loading...

دانلود رایگان طرح توجیهی

زنبور

مهدی بنی حسن بازدید : 1941 دوشنبه 02 بهمن 1396 زمان : 15:15 نظرات (1)

 

 

دانلود طرح توجیهی پرورش و نگهداری زنبور عسل با ضرفیت 100 كندوي لانگسروت سال 96

طرح توجیهی و کارآفرینی طرح پرورش زنبور عسل سال 96

 

با توجه به نیاز دانشجویان و زنبور داران جهت تهیه یک طرح توجیهی در زمینه پرورش ، نگهداری و کار افرینی در زمینه زنبور عسل برآن شدیم تا یک طرح توجیهی با موضوع پرورش و نگهداری زنبور عسل با ضرفیت 100 كندوي لانگسروت با نرخ قیمت های سال 96 اماده و منتشر کنیم.امیدوارم مورد توجه قرار بگیرد.

 

 

خـلاصــه طــرح

موضوع طرح :               پرورش و نگهداري زنبور عسـل

 

ظرفيت :                     صد كندوي لانگسروت

 

سرمايه گذاري كـل:      976552500 ريال

 

هزینه ثابت:                 783592500 ریال

 

سرمایه در گردش:        192960000 ریال

 

دورة بازگشـت سرمايه:   23 ماه

 

نرخ بازدهی:                 26.59 درصد

 

نقطه سر به سر:         37.59 درصد

 

 

ميزان اشتغال زايي :    1 نفـر

 

 

 

  مقدمــه ای از پرورش زنبور عسل :

عسل حاوي بيش از هفتاد ماده مفيد براي بدن انسان است. اساسا عسل از گلوكز، فروكتوز و منو ساكاريد ها ساخته شده است. همچنين عسل داراي آنزيم هاي مفيدي از جمله آميلاز، سوكراز، كاتالاز، پراكسيداز و ليپاز بوده و در رده بندي غذاهاي سرشار از آنزيمها مقام نخست را به خود اختصاص داده است. ضمن اينكه مواد معدني مختلفي مانند كلسيم، سديم، پتاسيم، منيزيم، آهن، كلر، فسفر، گوگرد و يد نيز در عسل يافت مي‌شوند.

   عسل به عنوان يك ماده كامل غذايي همچنين داراي انواع ويتامين ها (B1,B2,B3,B5,B6,C,E,K)، اسيدهاي آلي ( اسيد ماليك، وينيك، سيتريك، لاكتيك و اگزاليك ) و پروتئين‌ها بوده و مي‌تواند 315 تا 335 كيلوكالري انرژي ( به ازاي هر يكصد گرم ) توليد نمايد.

     از ديگر سو عسل داراي خواص درماني، ضد عفوني كنندگي و حفاظت از مواد آلي در مقابل تجزيه و فساد مي‌باشد. ابن سينا دانشمند بزرگ ايران در كتاب قانون ، در مورد معجون فلاسفه ( تهيه شده با عسل ) مي‌نويسد :« ... در هنگام زياد شدن بلغم، اندرون را تقويت، نيرو را زياد، اشتها را باز مي‌كند، عسل ، خوراكي است كه جواني را جاويدان مي‌سازد، حافظه را نيرو مي‌بخشد و گذشته را در خاطره زنده مي‌كند، انديشه را پاك و زبان را مي‌گشايد

    كليه موارد مطروحه ، اهميت استفاده از عسل به عنوان يك ماده غذايي مقوي و همچنين دارويي طبيعي را خاطرنشان مي‌سازند. از ديگر سو با عنايت به رشد جمعيت و تنوع محصولات توليدي و بالا رفتن سطح رقابت در زمينه عرضه انواع محصولات غذايي ، بهبود مستمر كيفيت محصولات و ايجاد تنوع در عرضه مناسب تر، از مواردي هستند كه بايستي هر چه بيشتر مد نظر قرار گيرند. رعايت اين موارد مي‌تواند منجر به دسترسي آسان و ارزان مصرف كنندگان به مواد غذايي شود

    طي فرايند پرورش و نگهداري زنبور عسل، همچنين اقدام به ازدياد كندوها مي‌شود كه اين عمل به منظور ترميم تلفات و فروش انجام مي‌پذيرد. در مناطق گرمسير حتي مي‌توان از هر كندو يك بچه كندو گرفت.

    با اجراي اين طرح ، علاوه بر كسب سود مناسباقتصادي مي‌توان بستر مناسبي را براي اشتغال نيروهاي ماهر و نيمه ماهر فراهم آورد كه با توجه به ماهيت صنايع غذايي بانوان مي‌توانند سهم بسزايي در آن داشته باشند

مهدی بنی حسن بازدید : 1868 چهارشنبه 08 مهر 1394 زمان : 12:37 نظرات (1)

زنبور عسل: امروز در این پست قصد توضیحی کامل از پرورش زنبور عسل را دارم . در فصل اول و دوم به طور کامل از نظر تئوری توضیح داده ام و در فصل سه یک طرح توجیهی کامل  به بررسی مخارج و هزینه های ان و در فصل چهار به طور خلاصه به جمع بندی و نتیجه گیری و پیشنهادات پرداخته ام.

این فایل به شما دانشجویانی که برای گزارش کاراموزی و همچنین شما دوستان علاقه مند برای اشنایی با پرورش زنبور عسل مفید میباشد.

باشد که موردتوجه شما دوستان قرار بگیره.

 

دانلود گزارش کاراموزی پرورش زنبورعسل به همراه طرح توجیه اقتصادی  پرورش 200 فروندی کندوی زنبور عسل در طی 1 سال

تعداد صفحات :31 صفحه  قالب فایل :word


زنبور عسل
یکی از مظاهر قدرت نا متناهی آفرینش:

    در این جهان بزرگ که بی شک مخلوق یک قدرت بی انتهای عظیم است.آنچه از جامد ، نبات، حیوان ،آفریده شده وظیفه خاصی را اجرا می کند که از بدو آفرینش برای آنکه معین گشته و هم کار خود را با نظم و ترتیب انجام میدهد و اگر در کار هر یک ار آنها دقیق شویم به عظمت قدرت عظیمی که تمام ، مصنوع و مخلوق ان هستند مبهوت متهیر خواهیم بود و در آستان عظمتش سجده ی  عبودیت خواهیم نمود .
در بین میلیون ها موجودات زنده ،حشره کوچکی را بنام زنبور عسل انتخاب کرده و در زندگانی و
حیات و اعمال شبانه روزی این حیوان ضعیف و درعین حال شگرف دقیق شده و مشاهده می کنیم که با نظم و ترتیب فراوان زندگی خود را با دقت و نکات بسیار قابل توجه اداره می نمایند.بیهوده نیست که قرن ها علما و دانشمندان جهان ،عمر خود را صرف دقت و رسیدگی در زندگانی حیوان و یا نباتی می نمایند زیرا کشف و دانستن هر یک از این رموز نتنها بر معلومات می افزاید بلکه خود عبرت برای بشر غافل است تا بداند او را بازیچه نگرفته و بیهوده  نیا فریده که بخورد و عیّش کند و هم نوع خود را آزرده و مالی از حرام و حلال گردآورد و بگذرد:بلکه برای او هم وظایفی مهم مقرر گشته که باید همان دقت انجام دهد ،تشریح زندگی زنبور عسل برای اینکه تا حدی خوان ندهی گرامی با زندگی و عملیات و طرز استفاده که از آن میتوان برد ، پی ببرد بشرح آن می پردازیم .
در اینجا نوشته ی  یک دانشمند بزرگ را یاد آور می شویم (از یک ساعت مطالعه در خود کندو،بر     چندین ساعت مطالعه در کتاب خانه ترجیح خواهد داشت ).
تاریخچه
      زنبور عسل در قرن اولیه یعنی پس از پیدایش،به امر الهی که فرمود در شکاف صخره ها و غارها و شکم درختان کهن مسکن گزیده به زندگی و تولید عسل ،همان ماده شفا بخش که در قرآن کریم فرموده :ادامه میداده است کمکم انسانها در بر خورد با غارها و درختان لذت شیرینی این شهد طبیعی را چشیده و از ان استفاده نمودند و هر چه از ان بیشتر لذت بردند بیشتر در پی استفاده از این حشره بر آمدهو به فکر افتادند آنها را در دسترس داشته باشند و این بود که تنه درختان را که درآنها زنبور مسکن کرده بود بریده و نزدیک منازل و کشتزار استفاده ار آن کشف کرده و باز هم مطالعات و بررسی های لازم را ادامه میدهد .

 

دانلود گزارش کار کاراموزی پرورش زنبور عسل به همراه طرح توجیهی


فصل اول: كليات

1. تعريف موضوع:
با رشد و پیشرفت روز به روز بشر در زمینه های علوم مختلف و آشنایی با انواع گونه ها ی حشرات ، یکی از علومی که توانسته رشد چشم گیری در ضمینه علوم گیاهی و جانوری به خود ببیند علم پروش و نگهداری زنبوران مختلف است که توانسته است جای خود را در بین علوم مختلف به میزان قابل توجه ای تثبیت کند.


2. اهداف تحقيق
هدف از این تحقیق آشنایی با انواع زنبور عسل و پرورش آنها و آشنا کردن شما خواننده عزیز با چگونگی پرورش زنبور عسل.

3. اهميت تحقيق:
علاقه نسبی  و پرورش دادن زنبور و آشنایی با این نوع حشره.

4. فرضيات تحقيق:


5. محدوديت‌هاي تحقيق:
1.    نبودن زمان مناسب برای تحقیق

6. تعريف واژه‌ها و اصطلاحات تحقيق:
Bacillus larvae : نوعی باکتری که باعث بیماری لوک آمریکایی.
Streptococcus pluton : نوعی باکتری است که باعث بیماری لوک اروپایی.
Morator aeratulae : ویروسی که باعث بیماری کیسه فرم نوزادان.
Nsema apis : نوعی بیماری به نام نوزما است که باعث آن غذای آلوده است.
Micropbyle :سوراخی است که اسپرماتو زوئد ها برای عمل لقاح در آن نفوذ می کنند.

7. روش تحقيق:
الف. شیوه جمع آوری اطلاعات:
1. روش کتاب خانه ای
2 . اینتر نت


ب. تاریخچه ی  تحقیق:
    پیرو متن


فصل دوم:
1.    پيشينه‌ي تحقيق «مباني نظري»


سابقه زنبور داری در ایران
     در ایران زنبور عسل سابقه زیاد دارد و قرنها پیش از اسلام زنبور را در ایران می شناختند و در قصص،افسانه ها و شاهنامه پرورش زنبور عسل را به دوران هوشنگ نسبت داده اند  و متاسفانه در طول چندین هزار سال تاریخ از این حیث هم ،ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم . در بدو امر، کندویی در کار نبوده و موم و عسل از جنگل می آورده اند ،چنانکه امروزه هم در نواحی جنگلی ایران معمول است .
   در جنگل ،زنبور عسل از درختهای کهن سال و پوسیده تو خالی استفاده نموده ،لانه خود را درآن می سازد از گرد گل و شیره گلهای درختان و گیاهان جنگلی برای تهیه عسل و موم و مصالح شانه بهرمند میگردد.
 
  انواع کندوهای بومی ایران
    معمولا در ایران کندوها از گل ،تنه درخت و سبد تهیه میشوند . از گل هم دو نوع که یکی بصورت سبد و یک نوع هم  بصورت  استوانه که هر دو نوع را در کوره پخته و بصورت سفال درمی‌آورند .سبدهای تر که هم بشکل استوانه یافت می شوند که روی انها را با مخلوتی از گل و سر گین گاو اندود میکنند وخلل و خرج آن را مي‌‌گيرند تا مانع نفوذ هوا يا حشرات به داخل آن بشود. كندوهاي چوبي هم از تنه‌ي درختان به شكل استوانه تخليه مي‌شوند كه داخل چوب را خالي كرده و سرو ته آن را با تخته مي‌پوشانند و در جلوي آن سوراخ كوچكي جهت پرواز زنبور تعبيه مي‌نمايند.
زنبورانی که یک کندو را تشکیل میدهند:
گروه زنبور عسل که در وهلی اول بنظر ما از یک  جنس می آید در حقیقت از سه قسم افراد بوجود آمده که هر قسم از آنها برای انجام کار مخصوص آفریده شده اند.
1.    ملکه
2.    هزاران زنبور کارگر
3.    عده ای از زنبوراننر (این عده تغییر پزیر است)
    
این عده دارای صفات و مشخصه ای می باشند ک چشم کار آزموده متخصص پرورش زنبور عسل  وزنبور دار شایسته هم آنها را به آسانی  می تواند بشناسد و حتی کسی خم که در پرورش زنبور عسل تازه کار مي‌باشد با كمي دقت ميتواند جاي ملكه را در ميان دسته انبوهي باز يابد، اما دراين كار بايد صبر و حوصله داشته باشد و خود را دچار زحمت نكند.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

درجه حرارت هوا و زنبور عسل:
    بیشتر و در حقیقت عموم زنبور شناسان را عقیده بر این است اقلاٌ حرارت هوا در بیرون کندو باید 10 تا 20 درجه باشد تا اینکه زنبور عسل در جستجوی آب ،گرده ی گل و حتی شیره گل از آشیانه خود بیرون برود . با این همه در مناطق کوهستانی که برف هفته های درازی را می پوشاند ، باید استثناء شد، و هر گاه پرورش دهند هر زنبور در ورودی کندو را مسدود نسازد یا پرده برای آن درست نکند زنبور عسل که در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید و سفیدی طبیعت در اطراف خود دل از دست داده است حتی در درجه حرارت کمتر از صفر درجه ، کندو را ترک خواهد کرد .

عوامل آب و هوایی و اقلیمی:
مهمترین عوامل اقلیمی موثر بر روی میزان فعالیت زنبور عسل عبارتند از نور ، رطوبت، درجه حرارت و شدت باد در محیط .
الف - درجه حرارت : مناسب ترین درجه حرارت محیط برای فعالیت عموم نژادهای زنبور عسل دمای 20 تا35 درجه سانتیگراد است . فعالیت زنبور عسل در دمای بالاتر از 35 و پایین تر از 20 درجه سانتیگراد به تدریج کم می شود و در بیشتر از 43 درجه سانتیگراد  و کمتر از 8 درجه سانتیگراد به طور کامل متوقف میشود
ب- نور: فعالیت گرده افشانی با چرای زنبور عسل متناسب با بلا رفتن خورشید در روز زیاد می شود و در غروب متناسب با کاهش نور کم می شود . در هوای ابری و مه آلود بر حسب میزان شدت کاهش نور فعالیت زنبورهای عسل کم می شود به طور کلی زنبورهای عسل برای اقدام به پرواز برای جمع آوری شهد و گرده یا آب نیاز به نور کافی دارند هر چه طول مدت روز بیشتر باشد ، زنبورها ساعت بیشتری را به پروازهای غذا آوری اختصاص میدهند.
پ- رطوبت : در هوای بارانی یا برفی زنبورها به طور کامل خروج از کندو اجتناب میکنند.همچنین وقتی رطوبت هوا به حد اشباع برسد فعالیت زنبور عسل بسیار کم می شود . شاید علت این کاهش فعالیت، یکی مشکل زنبور عسل در تنفس در هوای بسیار مرطوب باشد و دیگری تغییر میزان رطوبت شهد و گرده از قابلیت استفاده و یا مطلوبیت آنها را برای زنبور عسل کم می‌کند.
ت- باد: وقتی سرعت باد 40 کیلومتر در ساعت برسد فعالیت چرای زنبور عسل به طوری متوقف می شود . به طور کلی زنبور عسل برای رفتن به چرا ، هوای آرام ترجیح میدهد و هر چه شدت باد زیاد تر شود از تمایل این حشره به پرواز کاسته می شود.  
انتخاب زنبور عسل:
        برای اینکه شخص دارای کندوی خوب باشد تنها تعداد کافی و زیاد را نباید در نظر گرفت بلکه نوع و نژاد زنبور را در اولین مرحله باید در نظر بگیرد و زنبوری تهیه کند که مشخصات لازم را داشته باشد و از نژادهای برگزیده و سالم و مقاوم باشد.
نژادهای زنبور عسل:
        زنبور عسل از دسته حشرات بال پرده دار hymenoptere) ( و از خوانواده ی (Apides) است .زنبور دارای نژادهای گوناگونی است که از روی رنگ و درشتی و ریزی آنها تشخیص داده می شود.


    نژادهای مختلف زنبور:
1.    زنبور عسل ایتالیا (Apialogustica)
2.    زنبور کار نیولان ((Carnirliene
3.    زنبور قفقازی (   (Caucasian      
4.    زنبور قبرسی ((Chypriote    
5.    زنبور مصری (    (Fgyptiennse
6.    زنبور هندی (  (Apis Indica                           
از نژادهای بالا سه نژاد قابل توجه و بسیار مهم است و نگهداری و پرورش داده می شود که عبارتند از کارنیولا،قفازی، ایتالیائی.

ملکه:
    ملکه مادر در تمام زنبورهاست،تخم میگذارد و تکثیر نوع میکند . ملکه عموماٌدر کندوها فرد و تک است و به چندین سبب نمی تواند بیش از یکی باشد. اولاٌ اگر دو یا چند ملکه در کندو یافت شود خود انها با هم نزاع نموده ،بالاخره یکی در جنگ غالب و دیگران مغلوب شده و از بین می روند.  دوم در صورت تعدادی ملکه ، خود زنبوران کارگر ملکه زائد را که طبعاٌ پیر و یا ضعیف است هلاک می سازند و حتی در موقع بوجود آمدن ملکه جوان ملکه پیر را معدوم می سازند .
سوم قبل از خروج ملکه جوان از حجره تولد، ملکه سال خورده پرده ی حجره را سوراخ کرده شکم خود را داخل می کند و ملکه نزدیک ثمر را چنان نیش می زند که به هلاکت برسد . تصور نشود که ملکه مدیره ی کندو است و نظم و ترتیب و عملیات کندو و نتیجه احکام و اوامر اوست . بلکه برعکس ملکه دست نشانیده زنبورهای کارگر بوده و بقدری عاجز است که غذایش را آنها تهیه می کنند، آنهم نه بطرق معمول ، بلکه زنبوران کارگر غذای او را در معده خود می سازند و بعد ملکه زبان را به گلوی آنها فرو برده وغذای آماده می گیرد . ملکه خیلی ترسو است ،اندک حرکتی موجب وحشت او گشته و به گوشهای پناه می برد . شکل آن بخوبی از بقیه زنبورها تشخیص داده میشود . قدش بلند تر و کشیده تر است و بلندی قد هم  مخصوصاٌ بواسطه ی طویل بودن شکم آن است . و بیش از همه میتوان او را از هیکل اندامش شناخت. قد آن از 18 تا 20 میلیمتر است بطن ملکه بیشتر از اعضای او رشد کرده است . برای اینکه اعضای تولد و تناسل یک موجود ماده در وجود او جا دارد و برعکس اعضای جمع آوری شیره وگرده او بسیار کوچکتر از اعضای زنبورا ن دیگر است . زیرا این اعضا ی ملکه بدرد کاری نمی خورد . رنگ ملکه در بیشتر موارد با رنگ زنبورا ن کارگرمتفاوت است و حتی در نژاد سیاه بطن ملکه اشعه برنزی وکرم رنگی دارد . رفتار و حرکات ملکه آرام وشاهانه است .
انتخاب ملکه:
    انتخاب ملکه بر اساس درازای ربان ملکهصورت می گیرد . همه کس میداند که این انتخاب چه اندازه کار مشکلی است در واقع بعلت طبیعی، زبان ملکه که قادر به تغذیه خود نمی باشد کوتاه است و ما بزودی خواهیم دید که زبان زنبورا نر نیز کوتاه است و از طرف دیگر هر گاه این موضوع یک عامل مثبت نیز می باشد ، درباره پدر زنبوران نیز قابل اجرا  نمی باشد.
    در نتیجه چنین بنظر می رسد که این انتخاب ملکه و زنبوران نر براساس درازی زبانشانمحال و ممتنع است وبا این همهمقصود این است که این مسئله بزرگ توجه و دقت پرورش دهنده را بسوی خود جلب کند و در انتخاب ملکه ها درازی زبان را از نظر دور ندارد و این نکته را در نظر بگیرد که چه اندازه می توان در عمل از آن استفاده کرد .
سن ملکه:  
پرورش دهنده زنبور عسل بوسیله مشاهده صورت ظاهر باید قادر به تشخیص سن ملکه باشد ، بطن ملکه هایی که هنوز دوشیزه میباشند چندان رشد نکرده است و اندام کوچک (نسبی) او پیدا کردنش را مشکل میسازد و مدت بیشتری وقت می خواهد.
    این ملکه ترسو است و در روی شانه ها به هر سو می رود ،  ملکه بارور دارای بطنی باد کرده است . در دوره جوانی رفتارش زننده وتند است . اما با این همه رفتاری با وقار و شاهانه دارد . این ملکه در همه عمر خویش پیوسته تر سو می باشد ، از روشنایی فرار میکند و پیوسته با سرعت تعجب آوری در گوشه های کندو یا چهار چوب ها فرو می رود ، بدن او مانند مخمل بنظر می رسد و بطنش مو دارد بالهایش پاک ودست نخورده میباشد و بتدریج که ملکه رو به پیری می نهد رفتار و صورت ظاهری او دست خوش تغییر می گردد. حرکت رفتارش آرامتر و و تردید آمیزتر می شود موهای سینه کم کم می ریزد و قیافه و منظرش روشنتر و درخشان تر می شود و بالهایش در اصطکاک و مالش مداوم فرسوده  ریش ریش می شود. رفتار او با تخم گذاری نامرتب و آشفته همراه است. و اینها علامت پیری و کهولت سن او می باشد و زنبوران باید به فکر ملکه جدید و دور انداختن ملکه پیر باشد.

زنبور کارگر:
زنبوران ماده ، به زبان دیگر زنبوران کارگر مهمترین قسمت اجتماع زنبوران را که عده آن ممکن است از ده هزار تا هشتاد هزار و حتی صد هزار باشد تشکیل می دهند . کلیه خدمات کندو از حیث ساختن حجره ها تهیه غذا ، پرورش بچه های زنبور و تنظیف و بسیاری دیگر را عهده دار می باشند.
    زنبور کارگر اگر جه ماده است ولی بعلت شکل خاصی که آلت  مادینه آن دارد نمیتواند با زنبور نر جفت شده و تخم گذارد و جثه این زنبوران از ملکه و زنبورهای نر کوچکتر است وطول جثه اش از 12 تا 14 میلیمتر است .
    بالهای کارگرانتا انتهای بدن آنها می رسد . زنبور کارگر جمعیت واقعی کندو استو کلیه خدمات کندو بر عهده اوست.زندگانی سایرین منوط بوجود اوست .وظایف کارگر بسیار متعدد لست ،شیره نباتات را می مکند ، گرده گل را جمع می کند، عسل ذخیره می نمایند ،غذای لاروها و ملکه و زنبور را می دهند، پاسبانی کندو را می کنند، حفظ نظافت مینمایند ،اشیاء خارجی و فضولات و لاشه های زنبور های مرده را کمال دقت از حجره عا آورده و بیرون می ریزند.    

تولید زنبور ماده:
    چنان که دیدیم ، زنبور ماده از یک تخم بارور بوجود می آید و این تکامل در 21 روز بطول می انجامد. درجه حرارت برای دوره یی که تخم رشد می کند و دوره پرورش کرم در داخل کندو تقریباًاز 23 تا 36 درحه می باشد و ممکن است، عواملی این درجه حرارت را تغییر دهد و از این رو برای آنکه از کاهش  درجه حرارت و مصرف بیش از حد عسل به منظور جبران پیش آمد جلوگیری شود، باید کندو بوضع خوبی ساخته شده باشد و نگذارد که کاهش درجه حرارت در داخل آن روی دهد.     


زنبوران نر:
    چیزی که در کندو وجود و فایدهآن محل گفتگو می باشد وجود زنبوران نر است . این زنبوران که عده شان در دوره کار و کوشش به چند صد می رسد از روی قد قامت و رفتار سنگین شان می توان شناخت. زنبور نر شکل خاصی دارد و از سایر زنبورها کلفت تر است. شکمش کوتاهتر و در انتها دارای پشم زیادی است. نیش ندارد و نمی گزد هر گاه آن را در دست بگیرند فرار، فرار می کند . وجود زنبور نر قد و قیمتی نیست. فقط در مواقع فراوانی شربت نباتی یعنی در نواحی معتدل در بهار و تابستان دیده می شود. در سایر اوقات که مواد عسل وجود ندارد از کندو اخراج و چون قادر بهتهیه غذا نیست از گرسنگی می میرد. زمانی عده زنبور نر در کندو زیاد می شود که جمعیت کندو خیلی کم ویا کندو بدون ملکه و یتیم ودر حال عدم انتظام باشد. زنبور نر جز با جفت شدن با ملکه نتیجه دیگری ندارد. و به همین جهت وجود آنها در کندو لازم است زیرا حداقل وجود یک زنبور نر برای بارور کردن ملکه که با دسته زنبوران مهاجرت کرده است بشود.

خصوصیات زنبور نر:
    طول بدن زنبور نر 15 میلیمتر و عرض سینه 5 میلیمتر، بالای بسیار درازی دارند که طول آن 28 میلیمتر است و از بتن تجاوز می کند. وزن زنبور نر 23/ 0 گرم است. بدن زنبور نر در همه جا دارای موهای فراوان است. سرش درشت ،گرد و قطر سرش 4 میلیمتر است. زنبور نر دارای پنجه های نازک است ، در پاهای زنبور نر سبد جمع آوری گرد و شیره گل و موهای پاک کن گرد گل وجود ندارد. بالاخره مصیبت زنبور نر بدان گرفتار می باشد این است که هیچ گونه نیشی ندارد.


فایده زنبور نر:
    چنانکه دیدیم وجود یک رقم متناسب از زنبوران نر در کندو مفید است اما کثرت این زنبوران در کندو ممکن است زیان آور باشد.خلاصه، در یک کندوی پیش پا افتاده که زنبوران عسل در آغوش آن در هر کاری آزادند اغلب از اصل ( حداقل زحمت و کوشش ) پیروی می کنند شانه ها در ابتدا حجره های کارگران است و سپس برای آنکه کار زود تر پایان یابد زنبوران عسل این شانه ها را با حجره های زنبوران نر خاتمه می دهند.
    از طرف دیگر باید بدانیم که حتی اگر تمام حجره های همه شانه ها حجره های زنبوران ماده یعنی زنبوران کارگر باشند باز هم زنبوران عسل وسیله برای پروش زنبوران نر پیدا می کنند و این زنبوران نر را حجره های زنبوران ماده پرورش می دهند. انسان هنگامی متوجه وجود این حفره های عادی می شود که پوشیده از پیلهای بر آمده می باشند و عبارت از پیله های زنبوران نر هستند. هر گاه بعلتی یک اجتماع دارای تخمهای زنبوران نر بیشماری باشد، انهدام این تخمها حوه بوسیله فشار حجره ها با دست  و خواه بوسیله کارد مخصوص کار آسانی است.
    زنبوران کارگر علاقه شگرفی بخوردن آنها دارند و با خوشنودی محسوس و آشکاری آنها را فرو می برند . اما بر حسب معمول می توان کارها را بدست طبیعت سپرد و منتظر کشتار بزرگی شد که بدست زنبوران ماده صورت می گیرد .
خروج ملکه:
    اصولا ملکه بجز یک بار برای پرواز زفاف از کندو بیرون نمیآید . اما با پاره ی از اصحاب نظر اظهار و تائدید می کنند که گاهی ملکه برای انکه پیشاپیش با مکانی که باید کلنی در آن جای بگیرد و آشنا شود از کندو بیرون می رود .

 

فصل سوم:
توجیح اقتصادی


توجیه اقتصادی طرح پرورش 200 فروندی کندوی زنبور عسل در طی 1 سال
طرح توجیهی کامل در فایل اصلی موجود میباشد.

 

فصل چهارم:
خلاصه ، نتيجه‌گيري و پيشنهادها


سابقه زنبور داری در ایران:
     در ایران زنبور عسل سابقه زیاد دارد و قرنها پیش از اسلام زنبور را در ایران می شناختند و در قصص،افسانه ها و شاهنامه پرورش زنبور عسل را به دوران هوشنگ نسبت داده اند  و متاسفانه در طول چندین هزار سال تاریخ از این حیث هم ،ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم . در بدو امر، کندویی در کار نبوده و موم و عسل از جنگل می آورده اند ،چنانکه امروزه هم در نواحی جنگلی ایران معمول است .
   در جنگل ،زنبور عسل از درختهای کهن سال و پوسیده تو خالی استفاده نموده ،لانه خود را درآن می سازد از گرد گل و شیره گلهای درختان و گیاهان جنگلی برای تهیه عسل و موم و مصالح شانه بهرمند میگردد.


 انواع کندوهای بومی ایران
    معمولا در ایران کندوها از گل ،تنه درخت و سبد تهیه میشوند . از گل هم دو نوع که یکی بصورت سبد و یک نوع هم  بصورت  استوانه که هر دو نوع را در کوره پخته و بصورت سفال درمی‌آورند .سبدهای تر که هم بشکل استوانه یافت می شوند که روی انها را با مخلوتی از گل و سر گین گاو اندود میکنند وخلل و خرج آن را مي‌‌گيرند تا مانع نفوذ هوا يا حشرات به داخل آن بشود. كندوهاي چوبي هم از تنه‌ي درختان به شكل استوانه تخليه مي‌شوند كه داخل چوب را خالي كرده و سرو ته آن را با تخته مي‌پوشانند و در جلوي آن سوراخ كوچكي جهت پرواز زنبور تعبيه مي‌نمايند.

 

دانلود گزارش کار کاراموزی پرورش زنبور عسل  دانلود طرح توجیهی پرورش زنبور عسل سرمایه گذاری در پرورش زنبور عسل دانلود راهنمای پرورش زنبور عسل

طرح های توجیحی مرغداری گاوداری کشاورزی

دانلود پاورپونت بررسی افات شته ها

شروع کار و سرمایه گداری در گاوداری شیری وجیره مورد نیاز آن

دانلود فایل کاراموزی مرغداری گوشتی گزارش کار حضور در مرغداری

شروع کار و سرمایه گذاری در پرواربندی گوسفند و جیره مورد نیاز ان

 

برای دریافت کامل فایل با پرداخت انلاین , انلاین دانلود کنید

روش دانلود فایل :
 
1.کلیک گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر

مهدی بنی حسن بازدید : 1625 شنبه 23 فروردین 1393 زمان : 13:21 نظرات (0)
بسم الله الرحمن الرحیم
 
 
 
 
موضوع:
 
پاورپونت بررسی افات شته ها"مگس سرکه"مگس سفید"زنبور"کنه ها"تریپس"به همراه تصاویر
 
 
 
قالب فایل :پاورپونت قابل ویرایش توسط شما
 
تعداد صفحات:38 صفحه
 
 
 
فهرست:
 
 
 
مقدمه بر افات
 
بررسی شته ها 
 
تصاویر شته ها و خسارات انها
 
بررسی مگس سفید 
 
تصاویر مگس سفید و خسارات انها در برگ
 
بررسی مگس سفید بالغ
 
بررسی زنبور ها
 
تصاویر مربوط به زنبور ها
 
بررسی کنه ها
 
تصاویر مربوط به کنه ها و خسارت های ایجاد کنند انها
 
بررسی میتوزها
 
تصاویر مربوط به میتوزها
 
بررسی کرم های طوقه بر
 
بررسی کرمم های مفتولی به همراه تصاویر
 
بررسی افات مگس بذر
 
به همراه تصاویر
 
بررسی افات تریپس
 
تصاویر مربوط به خسارات و پیاز تریپس
 
 
 
با پرداخت انلاین لینک دانلود باز میشود
 
مهدی بنی حسن
 
 پاورپونت بررسی افات شته ها"مگس سرکه"مگس سفید"زنبور"کنه ها"تریپس"به همراه تصاویر"مقاله"خسارات"بیماری ها"پیشگیری"اسلاید"
 
روش دانلود فایل :
 
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
خرید انلاین = دانلود انلاین
 
با پرداخت انلابن لینک دانلود مستقیما باز میشود
 
 
 
 
 
 
مهدی بنی حسن بازدید : 1226 دوشنبه 06 آذر 1391 زمان : 22:31 نظرات (0)

 



در حالی که پژوهشگران زنبور عسل با طیف متنوعی از تحقیقات و فناوری ها از زنبورهای رباتیک با جنبش پربسامد گرفته تا اسکنرهای DNA و آنالیزهای پزشکی قانونی دانه گرده حسابی سرگرم نشان می دهند، اما پرورش دهندگان زنبور عسل باید دور از دنیای مدرن کماکان به سرکشی و رفت و روب منبع تغذیه میراث قرن نوزدهمی اهتمام بورزند.
در این بین، گروه سومی نیز سرگرم زنبورهای عسل هستند که می خواهند با ورود میکروفن، حسگرها و ریزرایانه ها به کندوهای عسل، زمینه توسعه و بهبود این حرفه را فراهم کنند.
اما مشکل یا موانعی که این حرفه ۲۰۰ ساله را از تغییر و تحول و هماهنگی با لوازم پیشرفت روز بازداشته، در چیست؟

مهدی بنی حسن بازدید : 1032 دوشنبه 06 آذر 1391 زمان : 22:21 نظرات (0)

پرورش میگو

تأمین آب استخر :


آبی رو که برای استخر پرورش میگو استفاده میکنیم باید از لحاظ PH و شوری اندازه گیری بشه. PH مناسب در محدوده ۵/۸-۵/۷ و شوری مناسب (برای مونودون) بین ۱۰ تا ۳۰ ppt (قسمت در هزار) هست. نکته مهم دیگه راجع به PH و شوری ، اینکه نباید نوسانات زیادی داشته باشند و در طول روز نباید تغییرات چشمگیری رو در اونها شاهد باشیم.

اگه از منبع آبی استفاده میکنیم که مواد معلق زیادی داره یا اصطلاحا شفاف نیست، بهتر هست از مناطق عمیق تر که جریان آب قوی تری داره برداشت کنیم، به این خاطر که مواد معلق در استخر رسوب کرده و آب استخر رو جذب میکنند. ضمنا آبهای دفعی مزارع پرورشی و مزارع کشاورزی و صنعتی و شهری اصلا برای تکثیر و پرورش مناسب نیستند بلکه خطرناک هم هستند.

حتی الامکان بهتر هست که دامنه جزر و مد بین ۱ متر تا ۳ متر باشه. (منظور از دامنه جزر و مد، اختلاف بین بیشترین جزر و بیشترین مد هست)

*) وضعیت خاک و محل استخر :

جایی که استخر رو بنا میکنیم باید حداقل یک متر از بیشترین مد بالاتر باشه تا حتی وقتی که مد در بالاترین موقعیت هم قرار داره، بتونیم آب استخر رو تخلیه کنیم. بهتره که استخر رو دور از منطقه رشد گیاهان حرا تاسیس کنیم، تا با مشکل اسیدی شدن خاک و مواد آلی موجود در خاک مواجه نشیم. زمینهای لومی یا خاک رسی که PH بالاتر از ۵ دارند در مقایسه با سایر اراضی ارجحیت دارند. زمین های شنی هم مورد استفاده قرار میگیرند اما بعدا مشکلاتی رو به همراه خواهند داشت.

*) پشتیبانی :

مزرعه پرورشی ما نباید بیشتر از ۳ تا ۶ ساعت از مراکز تکثیر فاصله داشته باشه تا حمل و نقل پست لاروها زیاد طولانی نشه. فاصله مزرعه تا مراکز عمل آوری هم نباید بیشتر از ۱۰ ساعت باشه چون باعث میشه که کیفیت محصول در طی حمل و نقل کاهش پیدا کنه. امکانات زندگی مثل آب، برق، تلفن و ... هم بسیار حائز اهمیت هست. 


مزرعه پرورشی از چند بخش اصلی تشکیل شده :


محل برداشت آب باید به صورتی باشه که پساب خروجی مزرعه به مزرعه بر نگرده. ورودی موتورخانه باید به شکلی محاسبه بشه که استخر در مدت کمتر از ۶ ساعت و یا طی یه دوره مد، پر از آب بشه. باید سعی کنیم ورودی استخر رو طوری تنظیم کنیم که از لایه های میانی آب برداشت کنیم. چون آلودگی کمتری داره. ضمنا در محل ورودی آب باید توری مناسب (۲۴ سوراخ در هر اینچ) نصب بشه.


مهدی بنی حسن بازدید : 877 جمعه 26 آبان 1391 زمان : 9:39 نظرات (0)

 مورفولوژي خارجي در حشرات :

مهدی بنی حسن

 

حشره

حشره موجودي است که بدن آن از سه قسمت سر، قفسه سينه و شکم تشکيل شده است. در قسمت سر حشرات، چشمهاي ساده و مرکب، شاخک‌ها و قطعات دهاني از اهميت زيادي برخوردارند. در قسمت قفسه سينه پاها و بال‌ها قرار دارند و در قسمت شکم تخم ريز، سرسي‌ها و آلت جفت‌گيري مشاهده مي‌شود.

 

شكم (Abdomen)

- تخم ريز

- سر سي‌ها

- آلت جفت‌گيري

 

بدن حشرات

- سر (Head)

- قفسه سينه (Thorax)

- شكم (Abdomen)

مهدی بنی حسن بازدید : 774 چهارشنبه 24 آبان 1391 زمان : 11:16 نظرات (0)

نیازهای محیطی قزل آلا

۱- درجه حرارت آب :

 با افزایش درجه حرارت آب میزان اشباع گازهای محلول در آب کاهش می یابد . همچنین افزایش و یا کاهش درجه حرارت از حدی معین ( ۱۲- تا ۱۶ درجه ) عمل دستگاه گوارش ماهی را مختل می نماید و بالاخره در رشد ماهی رکود ایجاد می نماید .

آزادماهیان به خاطر ساختار بدنشان قادر به تحمل درجه حرارت های بالا نیستند . ( بالاتر از ۲۰ درجه سانتی گراد ) . درجه حرارت مناسب برای رشد ماهی قزل آلا  ۱۶ درجه سانتی گراد است  .

۲- اکسیژن محلول در آب :

یکی از مهمترین عوامل اصلی در کیفیت آب مورد نیاز است . اکسیژن محلول به میزان بالاتر از ۶ میلیگرم در لیتر سبب رشد مناسب ماهی می شود و میزان ۸/۰ تا ۴ میلیگرم در لیتر موجب مرگ و میر ماهی قزل آلا می شود .. عوامل اصلی موثر در میزان اکسیژن محلول در آب عبارتن از دما ، شوری . افزایش شوری موجب کاهش درجه اشباع اکسیژن می شود .

۳- فشار اتمسفر :  هر چه به سمت ارتفاع بالاتر از سطح دریا حرکت کنیم اکسیژن محول در آب کمتر می شود . تغییرات میزان اکسیژن به عوامل زیر ارتباط دارد :

الف ) افزایش فعالیت فتوسنتز زی شناوران ( فیتوپلانکتونها  ) در روز موجب افزایش اکسیژن و در شب موجب کاهش آن می شود. و نیز بدلیل تولید CO2 در شب  PHآب را کاهش داده و با مصرف   CO2 در روز موجب افزایش  PH آب می گردد. 

ب) مواد آلی

  نیاز ماهی قزل آلا به اکسیژن به عوامل زیربستگی دارد  :

۱ ) اندازه ماهی : هر چه ماهی کوچک تر باشد اکسیژن بیشتری نیاز دارد .

۲ ) فعالیت ماهی : نیاز اکسیژن در هنگام فعالیت و تحرک و پس از مصرف غذا افزایش       می یابد .

۳ ) درجه حرارت : در اثر افزایش حرارت ماهیان به اکسیژن بیشتری نیاز دارند

۴ ) استرس : موجب افزایش مصرف اکسیژن می شود .

 نشانه های کمبود اکسیژن با تغییر در رفتار ماهی قابل تشخیص است .رفتارهایی مانند آمدن روی سطح آب قرار گرفتن در مسیر جریان ورودی آب اگر این وضعیت برای مدت طولانی ادامه یابد کمبود اکسیژن منجر به مرگ ماهیان می شود .

راه های کنترل غلظت اکسیژن در استخر :

مهدی بنی حسن بازدید : 2353 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 21:13 نظرات (3)

برای دانلود رایگان طرح های توجیحی به ادامه مطلب مراجعه کنید.

 دانلود جدیدترین طرح های کشاوری

قابل استفاده کشاورزان برای ارائه به بانک

 

در لینک هر موضوع کلیک راست کرده و منتظر بمانید تا دانلود شوذ

با ثبت نظرات خود در جهت ارتقا وبلاگ گام بر دارید.منتظرتان هستیم

 

 

 

چکیده یکی از  طرح ها:


موضوع :طرح توجیهی فنی ، مالی و اقتصادی (پرورش گـاو شیری)20 راس


وزارت تعاون
معاونت طـرح و برنامه
طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی
پرورش گـاو شیری

  خـلاصــه طــرح
موضوع طرح :پرورش گاو شیری 
ظرفیت : بیست راس
محل اجرای طرح : قابل اجرا درکلیه مناطق روستایی کشور 
سرمایه گذاری کـل: 73/381 میلیون ریال
سهم آوردة متقاضی: 73/41 میلیون ریال
سهم تسهیلات: 340 میلیون ریال
دورة بازگشـت سرمایه: 28 ماه
میزان اشتغال زایی : 7 نفـر

 مقدمــه :
جمعیت جهان که در آغاز قرن پیش حدود دو میلیارد نفر تخمین زده می‌‌شد به بیش از شش میلیارد نفر در آغاز سده جدید افزایش یافته و پیش بینی می‌شود که تا سال 2020 این رقم از مرز هشت میلیارد نفر عبور کند، یعنی در طول فقط دو دهه ، جمعیتی بالغ بر کل جمعیت جهان در آغاز قرن بیستم به جمع نفوس جهان افزوده خواهد شد.

   نیاز روزافزون این جمعیت رو به رشد به مواد غذایی ، رشدی جهشی را در صنایع غذایی تمام ملل ایجاب می‌نماید. شیر، یکی از مهم ترین مواد خوراکی مورد استفاده بشر است. شیر با دارا بودن مقدار زیادی پروتئین ، ویتامین ، کلسیم ، سایر مواد معدنی و نیز حدود750 کیلوکالری انرژی در هر لیتر می‌تواند سهم عمده ای در سلامت و سبد غذایی افراد جامعه داشته باشد.

   نیاز انسان به پروتئین موجب شده که دامهای اهلی توسط بشر نگهداری و پرورش یافته و بخشی از نیاز غذایی وی را تامین نمایند، یکی از اساسی ترین و مهم ترین مواد غذایی هر جامعه را لبنیات تشکیل می دهد. و پایة تولیدات لبنی شیر است شیر حاوی ترکیبات غذایی بسیار غنی از جمله کلسیم ، چربی بدون کلسترول ، ویتامین ها ، علی الخصوص ویتامین  D و مواد پروتئینی می باشد.بطوریکه به تنهایی میتواند غذای کاملی برای انسان محسوب گردد ، غذایی که مصرف آن برای همة گروههای سنی و جنسی لازم و ضروری است.

   ارائه دهندگان این طرح در نظر دارند به فعالیت در زمینه پرورش سنتی گاو شیری پرداخته و شیر مورد نیاز در سطح منطقه را تامین نمایند، در عین حال با تلقیح گاوهای شیری ،اقدام به تولید گوساله خواهد شد که گوساله های نر حاصل به فروش رسیده و تلیسه های بوجود آمده جایگزین دامهای پیر شده و مازاد تلیسه ها نیز به فروش خواهند رسید.

اجرای علاوه بر اینکه دارای توجیه اقتصادی مناسبی می‌باشد ، همچنین زمینه اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر را فراهم آورده و گامی در جهت رفع معضل بیکاری و مهاجرت به شهرها خواهد بود. ضمن اینکه این طرح دارای این قابلیت می‌باشد که در قالب تعاونی های بانوان به مرحله اجرا درآید.

توجیه اقتصادی طرح : 
الف – سرمایه گذاری ثابت :
الف – 1 ) زمیـن :

    

متـراژ ( متر مربع )

هزینه واحد ( هزارریال )

هزینه کل ( میلیون ریال )

5000

5/1

5/7

 الف – 2 ) محوطه سازی :

  

ردیف

شــرح

مقدار

هزینه واحد ( هزارریال)

هزینه کل (میلیون ریال )

1

2

تسطیح و خاکبرداری

حصارکشی

1500مترمربع

 500مترمربع

5

6

5/7

3

      جـــمـــع

5/10

 

   الف – 3 ) ساختمانها:

 

ردیف

شــرح

زیربنا(m2)

هزینه واحد ( هزارریال)

هزینه کل (میلیون ریال )

1

2

3

4

5

انبار کنسانتره و علوفه

موتورخانه

آسایشگاه و نگهبانی

بهاربند

اصطبل

80

12

30

150

100

200

300

450

30

150

16

6/3

5/13

5/4

15

   جــــــمـــع

6/52

 

     الف – 4 ) ماشین‌آلات:

 

ردیف

شــرح

تعداد

هزینه واحد(هزار ریال)  

هزینه کل(میلیون ریال)

1

موتور ژنراتور

1

40000

40

      جـــمـــع

40

    الف – 5 ) تاسیسات:

 

ردیف

شــرح

تعداد

هزینه واحد(هزارریال)

هزینه کل(میلیون ریال)

1

2

3

4

5

6

حفر چاه و لوله کشی

منبع 1000 لیتری سوخت

انشعاب برق سه فاز

منبع آب 1000 لیتری

بیرون بر حمل شیر

گرمایش و سرمایش

1

1

1

1

-

-

20000

3000

10000

4000

2000

4000

20

3

10

4

2

4

      جـــمـــع

43

   الف – 7 ) هزینه‌های قبل از بهره‌برداری :

 

 

 

دانلود طرح توجیهی  مرغداری 30000 قطعه ای

 

 

دانلود طرح توجیهی مرغ گوشتی 15000 قطعه ای

 

 

دانلود طرح توجیهی مرغ تخم گذار 100 هزار قطعه ای

 

مهدی بنی حسن بازدید : 2892 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 17:21 نظرات (0)

 

موضوع: بررسی شاخک حشره

مهدی بنی حسن

زمستان

90

 

 

 

 

مرفولوژی حشرات

حشرات یا شش پایان (Hexapoda) جزء بند پایان تراشه دار (Tracheata) هستند که بدنشا ن حلقه حلقه بوده  و از سه بخش (Tagme) سر، قفسه سینه و شکم تشکیل شده است .

 شاخك ها

 

شاخك ها اعضاء حسي بندبندي هستند كه شكل و تعداد بندهاي آنها در حشرات فوق العاده متغير است . شاخك ها معمولاً بطور دائم در حركت بوده و از نظر فيلوژني معادل شاخك هاي اول سخت پوستان مي باشند . اين اعضاي حسي در تمام حشرات به جز در حشرات بي بالان راستة بي شاخكان و لارو برخي از زنبورها به تعداد يك جفت در طرفين سر وجود دارند . شاخك ها در بعضي از حشرات ، كوتاه (مگس ها) و در برخي ديگر دراز است و گاهي نيز طول آنها از طول بدن بيشتر است ، مانند سخت بالپوشان خانوادة شاخك درازها و يا ملخ هاي شاخك بلند خانواده Tettigoniidae . شاخك ها بطور كلّي از مجموع بندهاي بهم پيوسته اي تشكيل شده اند كه سطح آنها از موهاي ريز و درشت پوشيده شده است . شكل عمومي شاخك ها غالباً در افراد نر و مادة يك گونه ، متفاوت است كه در اينصورت جنس نر و ماده به آساني از همديگر شناخته مي شوند .

شاخك ها در درجة اول اعضاء لمسي ، بويايي و شنوايي حشره را تشكيل مي دهند كه بوسيلة حركات سريع و مداوم خود ارتباط جانور را با محيط زيست برقرار مي سازند . شكل و اندازة بندهاي شاخك ها يكنواخت نيست ، باين جهت در طول آن معمولاً سه بخش زير قابل تشخيص است .

1-   اسكاپ – بند اوّل يا پاية شاخك كه معمولاً پهن تر و يا بلندتر از بندهاي ديگر است در يك محل غشائي و نرم برآمده ائي و روي اسكلريت حلقوي به كپسول سر متطل مي شود . اسكلريت حلقوي به كپسول سر متصل مي شود . اسكلريت شاخك ، درز گردي را بنام درز شاخك پديد مي آورد . اتصال شاخك به اسكلريت ، به كمك يك آپوفيز كوچك واقع در كنار اسكاپ صورت مي گيرد .

 

2- پديسل – دومين بند شاخك بعد از اسكاپ است كه معمولاً كوتاه تر بوده و از لحاظ شكل نسبت به ديگر بندها متفاوت است . پديسل حامل اعضاي حسي ويژه اي بنام جونستون است كه در اغلب حشرات بصورت گروهي روي آن قرار مي گيرند . اين اعضاء اعمال حسي مختلف مانند شنوايي ،لمسي و بويايي را انجام مي دهند . روي بندهاي مختلف شاخك بعضي از حشرات مانند شته ها اعضاي حسي ويژه اي ، به اشكال مختلف ديده مي شوند كه در تشخيص گونه ها مورد استفاده قرار مي گيرند .

3- تاژك – تاژك شامل بند سوم و مجموع ديگر بندها است . تعداد بندهاي تاژك از 1 (لارو سخت بالپوشان) تا 60 بند (سخت بالپوشان شاخك دراز) متغير است . در بعضي از ملخ هاي شاخك بلند ، اين تعداد تا 150 بند نيز مي رسد . ولي بطور معمول تعداد بندهاي تاژك در حدود 9 بند مي باشد .

 

مهدی بنی حسن بازدید : 965 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 17:13 نظرات (0)

سر

در جلوترین قسمت بدن قرار داشته و شامل اعضای زیر است: دو عدد چشم مرکب ، سه عدد چشم ساده ، دو عدد آنتن و دهان با خرطوم. بزرگی چشمها وسیله‌ای است که زنبوردار به کمک آن به راحتی می‌تواند زنبور نر را از کارگر تشخیص دهد.

مهدی بنی حسن بازدید : 1018 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 17:02 نظرات (0)

 يماري لوک در زنبور عسل:

مهدی بنی حسن

 

بيماري لوک در زنبور عسل به دو صورت زير ديده ميشود:

 

الف)لوك آمريكائي :

 

اين بيماري خسارات زيادي رابه زنبوران وارد مي سازد ونه تنها منجربه نابودي يك كلني شده بلكه همه زنبورستان را نابود مي نمايد. اين بيماري فصلي نبوده و در هر فصلي رخ ميدهد.عامل بيماري نوعي باسيل بنام Bacillus Larvae است كه لاروها و شفيره هاي زنبور کارگر تنها ميزبان اين باسيل مي باشند ضمنا اين باسيل اسپور بسيار مقاومي دارد.

 

انتفال بيماري:

 

آلودگي از طريق غذاي آلوده به اسپور بيماري به لاروهاي سالم منتقل ميشود.اغلب ناقلان، زنبور هاي جوان پرستار يا زنبورهايي که حجره ها را تميز نموده و لاشه تلف شده ها را به خارج از کندو منتقل مي کنند مي باشند.در معده لارو زنبور اسپور تبديل به باسيل ميشود که اين باسيل توليد مثل کرده و لارو را بيمار مي کند.اين ارگانيزم به لارو زنبور حمله مي برد ولارو را پس از پوشانيده شدن سلول با موم در مرحله پيش شفيرگي از بين مي برد.

 

سرعت انتشار بيماري:

 

سرعت انتشار بيماري متناسب با کمي و زيادي مردگان لاروها مي باشد و وقتي که بيماري عموميت پيداکردو لاروهاي مرده زياد شدند ديگر زنبورها از بيرون کشيدن آنها صرف نظر کرده و از طرفي چون بر جمعيت کندو افزوده نمي شود کندو ضعيف شده و از بين مي رود.

 

اسپر بيماري در مقابل نور آفتاب،خشکي،حرارت،سردي و ضدعفوني هاي عادي و عمل ضدعفوني عسل بسيار مقاوم است.

 

علائم بيماري:

درباره ما
Profile Pic
دانلود طرح توجیهی رایگان مرغداری گوشتی تخمی طرح توجیهی گاوداری طرح توجیهی گوسفند داشتی و بره پرواری طرح توجیهی گلخانه طرح توجیهی فنی اقتصادی دام و طیور گلخانه
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 592
  • کل نظرات : 739
  • افراد آنلاین : 12
  • تعداد اعضا : 3423
  • آی پی امروز : 356
  • آی پی دیروز : 334
  • بازدید امروز : 1,001
  • باردید دیروز : 1,303
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 11
  • بازدید هفته : 2,304
  • بازدید ماه : 4,288
  • بازدید سال : 84,418
  • بازدید کلی : 6,283,848