نازک در سطح سوله پخش می نمایند و با پاشیدن آب فراوان بر روی آن طی مراحل مختلف آن را خیس می نمایند به نحوی که کاملا اشباح از آب شود و نتواند آب بیشتری را جذب نماید، به این ترتیب در این مرحله رطوبت کاه به 75% می رسد. یک تُن کاه خشک تقریباً نیاز به 5000لیتر آب برای رسیدن به نقطه اشباح دارد
 
 

مخلوط کردن و قالب زدن کمپوست:

مرحله دوم کار پس از خیس نمودن کاه و کلوش اضافه کردن تمام مکملهای غذایی به جز پودر سنگ گچ به کمپوست می باشد که باید به صورت یکنواخت در سطح کاه انجام شود که این مواد باید به خوبی مخلوط شود، پس از مخلوط نمودن مکملهای غذایی با کمپوست، مخلوط را به صورت یک توده به ارتفاع 1 متر و عرض 1 متر روی هم انباشته می نمایند که در اصطلاح این عمل را قالب زنی نام دارد
در مرکز کمپوست حرارت 59 الی 60 درجه می باشد
عمل قالب زنی می‌‌تواند با دست یا به کمک قالبهای مخصوص و با استفاده از تراکتور صورت بگیرد. اندازه ابعاد قالب کمپوست بستگی به اندازه قطعات کاه و کلوش و دمای هوا دارد
هر چه قطعات کاه و کلوش بزرگتر باشد و هوا سردتر باشد نیاز به قالب های بزرگتر می باشد  1 × 5/1
برگرداندن کمپوست: به منظور بدست آوردن کمپوستِ مناسب و اطمینان از تأمین درجه حرارت مطلوب ( 70 تا 75 درجه سانتی‌گراد)ضروری می باشد. همچنین برای جلوگیری از عمل تخمیر زیاد کمپوست و تامین مواد غذایی مورد نظر باید طی مراحل تهیه کمپوست چندین مرحله عمل قالب زنی و برگرداندن کمپوست صورت گیرد
 
 
 
 
خصوصیات خاک پوششی سالن قارچ
 
خاک مصرفی باید در نگه داری آب از ظرفیت بالایی برخوردار باشد تا از نفوذ سریع آب به لایه های زیری و از بین رفتن آن جلوگیری نماید
 از نظر PH خنثی یا کمی غلیایی باشد. 3/7 ، 4/7
فاقد هرگونه آلودگی قارچی، باکتریایی، تخم و لارو حشرات و مواد آلی کاملاً نپوسیده باشد
   بافت آن زیاد سنگین نباشد، زیرا در غیر این صورت سطح خاک زود سِله می بندد و از رسیدن اکسیژن لازم و رطوبت به لایه های زیرین سطح خاک پوششی جلوگیری می نماید و سبب کاهش محصول می شود. ( سوراخهای ریز و درشت در خاک را خُلَل-فرَج می گویند)
 
 
خاک پوششی که به وسیله فرمالین ضدّعفونی می شود باید فاقد هرگونه کلوخ و دارای رطوبت مناسب باشد نه زیاد خشک و نه دارای رطوبت زیادی که ذرات بهم بچسبند 
در زمان پاستوریزه شدن درجه حرارت خاک پوششی باید بین 18 تا 24 رجه سانتیگراد باشد و پس از اتمام عمل استریل خاک باید کاملاً تهویه شود تا هیچ گونه اثری از گاز فرمالین در آن دیده نشود
عملی ** خاک پوششی آماده جهت مصرف باید رطوبت کافی داشته باشد زیرا رطوبت زیاد در پخش یکنواخت خاک در سطح بستر ایجاد اشکال می نماید و کمبود رطوبت باعث بروز مشکل در پنجه دوانی و نفوذ قارچ در خاک پوششی می شود، چنانچه رطوبت خاک کم باشد با آب پاشی روی خاک رطوبت را به حد مطلوب می رساند
برای اندازه گیری مقدار رطوبت کافی است مقداری خاک را بین دو انگشت شصت و سوّابه فشار داد، چنانچه خاک در اثر فشار دو انگشت به هم چسبید ولی هیچ گونه آبی از آن خارج نشد رطوبت مناسب است
 
 
رافِلینگ یا پنجه زنی
در این مرحله کل خاک پوششی روی هر کمپوست باید از روی آن جدا شده، تکه تکه شود، و دوباره بر روی کمپوست به صورت یکنواخت (از نظر ضخامت و تراکم میسیلیوم) قرار گیرد.
مهمترین نکاتی که باید در این مرحله رعایت شود:
1. در زمان رافلینگ نباید هوای تازه وارد سالن شود (هواکش ها و دَمپرهای هوا بسته هستند)
2. بعد از رافل باید روی خاک را با محلول کاربندازیم 2% ضدعفونی کرد.
3. بعد از رافلینگ به مدف 7 روز:
دمای کمپوست 25 درجه
رطوبت بالای 80%
تاریکی
تهویه حداقل مقدار ممکن
ورودی هوای هواساز و هواکش های بسته
 

پرورش قارچ درسوله

نکاتی در مورد پرورش قارچ در سوله
شاید نکات زیر برای افرادی که تصمیم به راه اندازی سالن پرورش قارچ در سوله را دارند مفید باشد
سقف سالن خود را کوتاه کنید . سعی کنید که سالن شما با ارتفاعی در حدود ٣ متر برای قفسه های چهار طبقه تنظیم شود
در صورتی که سوله دارای ابعادی بیش از ابعاد استاندارد یک سالن پرورش قارچ است آنرا به چند سالن مجزا تقسیم کنید
دقت کنید محل خروج آب مناسب در هر سالن تعبیه شود
برخی از سوله ها در یک شهرک احداث شده بنابراین در چنین حالاتی مراقب نشت رطوبت از دیواره سوله به سوله های اطراف باشید  به این منظور باید کمتر از سیستم قطره ای برای ایجاد رطوبت استفاده نمود
 
 
سقف سوله ها معمولا از ایرانیت فلزی استفاده میشود که در تماس با نور خورشید باعث گرم شدن محیط داخلی میشود از عایقهایی برای جلوگیری از این مشکل استفاده کنید
حتما دقت کنید که در صورت استفاده از گازوئیل یا گاز برای گرمایش محل خروج دود مناسبی را در زمان تجهیز سالن در نظر بگیرید
کولر های آبی بهتر است خارج از سوله نباشند . چراکه علاوه بر کشیدن بو به داخل باعث کم شدن رطوبت نیز میشود . بهتر است اطاقی برای تاسیسات در هر سالن پرورش قارچ  تعبیه کنیم و در آن محلی برای ورود هوا از بیرون در نظر بگیریم که هوا مستقیما از بیرون به داخل سالن وارد نشود . و در آنجا کولر ها و تاسیسات را قرار دهیم
سوله را قبل از استفاده توسط فرمالین ضد عفونی نمایید تا در صورتی که در آن محل از مواد تولیدی قبل آلودگی باقی مانده باشد رفع شود
یک نکته کلیدی در سالن های پرورش قارچ محل خروج هواست . کولرهای آبی برای خنک کنندگی نیاز به دمیدن هوای جدید به محل دارند و در صورتی که محلی برای خروج هوا نباشد علاوه بر آسیب دیدن موتور کولر هیچ خنک کنندگی صورت نمیگیرد
 
 

توجیه اقتصادی قارچ دکمه ای

الف- قارچ دکمه ای
ب- قارچ صدفی
ج- قارچ چینی ، والواریلا
قارچ دکمه ای دارای عطر و طعم طبیعی و بسیار مطبوع می باشد، قارچ دکمه ای جزء قارچهای ساپروفیت می باشد که بر روی مخلوط کود حیوانی و بقایای گیاهی قابل پرورش می باشد، و قارچ صدفی بر روی بقایای گیاهی به خصوص کاه گندم و برنج رشد می کند و از لحاظ غذایی نیازمند سلولز، هِمی سلولزی و لیگنین می باشد و جزء قارچهای ساپروفیت می باشد. این قارچ از جمله قارچهای خوراکی است که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری پرورش می یابد و به علت هزینه کم و رشد آسان پرورش دهندگان قارچ امروزه به پرورش این قارچ روی آورده اند و قارچ چینی از جمله قارچهای خوراکی است که در مناطق گرمسیری و معتدل رشد می کند و بسیار خوشمزه است، بر روی کاه برنج به راحتی رشد کرده و چینیان اولین افرادی بودند که این قارچ را به روش مصنوعی بیش از 1000 سال پیش تولید نموده اند!
 
 
 
اصول برداشت قارچ در سالن
برداشت زمانی صورت می گیرد که کلاهک قارچ در حد مطلوب رشد کرده ولی باز ندشه باشد
تیغه ها مشخص نباشند در این زمان معمولاً سطح کلاهک پهن شده و قطر آن به 5/2 تا 8 سانتیمتر می رسد
در دمای 18 درجه سانتیگراد اندام باردهی قارچ طی 8 تا 10 روز به حداکثر رشد از نظر وزن و اندازه رسیده و آماده برداشت می شود و تولید و رشد اندام باردهی قارچ در مدت زمان 6 تا 8 هفته  (42 تا 48 روز) طول می کشد. طی این مدت به تدریج اندام باردهی رشد کرده و طی چین ها متعدد باید برداشت شود، فاصله هر چین از چین قبل حدود 7 تا 10 روز است. در حد فاصل بین دو چین نیز معمولاً چند کلاهک بالغ ممکن است به وجود آید که می توان آن را برداشت کرد و پس از هر چین باید بستر آبیاری و طی مدت زمان رشد رطوبت خاک پوششی در حد اشباح نگه داشته شود
( کمبود رطوبت نسبی باعث می شود قارچ چرمی شود و وزنش سبک شود.
 
 
 
فهرست این پاورپوینت :
 
مقدمه
قارچ‌ چيست؟‌
تاریخچه به وجود آمدن قارچ
تاریخچه تولید قارچ خوراکی
تاریخچه پرورش قارچ دکمه ای
ارزش غذایی قارچ
فواید بی شمار قارچ
نقش قارچ در سلامتی
قارچ‌هاي‌ بسيار مرغوب‌ کدام‌اند؟
تشخیص قارچهای خوراکی و سمی از یکدیگر
مراحل پرورش قارچ خوراکی
آشنایی با بذر قارچهای خوراکی
اصول تهیه اسپان قارچ با استفاده از بذر غلات
روش تولید کمپوست قارچ
مزایای کمپوست مصنوعی
مراحل کشت بذر
روشهای مختلف بذر زنی
کنترل دما و نور
آبیاری
مرحله ی اِسپان ران (پنجه دوانی)
خاک دهی
آشنایی با خاک پوششی بستر سالن های پرورش قارچ
اهداف اصلی خاک پوششی
خصوصیات خاک پوششی سالن قارچ
موادی که می توانند به عنوان خاک پوششی مصرف شوند
اصول ضدعفونی خاک پوششی
رافِلینگ یا پنجه زنی
شوک دهی به مدت سه روز 
مناسب ترین زمان برای خاک دهی
پرورش قارچ درسوله
روش آماده سازی بستر سالن قارچ
آفات و بيماری های قارچ دکمه ای
فرق بين بيماري هاي عفوني (موجودات زنده) و بيماري هاي غير عفوني 
آفات
نظافت سالن
اصول برداشت قارچ در سالن
روش بسته بندی قارچ
روش نگهداری قارچ
توجیه اقتصادی قارچ دکمه ای
 
 
 
 
 
( با تشکر از خانم زهرا عنبراحسن پور که این فایل را تهیه و در اختیار ما قرار دادند. )
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 15 هزار تومان
قیمت : 5 هزار تومان
 

 

مهدی بنی حسن بازدید : 1717 پنجشنبه 30 دی 1395 زمان : 13:37 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت با موضوع آبیاری تحت فشار (قطره ای - بارانی )

بررسی ابیاری بارانی و قطره ای در قالب پاورپوینت جهت ارائه دانشجو 

آبیاری تحت فشار را توسعه دهیم
به‌ازاء هر هکتار آبیاری تحت‌فشار، امکان اشتغال دائم ۷۸/۰ نفر فراهم می‌گردد، لذا با توجه به افزایش جمعیت جویای کار که با نگرشی جدید از زاویه اشتغال‌زائی به مقوله توسعه آبیاری تحت‌فشار می‌تواند ضرورت اجراء این روش به‌عنوان عزم‌ملی در دستور کار قرار گیرد که تا حدودی بتواند بحران بیکاری را جبران کرده و توجیه مناسبی برای الزام سرمایه‌گذاری دولتی در این بخش باشد.
با عنایت به برنامه‌ریزی‌های به‌عمل آمده تا سال ۱۴۰۰، جمعیت کشور به ۱۲۰میلیون نفر خواهد رسید که نیاز غذائی این جمعیت حداقل ۱۲۰ میلیون تن در سال را شامل می‌شود و اگر بخواهیم با توجه به وضعیت فعلی استفاده ار آب، این حجم را تأمین کنیم، حداقل به ۱۶۵ میلیارد مترمکعب آب نیاز داریم که با توجه به پتانسیل آب قابل استحصال کشور که حداکثر ۱۳۰ میلیارد مکعب را شامل می‌شود، عملاً غیرقابل دسترس است. 
 
دانلود پاورپویت با موضوع ابیاری تحت فشار زمین های کشاورزی و باغات
 
قالب فایل : پاورپوینت ( قابل ویرایش توسط شما ) --- تعداد 54 اسلاید
 
 
فهرست:
سيستمهای آبياری تحت فشار
انواع سيستم هاي قطره اي 
آبياري دريپ 
آبياري زير بستري : 
آبياري فواره اي ( بابلر ) 
آبياري اسپري 
طرز كار كلي سيستم قطره اي :
محاسن آبيار ي قطره اي 
عمليات زراعي آسانتر : 
به كارگيري آ‌ب شور :
معايب آبياري قطره اي :
 خطرات :
معرفي سيستم آبياري قطره اي 
واحد كنترل مركزي 
وسائل بكار رفته در دستگاه  كنترل مركزي عبارتند از : 
لوله هاي اصلي و لوله هاي نيمه اصلي 
لوله هاي فرعي يا لترالها 
لوله هاي فرعي قطره چكا ني 
بست ابتدا ئي و انتها ئي 
اتصا لات 
فشار شكن 
انواع آرايش قطره چكانها و سطح خيس شده 
آرايش مستقيم يك رديفه 
آرايش مستقيم دو رديفي 
آرايش قطره چكانهاي چند شاخه اي 
آرايش قطره چكانها بصورت زيگزاك 
آبياری بارانی 
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
روش دانلود فایل :
 
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 8 هزار تومان
قیمت : 3 هزار تومان

 

مهدی بنی حسن بازدید : 3612 شنبه 19 مهر 1393 زمان : 12:01 نظرات (1)

موضوع: پاورپونت افات مهم گیاهی 

بررسی افات و حشرات  مهم گندم -جو- برنج - یونجه - لوبیا -ذرت و دیگر افات مهم گیاهی به همراه تصاویر مربوطه

خلاصه:

  • گیاهان زراعی

    گیاهان زراعی بسیار متنوع بوده و در عملیات زراعی نیز تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. 
    به طور کلی گیاهان زراعی را می توان به صورت های مختلفی از جمله بر اساس خصوصیات گیاهشناسی و تکاملی ، هدف تولید و مورد مصرف ، طول عمر گیاه ، نیازهای محیطی و شرایط مطلوب رشد، عملیات زراعی و غیره گروه بندی نمود. 
    گیاهان زراعی به رده ی نهاندانگان تعلق دارند. مجموعه ای از گونه های که در بعضی خصوصیات مشترک هستند یک جنس گیاهی را تشکیل می دهند.
    در طبقه بندی علمی ، هر گیاه را با اسم گونه و جنس آن مشخص می سازند.به همین جهت این سیستم نامگذاری را دو اسمی نیز گویند. مثلا نام علمی گندم نان Triticum aestivum می‏باشد. Triticum مشخص جنس وaestivum مشخص گونه گندم نان است.
    در این گروه بندی نوع محصول تولید شده و نحوه ی مصرف آن مورد نظر است و چون یک محصول با اهداف مختلفی تولید میشود ممکن است در چند گروه قرار گیرد.
    1- غلات: گیاهانی  از تیره گرامینه که به منظور تولید دانه کشت میگردند. مصرف تغذیه انسان یا دام می رسد مثل گندم، جو ... دانه ی این گیاهان از نظر نشاسته غنی و از لحاظ پرتئین نسبتا فقیر می باشد.
    2- حبوبات: گیاهانی از تیره ی بقولات هستند که برای تولید دانه کشت می شوند. دانه ی حاصله عمدتا به مصرف انسان می رسد مثل لوبیا، نخود و .... دانه های حبوبات از نظر پرتئین غنی می باشند.
    3- گیاهان روغنی: گیاهانی از تیره های مختلف هستند روغن گیری از دانه مثل پنبه، کتان ، لوبیای روغنی و ....
    4- گیاهان علوفه ای: گیاهانی از تیره های مختلف هستند که جهت استفاده از قسمت های هوایی ( به صورت تازه ،خشک و یا سیلو شده) در تغذیه ی دام کشت می گردند. مانند ذرت علوفه ای ، علف سودان و....
    5- گیاهان ریشه ای: گیاهانی که برای استفاده از ریشه ی غده ای کشت می گردند، مانند چغندر، شلغم و ....
    6- گیاهان لیفی: گیاهانی از تیره های مختلف هستند که برای استفاده از الیاف آنها کشت می گردند. این الیاف ممکن است از پوست دانه (مانند پنبه) و یا از فیبرهای مستجات آوند آبکشی اولیه (مانند کتان و کنف)
    7- گیاهان غده ای : گیاهانی که برای استفاده از ساقه ضخیم و زیرزمینی کشت شده مانند سیب زمینی معمولی.
    8- گیاهان قندی: گیاهانی که قندگیری از عصاره ی شیرین آنها انجام می شود مثل نیشکر و چغندر قند.
    9- گیاهان دارویی: گیاهانی از تیره های مختلف هستند که به منظور استفاده از مواد مخدر آنها و یا تهیه ادویه کشت می شوند مانند توتون ، قهوه، چای و .....
     
    دانلود پاورپونت افات و بیماری های گیاهی
     
    • بررسی گیاهی زراعی

     

    • گروه بندی گیاهان زراعی

     

    • بررسی افات گیاهی

     

    • بررسی سن گندم Eurygaster integriceps به همراه تصاویر

     

     

    • بررسی سوسک سیاه گندم به همراه تصاویر

     

    • بررسی افات مهم جو

     

    • بررسی افات ذرت           شب پره زمستانی     Agrotis segetum

     

    • افات مهم چقندرقند  اگروتیس، ملخ صحرایی و برخی شته ها و برگ خوار چغندر قند   Spodoptera exigua  به همراه تصاویر

     

    • بررسی کامل  نام فارسی به همراه تصاویر لارو حشره و بالغ  : کرم قوزه پنبه نام علمی: Heliothis armigera

     

    •  افات مهم برنج  به همراه تصاویر
    1. ​بررسی کامل کرم ساقه خوار برنج
    2. بررسی کامل شب پره تك نقطه اي برنج Mythimna unipuncta 

     

    • افات یونجه
    1. سرخرطومی برگ یونجه Hypera postica 
    2. سر خرطومی ریشه یونجه

     

    • افات مهم لوبیا
    1. مگس لوبیا Hylemyia cilicrura Rondani به همراه تصاویر

    با تشکر از مهندس علیرضا صادقی معین که این فایل را در اختیار ما قرار دادند.

    قالب فایل :پاورپونت قابل ویرایش توسط شما --- تعداد صفحات : 46 صفحه

     

    روش دانلود فایل :
     
    1. کلیک گزینه خرید
     
    2. پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
     
    3. کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
     
    4. دانلود فایل مورد نظر
     

قیمت : 3 هزار تومان

 

مهدی بنی حسن بازدید : 4420 سه شنبه 04 شهریور 1393 زمان : 22:17 نظرات (0)

موضوع:دانلود گزارش کار ازمایشگاه افات و حشره شناسی  مورفولوژی حشرات

تعداد 21 صفحه ---- فرمت فایل:word

کلیه عکس های موجود در فایل را با دوربین از چشمی میکروسپوپ گرفتم و واقعی میباشد

فهرست:

مرفولوژی حشرات

مرفولوژی بیرونی

بررسی کامل انواع شاخک ها(میله ای-تسبیحی-

ساختمان شاخک ها

بررسی سر و پیوست های ان

وضعیت سر نسبت به بدن

بخش های مختلف سر

چشم

 ضمائم دهانی

 

ازمایشگاه افات و حشره شناسی
 
 حشرات یا شش پایان (Hexapoda) جزء بند پایان تراشه دار (Tracheata) هستند که بدنشا ن حلقه حلقه بوده  و از سه بخش (Tagme) سر، قفسه سینه و شکم تشکیل شده است .
سر مانند دیگر قسمت های بدن از به هم پیوستن چندین حلقه (Metamere) به وجود آمده و دارای اعضا ء حسی مهم مانند شاخک ها ، چشم ها و همچنین قطعات بدن می باشد .
قفسه سینه از سه حلقه مشخصی تشکیل شده است که هر یک مجهز به یک جفت پای بند بند می باشد .حلقه های دوم و سوم قفسه سینه در حشرات زیر رده بال داران (Pterygota) بطور معمول هر یک حامل یک جفت بال می باشند.
شکم در اصل شامل 11 حلقه و بدون پیوست های حرکتی است .بررسی های چنین شناسی نشان می دهد که تعداد حلقه های شکم در این مرحله 12 عدد است .در برخی از حشرات کامل راسته های بی شاخه کان (Pro tura) و چوبک مانند های (Phas moptera) تعداد این حلقه ها 12،ودرحشرات زیر رده بالداران پست 11 ، در بالداران عالی 9 تا 10 وبلاخره در راسته پادمان (Collembola) 6عدد است .
حلقه های شکم در مراحل رشد جنینی معمولاٌ دارای پیوست  هایی است که پس از تبدیل به حشره کامل همه آنه از بین می روند اما در برخی از حشرات بالغ ، به ویژه در بی بالان و حشرات کامل و لارو بالداران اثر آنها باقی می ماند.
مرفو لوژی عمومی بدن در دو بخش جداگانه : مر فولوژی بیرونی و مرفولوژی درونی به شرح زیر مورد بررسی قرار می گیرد :
 
مرفولوژی بیرونی
شکم از مجموع  حلقه هایی تشکیل شده که تعداد انها در مرحله ی جنینی 12 عدد و در حشرات کامل اولیه از 11 حلقه تجاوز نمی کند .در حشرات اولیه هر حلقه از یک نیم حلقه ی پشتی بنام ترگوم و یک نیم حلقه ی شکمی بنام استرنوم ساخته شده است اسکلریت یا قطعات سختی که در انها وجود دارند به ترتیب ترژیت و استرنیت نامیده می شوند بخش پهلوئی که این دو نیم حلقه را بهم وصل میکند عبارت از پرده ی نرمی است که در ان یک یا چندین اسکلریت پهلویی بویژه در قاعده ی پیوست های موجود در شکم دیده می شود . از لحاظ تئوری حدود بخش پهلوئی شکم بوسیله ی دو شیار طولی  aa  وBB  مشخص میشود شیار اولی در سمت بالا و در حد فاصل بخش پهلوئی و پشتی و شیار دوم در پایین و بین بخش پهلوئی و شکمی قرار گرفته و بسوی قفسه سینه کشیده می شوند . هر یک  از ترگوم ها و استرنوم ها در سمت پیشین خود دارای فرو رفتگی درونی تیغه مانندی بنام انته کستا است که محل اتصال ماهیچه های طولی شکم است . درزی را که این فرو رفتگی های پوستی در سطح ترگوم یا استرنوم ها ایجاد میکند درز انته کستا می نامند . این درزها در حقیقت حدود حلقه بندی اولیه شکم را مشخص می کنند .  نیم حلقه های پشتی و شکمی در بیشتر حشرات بویژه زیر رده ی بالداران بصورت صفحه های سختی هستند که از بهم پیوستن چندین  اسکلریت بوجود امده اند . قطعات پهلویی در حلقه های شکمی دارای اسکلریت های مشخصی هستند که منشا انها به احتمال مربوط به قاعده ی پیوست های شکمی است بنابراین کوکسوپودیت های شکمی در حشرات راسته ی thysanura وهمچنین اسکلریت های حامل ابشش های شکمی لارو یک روزه ها و یا اسکلریت قاعده ی تخمریزها و اسکلریت های جانبی شکم در لارو های حشرات با دگردیسی کامل عموما بیانگر وجود قطعات پهلویی شکم می باشد . بخش پهلوئی در برخی از حشرات نرم و دارای قابلیت ارتجاعی زیادی می باشد این حالت سبب می شود که شکم حشرات ماده هنگام فعالیت تخمدان ها در همه ی ابعاد خود به گونه ی قابل توجهی افزایش پیدا کند روزنه های تنفسی که تعداد انها در شکم به 8 جفت می رسد معمولا روی پرده ی پهلویی قرار می گیرند . در حشرات پیشرفته میزان سخت شدن نیم حلقه های پشتی شکمی و همچنین قطعات پهلویی با اشکال مختلف دستخوش تغییرات ساختمانی می شود که مهمترین انها بقرار زیر است : 
1)قطعهء پهلویی ممکن است به استرنیت پیوسته و قطعهء واحدی بنام پلورواسترنیت را بوجود اورد.
 2)در برخی از حشرات ترژیت در دو سوی شکم به سمت جانبی رشد کرده و مکان روزنه های تنفسی را دربر میگیرد.
 3)درگروهی از حشرات ممکن است ترژیت به دو قطعهء ترژیت میانی و ترژیت جانبی تقسیم  شود. ترژیت جانبی چون در بالای قطعات پهلویی قرار گرفته به ان  اپی پلوریتنیز می گویند.
 4)در برخی از حشرات پلورواسترنیت ضمیمهء ترژیت جانبی می شود در این حالت ممکن است روزنه هی تنفسی را نیز در بر گیرد. نیم حلقه های پشتی و شکمی در برخی از حشرات به همدیگر ملحق میشود و یا بر عکس قطعات پهلویی رشد زیادی کرده و در نتیجه نیم حلقه های پشتی و شکمی از همدیگر بطور کامل جدا میشوند.
ساختمان شاخک
در بررسی های ساختمانی  دو نوع شاخک می توان تشخیص داد :                                                                                                                             شاخک های حلقه ای – در این نوع حلقه های شاخک شبیه هم بوده و بجز حلقه ی انتهایی بقیه ی حلقه ها عموما دارای ماهیچه های ویژه ی خود می باشند . تعداد حلقه های این شاخک ها در دوره رشد پس جنینی به وسیله تقسیم حلقه ی انتهائی افزایش پیدا می کند . این تیپ شاخک در حشرات زیر رده ی بی بالان راسته های پادمان و دم چنگالان و همچنین در بند پایان رده ی هزار پایان دیده می شود .                                                                                                                              شاخک  تاژکی – شاخک تاژکی از بندهای متفاوت تشکیل یافته که در ساختمان آن فقط بندپایه یا بند اول شاخک دارای ماهیچه است و بقیه فاقد آن میباشند. ماهیچه های محرک در این تیپ در درون سر قرار گرفته اند . افزایش بندها در دوره رشد پس جنینی بوسیله ی تقسیم بند اول یا دوم گاهی نیز به وسیله ی دیگر بندها صورت می گیرد . شاخک تاژکی در بی بالان فقط در راسته ی THYSANURA و در همه ی حشرات زیر رده ی بالداران وجود دارد . شکل عمومی شاخک ها در حشرات بسیار متغیر است و مهمترین آنها عبارتند از : 
 
دانلود فایل اصلی در ادامه مطلب:
گزینه ادامه مطلب کلیک و به طور رایگان دانلود کنید.
 

 

 

 

 

 

مهدی بنی حسن بازدید : 5076 پنجشنبه 19 تیر 1393 زمان : 13:20 نظرات (0)

دانلود پاورپونت کتاب گیاهشناسی.کاملترین  و جامعترین پاورپونت دربرگیرنده تمام موضوعات گیاهشناسی

 

موضوع:

دانلود پاورپونت گیاه شناسی

 

250 اسلاید 

قابل ویرایش توسط شما

ویژه تدریس اساتید در کلاس درس  و کنفرانس دانشجویان

 

 

فهرست:

 

* فصل اول. سلول و بافتهای گیاهی
 
بررسی واکوئل ها-دیواره سلولی.لان ها-پلاسمودسماتا-لانها-تورژسانس-پلاسمولیز-پلاست ها-کلروپلاست ها-هسته-تعریف بافت و انواع ان-بافت های مریستمی-سلول های پارانشیم-کلانشیم-اسکلرانشیم-بافت اپیدرم-بافت های ترشحی-بافت پریدرم
 
 
* فصل دوم. مورفولوژی اندامهای گیاهی 
 
بررسی ریشه-کلاهک-ناحیه نمو-منطقه تارهای کشنده-ریشه های فرعی -ریشه های نابجا-انواع ریشه.مورفولوژی ریشه-اپیدرم-پوست داخلی خارجی-اندودرم-استوانه مرکزی-ساختمان پسین ریشه-بررسی فلوژن-
 
 
* فصل سوم. ساقه (Stem)
 
مورفولژی خارجی ساقه-انشعابات ساقه-منوپودیک و سمپودیک-رشد و نمو طولی ساقه-انواع ساقه های هوایی-ساقه های زیر زمینی-ساقه های ابی-دوام و ارتفاع ساقه-ساختمان برگ-مورفولوژی خارجی برگ-اقسام برگ-برگ های ساده-برگ های مرکب-رگبرگ ها و انشعابات -تغییرات برگ-فیلوتاکسی-ساختمان داخلی برگ-ساختمان دم برگ-ساختمان پهنک-اپیدرم-پارانشیم-دسته های چوب یا ابکش ها-رشد و نمو برگ-دوام برگ-سقوط برگ-
 
 
* فصل چهارم. ساختمان گل و میوه
 
گل-ساختمان گل-کاسبرگ-جام گل-پرچم-ساختمان پرچم-بساک-ساختمان بساک-دانه گرده-تنوع پرچم ها-مادگی گل-کلاله-خامه-تخمدان و ساختمان تخمدان و اقسام ان-تمکن-گل کامل و ناقص-پیدایش گل-گل آذین و انواع مختلف ان-گرزن- لقاح-میوه و دانه-ساختمان دانه و میوه-پارتنوکارپی-انواع میوه-
 
 
* فصل پنجم. رشد و نمو در گیاهان
 
مراحل رشد ونمو-رشد نخستین و پسین-رشد طولی ریشه و ساقه-مریستم نوک ساقه-ریشه های فرعی-رشد پسین-لایه زاینده پوب پنبه پوست-
 
 
* فصل ششم. متابولیسم
 
فتوسنتز-دی اکسید کربن-نور-کلروفیل-فتوسیستم ها-واکنش شیمیایی فتوسنتز-واکنش مستقل از نور-چرخه کالوین-بازده فتوسنتز-تنفس-کسر تنفسی-
 
* فصل هفتم. تغذیه گیاه
 
 
 روش های بررسی نیاز تعیین ناز غذایی گیاه-پروزش گیاه در محلول های غذایی-تجزیه و بررسی خاک-تجزیه بافت و اندام های گیاه-نقش عناصر کانی درگیاه-ازت- گوگرد-فسفر-کلسیم-منیزیم-پتاسیم-اهن-منگنز-بر-روی-مس-مولیبدن-کلر-سدیم-سیلیس-الومینیوم.سلنیوم
 
 
* فصل هشتم. فتوپریودیسم
 
گیاهان روزکوتاه-روزبلند-بی تفاوت-بینابین-فتوپریودالقایی و مکانیسم ان-فعل و انفعالات در مریستم-تفاوت واکنش های فتوپریودی گیاهان روز کوتاه و بلند-نقش دوزه های روشنایی و تاریکی-
 
 

 * فصل نهم. هورمونهای گیاهی

اکسین و کاربرد ان در کشاورزی-سیتوکنین ها و موارد استفاده ان در کشاورزی-جیبرلینها و اثرات انها-هورمون های بازدارنده-آبسیزین-اتیلن-اتفن
 
 دانلود کاملترین پاورپونت گیاهشناسی"رایگان"بافت های گیاهی"اپیدرم"ریشه"ساقه"ازمایشگاه گیاهشاسی"
 
 
روش دانلود فایل :
 
1.کلیک گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
 
برای دریافت فایل بر لینک خرید کلیک کنید.
 
 
لینک دانلود بعد از پرداخت انلاین اتوماتیک باز میشود.

 

مهدی بنی حسن بازدید : 2405 جمعه 02 اسفند 1392 زمان : 13:28 نظرات (0)

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

دانلود اسلاید بیماری های گیاهی

 

بیش از 90 اسلاید به همراه معرفی با نام انگلیسی و فارسی

 

تعداد صفحات:19 

afat_tasavir.png (924×534)

 

با کلیک بر گزینه خرید و پرداخت انلاین لینک دانلود مستقیم باز میشود.

 

 

مهدی بنی حسن بازدید : 2388 چهارشنبه 28 فروردین 1392 زمان : 10:03 نظرات (2)

دانلود رایگان پاورپونت رابطه بین  آبخیزداری و مراتع

این پاورپونت در سال 91 طراحی و دارای 27 صفحه با حجم کم

فهرست مطالب:

1.تعریف کلی مرتع

2انواع مرتع

3.راه های گسترش مرتع

4راه های مبارزه با نابود شدن مرتع

5.تعریف ابخیزداری

6.تعریف حوزه ابخیز

7طرح های ابخیزداری

8.انواع سد

به همراه تصاویر

برای دانلود بر روی دانلود کلیک کنید

 

مهدی بنی حسن بازدید : 1326 پنجشنبه 17 اسفند 1391 زمان : 23:17 نظرات (0)

 

سرمازدگي در درختان ميوه و  روشهاي جلوگيري از آن
مقدمه
اكثر درختان ميوه منطقه معتدله در معرض يخبندان زمستان يا سرما زدگي بهاره قرار مي گيرند كه اين امر موجب خسارتهاي شديد اقتصادي مي گردد. حتي آن دسته از مناطق توليد ميوه كه در موقعيتهاي جغرافيايي خاص احداث مي شوند كه خسارت وارده ناشي از سرما در آنها به حداقل كاهش داده شده نيز بعضا با اين حوادث مواجه   مي گردند. باغداران كاملا از نتايج زيانبار عدم محافظت درختان در برابر سرماي زمستان مطلع هستند. لذا اعتقاد به مقاومت در برابر سرما به عنوان يك پديده و ابزار كمكي براي جلوگيري از بروز خسارت ناشي از سرما از نظر باغداران از اهميت اساسي برخوردار است. گياهان درحال رشد غير مقاوم بوده و قادر به مقاوم شدن نيستند. لذا ركود در طول ماههاي سرد زمستان براي بقائ گياهان و درختان ميوه ضروري مي باشد. درختان ميوه در زيستگاهاي طبيعي خود به ندرت توسط سرما صدمه مي بينند زيرا در آنها مكانيسم سازگاري در آنها توسعه يافته است كه به آنها اجازه مي دهد در طول شرايط آب و هوايي شديد زمستان به حالت ركود بروند.
يخ زدگي  زمستانه
عامل پراكندگي گونه هاي مختلف درختان ميوه در روي كره زمين مقاومت يا حساسيت درختان به سرماي زمستانه مي¬باشد. در مناطق سرد از ارقام مقاوم به سرما و از پايه هاي مقاوم به سرما استفاده مي شود. در اثر سرماي بيش از حد  زمستان، گونه هاي پوست نازك شكاف خورده و در اثر يخبندان شاخه ها سياه مي شوند. در گياهان چوبي مقاوم، در اثر يك سري تغييراتي كه حاصل مي شود در اواخر تابستان و پاييز موجب مقاوم شدن آنها در برابر سرما مي گردد. در طي مقاوم شدن درختان تغيرات زيادي در درختان صورت مي پذيرد. اولين مرحله مقاوم شدن توسط روزهاي كوتاه شروع مي شود كه منجر به توقف رشد مي شود. دومين مرحله مقاوم شدن مستلزم دماي پايين        مي باشد كه مواد محرك مقاومت ساخته مي شود. تدابير زراعي در مقاومت كونه هاي درختان ميوه تاثير بسزايي دارد. ازجمله تجمع كربوهيدراتها كافي در درختان ميوه و اندامهاي آن موجب افزايش مقاومت در برابر سرما              مي گردد. آبياري بي رويه، دادن كود ازته بيش از حد، محصول زياد ، ريزش زود هنگام برگها، توليد محصول بيشتر، هرس زود هنگام موجب كاهش مقاومت درختان ميوه مي شود. پايه هاي درختان ميوه نيز در ميزان مقاومت آنها به سرماي زمستانه متفاوت مي باشد. براي مثال پايه هاي سيب مالينگ 19 و 2، پايه مالينگ مرتون 104 و 111 مقاوم به سرما هستند. در گلابي هنگامي كه روي پايه بذري پيوند شده و از ميان پايه اولدهام استفاده مي شود، مقاومت در برابر سرما فزايش مي يابد. پايه محلب كه براي گيلاس به كار برده مي شود مقاوم به سرما مي باشد. پايه نارنج سه برگ مقاوم به سرما بوده و براي مركبات به كار برده مي شوند. پايه آلوي ماريانا نيز مقاوم به سرما بوده و براي آلو و هلو مورد استفاده قرار مي گيرد.
سرما زدگي بهاره
سرماي ديررس بهاره موجب آسيب ديدن جوانه هاي تازه بيدار شده درختان ميوه مي شوند و در صورت ديررس بودن بيشتر اين نوع سرماها، حتي به ميوهاي تازه تشكيل شده نيز خسارت وارد مي كند. جوانه هاي بارور در حال ركود به سرماي زمستانه مقاوم هستند اما مقاومت آنها هنگام بيدار شدن جوانه ها كاهش مي يابد. به طور كلي جوانه هاي گل در دماي 2- و 3- درجه سانتيگراد از بين مي روند. ميوهاي تازه تشكيل شده نسبت به گلها حساس تر هستند و در منفي 0.5- درجه سانتيگراد آسيب مي بينند. در اوايل بهار جبهه هاي سرد هوا در منطقه پرورش درختان ميوه و در شبهاي بدون ابر موجب خسارت ديدن جوانه درختان ميوه مي گردد. 
روشهاي جلوگيري از سرماي زدگي بهاره 
روشهاي مختلفي براي جلوگيري از سرماي ديررس بهاره وجود دارد كه مي تواند جوانه هاي گل و ميوهاي تازه تشكيل شده درختان ميوه را از سرما زدگي محافظت كند.
1- انتخاب ارقام دير گل
در مناطقي كه احتمال خطر سر مايه دير رس بهاره است با توجه به تاريخ گلدهي ارقام مختلف يك گونه درختي مي توان از ارقام دير گل استفاده كرد اين ارقام با توجه به دير بازكردن گل كمتر با سرما هاي دير رس بهاره مواجه مي شوند اخيرا در برخي مناطق از بادام هاي دير گل استفاده به عمل مي¬آيد.
2- استفاده از تركيبات شيميايي
استفاده از اتفن درختان ميوه هسته دار در پاييز موجب دير باز شدن جوانه ها به مدت 12-4 .روز در بهار مي شود. استفاده از هورمون نفتالين استيك اسيد در بهار موجب تا خير 2-1 هفته در زمان گلدهي درختان مي گردد 
3- موقعيت و محل باغ
مهدی بنی حسن بازدید : 1051 یکشنبه 22 بهمن 1391 زمان : 20:52 نظرات (0)

 

كليات
سيلو:
سيلو كردن عملي است كه به وسيله آن برخي از غذاهاي دام در محلي محفوظ و حتي المقدور بدون هوا تحت تخمير قرار گرفته و نگهداري مي شود. اين محل ها سيلو ناميده مي شود. (سيلو كلمه اي است اسپانيائي و به معني انبار و يا زير زمين مي باشد) و مواد سيلو شده را غذاي تخمير شده، غذاي ترش و يا سيلو     مي نامند.
ارزش غذائي علوفه سيلو شده نسبتاً خوب و اتلاف غذائي آن نسبت به ساير روش هاي نگهداري كمتر و در نتيجه مي توان بدينوسيله غذاي آبدار و ارزان قيمتي در اختيار دام قرار داد.
مزاياي نگهداري غذاي دام به روش سيلو كردن:
1- وابسته نبودن به و هوا و تغييرات جوي. يعني در هر شرايطي مي توان علوفه را سيلو نمود.
2- مقدار اتلاف در روش سيلو كردن كمتر از روش خشك كردن است. اتلاف در روش سيلو 15 درصد و در خشك كردن بيش از 20 درصد مي باشد.
3- از لحاظ ساعات كار، روش سيلو كردن كار كمتري مي طلبد.
4-احتياج به ماشين آلات در روش سيلو كردن كمتر است.
5-نگهداري آن بعد از سيلو كردن تا سال ها امكان پذير است.
6- به ازاء يك پوند ماده خشك موجود در اين علوفه ها، روش سيلو نمودن به فضاي كمتري جا احتياج دارد و يك متر مكعب سيلو حدود 3 برابر بيشتر از يك متر مكعب علوفه خشك داراي ماده خشك غذائي است.
7-امكان آتش سوزي در اين روش وجود ندارد. در حالي كه در روش خشك امكان آن زياد است.
8-در اين روش علوفه را مي توان زودتر برداشت كرد.
9-علف هاي هرز و تخم آنها در روش سيلو كردن از بين مي رود.
10-در اين روش مي توان در طول زمستان علوفه آبدار و شاداب در اختيار دام گذاشت.
11-علوفه سيلو شده اشتها آور بوده و تا حدودي داراي خاصيت نرم كنندگي دستگاه گوارش مي باشد.
12-روش سيلو كردن بهترين روش نگهداري مواد فرعي كارخانجات است.
13-مزاياي علوفه مرتع سيلو شده نسبت به روش چراي مستقيم:
الف)- اين روش به حصار كشي احتياج دارد.
ب)- يك سوم بيشتر از روش چراي مستقيم مي توان علوفه برداشت كرد.
ج)- در روش سيلو كردن مي توان علوفه را در بهترين موقع از رشد گياه برداشت و سيلو نمود.
د)- كيفيت علوفه سيلو شده يكنواخت تر مي باشد.
ه‍)- علوفه سيلو شده كمتر موجب نفخ مي گردد.
ي)- مي توان دام را در آغل با علوفه سيلو شده تغذيه نمود.
چه نوع گياهاني را مي توان سيلو نمود:
تقريباً همه گياهان سبز را مي توان سيلو نمود. ولي بايد توجه داشت كه چون خواص ظاهري، خواص شيميائي و فيزيكي گياهان متفاوت است، خاصيت تخمير شدن آنها نيز متفاوت مي باشد. بنابراين روش سيلو كردن براي تمام مواد يكسان نيست. مهم ترين گياهاني را كه مي توان سيلو نمود، به قرار زير مي باشد:
1.گياهاني كه مخصوص تهيه سيلو كشت مي شوند (علف هاي مختلف، ذرت، سيب زميني، ذرت خوشه اي، چغندر علوفه اي، يونجه، شبدر، اسپرس و غيره).
2.مازاد گياهان مزرعه (مازاد سيب زميني خوراكي، برگ چغندر قند، ساقه و برگ ذرت دانه اي و غيره).
3. علف هاي سبز تازه كه به علت شرايط جوي مانند باران و برف و يخبندان امكان خشك كردن آنها وجود ندارد (مازاد علف هاي مرتعي، يونجه، شبدر و غيره).
4.گياهاني كه بين دو كشت اصلي و يا به صورت تناوب در زمين كاشته مي شوند (مخصوصاً بغولات و علف هاي مختلف كه بعد از برداشت جو و گندم تا كشت مجدد پائيز كشت مي شوند).
5. باقيمانده كلم ها و سبزي ها، برگ هويج و كاهو و غيره كه داراي مواد غذائي زياد بوده و به راحتي نيز سيلو مي شوند.
تخمير چيست:
اصول تخمير: fermenation
همانطور كه گفته شده براي سيلو كردن علوفه را به صورت تازه يا پژمرده براي تخمير و ترش شدن در محلي به نام سيلو انبار مي نمايد. اين محل بايد حتي المقدور در مقابل ورود هوا و خروج گازها محافظت شده باشد. عمل تخمير يا ترش شدن باعث پايداري علوفه و جلوگيري از فساد علوفه مي شود.
ترش شدن يا خمير طبيعي مواد سيلو شده به وسيله اعمال حياتي موجودات ذره بيني كه همراه علوفه داخل سيلو مي شوند، انجام مي گيرد كه مهم ترين اين موجودات باكتري هاي لاكتيك مي باشند.
تخمير مصنوعي يا ترش كردن مصنوعي علوفه با اضافه كردن اسيدهاي معدني يا آلي صورت مي گيرد كه در نتيجه اين عمل PH محيط پائين آمده و اعمال موجودات ذره بيني داخل سيلو يا به كلي قطع مي شود و يا از آنها به مقدار زيادي كاسته مي شود.
محيط فاقد هوا و اسيديته داخل سيلو مانع فعاليت موجودات ذره بيني ديگر كه باعث فساد پروتئين ها و اسيدهاي آمينه مي گردند مانند با سيل هاي بوتيريك، كپك ها و قارچها و غيره مي شوند.
از طرف ديگر اسيدي بودن محيط باعث كاهش عمل آنزيم هاي گياهي (آنزيم هاي تنفسي و پروتئوليزها) مي گردد. بنابراين براي توليد سيلوي خوب ومرغوب علاوه بر شرايط مربوط به نوع علوفه، قبلاً بايد سه شرط مهم و اصلي زير نيز رعايت شود:
1.خارج كردن هواي سيلو:
براي اين كار بايستي در ضمن پر كردن سيلو، مرتباً علوفه را با وسائل مختلف مكانيزم تحت فشار قرار داد. هر چه هواي داخل سيلو به خوبي تخليه شود و در ضمن فضاي داخل سيلو نيز حداكثر بهره برداري بعمل آيد، بهتر است علوفه را به قطعات يك سانتيمتري خرد كرده و آنگاه در سيلو بريزيم، اين عمل سبب فعاليت بيشتر باكتريهاي مفيد توليد كننده اسيد لاكتيك مي گردد.
2.جلوگيري از ورود هوا و خروج گاز:
اكسيژن هوا روي كيفيت سيلو اثر نامساعد دارد و اگر مقدار آن در سيلو به حداقل تقليل يابد و از ورود مجدد آن نيز جلوگيري شود، به تدريج تنفس گياهي نيز قطع شده و به طور غير مستقيم درجه حرارت سيلو (در نتيجه تنفس گياهي) در حد مناسبي ثابت مي ماند. بدين ترتيب باسيل هاي توليد كننده اسيد لاكتيك در اين محيط مناسب شروع به فعاليت كرده و به طور غير مستقيم باعث جلوگيري از فعاليت ساير ميكروب هاي غير مفيد و فاسد كننده مي شوند.
 
3.پائين آوردن هر چه سريع تر PH محيط سيلو:
PH كم محيط باعث مختل و يا كم شدن اعمال ميكروارگانيسم ها بخصوص ميكروارگانيسم هاي قليادوست (بازوفيل) كه اغلب مضر مي باشند، مي شود. PH مناسب بستگي تمام با درصد مواد خشك نوع علوفه دارد. هر چه درصد مواد خشك علوفه بيشتر باشد، حد متوسط PH نيز بالاتر خواهد بود. يعني ترشي محيط كمتر مي شود. و هر چه محيط سريع تر اسيدي شود (در سيلوهاي آبدار و مرطوب كمتر از 4) تا حد زيادي از اتلاف پروتئين به وسيله آنزيم هاي گياهي (بخصوص در مورد گياهان جوان و پر برگ) جلوگيري مي شود.
تغيير PH در درجه اول مربوط به لاكتوباسيل ها و سپس مربوط به باكتري هاي توليد كننده اسيد استيك و اسيد بوتيريك مي باشد و چون در سيلو تخميرهاي استيك و بخصوص بوتيريك مورد نظر نمي باشد، بنابراين هر چه تخمير لاكتيك در يك سيلو بيشتر باشد، آن سيلو مرغوب تر و با ارزش تر خواهد بود.
البته در تخميرهاي طبيعي (بسته به نوع علوفه و روش كار) هميشه مقداري اسيد استيك و اسيد بوتيريك وجود دارد. ولي هر چه اين مقدار كمتر باشد، ارزش سيلو بيشتر خواهد بود. از طرف ديگر در تخمير لاكتيك از يك مولكول گلوكز، دو مولكول اسيد لاكتيك ايجاد مي شود. در حالي كه در تخمير بوتيريك از دو مولكول گلوكز، يك مولكول اسيد بوتيريك ايجاد ميشود و بنابراين اتلاف انرژي خيلي بيشتر است و اتلاف پروتئين نيز در روش بوتيريك وجود خواهد داشت.
چنانچه مقدار اسيد بوتيريك زياد باشد، ديگر حيوان ميل به خوردن سيلو نخواهد داشت. همانطور كه مي دانيم اسيد بوتيريك در شكمبه حيوانات نشخوار كننده نيز ايجاد مي شود. بنابراين وجود آن تا حدي لازم و ضروري مي باشد. ولي چنانچه درصد آن از حد معيني تجاوز كند، اختلالاتي مانند كتوز در حيوان بوجود خواهد آمد (كتوز عارضه اي است كه در اثر كاهش منابع انرژي در بدن دام، چربي به طور ناقص سوخته و استون آزاد مي شود و بوي استون در هواي بازدم حيوان به مشام مي رسد).
براي توليد اسيد لاكتيك بايد در درجه اول باكتري هاي توليد كننده آن در سيلو موجود باشد تا بتواند در شرايط مناسب رشد و نمو نمايد. اين ميكروارگانيسم ها در روي برگ و ساقه گياهان سبز و بخصوص گياهان قنددار به اندازه كافي وجود دارند و بايد فقط شرايط مناسب رشد، نمو و تكثير آنها را فراهم كرد كه اين شرايط عبارتند از:
الف)- شرايط شيميائي:
موجود بودن مقدار كافي منوو دي ساكاريدها يا قندهاي تخمير شونده و وجود PH مناسب
ب)- شرايط فيزيكي:
رطوبت كم، ماده خشك زياد و خرد شدن علوفه
ج)- شرايط مكانيكي:
محافظت سيلو از ورود هوا و خروج گاز و وجود فشار كافي در سيلو
الف)- شرايط شيميائي:
محيط سيلو با خواص شيميائي گياه و مقدار مواد تامپوني (Buffer) بستگي دارد همانطور كه مي دانيم مواد تامپوني در محيط قليائي نقش اسيدي و در محيط اسيدي نقش قليائي بازي مي كنند. و هر چه مقدار پروتئين گياه بيشتر باشد، درصد مواد تامپوني كه تجزيه آنها ايجاد مي شود، بالا مي رود. در نتيجه بايد مقدار بيشتري اسيد لاكتيك ايجاد شود تا محيط سيلو اسيدي شود.
بررسي هاي انجام شده توسط دانشمندان نشان مي دهد كه بين مواد تامپوني و قندهاي ساده گياهان علوفه اي رابطه اي وجود دارد. جدول شماره1 رابطه فوق را در بعضي گياهان علوفه اي نشان مي دهد.
جول شماره 1- رابطه موجود بين مواد تامپوني و قندهاي ساده گياهان
درصد و مقدار مواد در ماده خشك
ذرت
چاودار علوفه اي
شبدر قرمز
يونجه
درصد مقدار قند ساده در ماده خشك
5/28
5/1
3/9
6/5
مقدار مواد تامپوني در 100 گرم ماده خشك
40
65
76
90
 
همانطور كه ديده مي شود مقدارمواد تامپوني ذرت از يونجه كمتر و مقدار قند ساده آن بيشتر است. به همين دليل خمير مناسب در سيلوي ذرت ساده تر از سيلوي يونجه انجام مي گيرد. همچنين ثابت شده است كه اگر مقدار قندهاي ساده از حد معيني تجاوز كند (به ويژه گياهاني چون ذرت، سيب زميني و چغندر)، ناپايداري سيلو افزايش پيدا مي نمايد و ارزش غذائي كم شده و حيوان به خوردن آن تمايلي نشان نمي دهد.
ب)-خواص فيزيكي و مكانيكي:
با اضافه شدن مقدار ماده خشك، مقدار قند گياه نيز افزايش مي يابد و در نتيجه فشار اسمزي آن بالا مي رود. باكتري هاي بوتيريك و پروتئوليتيك به ازدياد فشار اسمزي خيلي حساس تر از باكتري هاي مولد اسيد لاكتيك هستند. بنابراين بالا رفتن فشار اسمزي مانع فعاليت باكتري هاي مضر فوق الذكر مي شود. يعني در حقيقت بالا رفتن فشار اسمزي و كم شدن PH مكمل يكديگر هستند و به همين دليل گياهان را قبل از سيلو كردن پژمرده مي كنند كه پژمرده كردن نيز خود باعث كاهش مقداري از انرژي گياه بر اثر تنفس سلولي مي شود كه اين اتلاف حدود 1 تا 2 درصد ماده خشك در روز است كه البته از طرفي اتلاف شيره گياهي در داخل سيلو نيز كمتر مي شود و حيوانات با خوردن سيلو، ماده خشك بيشتري مصرف مي كنند و از فضاي داخل سيلو استفاده بيشتري بعمل مي آيد.
با اينكه رسانيدن ماده خشك به حداقل 25 درصد روي گياهان برگدار داراي مزاياي زيادي است، ولي در گياهاني كه مقدار سلولز آنها زياد است، باعث كپك زدگي مي شود. در اين حالت توصيه مي گردد كه حتي المقدور علف را ريز كرده و فشار زيادي به آن وارد نمايند و در پوشاندن آن دقت كنند.
كه البته مقداري از ويتامين A در اثر پژمرده كردن از بين مي رود كه جبران آن امكانپذير نيست. به طور خلاصه مي توان گفت كه سيلوي با ماده خشك زياد داراي PH بالا هم هستند و سيلوي داراي ماده خشك كم داراي PH پائين، ولي حداقل ميزان ماده خشك براي گياهاني غير از ذرت علوفه اي با دانه خميري 18 درصد و براي ذرت با دانه شيري 14 درصد است.
انواع تخمير:
در جه حرارت داخل سيلو موجب تغيير نوع تخمير مي شود. انواع تخمير بر حسب درجه حرارت عبارتند از:
1-تخمير سرد:
به آن تخمير معمولي و يا تخمير مطلوب نيز مي گويند. در اين تخمير درجه حرارت داخل سيلو بين 30-80 درجه سانتيگراد است. بايد توجه داشت كه هر چه عمل سيلو كردن سريعتر انجام شود و هر چه فشار بيشتري به آن وارد گردد، سيلو مرغوب تر خواهد شد. از طرف ديگر پس از پر كردن سيلو و فشردن آن بايد آن را در مقابل ورود هواي خارج و خروج گازهاي داخل از هر طرف به خوبي محافظت نمود.
در تخمير سرد توليد اسيد لاكتيك به حداكثر خود مي رسد و در نتيجه بر ثبات و پايداري سيلو افزوده مي گردد.
2-تخمير گرم:
مهدی بنی حسن بازدید : 7697 چهارشنبه 13 دی 1391 زمان : 23:54 نظرات (0)
اشنایی با درخت و درختچه و مراحل کاشت:
 

مقاله 50 صفحه ای از اشنایی با انواع درختان و درختچه ها و نام گذاری و شرایط محیطی مناسب برای هریک به همراه مراحل کاشت

مقدمه:

کاشت یک درخت می تواند به خوبی بدمنظره ترین زمینها رابه زیباترین باغهاوپارکهامبدل کنددر

باتوجه به نقش اثرگذاردرختان درفضای شهری(تلطیف هوای شهری ،کاهش آلودگی صوتی،پوشش دهنده مکانهای بدمنظرو...)این جزوه به معرفی گونه های درختی ودرختچه ای مثمروغیرمثمرسازگارباشرایط اقلیمی شهرتهران می پردازد.

 

1-تعریف درخت ودرختچه:

 

درخت:گیاهان باارتفاع بیش از8تا10مترودارای یک ساقه یاتنه اصلی چوبی را درخت می نامند.

درختچه:گیاهان باارتفاع کمتراز8تا10مترودارای چند شاخه اصلی بجای تنه واحدرا درختچه می نامند.

 

2-تقسیم بندی درختان و درختچه ها:

 

2-1-تقسیم بندی ازلحاظ شکل برگ:

الف-پهن برگان-دراین گیاهان برگهادارای پهنک پهن بوده وتولیدگل می کنند که گل بعدازگرده افشانی  تولیددانه می کند.

ب-سوزنی برگان-دارای برگهایی به شکل سوزن یافلس می باشندکه تقریبا"همیشه سبزبوده وفاقد گل واقعی بوده ودارای مخروط می باشند.

2-2-تقسیم بندی ازلحاظ پایداری برگها:

الف-خزان کننده-برگهادرپاییزخران می کند.

ب-همیشه سبز-برگهادرپاییزخزان نمی کند ولیدرطی سال بتدریج ریزش می کند،لذاتمامی فصول سبزدیده می شوند.

2-3-تقسیم بندی ازلحاظ کاربرد:

الف-مثمر-میوه خوراکی آنها مورداستفاده قرارمی گیرد.

ب-غیرمثمر-میوه تولیدنمی کنند(مخروط داران)یا دارای میوه غیرخوراکی هستند.

 

3-نکات قابل توجه درانتخاب درخت ودرختچه:

 

3-1-نیارها:تصمیم گیری درمورد انتخاب گیاه باید بر حسب شرایط محیط منزل مسکونی صورت گیرد.مواردی که پیش از هر چیز باید در نظر گرفت عبارتند از:مقدار نور،حرارت،رطوبتی که به گیاه میرسدونوع خاک(سبک،سنگین ومتوسط)وواکنش اسیدی یا قلیایی خاک و نوع زهکش آن و بالاخره آب و هوای منطقه مورد نظر،آلودگی هواوبادهایی که حامل ذرات نمک می باشندو همچنین آلودگی های شدید صنعتی از جمله عوامل محدود کننده ای هستند که همیشه مطرح بوده است.

3-2-سرعت رشد واندازه:یکی از رایج ترین اشتباهات مردم این است که غالبا"درختانی را که سریع الرشدند،انتخاب می کننددر حالیکه مطالعه وارزیابی سرعت رشد درخت مورد نظر ،قبل از خرید آن ضروری است.در ابتدا نقشه ای از منزل مسکونی وحیاط وباغ خود بر روی کاغذ ترسیم کنید.محل کاشت درخت راتعیین نمائیدو با دایره ای حدود تخمینی رشد تاج درخت راروی نقشه مشخص کنیدوبا توجه به آن درخت مورد نظر را انتخاب کنید.اگر شما قصد نقل مکان ندارید ومی توانید تا به نتیجه رسیدن درختانتان صبر کنید،کاشت درختان کند الرشد به شما پیشنهاد میشود.از درختان بلند وتنومند به ویژه اگرصاحب حیاط کوچکی هستید،استفاده نکنید چرا که مجبور به هرس دائمی و شدید آنها خواهید بوداگر چه برخی از درختان قادر به تحمل هرس های منظم می باشندولی اغلب آنها شکل طبیعی خود را ازدست می دهند.از سوی دیگرهرس شدید،درخت را در برابر بیماری ها بسیار حساس می کند.

درختکاری در گلدان به طور طبیعی سبب پاکوتاهی درخت میگردد،علاوه بر این همه درختان مناسب کاشت در گلدان نیستند.

3-3-عادات رشد:باید همیشه به قد وقامت وشکل ظاهری گیاه توجه داشته باشید وفراموش نکنیدکه گیاه همواره به همان شکل نخست باقی نمی ماند ،چرا که برحسب تغییرشرایط محیط شکل گیاه نیز تغییر می کندمثلا"اگر درخت در مکان سایه دار کاشته شود ،از قدی بلند ترو ظاهری کشیده تر برخوردار می گرددولی چنانچه نور آفتاب،بطورکاملا"مستقیم واز جهتی خاص به درخت بتابدگیاه در جهت نور رشد میکند.با این توصیفات باید ابتدا تصمیم بگیرید که چه شکلی ازدرخت(ستونی با شاخه های آویزان،هرمی یا بازوکاملا"طبیعی،مدور،متقارن،منظم ویانامنظم)مدنظرشماست.همزمان بادرنظرگرفتن نکات مربوط به اندازه وسرعت رشد،شکل ظاهری درخت نیزحائزاهمیت است.با توجه به نوع زندگی شهرنشینی وداشتن حیاطهای کوچک درمنازل به ناچار نمی توان از درختان کوتاه قامت استفاده نمود.

3-4-برگها:درختان همیشه سبزنسبت به انواع درختان خزان پذیر،سایه اندازی ایجاد می کنند.

(البته برخی ازدرختان خزان پذیرنیزازچنین مشخصاتی برخوردارند)درزمستان که میزان نورکم است،درختان خزان پذیر باغ راروشن نگه می دارندولی از جهت دیگر خصوصی سازی کمتری ایجادمی کنندوهمچنین درپائیزبه دلیل برگریزان لازم است اطراف آنها جاروشود.

3-5-محل قرارگیری:معمولا"درباغهاوحیاطهای کوچک،درخت رادرنزدیکی ساختمان مسکونی می کارند.این همجواری بویژه باتوجه به بعدمسافت آن ،جای تامل دارد.درچنین فاصله نزدیکی ،درختانی همچون بید،نارون،صنوبر،زبان گنجشک وتوسکامی توانندخطرآفرین باشند،چراکه ریشه این درختان برای دستیابی به منابع آب زیرزمینی می تواننددههامتر گسترش یابندوبه پایه ساختمانها ،دیواره های حیاط ،سیستم لوله کشی آب وچاهها آسیب وخسارت واردسازند.ریشه درختان درخاکهای رسی درطول مدت تابستان مقادیرزیادی آب جذب می کنندکه منجربه ترک خوردگی خاک وایجادشکاف درپی ساختمانها می گرددکه بسیارخطرناک است.امادرختان کوچکی که بافاصله ای حساب شده ازکلیه این ساختمانها کاشته می شود،نمی توانندخطر آفرین باشند.هنگام درختکاری بایدازمسیرهای لوله کشی آب ،گازوچاههای آب وفاضلاب مراقبت کرد.زیرااحتمال تماس وبرخوردریشه درختان بااین موارد درحیاط هرمنزلی وجوددارد به همین منطور نتنها فاصله هردرخت ازدیگری رعایت شودبلکه باید فاصله درخت را از دیوار منزل نیزدرنظرگرفت.

 

4-خرید نهال:

4-1-انواع نهالهای موجوددربازار:

الف-کیسه ای-ریشه نهال همراه باخاک اطرافش داخل کیسه می باشد.

ب-پیتی-نهال بهمراه پیتی که درون آن رشدکرده به فروش می رسد.

ج-ریشه لخت-دراین صورت بدلیل عدم وجودخاک اطراف ریشه بایدسریعا"نهال رابه محل جدید منتقل کردتا ریشه کمتردرمعرض هوا قرارگیرد.ضمنا"درصدتلفات این موردکاشت بالاست.

4-2-توصیه های ضروری درهنگام خرید نهال:

الف-ازخریدنهالهایی که دارای رشد یکجانبه اندومتقارن نیستند،صرفه نظر کنید.

ب-درختی راانتخاب کنید که کاملا"راست وخوش فرم باشد.(البته درختانی مثل انجیربطور طبیعی متقارن نیستند که دراین مورد استثناهایی نیزوجود دارد)ازخریددرختانی باشاخه های آلوده به آفات وامراض ویادرختانی بابرگهای خشک (درفصل رویش آنها)نیزبپرهیزید.خریدوکاشت این گونه درختان ،درواقع نوعی ریسک است.

پ-ازخریددرختانی که شروع به جوانه زنی نموده اندویا آنهائیکه دارای بخشهای سفیدوکوچک قابل رویت ریشه در پیت هستند،بپرهیزید.چه درمورددرختان ریشه لخت وچه کیسه ای به این نکته توجه کنید.

ت-درختانی که توام با خاک به فروش میرسنداگرریشه های آنهادرنزدیکی طوقه به دورتنه پیچیده اند ونیزدرختانی که دارای ریشه خشکیده هستند،مناسب برای خرید نیستند.

ث-ازخریددرختان گلدانی،درصورتیکه این درختان باکمترین اشاره ای ازگلدان جداشوند بپرهیزید.

ج-خریددرختانی که مدت زمان طولانی درگلدان بوده اند نیز نوعی ریسک است.علائم این گونه درختان بیرون زدن مقداری از ریشه هاازسوراخ زهکش گلدان ویاظهور بخشی از ریشه آنهادرسطح خاک گلدان است.اگرنشانه هایی ازهرس نیز روی این درختان دیده شود،ازعمرطولانی آنهاخبرمیدهد.

چ-هنگام خرید نهال یا درخت،آنهایی راکه ازشاخه هاوبخش هوایی متوازن ومتقارنی برخوردارندانتخاب کند.

ح-ازخریددرختان بزرگ ونهالهای نوریشه وبسیارکوچک بپرهیزیدچراکه دیرتربامحیط وشرایط جدیدسازگارمی شوند.

 

5-زمان کاشت:

زمان مناسب برای کاشت درخت هنگامی است که آب وهوامعتدل وقبل ازبیداری نهال وپس ازپایان دوره یخبندان باشدودرخت زمان لازم برای ریشه دواندن راداشته وقبل ازاینکه گرمای تابستان ویا سرمای شدیدزمستان شروع شود،بتوانندباشرایط محیط پیرامون خودسازگارشوند.

 

6-مراحل کاشت:

پس ازانتخاب نهال مناسب بایدسطح خاک به وسعت حداقل یک مترعاری ازعلف هرزگردد.عمق گودال بایستی به صورت مناسب انتخاب شود،گودال عمیق مانع جذب اکسیژن کافی توسط ریشه میشود.درگودال باریک وکم عمق نیزامکان رشدونمووجذب مواد غذایی توسط ریشه کاهش می یابد.عمق گودال بایستی 3-2برابرحجم توپی ریشه باشد.درهنگام حفر گودال خاک بخش رویی رادریکطرف وخاک زیرین رادرطرف دیگر گودال بریزید.بستر کاشت نهال بایستی متناسب با محل رشدونمواولیه گیاه ه انتخاب شودودهانه گودال میبایست بیش ازسه برابردهانه پیت یا کیسه یاحجم ریشه درحالت ریشه لخت باشد.(کاشت درخت ریشه لخت بادو نوع دیگر کمی تفاوت دارد.میبایستی که فاصله زمانی جدا کردن از مکان اولیه رشدتا محل جدیدبه حداقل زمان ممکن برسدتادرخت رطوبت موجود دراطراف ریشه هایش راازدست ندهدوهمچنین درخت باید دارای تعدادی ریشه خوب اصلی وفرعی سالم باشد.همچنین حذف ریشه های نامناسب وآسیب دیده درزمان کاشت وضدعفونی محل برش الزامی است.)

مرکز چاله حفر شده راپیداکنید وقیم رادرنزدیکی آن فرو کنید،بخشی ازقیم که درخارج ازخاک واقع شده نباید از3/1طول گیاه بلندترباشد.قراردادن قیم پس از کاشت نهال به ریشه درخت آسیب میزند.

پس ازحفرگودال خاک تهیه شده را به صورت مخروطی شکل در ته گودال بریزیدونهال راطوری روی این مخروط قرار دهید که ریشه ها کاملا"دراطراف مخروط جای بگیرندوریشه وانتهای درخت دریک راستا باشند،سپس بقیه خاک را درون گودال بریزید وبا پا آنرا فشاردهید.پس ازاتمام کارنیزاین عمل راتکرارکنید.پس از فشردن خاک یقه نهال بایستی در سطح برابرباسطح خاک قرار گیرد.

 

7-مراقبت پس ازکاشت:

پس ازکاشت،نهال باید آبیاری شود،دراولین فصل رشد،گیاه بایدحداقل هفته ای یکبار(حتی در زمان بارندگی)آبیاری شود.در تابستان برحسب نیازآبی ،آبیاری بیشترمیشود ولی بایدبه این نکته توجه داشت که آبیاری بیش ازاندازه سبب خفگی ریشه خواهد شد.ازتست زیر برای به دست آوردن نیازآبی گیاه می توان استفاده کرد.

چاله ای به ارتفاع21-16سانتی متردرکناردرخت حفرکنید،اگرخاک درون گودال پودری باشددرخت نیازبه آبیاری داردامااگربتوان توپ گردی باخاک درون گودال ساخت،خاک دارای رطوبت کافی است.برای جلوگیری ازاتلاف رطوبت وآب می بایست خاک اطراف نهال رابامالچ پوشاند.همچنین استفاده ازکود دامی پوسیده سبب بهبود بافت فیزیکی خاک میگردد.هر ساله دراواخرفصل پائیزمی توان ازکودهای شیمیایی به منظورتامین عناصر مورد نیازدرخت(فسفر،پتاسیم،نیتروژن)وهمچنین ایجادphمناسب برای رشددرخت،استفاده نمود.

ایجاد تشتک در پای نهال به منظور آبیاری بهتر نهال،مانع ازپوسیدگی طوقه وتنه نهال می شود.

 

8-کاربرد درختان ودرختچه هادرفضای سبز:

8-1-ایجاددیوارسبز(پرچین،بادشکن،دیوارصوتی،استتاردید)

8-2-ایجاد منظرزیبا

8-3-ایجادسایه انداز

8-4-به عنوان گیاه پوششی

8-5-تثبیت شیبهای تند

8-6-تلطیف وکاهش آلودگی هوا

 

9-معرفی گونه های درختی:

 

9-1-پهن برگان غیرمثمر:

 

نام فارسی:چنار

نام علمی:Platanus orientalis L.

نام انگلیسی:oriental plane

خانواده:Platanaceae

زادگاه:جنوب شرقی اروپاوآسیای غربی

گیاهشناسی:

درخت خزان کننده به ارتفاع تا 50 متر،باتنه ای به قطرتا3متروگاهی بیشتربا پوست ریزان.برگهامتناوب وپنجه ای شکل.میوه فندقه کرکدارکه درزمستان به شاخه ها آویزان است.

نیازها:

به خاک عمیق،غنی و لوم مرطوب نیاز دارد.

ازدیاد:

ازطریق کاشت بذردرخاک مرطوب درفصل پائیز،کاشت قلمه به طول20-15سانتی متردرآبانماه.

کاربرد:

مناسب کاشت در حاشیه خیابانهاوبوستانهای شهری.

 

نام فارسی:نارون برگ ریز

نام علمی:Ulmas Boissieri Grudz.

نام انگلیسی: elm tree

خانواده:Ulmaceae

زادگاه: ایران

گیاهشناسی:

درخت خزان کننده به ارتفاع 45-30مترباپوست شیاردار.برگهامتناوب به شکل تخم مرغی پهن،نوک تیزکنگره ای یا کنگره ای-دندانه اره ای.دارای شاخه چه های یکساله نازک.میوه فندقه بالدار.

نیازها:

به مکان آفتابگیروخاک معمولی عمیق وغنی نیاز دارد.

ازدیاد:

جداکردن پاجوش درمهرماه وآبانماه،خوابانیدن شاخه درشهریورماه ومهرماه،کاشت بذر دراردیبهشت ماه واوایل خردادماه.

کاربرد:

ایجادفضای سبز،تولید چوب،بادشکن

 

نام فارسی:افرای چناری

نام علمی:Acer platanoides L.

نام انگلیسی:Plane Maple

خانواده:Aceraceae

زادگاه:اروپا،آناتولی،قفقاز،شمال ایران

گیاهشناسی:

درختی خزان کننده که ارتفاع آن معمولا"از30مترتجاوزنمی کند،اماعموما"حدود 20متر ارتفاع دارد.پوست تنه درختان جوان خاکستری روشن وصاف ولی بعدهاتیره شده وترکهای مشبک سطحی وتقریبا"منظم طولی درآن ظاهرمی شود.تاج آن تخم مرغی گسترده باانشعابات انبوه.برگهاپنجه ای شکل با7-3لوب پهن نوک تیز.گل آذین پانیکول باگلهای معطربه رنگ سبزمایل به زرد که دراواخرفروردین تا اردیبهشت قبل یاهمزمان بابرگهاظاهرمی شود.میوه فندقه بالدار.

 

 

 

نیازها:

گیاه بسیارسازگاربه هر نوع خاکی ونسبتا"مقاوم به خشکی است .درخاکهای قلیایی وخشک رشدمی کندولی درخاکهای غنی بازهکش مناسب رویش بهتری دارد.نورپسندبوده وبه فضای بازنیاز دارد.مقاوم به هوای آلوده تهران است.

ازدیاد:

کاربرد:

مناسب ایجادفضای سبز،تولیدچوب جهت قابسازی ،تراورس،خراطی

 

 

نام فارسی:آیلان-عرعر

نام علمی:َAilanthus altissima

نام انگلیسی:Tree of Heaven

خانواده:Simaroubaceae

زادگاه:جنوب شرق آسیا

گیاهشناسی:

درخت خزان کننده به ارتفاع تا 20متربا پوست صاف وبرهنه به رنگ خاکستری مایل به سیاه.برگهامتناوب شانه ای با25برگچه تخم مرغی-سرنیزه ای .

گل آذین آن پانیکول که درتیرماه ظاهرمی شودودارای بوی نامطلوب،گلهای نروماده معمولا"برروی درختان جدا ازهم هستند.چوب،پوست ودیگر قسمتهای این درخت دارای مواد خاص وتند وتیزی هستند.

نیازها:

خاک سبک ومحل سایه ومرطوب رامی پسندد.

ازدیاد:

تقسیم ریشه درخاک سبک دراسفندماه،بذر.

کاربرد:

مناسب برای کاشت درفضای سبزوگونه مقاوم به آلودگی هوا،مناسب برای کاشت درمناطق صنعتی وحاشیه خیابانها.

 

نام فارسی:اقاقیا

نام علمی:َRobinia pseudoacacia

نام انگلیسی:false acacia

خانواده:Papilionaceae

زادگاه:شمال آمریکاواروپا

گیاهشناسی:

درخت سریع الرشد خزان کننده باارتفاع 24مترباتاج گسترده ومولدریشه جوش.دارای پوست قهوه ای تیره،عمیقا"شیاردار،شاخه هاخاردار،برگها متناوب،شانه ای زوج با19-7برگچه بیضوی به رنگ سبزتیره.گل آذین خوشه با گلهای سفیدمعطرکه دراواسط بهارواوایل تابستان ظاهرمیشوند.میوه نیام مستطیلی تاخطی که درطول زمستان روی شاخه باقی می ماند.

نیازها:

درخاک معمولی رشدمی کندوبه خاک اسیدی یا خنثی ولی فاقدآهک فعال نیاز دارد(درخاک های دارای آهک برگهای گیاه زردفام میگردد.)نسبت به سرما،گرماوخشکی مقاوم است.سیستم ریشه آن مختلف است،دارای ریشه های راست عمیق ،گسترده وسطحی است.خاکهای قوی ولیمونی عمیق قابل نفوذ رادوست دارد.نورپسند است ونورهای شدیدوگرم راترجیح میدهد.نسبت به دودوگرد وخاک نیز مقاوم است.

ازدیاد:

جداکردن وکاشت ریشه جوشهادرفصل پائیز،کاشت بذربا پوشش 5/1سانتیمتردرخاک معمولی درآبان یافروردین ماه.

کاربرد:

مناسب کاشت درپارکهای جنگلی وشهری،جنگلکاریهاوباغچه های بزرگ.

 

نام فارسی:بید مجنون

نام علمی:Salix babylonica

نام انگلیسی:Weeping willow

خانواده:Salicaceae

زادگاه:ایران،افغانستان،پاکستان،تالش،ترکمنستان

گیاهشناسی:

درخت دوپایه خزان کننده به ارتفاع تا15مترباشاخه های واژگون.برگها متناوب،باریک یا خطی سرنیزه ای بادندانه های اره ای کوچک به هم فشرده.گل آذین آن دم گربه ومیوه کپسول است.

نیازها:

 به خاک معمولی نسبتا"سنگین مرطوب وآب کافی ونورآفتاب نیازدارد.

ازدیاد:

گرفتن قلمه چوبی درهرسنی که باشدوکاشت درخاک مرطوب درمهریااسفند ماه،پیونددراسفند ماه.

کاربرد:

مناسب کاشت درپارکها

 

 

9-2-گونه های پهن برگ مثمر

 

نام فارسی:انجیر

 نام علمی: Ficus carica

نام انگلیسیfig :

خانوادهMoraceae :

زادگاه:مدیترانه وآسیای غربی

 

 

گیاهشناسی:

درخت خزان کننده یادرختچه کوچک گسترده به ارتفاع تا 10مترباتنه خمیده وپوستی صاف به رنگ خاکستری روشن با لکه های تیره.دارای تاج درختچه مانند که درسنین بالاترنامنظم وگسترده می گردد.

نیازها:

این درخت درانواع خاک (خاک شنی سبک تاخاک رسی سنگین)به عمل می آید.ولی دراراضی شنی وسبک خطر حمله نماتدبسیارزیاداست.بهترین نوع خاک برای آن خاکهای غنی ولیمونی باphقلیایی یاخنثی است.مقاوم به کم آبی است درهنگام رشد به آب کافی نیازدارد.

ازدیاد:

کاشت بذردرخاک سبک وشاسی گرم دربهمن ماه.

کاربرد:

تولید میوه خوراکی.


نام فارسی:توت سفید

 نام علمی:Morus alba  

نام انگلیسی White Mulberry :

خانوادهMoraceae :

زادگاه:چین ،اروپا،آمریکای شمالی وایران.

گیاهشناسی:

درخت خزان کننده به ارتفاع 15-10(20-)متربایک تنه کوتاه ضخیم تاج متراکم وکروی انبوه باپوست زبرشیادار،دربتدابه رنگ سبزمایل به خاکستری مات تاقهوه ای رنگارنگ وبعدهاقهوه ای مایل به خاکستری.برگها متناوب به شکل تخم مرغی تاتخم مرغی پهن نوکدارباحاشیه دندانه داردرسطح رویی صاف وبی کرک ولی درسطح زیرفقط درمحل رگبرگهاکمی کرکدارهستند.گل آذین دم گربه ای آن دراردیبهشت ماه تاخردادماه ظاهرمیشودومیوه سته آن درتابستان میرسد.

نیازها:

خاک عمیق بازهکش خوب رامی پسنددازلحاظ خصوصیات شیمیایی خاک سختگیر نبوده وجهت کاشت درخاکهای ایران که اکثرا"آهکی می باشندمناسب است 

 

برای دریافت کامل فایل برگزینه خرید کلیک و پرداخت انلاین لینک دانلود باز میشود.

روش دانلود فایل :

1.کلیک بر گزینه خرید.

2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب

3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )

4.دانلود فایل مورد نظر

خرید انلاین = دانلود انلاین

 

 

 

 

 

مهدی بنی حسن بازدید : 1018 دوشنبه 04 دی 1391 زمان : 17:00 نظرات (0)

برای آشنایی خوانندگان با فن و هنر گلکاری ،

مطالب علمی و عمومی را در دو قسمت جداگانه تحت عناوین : گلکاری عمومی و گلکاری خصوصی مورد بحث قرار می دهیم . ـ گلکاری خصوصی : در این بخش درباره هرگیاه زینتی یا گل مورد نظر از جنبه های بالا بطور جداگانه بحث میکند و بعبارت دیگر در این قسمت روش های بکار بردن مبانی علمی و عملی در طرز کشت و پرورش گیاهان و گلهای مشخصی را مورد بحث قرار می دهد . ـ گلکاری عمومی : در این بخش از کلیات بکار بردن اصول علمی برای تربیت و پرورش گیاهان سخن گفته میشود. اطلاعات عمومی در زمینه روشهای کاشت و تکثیر گیاهان ، چگونگی و زمان کشت ، وسایل مورد نیاز باغبانی ، سازگاری گیاه با محیط ، شناسایی شرایط لازم محیط برای کاشت گیاه از قبیل : حرارت ، خاک ، هوا ، زطوبت ، مواد غذایی ، بیماریها و آفات گیاهی و روش های کنترل و مبارزه با بیماری ها و آفات از جمله مسائلی هستند که پرورش دهنده گل باید از آنها مطلع باشد . ▪ موسسات و مراکز پرورش گل و گیاه شامل سه دسته کلی میشوند : 1) افراد علاقمند : یا به عبارت دیگر آماتورها که در باغ ، باغچه یا محیط بسته خانه و آپارتمان خود گلها را می کارند و نگاهداری می کنند ۲) موسسات عمومی و شهری : مثل شهرداریها که مسئول اداره پارکهای عمومی ، میدانها ، درختان خیابانها و بلوارها ،سایر مکانهای شهری و عمومی می باشند .این موسسات نیز بنوبه خود از امکانات ضروری برای تکثیر و کاشت و داشت گیاهان و درختان زینتی استفاده می نمایند . 3) موسسات تولیدی گل و گیاه : این موسسات هرکدام به وسائل تهیه گلها و گیاهان خاصی که پرورش می دهند مجهز هستند . برای مثال : یک موسسه فقط گل اُرکیده عمل می آورد یا موسسه ای گل میخک تهیه می کند . در این موسسات گلخانه ها دارای تجهیزات و وسعت زیاد با دریچه های متعدد برای تهویه میباشند . در مرکز دیگری گیاهان زینتی گرمسیری عمل می آورند که دارای گلخانه هائی با حرارت و رطوبت زیادتریست . همچنین گلخانه هائی برای پیش رس کردن پیازهای گل ، تکثیر نباتات زینتی و تهیه گل بریده از قبیل : رُز ، گلایول و لیس در اختیار دارند . این موسسات به زمین فراوان و آب کافی برای خزانه کاری احتیاج دارند . در این مراکز کارشناسان کار آزموده و کارگران متخصص بدون مشورت مداوم با مدیر موسسه کارهای خود را انجام می دهند . یعنی یکنفر کارگر قابل می داند چه موقع نهال را بکارد ، چه وقت پیوند بزند ، خاک گلدانها را چه موقعی تعویض کند و آبپاشی را چه اندازه و در چه موقع انجام دهد . گلکاری عمومی سازگاری گیاهان زینتی با محیط داخلی منزل ، باغ و باغچه : مفهوم سازگاری یا تطابق با محیط عبارت از واکنش مناسب موجود زنده نسبت به شرایط محیطی است . به عنوان مثال : دسته ای از گیاهان با بعضی از شرایط محیطی از قبیل : خاک ، رطوبت ، روشنائی و خشکی هوا سازگارتر و کم توقع ترند و در قبال تغییرات آنها غالبا عکس العمل مناسب دارند .در صورتیکه ارقام دیگر حساس ترند و در صورت تغییرات زیاد شرایط زیستی ، از بین میروند . گلهائیکه پرورش دهندگان به بازار عرضه می کنند ، بدوا از طبیعت جمع آوری شده اند و مهم آنست که ما محیط زیست طبیعی این گیاهان را بشناسیم . البته بسیاری از گلها بتدریج خود را با محیط جدید سازگار می کنند ولی آن کیفیت ومرغوبیت و احتمالا استفاده ای را کع با توجه به شناخت سازگاری با محیط زیست حاصل میشود بدست نمیآورند. پس در درجه اول باید احتیاجات گیاهانی را که میخواهیم در منزل پرورش دهیم بشناسیم . پرورش دهنده باید مطلع باشد که گل ، سیکلامن ، بنفشه آفریقایی ، سرخس ها و آفلاندرا و گیاهان خانواده آناناس که جنگلی هستند

مهدی بنی حسن بازدید : 1042 دوشنبه 04 دی 1391 زمان : 0:15 نظرات (0)
مهدی بنی حسن بازدید : 2257 پنجشنبه 23 آذر 1391 زمان : 19:35 نظرات (0)

فتوسنتز در گیاهان c3,c4,cam

 


 

مقدمه:

فتوستز فرایندی است که طی آن انرژی نورانی خورشید به انرژی شیمیایی تبدیل می شود. که مهمترین پدیده بیولوژیکی روی کره زمین است که منبع انرژی اولیه بشر است. پس فتوسنتز اساس رشد و عملکرد تمام گیا هان زراعی می باشد.

فتوسنتز فقط در گیا هان سازگار از نظر ژنتیکی رخ می دهد.و گاهی متغیر های محیطی نیز ممکن است اثرات محیطی را بپوشاند. از نقطه نظر اصلاح نباتات تلاش برای افزایش عملکرد دانه بدون توجه به مقدارمواد فتوسنتزی قابل دسترس ، به طور کلی شکست خورده است.

فرایند فتوسنتز :

مکان فتوسنتز کلروپلاست ها می باشد.کلروپلاستها ، اجسام رنگدانه داری (کلروفیل) در ستوپلاسم سلولهای برگ و دیگر بافت های سبز می باشند. اختلافات ژنتیکی و محیطی مقادیر نسبی رنگدانه کلروفیل را تغییر داده و برگهایی را تولید می کنند که رنگ سبز تیره تا زرد دارند.

علاوه بر کلروپلاست Co2 , H2o وانرژی نورانی خورشید نیز لازم است تا گلوکز تولید شود. گلوکز به برگها و یا به دانه ها رفته و تغییر شکل می دهد.

کارایی فتو سنتز :

کارایی فتوسنتز در حدود 1% است.یعنی از کل تشعشعات ورودی به یک مزرعه فقط 1% به انرژی شیمیایی تبدیل می شود. رسیدن به کارایی بالا در فتوسنتز امکان پذیر است ولی در شرایط مزرعه بیش از 6% انتظار نمی رود.حد بالای کارایی تا 20% به صورت فرضی محاسبه شده است.

تاریخچه


کربن (واژه لاتین carbo به معنی زغال چوب) در دوران پیشاتاریخ کشف شد و برای مردم باستان که آن را از سوختن مواد آلی در اکسیژن ضعیف تولید می‌‌کردند، آشنا بود.(تولیدزغال چوب).مدت طولانی است که [الماس] به‌عنوان ماده‌ای زیبا و کمیاب به حساب می آید .

مهدی بنی حسن بازدید : 2299 یکشنبه 19 آذر 1391 زمان : 11:42 نظرات (0)

جو (نام علمی: Hordeum vulgare) یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً از ایوپی و آسیای جنوب‌شرقی آغاز شده‌است.


اقه جو مانند دیگر گندمیان، توخالی بوده و ارتفاع آن بر حسب شرایط محیطی، بین 30 تا 120 سانتی متر است. این ساقه بین 5 تا 10 برگ دارد که به طور متناوب در دو طرف ساقه قرار گرفته اند. برگ جو هم مانند دیگر گندمیان، دارای غلاف، پنک، زبانک وگوشواره است. غلاف علاوه بر انجام فعالیت فتوسنتزی، در استحکام ساقه هم نقش دارد.

در امتداد ساقه، محور سنبله قرار دارد. سنبله از مجموع سنبلچه ها و هر سنبله از یک گلچه تشکیل یافته است. دانه، داخل گلچه تشکیل می گردد. پوشینک های داخلی و خارجی گلچه، هنگام رسیدن دانه به آن چسبیده و حتی موقع برداشت هم جدا نمی شوند. زمانی که دانه به تدریج رطوبت خود را از دست می دهد، حجم آن کم شده و پوشینک داخلی چین می خورد. میزان این چین خوردگی، مرغوبیت محصول جو را نشان می دهد، بدین ترتیب که هر چه چین ها بیشتر باشد به همان اندازه پوشینک نازک تر است و در نتیجه بهتر می توان از این نوع دانه جو در صنایع تخمیر استفاده نمود چون نرم تر است.

کشاورزی روز

مهدی بنی حسن بازدید : 1684 شنبه 18 آذر 1391 زمان : 20:57 نظرات (0)
موضوع :Diseases شناسنامه بیماریهای گیاهی

 

DOWNY MILDEW

Turf Affected:

St. Augustine, Kentucky bluegrass, bentgrasses, ryegrasses, tall fescue and creeping red fescue.

Season:

Spring, early summer, and fall.

Conditions For Development:

Cool humid weather in the 60 to 70 degree range.

Early Symptoms:

White raised linear streaks that develop parallel to the mid-vein of the leaves.

Late Symptoms:

A fungal growth appears on the leaves and the tips of the leaf die. It can be confused with St. Augustine decline but it can be distinguished by less yellowing and more striping.

 

FAIRY RINGS

Turf Affected:

All lawn grasses.

Season:

Early spring to late fall.

Conditions For Development:

Introduced into new areas as bits of mycelium. Two to three years are required from the time of placement until the first-formed ring appears.

Early Symptoms:

Continuous circles of bands that are darker green and faster growing than the surrounding areas.

Late Symptoms:

Fruiting bodies of fungi appear. Usually called mushrooms, these structures may be quite abundant throughout the infected areas.

مهدی بنی حسن بازدید : 1128 چهارشنبه 15 آذر 1391 زمان : 17:00 نظرات (0)

فهرست موضوعات

1-1- تعریف و تاریخچه گلخانه

1-2- ساختمانهای خدمات

1-3-اهمیت اقتصادی بکارگیری گلخانه ها

1-4- جایگاه گلخانه های موجود کشور

1-5-انواع گلخانه

1-6- طراحی گلخانه با توجه به منطقه واقلیم

1-7- تولید محصولات خارج از فصل

 

1-1-        تعریف و تاریخچه گلخانه ها:

گلخانه  ( Greenhouse) ساختمانی است با پوشش قابل نفوذ نسبت به نور که با کنترل عوامل اقلیمی و نهاده های موثر بر رشد ونمو گیاه امکان تولید مطلوب تولید محصول کشاورزی را فراهم نموده وگیاه را درمقابل خسارات عوامل نامساعد حفظ می کند.

در تعریف آمریکایی گلخانه به ساختمانی اتلاق می شود که با پوشش شفاف برای عبور نور طبیعی جهت رشد ونموگیاهان پوشانده شده است. این ساختمان معمولاً بطور مصنوعی گرم می شودوبا دیگر ساختمانهای مناسب پرورش گیاهان نظیر شاسی های سرد(Cold frames) و بسترهای گرم ( Hot beds)  متفاوت است.

برداشت سنتی از گلخانه:  در برداشت عامیانه در کشور ما که در نزد بخش بزرگی ازجامعه گلکاران وجود دارد.  گلخانه ساختمانی است که قابلیت عبور نور را داشته باشد و گیاه داخل خود را از خسارات طبیعی حفظ کند. در این تعریف عامل کنترل عوامل اقلیمی تقریباً گم بوده و گلخانه های موجود سنتی ما نیز از توانایی کنترل عوامل اقلیمی نظیر دما، رطوبت نسبی، شدت نورتقریباً بی بهره اند.

تاریخچه:در اواخر قرن 15 در اسپانیا و ایتالیا ساختمانهای شبه گلخانه ای وجود داشت که از آنها برای تولید خارج از فصل برخی محصولات استفاده می شد. در انگلیس شروع گلخانه تجاری از اوائل قرن 19وتولید در آمریکا نیزاز اواخر قرن 19 آغاز شد. در هلند آغاز تولید تجاری به اوائل قرن بیستم بر می گردد. ولی جهش اصلی تولید به بعد از جنگ جهانی دوم مربوط می شود. در ایران نیز تولید  محصولات گلخانه با تولید گل توسط پروتیوا با غبان اتریشی مظفرالدین شاه از حدود یک قرن پیش آغاز شد. در ابتدا از گلخانه بیشتر برای تولید گیاهان و نشائهای مورد نیاز کاخها و باغهای تفریحی اشراف استفاده می شد . و عمده گلخانه های اولیه شیشهای با چارچوبهای آهنی بود.که با اختراع پوششهای پلی اتیلن در حدود نیم قرن پیش این صنعت با شدت بیشتری در دنیا و من جمله ایران رشد کرد. ولی متاسفانه رشد تکنولوژیهای کاربردی در سیستمها و نوع گلخانه ها در ایران انجام نگرفت و این امر موجب پائین ماندن کمیت وکیفیت تولیدات گردید. در حالی که کشوری نظیر هلند که تقریباً سرآمد دنیا در این فعالیت مهم کشاورزیاست با بهره گیری از حداقل سه عامل بازارهای حراجی، همکاری سیستم بانکی و حمایت  دولت در زمینه آموزشهای حرفه ای و ارائه  سرویسها  مشاورهای و تحقیقاتی رشد چشمگیری داشته است.

 

1-2- اهمیت اقتصادی بکارگیری گلخانه ها: این فعالیت در زیر بخش باغبانی امروزه به یکی از فعالیتهای مهم کشاورزی در دنیا تبدیل شده است بگونه ای که در حال حاضر بیش از 200 هزار هکتار گلخانه در سراسر دنیا وجود دارد. که عمدتاً به تولید محصولات صیفی و سبزی و گل وگیاهان زینتی اختصاص دارند. و با گسترش جمعیت کره خاکی و با توجه به محدودیت زمین و آب اهمیت بهره بری از این منابع روز افزون می شود. و گلخانه به دلیل توانایی افزایش زمان بهره برداری12 ماهه از زمین بجای یک فصل زراعی و همچنین توان کنترل بهتر عوامل اقلیمی مورد نیاز گیاه و رفع محدودیتها توانایی بهبود عملکرد وکیفیت تولیدات را به نحو موثری داراست مشروط بر اینکه گلخانه واقعاً این توانایی را داشته باشد.

بطور کل گلخانه مزایای زیر را دارست:

- افزایش کمیت تولید محصولات با کنترل عوامل محیطی( نور، دما ، رطوبت نسبی، دی اکسید کربن)

- افزایش کیفیت تولید محصولات با کنترل عوامل محیطی( نور، دما ، رطوبت نسبی، دی اکسید کربن)

- افزایش بهره وری از نهاده های مصرفی ( آب ، زمین ، سرمایه، نیروی انسانی، کود.ف سم و...)

- افزایش مدت زمان تولید با حذف موانع فصلی(تولید در تمام طول سال)

- تولید در خارج از فصل ( زمانی که میزان عرضه کم وقیمت زیاد است)

- کاهش خساراتی نظیر باد، تگرگ، سرما، گرما، شدت نور و...

1-3- ساختمانهای خدماتی: فرایند تولید نیاز به یکسری خدمات جانبی دارد. که از آنجمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد.

 - انبار و هانگار ماشین آلات: این ساختمان جهت نگهداری ادوات، تجهزات، ماشین آلات، و نهادهایی نظیر سم، کود، پلاستیک،مواد و کارتنهای بسته بندی را درآن نگه می دارند.

 - سردخانه بالای صفر: در بسیاری از واحدهای تولیدی بسته به نوع، حجم، زمان تولید و نزدیکی یا بعد مسافت با بازار و نوع بازار نیاز به نگهداری موقت محصول در ساختمانی خنک بنام سردخانه دارد که درآن میزان دما ورطوبت متناسب با نوع محصول در گسترهای خاص بین یک تا 7 درجه قابل کنترل است. البته در برخی گلها نظیر لیلیوم سردخانه زیر صفر(صفر تا منهای 2) و در برخی گلهی نظیر فرزیا گاها گرمخانه با دمای حدود 30 در جه در واحدهای اختصاصی احتیاج است.

- موتورخانه: در بسیاری از واحدها بویژه واحدهای بزرگ( حداقل 4000 متر مربع) که سیستمهای گرمایشی از نوع آب گرم یا بخاراست برای استقرار دیگها ومشعل نیاز به اتاقکی جهت نگداری  این دیگه دارند. از این اتاقک برای استقرار برق اضطراری بویژه در موتورهای دیزلی نیز استفاده می شود.

مهدی بنی حسن بازدید : 3547 چهارشنبه 15 آذر 1391 زمان : 16:50 نظرات (0)

ماشین های برداشت

کشاورزی:

 

 

برداشت محصول نتیجه زحمات کشاورز در مراحل تهیه و آماده کردن زمین ، کاشت ، داشت می باشد و هر قد راین مرحله دقیق تر و بهتر انجام گیرد سود بیشتری برای کشاورز دارد و او را دلگرم تر و علاقه متد تر به کار کشاورزی می سازد و به زندگی او آسایش و رفاه می بخشد . مسلما برداشت محصول بوسیله ماشین سریع تر و بهتر از وسایل دستی است و به کشاورز فرصت می دهد تا از زمان های صرفه جویی شده برای گسترش سطح کشت و تهیه بذر و بستر خوب استفاده نماید.

عملیات برداشت به مجموعه اعمالی اطلاق می گردد که پس از عملیات داشت شروع شده و به خروج محصول از مزرعه خاتمه می یابد. آنچه محصول خوانده می شود، در گیاهان مختلف متفاوت است. برگ و ساقه یونجه یک محصول است ولی ریشه چغندر قند نیز یک محصول می باشد. نی شکرها و بلال های شیرین هر یک ، محصول به حساب می آید. غلاف و دانه های نخود، محتوی آن، خوشه های گندم و کاه، غده های زیر زمینی ، نیز محصول هستند. به همین سبب ماشین های متنوعی برای برداشت محصولات گوناگون و متناسب با نوع م حصول ساخته شده اند. مضافاً که گاهی برای برداشت یک محصول ممکن است از چندین ماشین بهره گرفته شود. یونجه، نمونه خوبی از این نوع محصول می باشد. ماشین های مختلف برداشت بعضی از محصولات ممکن است سر هم شده و دستگاهی بوجود آمده باشد که چندین عمل را همزمان انجام می دهد. این ماشین ها را کمباین می نامند.

کلمه کمباین به معنی ترکیب می باشد و همان فارسی شده ‍Combine است كه از ريشه Combination گرفته شده است و در ماشين هاي كشاورزي اصولا به وسيله اي گفته مي شود كه چند كار را به صورت تركيبي ( در عرض هم يا در طول هم ) به انجام مي رساند. 
ماشين هاي كمباين در دو گروه ماشين هاي كاشت و ماشين هاي برداشت به چشم مي خورند و اساسا با افزودن اسمي به آن موضوع فعاليت آن مجموعه تركيبي مشخص مي شود. از جمله اين كمباين ها مي توان به كمبينات ( ماشين كاشت ) و كمباين هاروستر ( ماشين برداشت ) اشاره كرد كه در ذيل به توضيح مختصري در مورد آن ها پرداخته مي شود.

1 - كمبينات ها : يك ماشين تركيبي كاشت است كه داراري مخازن بذر و كود و تعدادي ادوات خاكورز مي باشد و عمليات خاكورزي و كاشت را تواما انجام مي دهد. اين ماشين بصورت كششي بوده و عمليات كاشت را سرعت مي بخشد. همچنين در خاكورزي ها كم ( كم خاكورزي ) يا بي خاكورزي كاربرد فراوان دارد. اين ماشين تركيبي كه در ايران به تازگي بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرد به علت حجم كم و كارآيي زيادي كه دارد در تسريع و افزايش دقت عمليات كاشت در كشاورزي نقش عمده اي دارد. اين دستگاه در ايران به كمبينات معروف است.

به طور کلی ماشین های برداشت عبارتند از : 
1-ماشین های برداشت علوفه 
2- ماشین های برداشت غلات
3- ماشین های برداشت چغندر، سیب زمینی ، ذرت ، پنبه ، نیشکر و غیره 

کمباین :
کمباین آخرین نوع ماشین اختراع شده می باشد که ترکیبی از داس، خرمنکوب و ماشین بوجاری است. علاوه بر آن مخزنی برای ذخیره دانه تمیز یا محلی برای اکسید کردن آن دارد.

انواع کمباین غلات:
کمباین را بر حسب نوع کار، چگونگی تأمین حرکت، ذخیره دانه تمیز و نوع محصول طبقه بندی می شوند.

الف) نوع کار:
1) بافه بند که محصول را درو بسته بندی می کند.

2) کمباین که محصول تپه که قادر به کار کردن درمزارع دیم کاری و شیب دار می باشد.

تعداد صفحات : 3

درباره ما
Profile Pic
دانلود طرح توجیهی رایگان مرغداری گوشتی تخمی طرح توجیهی گاوداری طرح توجیهی گوسفند داشتی و بره پرواری طرح توجیهی گلخانه طرح توجیهی فنی اقتصادی دام و طیور گلخانه
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 592
  • کل نظرات : 739
  • افراد آنلاین : 9
  • تعداد اعضا : 3423
  • آی پی امروز : 350
  • آی پی دیروز : 334
  • بازدید امروز : 990
  • باردید دیروز : 1,303
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 11
  • بازدید هفته : 2,293
  • بازدید ماه : 4,277
  • بازدید سال : 84,407
  • بازدید کلی : 6,283,837