loading...

دانلود رایگان طرح توجیهی

ماشین الات

مهدی بنی حسن بازدید : 2346 سه شنبه 13 تیر 1396 زمان : 20:24 نظرات (2)

تازه های ماشین های داشت و برداشت کشاورزی

بررسی ادوات و ماشین الات نوین کشاورزی 

در این پست پاورپوینتی در زمینه ماشین الات کشاورزی با معرفی کمباین ، تراکتور و سایر ادوات نوین کشاورزی و مقایسه با ادوات سنتی و قدیمی را برای شما معرفی میکنم.
 
 

ادوات کشاورزی قدیمی

در ابتدا اشاره ای به برخی از ابزار آلات و ادوات کشاورزی در قدیم به شرح زیر خواهم داشت .(به دلیل تعداد زیاد عکس ها ، تصاویر تنها در فایل اصلی موجود است )
 
1- بیل:
قديمي ترين وسيله كشاورزي مي باشد كه مرتب كردن نهرها براي هدايت آبهاي سطحي به مزارع برنج و گندم و تمامی باغات و همچنين كندن باغ و باغچه براي كاشتن نهال و سبزي و ..
 
2- بلو:
بلو از ديگر وسايل مهم در زمين كشاورزي و شاليزارها به حساب مي آمد. مرز كشيدن زمين زراعي از مهمترين استفاده هاي بلو به حساب مي آيد.
 
 
3- گرباز:
گرباز شبيه بيل است اما بسيار محكمتر و بسيار صاف و قطر بيشتري دارد و براي كندن زمينهاي بسيار سفت بكار مي رود.
 
 
4- کلنگ:
كلنگ از جمله ابزاري است كه براي كندن زمينهاي بسيار سفت و محكمي كه حتي با گرباز هم كنده نمي شود بكار مي رود. مثل زمينهاي سنگلاخي و يا سطوح بتوني.
 
 
5- داس:
داس اصولا" بر خلاف مردم شرق مازندران و مردم پارسي زبان براي درو كردن برنج در شاليزار و گندم  در گندمزار بكار نمي رود بلكه  وسيله اي است كه از آن براي قطع كردن شاخه ها و سرشاخه هاي درخت از آن استفاده مي شود.
 
 
6- طور:
در جاهايي كه داس جواب نمي دهد يعني كنده هاي درخت و يا حتي شاخه هاي قطور را با استفاده از طور به قطعات كو چكتر بكار مي برند. قطع كردن درختان نيز با استفاده از طور صورت مي گيرد.
 
 
7- دره:
دره  يكي از ابزار كاري اصلي كشاورزان و شاليكاران مي باشد كه فصل برداشت محصول برنج براي تراشيدن برنج (بينج تاشي) از آن بهره مي برند. هرساله قبل از فرارسيدن برداشت محصول برنج آنرا تيز مي كنند و اگر غير قابل استفاده باشد آنرا براي علف تراشي و كارهاي جانبي بكار مي برند.
 
 
8-فکا:
فكا براي وجين كردن باغ سبزي در باغچه خانه مورد استفاده قرار مي گيرد. در مناطق شرق مازندران به فكا هوكا مي گويند.
 
 
9- چنگل:
چنگل نيز شبيه فكا مي باشد اما با اين تفاوت كه سطح فكا بصورت چنگال در آمده است.
 
 

اولین تراکتور ها

واژه تراکتور یک کلمه خارجی است و معنی آن «کشنده» می باشد این واژه اسم فاعل ساخته شده از واژه Tratiox به معنی کشش است.
 
پیدایش ماشینهای کشش (تراکتورها) به شکل امروزی در حدود ۱۰۰ سال قبل آغاز شد. نمونه‌های اولیه تراکتورها برای استفاده در مزارع و به منظور کشیدن وسایل کشاورزی مثل گاو آهن مورد استفاده قرار می گرفتند.
 
در این انواع اولیه برای تامین کردن توان مورد نیاز تراکتور از یک موتور بخار استفاده می شد. این موتور بخار برای آنکه کار کند به مقادیر زیادی آب و ذغال سنگ نیاز داشت. بنابراین این تراکتورهای اولیه بسیار بزرگ بودند و نیاز به مراقبت و نگهداری زیادی داشتند بطوری که گاهی برای به حرکت درآوردن و استفاده از یک تراکتور ، موتور بخار به ۱۵ نفر کارگر نیاز بود. این مدلهای اولیه تراکتور دارای چرخهای بسیار بزرگ فلزی بودند که می توانستند وزن بسیار زیاد تراکتور را تحمل نمایند. البته فلزی بودن چرخهای تراکتور باعث کاهش سرعت ماشین می شد. بنابراین در نمونه های بعدی و مدرن‌تر از چرخهای لاستیکی استفاده شده است.
 
 
 
کاشت سنتی
با شکل‌گیری تمدن در جوامع بشری که پروسه‌ای طولانی را تا به امروز طی کرده و به شکل‌گیری فعالیت جدیدی به نام کشاورزی انجامید به نحوی که در دوران باستان با آغاز زندگی کوچ‌نشینی و سپس تشکیل روستاها در حاشیه شهرها روند توسعه و تکامل خوش را تا به امروز طی کرده است لذا با شروع کشاورزی در روستاها و ایجاد قشر جدیدی به نام کشاورزان در طبقات اجتماعی جامعه ایران و دیگر جوامع، زندگی کشاورزی رونق گرفت و انسان‌ ها با توجه به چگونگی رویش انواع گیاهان و خاصیت غذایی و دارویی آنها، همچنین در اختیار داشتن آب و خاک مناسب دریافتند که با کاشتن، پرورش و آبیاری دانه‌های گیاهی، درختان و درختچه‌ها می‌توانند غذای خود را تامین کنند.
 
 
 

معرفی تراکتور های جدید و قابلیت آنها

ابتدا مهمترین تراکتور های نوین جهان همراه با توضیحات لازمه و تصاویر انها در فایل اصلی برای شما اماده کرده ایم.که خلاصه ای از ان در قسمت زیر موجود است. (به دلیل تعداد زیاد عکس ها ، تصاویر تنها در فایل اصلی موجود است )
 

تراکتور کلاس  : 

تراکتور کلاس  claas

در رتبه دهم کلاس تراکتور قرار دارد. این برند در سال ۱۹۱۳ شکل گرفته و دفتر مرکزی آن در هارزه وینکل کشور آلمان قرار دارد. AXION 850 یکی از موفق ترین محصولات این کمپانی آلمانی است که در سال ۲۰۱۳ به عنوان تراکتور و ماشین کشاورزی برگزیده در آلمان مورد تقدیر قرار گرفت.
 
 
 

تراکتور کابوتا :

معرفی تراکتور kubota
 
این کمپانی که دفتر مرکزی آن در اوساکا ژاپن است در سال ۱۸۹۰ میلادی راه اندازی شده و فعالیت تولیدی قابل توجهی در ژاپن دارد.  ۲۱HP L200 یکی از محصولات موفق این کمپانی است که در آمریکا نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
 
 

تراکتور کترپیلار :

بد نیست بدانید که دفتر مرکزی این کمپانی در ایلی نوی آمریکا است و این برند و توانایی های در تولید ماشین آلات مختلف نیاز به معرفی ندارد. سابقه فعالیت کترپیلار به ۱۹۲۵ میلادی باز می گردد.
 
 

تراکتور فنت :

دفتر مرکزی این شرکت هم در مارکت‌اوبردورف آلمان است  و در واقع یکی از شناخته شده ترین های لیست امروز ما کمپانی فنت خواهد بود. سابقه فعالیت فنت به ۱۹۳۷ میلادی و ماجراجویی های برادران فنت در یک آهنگری کوچک باز می گردد و یکی از خلاق ترین کمپانی های تولیدکننده تراکتور است. ایده های آینده نگر فنت برای تولید تراکتور همواره مورد توجه قرار داشته است.
 
 
 

تراکتور نیو اولند اگریکالچر :

 
این کمپانی فعالیت خود را از سال ۱۸۹۵ آغاز کرد و امروز نیز دفتر مرکزی آن در شهر تورین ایتالیا است و یکی از برترین برندهای تراکتور را روانه بازار می کند.محصولات نیو اولند به ۱۷۰ کشور صادر می شود. NH2 نام یکی از محصولات خاص این برند است که از هیدروژن نیروی مورد نیاز خود را تامین و به عنوان یک تراکتور سبز شناخته می شود.
تراکتور کیس IH  :
 
این برند نیز جز یکی از معروف ترین برند های تراکتور در میان کشاورزان جهان است .دفتر مرکزی این شرکت در شهر ویسکانسین آمریکا است و از سال ۱۹۸۴ به عنوان یکی از شرکت های نوآور در تولید ماشین آلات کشاورزی شناخته می شود. در سال ۱۹۸۷ اولین تراکتور این برند با نام مگنوم تولید شد و به سرعت محبوبیت زیادی را بدست آورد. STX500 Steiger یکی از محصولات تحسین شده کمپانی مذکور به شمار می رود.
 
 
 

معرفی کمباین های جدید جهان

 

New Holland TC4.90 : 

معرفی کمباین  New Holland
 
کمباین‌های برداشت غلات نیوهلند سری تی‌سی مدرن و مجهز به امکانات کاملی برای برداشت انواع مختلف محصولات از جمله گندم، جو، ذرت، کلزا، نخود و دانۀ آفتابگردان هستند. این کمباین به موتور دیزل با کارایی بالا مجهز شده و همچنین تمامی فن‌آوری‌های مورد استفاده در همۀ قطعات سطح بالا و به‌روز شده هستند.
 
 

New Holland TC5.80 تک خرمنکوب : 

 
کمباین‌های برداشت غلات نیوهلند سری تی‌سی مدرن و مجهز به امکانات کاملی برای برداشت انواع مختلف محصولات از جمله گندم، جو، ذرت، کلزا، نخود و دانۀ آفتابگردان هستند. این کمباین به موتور دیزل با کارایی بالا مجهز شده و همچنین تمامی فن‌آوری‌های مورد استفاده در همۀ قطعات سطح بالا و به‌روز شده هستند.
 
 
 

Agri Union 4LZ-2.0ZB : 

 
نسل جدیدی از کمباین‌های برداشت برنج ساخت شرکت اگری یونیون چین از نوع تغذیه کامل (Whole Crop) است که جهت برداشت مستقیم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مدل بر اساس شرایط مزرعه‌ای و ارقام برنج موجود در ایران بومی‌سازی و طراحی شده که از جمله آن‌ها می‌توان به چرخ‌های نوع زنجیری لاستیکی، کوبندهٔ جریان محوری نوع دندانه میخی (انگشتی)، سبک بودن وزن و امکان برداشت محصول با زاویه خوابیدگی کمتر از ۷۵ درجه اشاره نمود. از این کمباین برای خرمن‌کوبی و بوجاری محصول درو شده نیز می‌توان استفاده نمود.
 
 

تاثیر ادوات جدید کشاورزی بر کمیت و کیفیت محصولات

 
افزایش تولید محصولات کشاورزی درواحد سطح وبهبود کیفیت محصولات وجلب اعتماد بازار، فقط درسایه مجهز شدن به وسایل وامکانات پیشرفته وبه موازات آن تقویت مدیریت ها امکان پذیر است ، بویژه آنکه افزایش تولید درواحد سطح به مفهوم تولید انبوه وکاهش قیمت تمام شده است. بهمین خاطر کاربرد فن آوری های نوین می تواند ضمن افزایش تولید محصولات کشاورزی درواحد سطح ، موجب کاهش هزینه های تولید ومتعاقب آن منجر به کاهش قیمت تمام شده این محصولات باارزش گردد، چرا که ، پائین بودن قیمت تمام شده محصولات کشاورزی ، ضمن آنکه رضایتمندی کامل کشاورزان ونیز مردم جامعه را فراهم می نماید ، بازارمطمئن ومناسبی را برای صادرات این محصولات کشاورزی ایجاد می نماید، که ازاین طریق می توان ازخروج مقادیرزیادی ارز ازکشور، که جهت تهیه این محصولات بکارمیرود، جلوگیری نمود.
 
 
اما آنچه که بایستی مورد نظر باشد ، این است که هنوز درجهت مکانیزاسیون کشاورزی ، اقدامات جدی صورت نگرفته و هنوز شیوه کاشت ، داشت وبرداشت درکشاورزی به شکل سنتی می باشد. که درروش سنتی بعلت( عدم استفاده ازامکانات پیشرفته ونوین ) ، ضمن کاهش تولیددرواحد سطح ، سبب افزایش قیمت تمام شده این محصولات کشاورزی گردیده است.
 
 
لازم به یاد آوری است که با تشکیل تعاونیها ی کشاورزی ، زمینهای مزروعی کوچک ، تبدیل به زمینهای بزرگ شده که استفاده از ماشین آلات متعدد کشاورزی ونیزنیروهای کار کشاورزی متخصص وماهر برای تمامی مراحل کاشت، داشت وبرداشت درآن فراهم می گردد.
 
با توجه به اینکه تعاونیهای روستائی ، ازتشکلهای مردمی بشمار می رود که برای پشتیبانی وحمایت از کشاورزان روستا ها بوجود آمده ودرقطب کشاورزی وروستاها تنها تشکیلاتی هستند که کشاورزان به آنها اعتماد دارند ، بهمین دلیل نقش این تعاونیها درمکانیزاسیون کشاورزی ، می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. ازآنجائیکه یک کشاورز به تنهائی قادربه تهیه ماشین آلات متعدد ومختلف کشاورزی ونیز نیروهای متخصص وآموزش دیده کشاوورزی برای زمینهای مزروعی خود نمی باشد، با عضویت وپیوستن به این تعاونیها ، می تواند ازتمامی امکانات مکانیزاسیون کشاورزی استفاده نماید.
 
 
 

ادوات کشاورزی نوین

در این بخش به معرفی ادوات کشاورزی مدرن خواهیم پرداخت
 
تراکتور
کمباین
کمباین کششی پنبه
کمباین کششی چغندر قند
علوفه خرد کن دامی غلتکی
علوفه خرد کن دامی گیوتینی
چاله کن استریم
چاله کن
دستگاه کولتیواتور
کاه خرد کن
اره موتوری
موور بشقابی جدا کننده انواع تخم کدو و هندوانه
مکنده کاه
چیزل مرکب
نهر کن
کود پاش قیفی سانتریفوژ
یونجه چین
 
 
 
 
( با تشکر از خانم زهرا عنبراحسن پور که این فایل را تهیه و در اختیار ما قرار دادند. )
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
 
قالب فایل » پاورپوینت (قابل ویرایش توسط شما) 
تعداد 37 اسلاید --------- به همراه تصاویر مربوطه
 
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 8 هزار تومان
قیمت : 5 هزار تومان
مهدی بنی حسن بازدید : 5983 یکشنبه 04 خرداد 1393 زمان : 13:03 نظرات (0)

بسم الله الرحمن الرحیم

دانلود رایگان پاورپونت کتاب گیاهشناسی رشته کشاورزی پیام نور"دانلود اسلاید های ماشین های کشاورزی"پاورپونت ماشین و ادوات کشاورزی"تراکتور کمباین"

موضوع:

 

پاورپنت کامل کتاب ماشین های کشاورزی 

 

متناسب اساتید در کلاس درس و متناسب

دانشجویان برای ارایه  کنفرانس

 

 

قالب بندی:          پاورپونت  قابل ویرایش توسط شما

تعداد صفحان:      349  صفحه

 

فهرست:

 

  

بخش اول

موتورها

فصل 1- مقدمه 

فصل 2- منابع توان

فصل 3- بدنه موتور

فصل 4- سرسیلندر

فصل 5- هوا و سوخت‌رسانی

فصل 6- مدار جرقه زنی

فصل 7- دستگاه روغنكاری

فصل 8- دستگاه خنك كن

فصل 9- دستگاه مولد برق

فصل 10- دستگاه راه‌اندازی

 

بخش دوم

تراكتورها

فصل 1- مقدمه

 

فصل 2- رانندگی تراكتور

 

فصل 3- هوا و سوخت‌رسانی

 

فصل 4- دستگاه توان كششی

 

فصل 5- دستگاه توان دورانی

 

فصل 6- دستگاههای ‌هیدرولیك

بخش سوم

ماشینهای كشاورزی

فصل 1- خاك‌ورزی اولیه

 

فصل 2- خاك‌ورزی ثانویه

 

فصل 3- ماشینهای كاشت

 

فصل 4- ماشین‌های داشت

 

فصل 5- ماشین‌های برداشت

 

روش دانلود فایل :
 
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
خرید انلاین = دانلود انلاین
 

با کلیک بر گزینه خرید و پرداخت انلاین لینک دانلود باز میشود

 

مهدی بنی حسن بازدید : 1391 دوشنبه 04 دی 1391 زمان : 23:03 نظرات (0)

 

 

تراکتورهای دارای گیربکسهای CVT :
سیستم POWERMAXX CVT، امکان دسترسی به قدرتها و سرعتهای بالا را با اهرم مهیا میکند ؛ انتخاب ساده سرعت صحیح برای کار ، بدون تعویض مرحله به مرحله دنده و انتخاب سرعت متغیر که از ویژگی این نوع سیستم انتقال قدرت میباشد امکان دسترسی به راندمان بالا را مهیا میسازد ولیکن ویژگی خاص این تراکتورها همان طور که در شکل قابل مشاهده است طراحی ارگونومکی میز فرمان تعبیه شده در سمت راست کابین و قابلیت دسترسی آسان به کنترلهای ذیل است :
_ انتخاب سرعت عادی و سرعت در یک جهت خاص (یکنواخت ) .
_ انتخاب یکی از وضعیت های اهرم دستی یا پدال پایی و انتخاب رنج سرعتهای مورد نظرراننده
_ امکان نظارت بر عملکرد موتور.
در حین کار، اپراتور میتواند سرعت دقیقی را که مایل به دسترسی به آن میباشد برنامه ریزی نماید، درلحظه اول تنظیم، سرعتها روی یک LCD نمایش داده خواهند شد، اهرم کنترل سمت چپ غربالک فرمان ، سرعت و جهت حرکت را کنترل میکند از این رو با حرکت دادن اهرم مذکور ، سرعت جلو عقب را میتوان از پیش تنظیم نمود، تراکتور به طور اتوماتیک ، آرام ،متوقف و یا تغییر جهت خواهد داد و سپس جهت دستیابی به سرعت برنامه ریزی شده در روی صفحه LCD ، شتاب خواهدگرفت . شستی برف پاک کن و بوق ، در سمت راست غربالک فرمان، در واقع ، اشکال کنترل گوناگون را یکجا ، داراست: امکان انتخاب موارد نمایش داده شده در صفحه LCD ، تغییر وضوح LCD و انتخاب چهارحالت برای سرعت تغییر مسیر حرکت جلو و عقب _ از خیلی آرام و روان در دنده سنگین تا سرعت بالا در دنده بالا از امکاناتی است که این شستی در اختیار کاربر قرار می دهد. با وجود گیربکسهای CVT و سیستم تعلیق آکسل جلو امکان حرکت از سرعت 0 الی 40 kph به راحت فراهم میشود ؛ البته این کار باید با تنظیم و کنترل مکرر و ترکیبی حداکثرتوانایی موتور و سطوح مختلف انتقال قدرت تحت بار صورت گیرد.
امکانات تعبیه شده در کابین:
*کلیدهای مربوط به چراغها
*درهای مناسب در هر دو طرف
*صندلی کناری ( شاگرد ) با کمربند ایمنی
*صندلی لولائی قابل تنظیم با هوا
*ساعت دیجیتال و دماسنج برای نشان دادن دمای خارج کابین
*فرمان تلسکوپی و شیبدار
راحتی در این تراکتورها:
در داخل کابین تمامی جزئیات برای راحتی، آسودگی و کنترل تمامی امور در یک روز کاری فراهم شده است لذا کاربر میتواند در آرامترین کابین ( حداکثر 71 دسی بل ) از کار کردن لذت ببرد.
کنترلهای اصلی تراکتور و ابزارهای جانبی به طور محسوس روی میز سمت راست قرار دارد:
اهرم کنترل هیدرولیک _ ساسات دستی _ کنترل الکترونیکی اتصال سه نقطه _ کنترل PTO _ دوشاخه های یدکی 12 ولت _ محل قرارگرفتن مونیتور کنترل
همچنین سیستم تعلیق پنوماتیکی ویژه ای( AIR MAXX ) برای کابین هستند که بین شاسی و کابین به عنوان عاملی جداکننده ،تعبیه شده است به طوریکه لرزش کابین را تا حد قابل محسوسی کاهش می دهد.
سیستم EEM:
جهت دست یابی به گشتاور مؤثر:
این سیستم نه فقط یک واکنش سریع به تغییر بارهای موتور است بلکه سیستمی است که کلاً کارکرد تراکتور را افزایش میدهد.
دو کلید واقع در میز فرمان سمت راست ،انتخاب دو سرعت متعارف موتور را برای اپراتور ممکن میسازد.
این سیستم اپراتور را برای تنظیم دبی سوخت ( ساسات ) جهت دست یابی به سرعت مورد نظر قادر میسازد و در افزایش 10 تا دور در دقیقة موتور قابل تنظیم دقیق میباشد.
سیستم EEM تنظیمات پیوستة مقدار و زمان تزریق سوخت را با در نظر گرفتن سرعت و بار امکان پذیر میسازد. نتیجه، افزایش قدرت ،کاهشِ هدر رفتن سوخت و اسنفادة اقتصادی تر از سوخت میباشد.
موتور از پمپ کنترل کنندة تزریق سولنوئیدی بهره میبرد که خیلی سریع به حرکات ساسات در EEM پاسخ میدهد بنابراین فشار تزریق سوخت و زمان آن کاملاً کنترل شده است.
تراکتورهای سری DT:
تراکتورهای مذکور که به ادعای تولید کنندگان آن در بین تراکتورهای ردیف کار سنگین از لحاظ قدرت و راحتی بی نظیر بوده و جهت تامین کارآیی بالا در کار های سخت مزرعه طراحی شده اند دارای قابلیت های ذیل میباشند:
- سیستم هیدرولیکی تنظیم کنندة جریان و فشار با ماکسیمم جریان 39 GPM که قادر به تامین قدرت و دقت کنترل بالایی است
- طراحی ارگونومی کابینی بی سرو صدا برای راحتی بیشتر راننده به همراه امکانات و ابزارهای کنترل
- سطوح قدرت متنوع در خروجی PTO به مقادیر 180، 200 ، 220, 240 HP
- موتور دیزلی 6 سیلندر با سیستم EEM ( مدیریت الکترونیکی موتور ) برای کسب گشتاور مؤثر
- سیستم نرم افزار محاسباتی ( FILDSTAR ) جهت افزایش بهره وری
- سیستم انتقال قدرت CVT برای ماکسیمم تاثیر و سرعت بالا
- سیستم GTA جهت انجام کنترل دقیق تر روی سیستمهای مختلف موجود در تراکتور
موتورهای استفاده شده در انواع مختلف این سری از تراکتورها:
دو نوع موتور در این سری از تراکتورها مونتاژ میشود که هر دو از سیستم توربوشارژ و سیستم خنک کنندة داخلی برخوردار هستند.در مدلهای DT 180A و DT 200A موتور L 4/7 و در مدلهای DT 220A و DT 240A موتور L 4/8 مونتاژ شده است که طراحی هر دو به صورت چدنی یک تکه بوده وچون قسمت اصلی تحمل کنندة بار تراکتور میباشد نیازِ به شاسی جانبی بزرگ را کاهش داده لذا شعاع گردش بسته تری در این سری مهیا شده است.
سیستم CVT:
*مخزن روغن مجزا برای گیربکس و مسیرهای هیدرولیکی احتمال آلودگیِبه غبار و آب را کاهش میدهد؛ عمر دوام و قابلیت سیستم انتقال قدرت با استفاده از روغن تمیز افزلیش خواهد یافت.
*سیستم CVT برای دست یابی به سرعت بالا ،ترکیب کرده یک نیروی هیدرولیکی موثر را با یک مسیر ِقدرت مکانیکی ساده _ این ترکیب با یک مجموعه دنده سیاره ای ممکن شده است.
*یک حالت کاوش کننده به کاربر اجازه میدهد تا سرعت موتور را با EEM تنظیم کرده سپس جهت کنترل آزادانه سرعت از پدال استفاده نماید.این حالت به ویژه در موارد بیلینگ و حالت کار لودر بسیار مفید است.

مهدی بنی حسن بازدید : 6002 دوشنبه 04 دی 1391 زمان : 17:49 نظرات (0)
کمباین
ساختمان و طرز کار کمباین
طرز کار ماشین درو و کوبنده را با استفاده از محصول به وسیله تقسیم کننده ها تنظیم شده و به وسیله خواباننده ساقه جلوی میز برش قرار می گیرد . پیچ بدون انتها محصول خوابیده شده را در بر گرفته و به بالا برنده و هدایت کننده می فرستد . محصول از آخرین هدایت کننده به استوانه دانه دار می رسد . این استوانه عمل یکنواختی محصول را انجام می دهد . پس از آن محصول یکنواخت شده به کوبنده می رسد . کوبنده با عمل خود دانه ها را از خوشه خارج می کند به طوری که فقط دانه ها از خوشه خارج می شود استوانه حاصل کوبنده شده دانه و کاه را به روی صفحه تکان دهنده ریخته و اولین عمل جدایی کاه و دانه در این نقطه انجام می شود . یک عضو مانعی برای دانه هائی که به عقب پرتاب می شود می باشد .یک گیرنده یا ( صفحه ای برای دانه ها که در روی آن ریخته می شود دانه ها را که روی آن ریخته می شود دانه ها را که روی این صفحه متحرک ریخته شده به سمت صفحه مشبک می آورد . جایی که اولین عمل تمیز شدن به وسیله وزن مخصوص دانه ها صورت می گیرد.کاه و بقایای سبک محصول به کمک باد که به وسیله بادبزن ایجاد می شود به خارج پرتاب می گردد . صفحه مشبک دومین عمل تمیز کردن را بر حسب اندازه های دانه انجام می دهد . دانه های تمیز شده به طرف پیچ بدون انتها حرکت کرده تا به بالا برنده و پره ها برسد . از اینجا به بعد دانه های تمیز شده می تواند به وسیله پیچ بدون انتهای دیگر خارج شده یا در کسیه ریخته شود . سنبله هائی که خوب کوبیده نشده به وسیله پیچ دیگری و به کمک بالابرنده مجددا برای کوبیدن فرستاده می شود .
اصول ساختمانی یک کمباین خود گردان :
هر کمباین خود گردان را صرفنظر از موتور و دستگاه نتقال توان و فرمان آن می توان مرکب از 5 واحد یا اندام زیر دانست که هر یک از اجزاء متعددی ترکیب می یابد.
1) واحد برش دماغه:
وظیفه این واحد، بریدن محصول و کمک به انتقال آن به واحد بعدی یعنی واحد کوبش است. از اندام های عمده زیر ترکیب می یابد.
الف) مارپیچ (هلیس)
ب) شانه برش
ج) چرخ فلک
د) جدا کننده ها
این مجموعه را دماغه (plat form) گویند. تاکنون چهار دماغه ساخته شده است . هر یک از این دماغه ها برای برداشت محصول خاصی بوده که قابل تعویض هستند.
A) دماغه گندم و جو
B) دماغه ذرت شیرین
c)دماغه برنج
D) دماغه کندا
2) واحد کوبش :
این قسمت ، محصول را با اعمال ضربه یا سایش می کوبد طوری که دانه از خوشه جدا شده یا بیرون آید. این واحد شامل چهار عضو است.
الف) کلش کش :
مهدی بنی حسن بازدید : 1465 دوشنبه 04 دی 1391 زمان : 17:47 نظرات (0)
نوع گاو آهن باید متناسب با خاک، وسعت مزرعه و توان تراکتور موجود انتخاب گردد. برای خاک های سخت ایران برای پوشاندن یا دفن کردن بهتر بقایای گیاهی و برگرداندن خاک به منظور آوردن تخم و لارو حشرات، بهتر است از گاوآهن بر گرداندار استفاده نمود. برای مزارع کوچک، گاو آهن های برگرداندار و یا سه خیش سوار ولی برای مزارع متوسط یا بزرگ، گاو آهن های نیمه سوار و دنباله بند توصیه می شود. در هر صورت گاو آهن دو طرفه بهتر از یکطرفه است.
شناسایی گاو آهن ساده است . گاو آهن های سوار، بر اتصال 3 نقطه تراکتور سوار می شوند. گاو آهن های نیمه سوار دارای یک چرخ حاصل در عقب بوده و در جلو فقط به بازوهای پایینی تراکتور متصل می شوند. یعنی ماشین فقط دو نقطه اتصال به تراکتور دارد. گاو آهن دنباله بند فقط یک نقطه اتصال دارد یعنی از جلو فقط به مالبند ثابت یا گردان تراکتور متصل شده ولی تمام ماشین روی 3 چرخ حامل با دو چرخ در جلو و یک چرخ در عقب حمل می گردد. گاو آهن های نیمه سوار و دنباله بند عمدتاً از جک هیدرولیکی برای درآوردن و به خاک انداختن خیشها بهره می گیرند.
این جک ها از نوع یک طرفه و شیلنگ آنها به خروجی هیدرولیکی تراکتور متصل می شوند. گاو آهن نیمه سوار ممکن است به چرخ های دیگری سوای چرخ حامل مجهز باشد ولی آنها برای حفظ تعادل ماشین در حال کار بوده که همیشه در درون شیار شخم قرار می گیرند. گاو آهن های بش از 4-5 خیش را از نوع نیمه سوار می سازند چون بلند کردن آن با دستگاه هیدرولیک تراکتور مشکل آفرین است. گاو آهن های 7 خیش یا بیشتر معمولاً به صورت دنباله بند طراحی می گردند. گاو آهن های با خیش زیادتر برای مزارع بزرگتر مناسب می باشند که زمان اجرای شخم را کم کرده یا بازده زمانی زیاد شود. مضافاً که این نوع گاو آهن ها نیاز به توان بسیار داشته و تراکتورهای کشنده آنها باید از قدرتی زیاد و kw150 به بالا برخوردار باشند. تراکتورهای امروزی اروپایی با توان 300-250k ساخته می شوند. 
آماده کردن گاوآهن برای خاک:
1) تراز بودن گاو آهن در هنگام اجرای شخم – این تراز شامل تراز افقی و تراز عرضی می باشد.
2) سرعت حرکت تراکتور و ماشین
3) تنظیم عمق کار
برای اتصال گاو آهن سوار ونیمه سوار، به تراکتور لازم است که بازوی پایینی اتصال 3 نقطه را پایین بود. این کار همانطور که گفته شد با پیچندن پیچ سر بازوی رابط طرف راست راننده انجام می گیرد. پس از اتصال دو بازوی پایینی باید ساق وسط را طویل نمود تا به گاو آهن برسد. این مراتب را می توان به شرح زیر فهرست کرد:
الف) راننده تراکتور را به عقب رانده تا در موقعیت مناسب نسبت به گاو آهن قرار گیرد
ب) بازوی پایینی تراکتور با اهرم اصلی هیدرولیک آن قدر پایین برده می شود. تا مطابق بین اتصال طرف چپ ( چپ راننده) گاو آهن قرار گیرد
پ) بین طرف چپ گاو آهن را در قرقره بازوی طرف چپ تراکتور مستقر نموده و پایین قفلی، قفل شود. این عمل را کمک راننده یا خود راننده پس از پیاده شدن از تراکتور می تواند انجام دهد.
اگر راننده باید این کار را انجام دهد، نباید فراموش نماید که ترمز دستی تراکتور را بکشد
ت) بازوی پایینی سمت راست تراکتور با باز کردن پیچ سر بازوی رابط آن قدر پایین برده می شود تا مطابق بین طرف راست گاو آهن قرار گیرد.
ث) این پین را در قرقره طرف راست بازوی پایینی تراکتور انداخته و با پین مخصوص قفل می شود.
ج) ساق وسط را که از یک سر به تراکتور متصل می شود، با پیچاندن مهره وسط دو سر رزوه آن طویل نموده تا سر دیگر این ساق به محل اتصال خود به گاو آهن برسد. این محل اتصال را فیل گوش می نامیم
چ) پین اتصال فیل گوش را انداخته و با پین قفلی ، قفل می کنیم
ح) گاو آهن را با اهرم اصلی هیدرولیک بلند کرده، به محل اجرای شخم می بریم.
خ) بازوی پایینی طرف راست تراکتور با طویل کردن طول بازوی رابط آن قدر پایین برده تا خیش ها به طرف راست متمایل شوند
د) طول ساقه وسط را کوتاه نموده تا گاو آهن کسی به جلو متمایل گردد. 
چهار هدف اصلی در خاک ورزی:
1-مخلوط کردن بقایای گیاهی و حاصلخیزی خاک و غیره
2- آماده سازی بیتر بذر
3- کنترل علف های هرز
4-حفظ منابع آبی و خاکی
خاک ورزی را با توجه به مقدار مخلوط شدن و زیر و رو شدن خاک در زمان عملیات تقسیم بندی می کنند :
خاک ورزی اولیه معمولا خاک سطحی و اغلب بقایای گیاهی را برگردان می کند . خاک ورزی اولیه اغلب اولین عملیات پس از برداشت محصول می باشد.
ماشین آلات خاک ورزی ثانویه مقدار کمی از خاک و بقایای مانده از گیاهان را با خاک مخلوط و دفن می کنند.
بنا به دلایل خوب و منطقی بسیاری ما در زمین های زراعی کشت می کنیم در حالیکه از طرفی ممکن است اثرات منفی نیز داشته باشد . اگر سطح خاک خالی و دارای پوشش نباشد یک عامل بسیار خوب برای فرسایش توسط باد و آب است .
فرسایش یک مسئله مهم است زیرا ما خاک حاصلخیز سطحی که تشکیل شده از مواد آلی و مغذی است را از دست می دهیم و این باعث کاهش حاصلخیزی و باروری خاک میگردد. روش های مدیریتی جهت کنترل فرسایش میتواند کار آمد باشد.
در یک سیستم مدیریتی جدید از خاک ورزی سبک و ناچیز و همچنین باقی گذاشتن بقایای گیاهی در سطح خاک استفاده می شود. در سال های اخیر اکثر کشاورزان از این راه و روش استفاده می کنند به این روش بدون خاک ورزی ، سیستم مدیریتی باقی مانده های گیاهی ، حفظ خاک و خاک ورزی و .... می گویند .

گاو آهن دو خیش
گاو اهن یک خیش

 

مهدی بنی حسن بازدید : 1139 دوشنبه 04 دی 1391 زمان : 17:43 نظرات (0)

از آنجا که کاربرد تراکتور در دنیای جدید بسیار گسترده است , تراکتور هایی که ساخته می شوند دارای توان , اندازه و طرح های متفاوتی هستند . تحویل تدریجی تراکتور , موجب به وجود آمدن طبقه بندی های گوناگون برای آن شده است . ترکتورهای ساخته شده :

 

تراکتور  باغی

الف) بر اساس نوع شاسی یا قاب
1- تراکتورهای بدون شاسی
2- تراکتورهای نیمه شاسی
3- تراکتورهای با شاسی
ب) بر اساس موارد استفاده
1- تراکتورهای دو چرخ یا تیلر های موتوری
2- تراکتورهای یونیورسال
3- تراکتورهای پا بلند یا شاسی بلند
4- تراکتور های عمومی یا تراکتورهای خدماتی
5- تراکتورهای باغی
6- تراکتورهای باغچه ای و تراکتورهای چمن زن
7- تراکتورهای صنعتی
8 تراکتئرهای همه کاره یا تراکتور های ردیف کار
ج) بر اساس تامین خاصیت کششی و خودرو بودن
1- تراکتورهای زنجیری
2- تراکتورهای چرخ دار
الف) طبقه بندی بر اساس نوع شاسی یا قاب
- تراکتورهای بدون شاسی فاقد هر گونه حمایت کننده اضافه هستند . د راین نوع بدنه ی تراکتور به صورت یکپارچه است.
- در تراکتورهای نیم شاسی دو تیرک یا محور طولی به دو طرف بدنه ی موتور ع محفظه ی کلاچ و یا محفظه ی جعبه دنده به وسیله ی پیچ و مهره متصل می شود.
- تراکتورهای با شاسی دارای یک قسمت حمایت کننده به نام شاسی یا قاب هستند.
ب) طبقه بندی بر اساس موارد استفاده
- تراکتورهای دو چرخ یا تیلر های موتوری که به تراکتورهای دستی نیز معروف است, دارای دو چرخ محرک است که به وسیله ی دست حمایت و هدایت می شود.
- اکسل جلویی تراکتورهای پا بلند عریض و قابل تنظیم بوده و ارتفاع آن از سطح زمین زیاد است تا بتواند عملیات وجین و سله شکنی محصولات ردیفی پا بلند , مانند نیشکر را انجام دهد.
- تراکتورهای همه کاره یا تراکتور ردیف کار , تراکتوری است که عملا برای انجام تمام کارهای مزرعه به انضمام عملیات کاشت و وجین و سله شکنی در مزارعی که اندازه ی آنها متوسط است طراحی شده است.
- یک تراکتور عمومی یا خدماتی, کم و بیش مشابه یک تراکتور چهار چرخ متداول و معمولی است. در این تراکتورها ممکن است فاصله ی بین چرخ های جلو یا چرخ های عقب ثابت یا قابل تنظیم باشد.
- در شرایطی که فاصله یبین درختان زیاد بوده و شاخه های درختان نیز بلند می باشند تقربا می توان از هر تراکتوری در باغ های میوه و بیشه زارها استفاده کرد. اما در صورتی که باغ های میوه , بیشه زارها و تاکستان ها از اهمیت بیشتری برخوردارند , بهتر است از تراکتورهای مخصوص که برای کار در این شرایط طراحی شده اند استفاده نمود. تراکتورهای باغی ممکن است از نوع چرخ دار یا زنجیری باشند.
- تراکتورهای باغچه ای یا باغی کوچک ع که به آنها تراکتورهای شاسی کوتاه نیز گفته می شود , تراکتورهای چهار چرخ کوچکی هستند که توان آنها بین حدود 8 تا 25 است بخار است. این تراکتورها برای انجام بسیاری از کارهای باغات کوچک و باغچه ها از قبیل خاک برداری , حفر گودال , برش چوب و غیره قابل استفاده هستند.
- تراکتورها ییونیورسال که به واحد توان یا تراکتور مخصوص نیز معروف است به طریقی طراحی شده است که بتواند هم تولید توان نموده و هم انواع مختلفی از ماشین های برداشت سوار, از قبیل ماشین ذرت چین , ماشین برداشت علوفه ی سیلو کردنی , کمباین و ماشین دانه کن ذرت و بعضی وسائل مخصوص را قبول و حمل کند. این نوع تراکتور نه تنها دارای خصوصیت ماشین های خودرو است بلکه دارای مزایای اقتصادی یک واحد تولید توان چند منظوره نیز هست.
- تراکتورها یصنعتی ماشین هایی هستند در اندازه و انواع مختلف که برای کارهای مخصوص صنعتی و حمل وسائل سنگین در کارخانجات , فرودگاه ها و غیره ساخته شده اند. این تراکتورها را می توان به دستگاه های بالا بر, حفاری, بارکن مکانیکی و ضمائم مشابه که روی آنها سوار می شوند مجهز نمود. در بسیاری از مواقع می توان از بعضی تراکتورهای صنعتی در کارهای کشاورزی نیز استفاده نمود.
ج) طبقه بندی بر اساس خاصیت کششی و خودرو بودن
تراکتورهای چرخ دار متمایز ترین و پیشرفته ترین نوع ماشین به خصوص جهت مقاصد کشاورزی هستند . این تراکتورها سه چرخ یا چهار چرخ ساخته می شوند.انواع تراکتورهای چهار چرخ به قرار زیر است:

مهدی بنی حسن بازدید : 1112 دوشنبه 04 دی 1391 زمان : 17:39 نظرات (0)

برای شخم خاکهای سنگین و نیمه سنگین به عنوان یک وسیله خاک ورزی اولیه گاو آهن برگرداندار سوار شونده استفاده میشود .
- دیسکهای سبک (تاندوم و افست)
مشخصات ویژه:
- قطعات فرسایشی ادوات کشاورزی
- دیسکهای کششی چرخدار مجهز به جک تنظیم عمق می باشند.
- گلگیرهای قابل تنظیم موجب کارآیی بهتر در شرایط مرطوب است.
- یاتاقان بلبرینگهای گردگیردار در محور پره ها موجب دوام و طول عمر دستگاه می باشند.
موارد کاربرد:
- مخلوط کردن کود با خاک سطحی
- به عنوان ادوات خاک ورزی ثانویه برای شکستن کلوخهای ناشی از شخم و از بین بردن علفهای هرز و آماده سازی بستر بذر در خاکهای سبک
- بذرکار غلات سوار شونده
مشخصات ویژه:
- مقدار کاشت با توجه به نوع بذر از 0.12 کیلوگرم تا 400 کیلوگرم در هکتار قابل تنظیم است.
- مخزن بذر و شافت موزع و محفظه بذر از مواد گالوانیزه و فسمتهای متحرک بادامکها از فولاد ضد زنگ می باشد.
- مجهز به مارکر اتوماتیک، موزع های بذر فلزی شیاردار، شیار بازکن تک دیسکی
- فشار شیار بازکنها با تغییر فشار فنرها به طور منفرد و یا به طور جمعی قابل تنظیم است.
- گیربکس دستگاه مجهز به قفل مخصوص است، که فقط در هنگام جرکت به جلو عمل می کند.
موارد کاربرد:
برای کاشت انواع غلات بویژه در زمینهای آبی با سرعت کار فوق العاده
- زیرشکن و لق کننده
مشخصات ویژه:
- وجود شرخهای تنظیم عمق امکان نفوذ به عمق دلخواه با توجه به نوع خاک تا عمق 85 سانتیمر را فراهم می‌سازد.
- شاسی و ساقها برای استحکام کافی برای کار در شرایط سخت برخوردارند.
- ساخته شده از فولادهای آلیاژی مقاوم و ضد سایش
موارد کاربرد:
برای شکستن لایه سخت که در اثر چندین سال شخم در عمق معینی تشکیل شده جهت نفوذ آب و توسعه بیشتر ریشه گیاه.
- گاو آهن برگرداندار سوار شونده
مشخصات ویژه:
- قطعات فرسایشی به آسانی قابل تعویض هستند مجهز به چرخ تنظیم عمق و سیستم ایمنی پین برشی برای کار در شرایط سخت.
- شاسی مستحکم و ساده و سوکهای دو لبه و از فولاد بوردار اروپایی بادوام
- ساخته شده از آلیاژهای مقاوم
موارد کاربرد:
برای شخم خاکهای سنگین و نیمه سنگین به عنوان یک وسیله خاک ورزی اولیه
- دیسکهای سنگین
مشخصات ویژه
- وزن دیسک روی هر گروه از 72 تا 140 کیلوگرم در مدلهای مختلف انتخاب اصلح را برای شرایط متفاوت زمینی میسر می ساد.
- سیستم تنظیم افقی (تراز کننده) باعث یکنواختی عمق کار و کاهش فشار بر تراکتور است.
- مجهز به شاسی سنگین و محکم برای کار در شرایط سنگین
- تنظیم ارتفاع با جک هیدرولیک
- ردیف جلو دارای پره دیسکهای لب کنگره ای است که باعث نفوذ بهتر در خاک و خرد کردن بقایای گیاهی و کلوخها می شود.
- گلگیرها در شرایط مرطوب قابل تنظیم هستند.
- هم پوشانی کامل پره ها
موارد کاربرد:
برای خرد کردن کلوخهای ناشی از شخم و ایجاد سطح یکنواخت و آماده سازی بستر بذر همچنین به عنوان وسیله ای برای خاک ورزی اولیه یعنی دیسک بدون شخم با توجه به شرایط خاک و رطوبت آن مورد استفاده در مزارع بزرگ به ویژه کشت و صنعت ها.
- گاو آهن قلمی (چیزل پلاو) سوار شونده
مشخصات ویژه:
ساخته شده از فولاد مقاوم، قابل استفاده با تراکتورهای تا 65 تا 110 قوه اسب، مجهز به چرخ تنظیم عمق.
موارد کاربرد:
برای شخم زمینهای دیم به منظور حفظ رطوبت خاک، کاهش فرسایش و هچنین کنترل علفهای هرز در زمان آبش با نصب تیغه های پنجه غازی به جای تیغه های قلمی
- لند لولر
مشخصات ویژه:
- چرخ گردان در قسمت جلوی لولرهای سنگین با فاصله زیاد از تیغه علاوه بر تسهیل در حمل دستگاه از تاثیرات حرکات تراکتور در سطوح ناهموار به تیغه لولر و به تبع آن موج دار شدن زمین جلوگیری می کند.
- در لولرهای مجهز به جک هیدرولیک تنظیم ارتفاع تیغه به آسانی توسط راننده تراکتور انجام می شود.
- تغییر زاویه تیغه در دو جهت عمودی و افقی به سهولت قابل انجام است.
موارد کاربرد:
- تسطیح اراضی و آماده نمودن زمین برای عملیات کاشت و آبیاری
- ترمیم ناهمواریهای ناشی از وجود جوی و پشته در زمینهای آبی

مهدی بنی حسن بازدید : 3154 دوشنبه 04 دی 1391 زمان : 17:35 نظرات (0)

 

 

کیفیت و کمیت کار گاوآهنها به میزان دقت تنظیمهای آنها بستگی دارد. اصول تنظیم در تمام گاوآهنها یکسان است وفقط ممکن است نحوه دستیابی به وضعیت تنظیم تفاوت داشته باشد. تنظیمهای اصلی گاوآهنهای برگردان دار عبارت انداز:
تنظیم عرض کار
عرض کار در گاوآهنهای برگردان دار قاعدتاٌ برابر است با فاصله عرضی بین انتهای خیش اول تا نوک تیغه خیش آخر ویا، با توجه به اینکه عرض کار تمام خیشها باید باهم برابر باشد، مساوی است با عرض کار یک خیش ضرب در تعداد آن. در عمل با توجه به اینکه ابتدای شروع کار شخم دیواره شیار قبلی است، اگر در حین شخم چرخهای سمت راست تراکتور داخل شیار بیفتند، عرض کار را می توان فاصله عرضی بین دو خطی فرض کرد که یکی از لبه داخلی چرخ سمت راست تراکتور و دیگری از نوک تیغه خیش آخر، موازی با محور طولی تراکتور رسم می شوند. افزایش عرض کل کار از این حد تا cm 5 مجاز است؛ ولی کمتر شدن آن باعث دوباره کاری خواهد شد. اگر در ضمن کار چرخهای سمت راست تراکتور داخل شیار حرکت کنند، دوشرط زیر را عملاٌ می توان برای درستی عرض کار گاوآهنهای برگردان دار چند خیش قائل شد:
الف) خطی که مماس بر لبه داخلی چرخ سمت راست عقب تراکتور موازی با محور طولی آن رسم شود از انتهای تیغه خیش اول بگذرد و یا حداکثر cm 5 با آن فاصله داشته باشد.
ب) خطوطی که از نوک هر خیش موازی با محور طولی تراکتور رسم شوند از انتهای خیش بعدی بگذرند.
فاصله صحیح بین چرخهامعمولا در کاتالوگ گاوآهن و به صورت فاصله وسط تراکتور تا دیواره داخلی چرخ عقب سمت راست بیان می شود.
در مورد تمام گاوآهنها، بخصوص انواع سوار، باید تا حد امکان شرط (الف) را با تنظیم فاصله چرخ عقب تراکتور تأمین کرد. در گاوآهنهای سوار برقراری عرض کار خیش اول و طبعاٌ تأمین شرط (ب) با تغییر زاویه قرارگیری میله عرضی عملی می شود. یعنی با گردش میله های لنگی دار (یک سرویادوسرلنگ) مخالف یا موافق عقربه ساعت. گردش میله عرضی لنگی دار ابتدا باعث تغییر زاویه استقرار گاوآهن نسبت به جهت حرکت می شود. پس از آغاز کار، با وضعیت جدید سیستم اتصال، گاوآهن نسبت به تراکتور به چپ یا راست جابه جا می شود تا خط کشش به وضعی صحیح برسد. در ضمن اگربا تنظیم فاصله چرخها و یا گردش میله عرضی موقعیت گاوآهن نسبت به دیواره شیار ( شرط الف ) درحد مطلوب تنظیم شود ، می توان از خاصیت جا به جایی کل گاوآهن روی میله عرضی استفاده کرد؛ مشروط بر اینکه پس از هر تنظیم وضعیت قرارگیری میله روی قاب کاملا تثبیت شود و این جا به جایی امتداد بازوی میانی هیدرولیک را از صفحه تقارن طولی تراکتور خارج نکند.
تنظیم عمق کار
در گاوآهنهای سوار می توان با تغییر وضعیت نسبی خیشهای جلویی و عقبی، تمایل به نفوذ در عمق بیشترو یا تمایل به خروج از خاک و تثبیت در عمق کار کمتر را ایجاد کرد. این عمل با کوتاه و بلند کردن طول بازوی میانی سیستم هیدرولیک تراکتور عملی خواهد بود؛ مشروط بر اینکه تراز طولی به هم نخورد. از این رو، این روش تغییرات نسبتاٌ اندکی را در عمق کار مجاز می داند. تغییرات بیشتر در عمق کار را می توان با تغییر وضعیت قرارگیری عمودی انتهای بازوهای پایینی هیدرولیک تراکتور نسبت به زمین، انجام داد. این تغییر وضعیت عمدتاٌ با کوتاه و بلند کردن هر دو بازوی رابط (چپ و راست) هیدرولیک ایجاد می شود. البته، پس از انجام چنین تغییراتی تراز طولی را باید دوباره برقرارکرد. در برخی از گاوآهنها امکان جا به جایی عمودی میله عرضی نسبت به قاب وجود دارد و در تنظیم عمق به کار گرفته می شود. در ضمن گاوآهنهای سوار دارای چرخی به نام "چرخ میزان" یا " چرخ تثبیت عمق" هستند که صرفاٌ برای جلوگیری از نفوذ دستگاه به عمق بیش از حد تعیین شده به کار می رود و وسیله ای برای تنظیم عمق نیست. به علاوه اکثر تراکتورهای امروزی مجهز به سیستم "کنترل با کشش" هستند که می توانند عمق کار را متناسب با مقاومت کششی خاک محدود کند.
تراز کردن
یکی از مهمترین تنظیمها برای تمام ماشینهای کشاورزی، بخصوص ابزارهای خاک ورز، داشتن حالت تراز در حین کار است. تراز بودن گاوآهنهای برگردان دار باعث می شود که فشار یکنواختی از خیش بر لایه خاک وارد شود، بار وارد شده بر همه خیشها یکسان باشد و شخم با عمق یکسان و ثابتی انجام گیرد.
گاوآهنهای را باید هم قبل از شروع کار وهم در ضمن کار در دو جهت طولی و عرضی تراز کرد تا عمق کار درتمام عرض دستگاه یکنواخت باشد. برای تشخیص تراز طولی باید در فاصله چندمتری از دستگاه وعمود بر آن (ازپهلو) چمباتمه زد و ضلعی از قاب را که شاخص طول آن است از نظر گذراند. موازی بودن طول قاب در حد دقت دید چشم، ضامن برقراری تراز طولی خواهد بود .
در عمل، با اندازه گیری عمق کار خیشهای جلویی و عقبی نیز می توان تراز طولی را کنترل کرد. اگر تراز طولی برقرار نباشد عمق کار خیشهای مختلف یکسان نخواهد بود، و به همین علت کف شیار پله پله خواهد شد.

مهدی بنی حسن بازدید : 917 دوشنبه 04 دی 1391 زمان : 17:30 نظرات (0)
مروری بر عملکرد برخی از ادوات آماده کردن زمین ( ادوات خاکورزی )

ساختمان گاو آهن برگردان دار
انواع تیغه: ( آنچه که در ساختمان تیغه مهم است مقاومت به سائیدگی و ضربه است)
- دیلم دار 
- ساده
- گوشه دار 
- منقاری
قسمتهای مختلف خیش عبارتست از :
- تیغه یا سُک
- برگردان
- کفش یازمین سو بهمراه پاشنه
- سینه
- ساقه 
قسمتهای مختلف برگردان عبارتست از :
- پیشانی
- قطعه اصلی صفحه برگردان
- دنباله ( جهت کمک بیشتر به برگردان کردن خاک )
گاو آهن دو طرفه : دو سری خیش داشته که پس از زدن شخم ردیف اول ، در طر ف دیگر زمین خیش ها، بطور اتوماتیک وارد 180 درجه می چرخد، تلفات زمانی در گاو آهن برگردان دار یکطرفه 25 درصد است در حالیکه دو طرفه تلفات نداشته که از دو شکل زیر می توان پی برد.
با وجود مزیتهائی که گاو آهن دو طرفه دارد اما نتوانسته از دید کشاورزان ، جایگزین گاو آهن یک طرفه شود به دلایل :‌
1- سنگینی دستگاه 
2- گرانی
3- مکانیزم مخصوص
ضمائم یاملزوماتی که برای سرعت بخشیدن به اجرای شخم به گاو آهن اضـــــافه می کنند می تواند به عنوان پیش برکاردی یا بشقابی قرارداد که جلوتر از خیش بسته شده و قبل از آن که خیش عمل کند پیش برخاک را شکافته و کار خیش اصلی را آسانتر نموده.
طرق اجرای شخم :
1- شخم بطریق قطعه بندی : زمین را برحسب تعداد خیش قطعه بندی می نمائیم و هرچه طول زمین بیشتر باشد عملیات بهتر انجام می شود و طبق جدول زیر ، عرض قطعه زمین عبارتست از :

تعداد خیش

عرض قطعات (متر)

پهنای حاشیه

2

18 تا 27

6 تا 7 متر

3

27 تا 36

6 تا 7 متر

4

36 تا 45

6 تا 7 متر

5

45 تا 54

11 متر

جدول شماره 1: شخم بطریق قطعه بندی
- شخم باز ( از کنار زمین شروع کرده به وسط ختم شده )
- شخم بسته( از وسط زمین شروع شده
شخم دور را دور ( مزرعه شکل منظمی ندارد) باید شعاع دور زدن را طوری تنظیم نمود که به گاو آهن وتراکتور فشار وارد نگردد و حین دور زدن گاو اهن از زمین اصلی بیرون باشد، بدو صورت بوده :

مهدی بنی حسن بازدید : 2248 یکشنبه 19 آذر 1391 زمان : 11:50 نظرات (1)
مشخصات فنی تراکتور ITM299 تراکتورسازی ایران (دو ديفرانسيل)
عملکرد
حداکثر قدرت در 2000 دور در دقیقه 82 اسب بخار
حداکثر گشتاور در 1300 دور در دقیقه 345 نیوتن متر
حداکثر قدرت محور P.T.O 75 اسب بخار
حداکثر قدرت محور P.T.O در 540 دور 69 اسب بخار

 

موتور
مدل MT4.244 STAGE 2
نوع دیزلی با پاشش مستقیم توربو شارژ
تعداد سیلندر 4
قطر سیلندر 101 میلیمتر
کورس پیستون 127 میلیمتر
حجم جابجایی 4/06 لیتر
نسبت تراکم 16:1
کمک استارت شمع گرم کن
خنک شونده به وسیله آب
فیلتر هوا خشک با دو المنت و پیش صافی
فیلتر گازوئیل دوبل با ظرفیت بالا
اگزوز  
 
   
   
   
   
   
   
مهدی بنی حسن بازدید : 2661 شنبه 18 آذر 1391 زمان : 20:42 نظرات (0)

          تصاویر ماشین الات کشاورزی

. Power Tiller (item no 27)

 

Purpose: For interculture operation between row crops and also used for secondary tillage operation

مهدی بنی حسن بازدید : 1553 دوشنبه 13 آذر 1391 زمان : 12:09 نظرات (0)

    ادوات كشاورزي

لند لولر

موارد كاربرد:

- تسطيح اراضي و آماده نمودن زمين براي عمليات كاشت و آبياري

- ترميم ناهمواريهاي ناشي از وجود جوي و پشته در زمينهاي آبي

مشخصات ويژه:

- تغيير زاويه تيغه در دو جهت عمودي و افقي به سهولت قابل انجام است.

- در لولرهاي مجهز به جك هيدروليك تنظيم ارتفاع تيغه به آساني توسط راننده تراكتور انجام مي شود.

- چرخ گردان در قسمت جلوي لولرهاي سنگين با فاصله زياد از تيغه علاوه بر تسهيل در حمل دستگاه از تاثيرات حركات تراكتور در سطوح ناهموار به تيغه لولر و به تبع آن موج دار شدن زمين جلوگيري مي كند

گاو آهن برگرداندار سوار شونده

موارد كاربرد:

براي شخم خاكهاي سنگين و نيمه سنگين به عنوان يك وسيله خاك ورزي اوليه

مهدی بنی حسن بازدید : 1030 یکشنبه 12 آذر 1391 زمان : 20:24 نظرات (0)

مکانیزاسیون کشاورزی در ایران

 

تاریخچه ی مکانیک به قرن هفدهم برمی گردد که با قوانین سه گانه ی نیوتن آغاز شد و با فعالیت دانشمندان مختلف علم مکانیک، ادامه پیدا نمود.سپس ماشین آلات کشاورزی اختراع شدند و مکانیک کشاورزی به وجود آمد.

واژه ی مکانیزاسیون کشاورزی از زمانی متداول گشت که تراکتورهای بخاری وارد مزرعه شدند ، ولی ورود این وسایل یا مکانیزه شدن کشاورزی صرفا به منظور انجام کار بهتر ، بیشتر و با هدف افزایش درآمد انجام گرفت و امروز نیز چنین است.

با توجه به مطالب گفته شد می توان اینگونه تعریف کرد:

مکانیزاسیون کشاورزی یعنی استفاده از وسایل مکانیکی به منظور افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی و با هدف افزایش درآمد مالی کشاورز.

بنابراین اگر مکانیزاسیون به افزایش درآمد کشاورز نینجامد ، مکانیزاسیون نیست.اگر استفاده از وسایل دامی به افزایش بیشتر درآمد بینجامد، کاربرد ماشین را نمی توان مکانیزاسیون نامید و توصیه نمی شود.

افزایش درآمد روستایی با سه عمل صورت می گیرد:

1-افزایش کمیت محصول  2-افزایش کیفیت محصول  3-کاهش هزینه ی تولید محصول

افزایش کمی محصول به دو صورت انجام می شود:

الف)افزایش سطح زیر کشت: این کار با وسایل مکانیکی به سهولت قابل انجام است که به دلیل محدودیت کارگر و شاق بودن این عملیات از ادوات مکانیکی کشاورزی استفاده می شود.

ب)افزایش عملکرد: ممکن است سطح زیر کشت را افزایش نداد ولی با شخم یکنواخت ، تهیه ی بستر مناسب ، کاشت در عمق ثابت و فاصله ی مناسب  بین بوته ها، وجین مؤثرتر، سمپاشی ، کودپاشی و بالاخره برداشت بهتر عملکرد بیشتری تحصیل نمود که این عملیات جز با کاربرد ماشین امکان پذیر نمی شود.

افزایش کیفی محصول از مهمترین عوامل افزایش درآمد روستایی است.اگر عمق کاشت ، زمان برداشت ، نحوه ی برداشت به صورت مناسب توسط ادوات کشاورزی در مورد محصول صورت گیرد بازدهی به مقدار بسیار زیاد افزایش می یابد. به عنوان مثال برگ توتون درجه ی یک با دو روز تاخیر در خشک کردن به درجه ی سه تقلیل می یابد. یونجه اگر به موقع برداشت نشود از نظر کیفی ، محصول بسیار افت می کند.

کاهش هزینه ی تولید و اثرات آن را در کشورهایی چون ایران که تعداد کارگر کم است با مکانیزه کردن درست ، به وضوح می توان رؤیت کرد. اگر کارشناس مکانیزاسیون از نحوه ی کار ماشین اطلاع کافی نداشته باشد و از طرفی هزینه ی نگهداری و تعمیر وسایل زیاد باشد هزینه ی تولید محصول کاهش نمی یابد که این امر با مفهوم مکانیزاسیون کشاورزی مغایر است.


مکانیزاسیون کشاورزی در ایران موضوعی است که طی سالهای گذشته یا بهتر بگوئیم از سال 1345 ، یعنی سالی که قرارداد بین ایران و جمهوری رومانی به منظور خرید تراکتور و بعضی ادوات کشاورزی منعقد شد و تعداد تراکتور از آن سال در کشور رو به فزونی گذاشت مورد بحث متخصصین فن بوده است.
وقتی از مکانیزاسیون کشاورزی صحبت به میان می آید ، اکثرا به فکر کاربرد و استفاده از موتورهای احتراق داخلی و ماشین های مختلف کشاورزی در مزارع می افتند ، در حالی که مکانیزاسیون به معنی اعم، این نیست که حتما از موتور احتراق داخلی و یا از آخرین مدل های ماشین های کشاورزی استفاده شود. قبل از اینکه مکانیزاسیون کشاورزی را تعریف کنیم ، ابتدا لازم است موتور و ماشینرا از یکدیگر تشخیص داده و جدا کنیم. "ماشین " وسیله ای است که اگر به آن توان دهیم ، برایمان کار انجام می دهد ولی خود به تنهایی قادر به انجام کار نیست . " موتور" وسیله ای است که تولید توان می کند ولی به تنهایی نمی تواند کاری انجام دهد مگر اینکه این توان را به ماشینی بدهد تا آن ماشین بتواند کار تولید کند. به طور مثال یک گاوآهن را می توان به وسیله ی یک یا چند حیوان کار به حرکت درآورد و زمینی را شخم زد ، گاوآهن در اینجا ماشین را تشکیل می دهد و حیوان یا حیواناتی که آن را می کشند در حکم موتور می باشند. یک موتور ممکن است در یک زمان، دو ماشین را به حرکت درآورد و گاهی حرکت هر دو ماشین ، برای انجام کار ، ضروری است.

مهدی بنی حسن بازدید : 1634 یکشنبه 12 آذر 1391 زمان : 19:49 نظرات (0)

توصیه های ایمنی در هنگام کاربا ماشین های کشاورزی 



نکات ايمني درهنگام کار باماشین های خاک ورزی

v از جوشكاري روي سطوح صيقلي تيغه ها، خاك برگردان و پيشاني اکیدا سخودداری نمائید.
v وجود گل ولای روی سطوح صیقلی گاوآهن موجب افزايش نيروي كششي خواهد شد.
v در صورت بروز هر نوع نقصي قبل از آنكه خسارت بيشتري به بار آورد نسبت به رفع نقص آن اقدام نمائيد.
v قبل از شروع كار اهرم كنترل هيدروليك تراكتور را روي وضعيت كنترل عمق شخم قرار دهيد.
v از قرار دادن وزنه اضافي و بار روي گاوآهن متصل به تراكتور اكيداً‌ خودداري نمائيد.
v براي حفظ جان خود از نشستن روي گاوآهن در حال شخم خودداري نمائيد.
v وقتی فقط یکی ازبازوها های طرفین تراکتور به گاوآهن متصل می باشد .هرگز بااستفاده از نیروی هیدرولیک گاوآهن را از سطح زمین بلند نکرده ویا آن را نکشید.
v فقط از قطعات یدکی اصلی استفاده کنید
v به خاطر بسپارید که در انتهاي مزارع قبل از دور زدن يا پيچيدن، گاوآهن را از خاك بيرون آوريد.
v برآمدگی انتهای پیچ های اتصال روی سطوح صیقلی گاوآهن موجب افزايش نيروي كششي خواهد شد.
v حرکت سریع تراکتور در مزارع وقتی ادوات سنگینی پشت آن متصل باشد ممنوع بوده ، پس باید با احتیاط برانید.
v شخم زدن در سر پيچ ها و زواياي تند اكيداً ممنوع می باشد .
v هنگام شخم زدن برای حرکت تراکتور فقط از دنده 2یا 3 استفاده کنید.
 توصیه های ایمنی در هنگام کاربا ماشین های کشاورزی  

نکات ايمني درهنگام کار باکودپاش سا نتریفیوژ


v قبل از انجام هر عملی لازم است دفترچه راهنمای کاربرد وتظیم آن دستگاه را به دقت مطالعه فرمائید.v قبل از اتصال کامل سه نقطه اتصال از بلندکردن کودپاش توسط سیستم هیدرولیک تراکتور اکیدا خودداری نمائید.v دقت کنید تمام زائده ها ی انتهائی ناودانی های دیسک دوار به یک اندازه به طرف بالا ویا پائین متمایل باشند.v همیشه از گاردان حفاظ دار استفاده کنید.v حداکثر زاویه مجازقرارگرفتن گاردان نسبت به تراکتور وکودپاش 30 درجه می باشد.v مناسب ترین دور موتور تراکتور هنگام کودپاشی 1500 دوردردقیقه می باشد.v اگر به دلیلی داخل مخزن کودشیمیائی را با آب تمیز کردید،قبل ازخشک شدن قسمت های داخلیاز ریختن مجدد کود شیمیائی به داخل مخزن کودپاش خودداری کنید.v قبل از انجام هرنوع سرویس ویاتنظیمی باید محور تواندهی تراکتور را به حالت خلاص قرار دهید.v بررسی وکنترل مداوم تنظیم های کودپاش را هرگز فراموش نکنید.v اگر کودپاش شما دو قلو می باشد.پس ازاتمام عملیات تنظیم وضیعت استقرار دریچه های خروج کود لازم است اهرم های سمت چپ وراست تنظیم دریچه خروج را به همدیگر قفل کرده تابه صورت یکپارچه درآید.v هنگام کودپاشی برای حرکت تراکتور فقط از دنده 2 یا 3 استفاده کنید.v هنگامی که کودپاش در حال کار می باشد از فروبردن دست ویا شیئی میله مانند به داخل مخزن خودداری نمائید.v ازقراردادن کیسه های اضافی کود ویابذر دربالای مخزن خودداری نمائید.v برای حفظ جان خود هرگز با لباس گشاد ویا آویز دار به گاردان نزدیک نشوید . 


 توصیه های ایمنی در هنگام کاربا ماشین های کشاورزی 

نکات ايمني درهنگام انجام عملیات سمپا شی


v افرادی که اطلاعات کافی از نحوه کار سمپاش ها وخطرات ناشی ازسموم شیمیائی دارند مجاز به انجام عملیات سمپاشی می باشند.
مهدی بنی حسن بازدید : 2522 دوشنبه 06 آذر 1391 زمان : 17:18 نظرات (0)

ساختمان,راه اندازی,کارکرد انواع تراکتور:

یکی از قدیمی‌ترین ماشین‌های مولد نیرو است که در کارهای کشاورزی به کار گرفته شده است. روز به روز، ساختمان این خودرو تکمیل‌تر می‌شود. قدرت کار تمام تراکتورها با هم برابر نیست. امروزه متناسب با هر کاری، تراکتور ویژه آن ساخته شده است. تراکتور از متداول‌ترین ماشین‌های کشاورزی

 

 

 

است. در تمام نقاط دنیا کم و بیش از این خودرو استفاده می‌شود.

 



اندازه‌ها تراکتورهای کشاورزیدارای انواع گوناگونیمی‌باشند. اندازه آنها از تراکتورهای دوچرخ کوچک گرفته که دارای ۱۰ ‏اسب بخار قدرتمی‌باشند. تا تراکتورهای بزرگ کمرشکن ۸ چرخ که دارای بیش از ۵۰۰ اسب بخار قدرتمی‌باشند، تغییر می‌کند. این گوناگونی و تنوع زیاد تراکتورها به خاطر گوناگونی وتنوع زیاد کارهایی است که به کمک این ‏وسیله انجام می‌پذیرد. بر این اساس تراکتورهارا بر مبنای نحوه کاربرد طبقه بندی می‌کنند.

طبقه بندی ‏تراکتورها:

 

تراکتورهای همه کاره، معمولی

تراکتور چرخ‌زنجیری

تراکتور شاسی‌بلند

تراکتور باغبانی

تراکتور چمن زنی

تراکتورهای حمل تنه درخت ازجنگل

تراکتورهای بارکن یابیل مکانیکی

تراکتور دستی ،تیلر

انواع تراکتورهای چهار چرخ محرک

این نوع تراکتور در سه نوع رومانی فرکوسن و جاندیئرمیباشد

ادامه در ادامه مطلب به همراه تصاویر:

مهدی بنی حسن بازدید : 3771 دوشنبه 06 آذر 1391 زمان : 17:09 نظرات (3)
مصرف بی رویه کود شیمیایی محیط زیست و سلامت مردم را هدف قرار داده است 
با توجه به افزایش سریع جمعیت کشور، نیاز به تولید بیشتر محصولات کشاورزی از جمله محصولات مهم و استراتژیک همچون گندم، برنج و سیب زمینی هم اکنون بیش از پیش درجامعه احساس می شود.
بنابراین به نظر می رسد بهترین راه برای نیل به این مهم و همچنین تامین قسمتی از ارز مورد نیاز، افزایش تولید در واحد سطح باشد. اما متاسفانه در ایران افزایش تولید همیشه یا با افزایش سطح زیر کشت همراه بوده و یا با مصرف هرچه بیشتر سموم و کودهای شیمیایی که در این میان مورد اول منجر به کاهش سطح اراضی جنگلی و مرتعی شده و مورد دوم بد نیست به عنوان نمونه به یکی از افتخارات بزرگ کشور در زمینه خودکفایی گندم اشاره کنیم؛ محصولی که افزایش تولید آن قبل از آنکه مبتنی بر اصول علمی کشاورزی باشد تنها به مصرف هرچه بیشتر کودهای نیتراته و اوره وابستگی داشت. افزایش تولید گندم شاید ایران را در سکوی پرافتخار خودکفایی قرار داده باشد اما عوارض سوء ناشی از این خودکفایی را باید در سال های آینده مورد بررسی قرار داد. آنجا که میزان ابتلابه انواع سرطان های دستگاه گوارش ناگهان با رشد قابل توجهی مواجه خواهد شد و بیماران بسیاری را در سطح جامعه برجا خواهد گذاشت.

 

مصرف بیش از حد کود و سموم شیمیایی در حال حاضر زیان های فراوانی را به محیط زیست و سلامت عمومی مردم وارد کرده است. طبق گزارش های موجود در استان های شمالی کشور، مصرف سموم و کودها در این استان ها چندین برابر استان های دیگر است از این رو آمار سرطان های گوارشی و تنفسی هم     در این استان چندین برابر میانگین متوسط کشور است. به گفته مدیر تحقیق و توسعه فناوری زیستی آسیا، در ایران هرساله 34 هزار نفر در اثر سرطان می    میرند که 90 درصد آنها ساکنان گلستان، مازندران، گیلان و دشت مغان هستند چون 50 درصد از سموم و کودهای شیمیایی کشور در مزارع این مناطق           استفاده می شود. با این حال هرساله بالغ بر 400 میلیون دلار یارانه کود شیمیایی از سوی دولت پرداخت می شود تا همچنان مصرف کود شیمیایی در ایران     چندین برابر استاندارد های جهانی باشد.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

                                       

مصرف کود شیمیایی در ایران:


مصرف کودهای شیمیایی در ایران از سال 1320 با وارد کردن 11 تن از انواع کودهای شیمیایی آغاز شد و از سال 1325، وزارت کشاورزی به وارد کردن همه ساله کودهای شیمیایی اقدام کرد. ابتدا تعادل نسبتا مناسبی بین مصرف انواع کودهای آلی و معدنی وجود داشت، ولی این تعادل دوام چندانی نداشت به طوری که در 25 سال

گذشته افزایش مصرف سالیانه کودهای ازته و فسفاته در طول دهه 60 و 70 بیش از 10 درصد بوده است و در عوض مصرف کودهای پتاسیمی، مواد آلی و کودهای کامل (کودهای محتوی عناصر ریزمغذی) تقریبا به بوته فراموشی سپرده شده است. در حال حاضر هرساله بیش از 4/4 میلیون تن کود شیمیایی در کشور مصرف می شود که در مقایسه با رقم 2/2 میلیون تنی در سال 1375 افزایشی حدود 100 درصدی را نشان می دهد. از سوی دیگر هرساله بالغ بر 700 میلیارد تومان یارانه دولتی به عرضه و واردات کود شیمیایی اختصاص می یابد که اگر نیمی از این مبلغ صرف مطالعات مربوط به کشاورزی پایدار یا کشاورزی ارگانیک یا تهیه کودهای شیمیایی کامل با عناصر ریزمغذی می شد، امروز تا این حد با مشکلات زیست محیطی و بهداشتی مواجه نبودیم.


متاسفانه در سال های اخیر تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در کشور به جای بهره گیری از دانش روز کشاورزی برای تولید بیشتر، مصرف کودهای شیمیایی را در واحد سطح افزایش داده اند. توهم افزایش عملکرد ناشی از مصرف هرچه بیشتر آب و کود شیمیایی در بعضی از مناطق کشور سبب استفاده بی رویه از منابع آب و کود شده به طوری که تداوم این امر علاوه بر خسارت های مالی و تشدید عدم تعادل عناصر غذایی در خاک، خطرات جدی را در رابطه با آلودگی خاک و آب به وجود آورده است. متاسفانه به دلیل ارزانی نسبی کودهای شیمیایی و اختصاص یارانه به کودهای تک عنصره، تولیدکنندگان محصولات کشاورزی از مصرف مواد آلی غافل شده اند به طوری که در حال حاضر افزودن مواد آلی به خاک که علاوه بر بهبود شرایط فیزیکی و شیمیایی، آثار بسیار مثبتی نیز در امر تغذیه و افزایش حلالیت اکثر عناصر غذایی مورد نیاز گیاه دارد، از سوی کشاورزان به کنار گذاشته شده است. فقیر بودن خاک در اکثر مناطق ایران از نظر مواد آلی ریزمغذی و عدم استفاده از کودهای آلی طی سالیان طولانی باعث شده ساختمان خاک شرایط مناسبی برای رشد ریشه نداشته و افت عملکرد را به دنبال داشته باشد. با این حال همچنان کودهای اوره و فسفاته بدون توجه به نوع خاک و محصول مورد پرورش هر سال بیشتر از سال قبل مورد استفاده کشاورزان قرار می گیرد.

مهدی بنی حسن بازدید : 1509 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 2:07 نظرات (0)

 ادوات و لوازم کار :

برای گلکاری و سبزیکاری در خانه ، با توجه به وسعت عملیات ، به تمام و یا تعدادی از لوازم و ادوات مشروحه زیر نیاز می باشد :

1 – بیل و کج بیل .

2 – کُلَنگ.

3 – شِنکِش.

4 – فُرقان چرخ دار .

5 – سَرَند .

6 – ماله چوبی .

7 – وجین کُنِ دستی .

8 – بیلچه.

9 – ماله خط انداز .

10 – میخ نشاء کُن .

11 – ریسمان .

مهدی بنی حسن بازدید : 934 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:50 نظرات (0)

مکانیزاسیون کشاورزی

 

 

 

از سالیان بسیار دور، بشر همواره به طرق مختلف سعی در تأمین غذای خود و دامهایش را داشته است و در طی اعصار گوناگون از شیوه های مختلفی استفاده کرده است که همواره سیری صعودی به سمت افزایش عملکرد محصول را داشته است.

 

 

 

در ابتدا؛ عملیات کشاورزی توسط انسان و دام و بوسیلۀ ابزارآلات چوبی بسیار ساده انجام می گرفت. سپس با پیدایش آهن؛ از آن برای ساخت انواع خیش ها استفاده شد. این سیر تکامل استفاده از وسایل و ابزار آلات همچنان ادامه یافت تا اینکه موتور بخار در اواخر قرن ۱۸توسط جیمز وات اختراع شد. صد سال بعد، یعنی اواخر قرن نوزدهم در تراکتورهای زراعی غول پیکری که برای مزارع وسیع امریکا ساخته شده بودند؛ موتور بخار بکار گرفته شد. لیکن بعلت محدودیت های فراوان از قبیل بازدهی پایین و ابعاد بزرگ و وزن زیاد موتورهای بخار جای خود را به موتور های احتراق داخلی دادند و از اوایل قرن بیستم تا کنون روز بروز بر کیفیت این تراکتور ها افزوده می شود.


مهدی بنی حسن بازدید : 938 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 20:59 نظرات (0)



  • آشنايي با اصول کارکرد موتورهاي احتراقي داخلي : 
قطعات موتور عبارتند از : 

  

سرسيلندر، سيلندر، پيستون، شاتون، ميل لنگ، سوپاپها، فنرهاي برگرداننده، تايپيتها، براي تشريح اين اصول نياز به تعاريف پايه اي داريم، تا با آنها آشنا بشويم مثل :  



  نقاط مرگ بالا و نقاط مرگ پائين. 

به بالاترين نقطه قراريري پيستون در داخل سيلندر نقطه مرگ بالا گفته مي شود و به پائين ترين نقطه قرارگيري پيستون در داخل سيلندر نقطه مرگ پائين گفته مي شود.  



  • کورس پيستون : 

به فاصله طي شده بين مرگ بالا و مرگ پائين ، کورس پيستون گفته مي شود.  



  • حجم مفيد سيلندر: 

وقتي پيستون از نقطه مرگ بالا به طرف نقطه مرگ پائين حرکت خودش را انجام مي دهد، در فضاي بالاي سيلندر حجمي ايجاد مي شود که به حجم مفيد سيلندر معروف است.  



  • حجم اطاق احتراق: 

وقتي پيستون در بالاي مرگ بالا قرار مي گيرد به فضاي بالاي پيستون مي گويند.  



  • اصول کارکرد يک موتور چهار زمانه بنزيني: 

چهار زمان کار موتور به ترتيب عبارت است از : 

مهدی بنی حسن بازدید : 2723 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 16:57 نظرات (0)

 

اشنایی با انواع تراکتور و تاریخچه آن

نوشته:مهدی بنی حسن

 

 

تراکتور های کشاورزی

 

 

 

ریشه لغوی

 

واژه تراکتور یک کلمه خارجی است. و معنی آن «کشنده» می‌باشد. این واژه اسم فاعل ساخته شده از واژه

(Tratiox) به معنی کشش است.

 

تراکتور به ماشین خودرویی اطلاق می‌شود که از قدرت آن برای کشیدن ادوات و ماشینهای کشاورزی قابل حرکت استفاده می‌شود. همچنین از این ماشین برای بکار انداختن ماشینهای ساکن در مزرعه استفاده می‌گردد. که در این موارد قدرت مورد نیاز از طریق محور توان‌دهی تراکتور تامین می‌گردد.

 

 

 

دیدکلی

 

این کلمه به ماشینهایی اطلاق می‌شود که جهت کشیدن یک بار یا یک وسیله بکار می‌ر‌وند. ‌در واقع تراکتور وسیله ایست که برای تامین قدرت مورد نیاز جهت کشیدن وسایل و تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرد. شاید اکثریت مردم با شنیدن کلمه تراکتور ذهنشان به کشاورزی و کاربرد این وسیله در کشاورزی معطوف گردد، لیکن لازم است بدانیم که تراکتورها دارای انواع گوناگونی می‌باشند. مثلا تراکتورهایی با عنوان تراکتورهای صنعتی و یا راهسازی نیز وجود دارند.

 

تاریخچه پیدایش و سیر تکاملی

 

·         پیدایش ماشینهای کشش (تراکتورها) به شکل امروزی در حدود 100 سال قبل آغاز شد. نمونه‌های اولیه تراکتورها برای استفاده در مزارع و به منظور کشیدن وسایل کشاورزی مثل گاو آهن مورد استفاده قرار می گرفتند.

 

درباره ما
Profile Pic
دانلود طرح توجیهی رایگان مرغداری گوشتی تخمی طرح توجیهی گاوداری طرح توجیهی گوسفند داشتی و بره پرواری طرح توجیهی گلخانه طرح توجیهی فنی اقتصادی دام و طیور گلخانه
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 592
  • کل نظرات : 739
  • افراد آنلاین : 11
  • تعداد اعضا : 3423
  • آی پی امروز : 355
  • آی پی دیروز : 334
  • بازدید امروز : 999
  • باردید دیروز : 1,303
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 11
  • بازدید هفته : 2,302
  • بازدید ماه : 4,286
  • بازدید سال : 84,416
  • بازدید کلی : 6,283,846