loading...

دانلود رایگان طرح توجیهی

جانورشناسی

مهدی بنی حسن بازدید : 2052 شنبه 03 تیر 1396 زمان : 19:37 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت با موضوع زنبور عسل

دانلود پاورپوینت زنبور عسل بررسی زنبور ملکه ، زنبور نر ، تخم گذاری زنبور ها ، جفت گیری ، فصل پرورش زنبورها ، آفات و بیماریهای زنبور  و سایر مباحث به طورکامل در یک فایل 54 اسلایدی

 

مقدمه ای از زنبور عسل :

 
زنبورهای یک کندو شامل یک ملکه ، چند صد زنبور نر و چندین هزار زنبور کارگر می‌باشد. 
در تابستان و بهار که زنبورها فعالیت زیادی برای جمع آوری شیره دارند کندو ممکن است 7 - 5 کیلو زنبور داشته باشد و تعداد زنبورهای نر در این موقع زیادتر از هر موقع دیگر در کندو دیده شوند. 
هر یک از این دو نوع زنبور وظیفه خاصی دارند ولی منظوری که یک کندو تعقیب می‌نماید عبارت از بقای نسل و یا دفاع و نگهداری کندو می‌باشد و نظر انفرادی در بین نیست و هیچکدام از آنها در نتیجه سعی انفرادی قادر نیستند که برای  مدت طولانی زنده بمانند و بنابراین هدف آنها بطور دسته جمعی انجام می‌گیرد.
 
 

زنبور ملکه 

ملکه زنبور عسل به سادگی از کارگران و زنبور نر مشخص می‌شود. ملکه نسبتا درشت تر و درازتر از کارگران و درازتر از زنبوران نر است، ولی پهن‌تر از آنها نیست. 
از آنجا که شکم ملکه طویل و در سطح زیرین پهن است، طول بالهایش نسبت به بدن از بال کارگرها و زنبوران نر کوتاه تر است.
نیش ملکه کمی خمیده است و نسبت به نیش کارگر دارای دندانه‌های کمتری است و فقط برای از بین بردن ملکه‌های رقیب بکار می‌رود.
 حرکت ملکه در حالت عادی ملایم است ولی در مواقع احتیاج می‌تواند با سرعت حرکت کند. تمام تخمهایی که در سلولها قرار دارد، بوسیله ملکه واحد کندو گذاشته می‌شود. 
این ملکه در جوانی در هوای آزاد با یک یا چند نر پشت سر هم جفتگیری و برای خود تا آخر عمر اسپرم ذخیره می‌کند. 
 
 
ملکه معمولاً مادر تمامی زنبورهای موجود در کندو است. جنسیت آن ماده بوده و مهم‌ترین وظیفه اش تخم گذاری می‌باشد. ملکه از اواخر فروردین تا اواخر خرداد روزانه حدود ۱۵۰۰ تخم می‌گذارد.ملکه‌ها و کارگرها از تخم‌های لقاح شده و نرها از تخم‌های غیر لقاح شده (هاپلودید) به وجود می‌آیند. طول بدن ملکه بسته به هر نژاد متفاوت می‌باشد. بال‌های آن کوچک بوده و خرطوم آن توانایی جمع آوری شهد گل‌ها را نداشته و در عوض دارای شکمی بزرگ‌تر از ماده‌های کارگر بوده و به طور طبیعی بیش از ۵ سال می‌تواند زنده بماند. در زنبورداری تجاری به علت کاهش تخمریزی از سال دوم زندگی به بعد، بیش از دو سال از یک ملکه استفاده نمی‌شود. ملکه عسل در زمان شفیرگی گرده نمی‌خورد و بجای آن ژله رویال مصرف می‌کند و شفیره‌ای که از گرده تغذیه شود هیچگاه به ملکه تبدیل نشده و کارگر خواهد شد. ملکه تا آخر عمر توسط ژله رویال تولیدی کارگران تغذیه می‌شود.
 
 
اموزش پرورش زنبور عسل
 

دانلود پاورپوینت پرورش زنبور عسل

قالب فایل : پاورپوینت ( قابل ویرایش توسط شما) --- تعداد 54 اسلاید
 

زنبور نر

 
زنبورهای نر در کندو تنها وظیفه بارور نمودن ملکه را دارند و دارای نیش نمی‌باشند. دارای سر و بال‌های بزرگ می‌باشند. توانایی جمع‌آوری شهد و گرده را نداشته و ۲۴ روز زنده می‌مانند.
زنبور نر در حجره‌های بزرگ‌تری نسبت‌به زنبورهای کارگر پرورش می‌یابند. تخمهای بارورنشده ملکه به زنبور نر تبدیل می‌شوند.
 
 
 

فصل پرورش زنبورها 

فصل پرورش نوزادان در شرایط آب و هوایی معتدل ، به مقدار کم ، از اواسط دیماه شروع شده مرتب توسعه می‌یابد و اوایل اردیبهشت به حداکثر خود می‌رسد.
در صورتی که شرایط اجازه دهد، فعالیت تولید مثل آنها ، به همین وضع ، تا اواخر خرداد ماه ادامه پیدا می‌کند و از آن به بعد رو به نقصان می‌گذارد.
در ماههای آبان و آذر فعالیت زاد و ولد بکلی متوقف می گردد. 
نژادهای مختلف زنبورعسل از این حیث دارای خصوصیات متفاوت هستند.
هنگامی که تولید مثل کلنی در حداکثر توسعه خود می‌باشد، یک ملکه ممکن است 1500 تا 2000 تخم در روز بگذارد. 
 
 
 

پرورش ملکه :

در یک کلنی زنبورعسل پرورش ملکه ممکن است به یکی از علل زیر صورت گیرد: 
 
نشاندن ملکه جدید به جای ملکه‌ای که به علت نامعلوم معدوم شده است.
تعویض ملکه‌ای که پیر شده ولی هنوز مایل است فعالیت داشته باشد.
برای ازدیاد کلنی یا بچه بیرون کردن. 
 
 

جفتگیری زنبور ملکه :

ملکه باکره وقتی که تقریبا 5 -3 روزه است، قبل از پروازهای مخصوص جفتگیری پروازهای اکتشافی در اطراف کندو می‌نماید. جفتگیری معمولا در گرمترین اوقات روز صورت 
می‌گیرد.گاهی ملکه بعد از چند دقیقه جفتگیری کرده به کندو برمی‌گردد.
مشاهده ی جفتگیری که مطمئنا در آسمان انجام می‌گیرد خیلی کم صورت گرفته است.
زنبورهای نر در آسمان به سرعت در اطراف ملکه پرواز می‌کنند و هر یک کوشش دارند که خود را به او برسانند. این پرواز دسته جمعی مدتی بطور زیگزاگ ادامه دارد. زنبور نری که موفق به جفتگیری می‌شود آلت تناسلی و قسمتی از اعضای مربوط را از دست داده و می‌میرد.در مدت کوتاهی که عمل جفتگیری انجام می‌گیرد، اسپرم نر به واژن ملکه وارد می‌شود. برای جلوگیری از خروج و ریزش اسپرم از واژن ، حشره نر بلافاصله دهانه خروجی واژن را با ماده ژلاتینی مخصوص مسدود می‌کند. اسپرماتوزوئیدها سپس به سمت کیسه اسپرم شناور و در آن متمرکز می‌شوند. در کیسه اسپرم ، اسپرماتوزوئیدها بطور منظم ، پهلوی هم و تقریبا بدون حرکت قرار می‌گیرند. ملکه معمولا قبل از اینکه شروع به تخم گذاری کند، چندین بار جفتگیری کرده به اندازه کافی برای آینده خود اسپرم ذخیره می‌کند
 
 
 

تخمگذاری ملکه :

 
کمی بعد از اینکه ملکه جفتگیری کرد، توجه کارگران نسبت به ملکه بیشتر می‌ شود. درهر جا که ملکه قرار گیرد حلقه‌ای از کارگران که اعضای آن مرتب تغییر می‌کند، تشکیل می‌گردد. زنبورهای کارگر جوان اقدام به تغذیه ملکه می‌کنند و بدن او را بوسیله شاخکهای خود لمس نموده با دهان می‌لیسند تا مواد مترشحه ملکه را دریافت کرده بین سایر زنبورها تقسیم کنند. ملکه هنگام تخمگذاری در روی شانه‌ها ، روی قاعده مشخصی حرکت می‌کند. ابتدا سر خود را وارد تک تک سلولها نموده آنها را آزمایش می‌کند و سپس تخمی در آن قرار می‌دهد. برای این منظور ، شکم خود را خم کرده انتهای آن را داخل سلول می‌کند. 
 
 

وارد کردن ملکه تازه به کندو 

 
این عمل به منظور تعویض ملکه صورت می‌گیرد. در این روش ، مربیان ملکه لازم را از موسسات تربیت ملکه خریداری و از آن استفاده می‌کنند. می‌توان تعویض ملکه را در هر موقع سال عملی نمود ولی اغلب آن را در اواخر دوره عسل کلی و یا در اوایل بهار انجام می‌دهند و معمولا در بهار ، هنگام جلوگیری از بچه دادن، به این کار اقدام می‌کنند. در هر صورت ، برای شروع به این کار ، باید نصف روز یا چند ساعت قبل از آن که ملکه جدید وارد شود، ملکه سابق را بگیرند و بیرون کنند. 
 
 
 

رفتارهای زنبور عسل

 

1 - رفتار غارت زنبور ها

معمولاً اين رفتار در فصل كاهش جريان شهد( اواخر تابستان )یا بعد از برداشت محصول رخ می دهد . اگر در زنبورستان کندوهای زنبور عسل با قدرت های متفاوت وجود داشته باشند ، کندوی قوی به غارت کندوی ضعیف تحریک می شود؛ این رفتار در انتقال بیماری ها  بسیارمؤثر است .
 
 

2 - رفتار تهویه زنبورها

این رفتار در دو حالت انجام می شود :
1 - برای تنظیم درجه حرارت 2 - برای پخش فرومون که مهم ترین آن « فرومون نازانف» است .
 

3 - رفتار دفاع در زنبور ها

دفاع زنبور عمدتاً برای محافظت از کلونی است. این رفتار حتی در زنبورهای تنها که زندگی اجتماعی ندارند نیز دیده می شود. تعداد زنبورهایی که از کلونی دفاع می کنند درهر فصل متغيّراست و با جریان شهد رابطه ای مستقیم دارد.هر چه جریان شهد بیشترباشد زنبور بيشتر به آن سرگرم مي شود و رفتار تهاجمي کمتری خواهد داشت . زنبورعسل حداکثر تا فاصله ی 140متر از كندو ،از خود رفتار دفاعی نشان می دهد .
در حالت دفاعی ، ماده ای به نام «ایزوفنیل استات» نقش دارد . وقتی این ماده  از نیش و ضمائم آن خارج شود در محیط پخش می شود .  سایر کارگرها را تحریک می کند که نیش بزنند . حوزه ی تأثيراین ماده در فاصله ي يک تا ده متری اطراف کلونی است.
 
 
 

تغذیه زنبور ها :

 
تغذیه ی کلونی يكي از اعمال مهم زنبورداري است و درواقع به دو منظور انجام می گيرد:
1 - تأمين غذاي كلوني که با توجه به شرايط ، می تواند درهمه ی فصول مفيد باشد .
2 - تحریک ملکه به تخم گذاری ،که یک بار از اواسط زمستان به بعد و بار ديگر بلافاصله بعد از برداشت عسل در تير و شهريور، مناسب به نظر می رسد.( آثار تغذیه ای و تحريكي روي زنبور عسل ، به طور نسبي است .)
 
غذاهای زنبور عسل به دو گروه تقسیم می شوند:
1 - مايع  2- غیر مايع
غذاهای مایع عموماً شربت ها هستند . غذاهای غیرمایع عبارتند از : خمیر، کلوچه ، بيسكويت، كيك و پودر .
 
 
 
فرمول : سه قسمت آرد سویا و یک قسمت گرده را در یک ظرف ریخته ، درظرف دیگر سه قسمت شکر و یک قسمت آب می ریزیم . سپس یک قسمت را از ظرف اول و دو قسمت را از ظرف دوم باهم مخلوط می کنیم که یک کلوچه ی مرطوب به دست می آید.ترکیب جانشین گرده :در زمان عدم دسترسي به گرده ، آرد سویا وآردهاي پروتئینی مشابه آن ، جایگزين گرده می شود.
فرمول 1: مخمر آبجو، شکر و آب به مقدار مساوی .
فرمول 2: دو قسمت آرد سویا ، سه قسمت شکر و آب به میزان لازم .
 
 

ادغام کردن

هدف اصلی از ادغام یا تلفیق دو کلونی ، تقویت و جلوگیری از نابودی کندوهاست. اگر کلونی ضعيف را ادغام نکنیم ، به دلیل نبود ذخایر غذایی و همچنین هجوم بیماری ها آن را از دست خواهیم داد .
 
 
فهرست این پاورپوینت :
مقدمه
زنبور ملکه 
زنبور نر
زنبور کارگر
فصل پرورش زنبورها 
پرورش ملکه 
غده های مهم 
جفتگیری 
تخمگذاری 
دیدن ملکه 
وارد کردن ملکه تازه به کندو 
نژادهای زنبور 
آفات و بیماریهای زنبور عسل 
کنه واروا
رفتارهای زنبور عسل
رقص های زنبور عسل
6 - رفتار تولید مثل یا بچه کندويا ازدياد خارجي كلوني
7 - رفتار تنظیم حرارت
تعدادي از لوازم مورد نیاززنبورداری 
كندوهاي فعلي (لانگستروت )
دستگاه اكستراتور
قاب دادن
طبق دادن
تغذیه
زمستان گذرانی
محصولات کندو
عسلک
ژله ی رويال يا ژله ی شاهانه
زهر
بره موم
 
 
 
 
( با تشکر از خانم زهرا عنبراحسن پور که این فایل را تهیه و در اختیار ما قرار دادند. )
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 8 هزار تومان
قیمت : 5 هزار تومان

 

مهدی بنی حسن بازدید : 1251 پنجشنبه 24 فروردین 1396 زمان : 13:45 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت بررسی دستگاه لنفاوی 34 اسلاید به همراه تصاویر و توضیحات

دستگاه لنفاوی چه کار می‌کند  دانلود پاورپوینت بررسی دستگاه لنفاوی  پاورپوینت درباره دستگاه لنفاوی X دانلود فايل دانلود پاورپوينت دستگاه لنفانی  دستگاه لنفاوی بدن  پاورپوینت دستگاه لنفاوی  دستگاه لنفاوی ppt

 
عمده‌ترین سلولهای تشکیل دهنده بافتهای لنفاوی ، لنفوسیتها هستند که به همراه آنها سلولهای دیگری نظیر پلاسماسل‌ها و ماکروفاژها نیز دیده می‌شوند. سلولهای تشکیل دهنده بافتهای لنفاوی بر روی داربستی از سلولها و الیاف رتیکولر قرار دارند و معمولا به دو صورت ندولر و منتشر دیده می‌شوند. ندول‌ها یا همان گرهک به دو صورت اولیه و ثانویه وجود دارد. ندول‌های اولیه ندولهایی هستند که در آنها تراکم سلولها یکنواخت می‌باشد و عمدتا از لنفوسیتهای کوچک تشکیل شده‌اند. ندولهای ثانویه ندولهایی هستند که دارای یک ناحیه متراکم و تیره محیطی و یک ناحیه کم تراکم روشن مرکزی به نام مرکز زایا می‌باشد. 
 
 

اعضای لنفاوی 

اعضای لنفاوی در مقایسه با بافتهای لنفاوی توسط کپسولی از بافت همبند احاطه شده‌اند و به عنوان ارگانی مستقل محسوب می‌شوند. اعضای لنفاوی به دو دسته تقسیم می‌گردند. اعضای لنفاوی اولیه شامل مغز استخوان و تیموس می‌باشد که محل تمایز لنفوسیتها هستند و اعضای لنفاوی ثانویه شامل عقدهای لنفی ، طحال ، لوزه‌ها و پلاک‌های پی‌یر می‌باشد که محل استقرار لنفوسیتهای تمایز یافته می‌باشد. 
 
 

اعضای لنفاوی اولیه 

مغز استخوان:
که بافت نرم و پر عروقی است که حفره مرکزی استخوانهای دراز و فضاهای بین ترابکولی استخوانهای اسفنجی را پر می‌کند.
 
تیموس:
تیموس ارگانی است که در زیر قسمت فوقانی جناغ سینه رشد و تکامل می‌یابد. وزن تیموس در مقایسه با وزن کل بدن در زمان تولد حداکثر می‌باشد و به عنوان عضو لنفاوی اولیه محل تولید لنفوسیت T می باشد. وظیفه اصلی تیموس این است که محلی برای تکثیر و تمایز لنفوسیتهای T می‌باشد که این امر تحت تاثیر فاکتورهای مترشحه از تیموس انجام می‌گیرد. تیموس پس از بلوغ سیر قهقرایی آغاز می‌کند که طی آن جمعیت لنفوسیتها کاهش یافته و بوسیله بافت چربی جایگزین می‌شود. 
 
 
دانلود پاورپوینت سیستم لنفی لنفانی
 
 

اعضای لنفاوی ثانویه 

عقدهای لنفی:

عقدهای لنفی ساختمانهایی هستند لوبیایی شکل پوشیده شده بوسیله کپسولی همبندی که در سراسر بدن در مسیر رگهای لنفی قرار گرفته‌اند، عقدهای لنفی در زیر بغل ، کشاله ران ، در امتداد رگهای بزرگ گردن ، قفسه سینه و مزانتر به تعداد زیاد و به صورت گروهی یافت می‌شوند. هر عقده دارای یک قسمت محدب و یک ناحیه فرو رفته به نام ناف می‌باشد که ناف عقده محل ورود شریان و اعصاب و خروج رگهای لنفی وابران و وریدی می‌باشد. لنف توسط رگهای لنفی آوران و از سطح محدب وارد عقده شده و پس از فیلتره شدن در عقده توسط رگهای لنفی وابران از ناحیه ناف عقده خارج می‌گردد. از نظر ساختمان بافتی هر عقده دارای یک ناحیه قشری و یک ناحیه مغزی است
 

عوامل موثر بر جریان لنف 

تاثیر فشار مایع میان بافتی بر جریان لنف 

تاثیر فشار مایع میان بافتی بر جریان لنف اگر عملکرد عروق لنفاوی طبیعی باشد، هر عاملی که فشار مایع میان بافتی را افزایش دهد، در حالت طبیعی جریان لنف را نیز زیاد می‌کند. برخی از این عوامل عبارتند از افزایش فشار مویرگی ، کاهش فشار اسمزی کلوئیدی پلاسما ، افزایش پروتئین مایع میان بافتی و افزایش نفوذپذیری مویرگها. کلیه این عوامل باعث می‌شوند تعادل تبادل مایع در محل غشای مویرگ خونی به گونه‌ای تغییر کند که مایع بیشتری وارد فضای میان بافتی شود، و در نتیجه بطور همزمان حجم مایع میان بافتی ، فشار مایع میان بافتی و جریان لنف نیز افزایش یابد. البته اگر فشار مایع میان بافتی 1تا 2 میلیمتر جیوه از فشار جو بیشتر باشد، دیگر باعث افزایش جریان لنف نمی‌شود، زیرا افزایش فشار بافت علاوه بر افزون بر مایعی که وارد مویرگهای لنفاوی می‌شود، سطح خارجی عروق لنفاوی بزرگتر را نیز می‌فشارد و مانع از جریان لنف می‌شود. این دو عامل در فشارهای بالا تقریبا بطور کامل همدیگر را خنثی می‌کنند، به نحوی که جریان لنف به حداکثر میزان خود می‌رسد. 
 
 
نقش دستگاه لنفاوی در کنترل غلظت پروتئین ، حجم و فشار مایع میان بافتی 
دستگاه لنفاوی در کنترل موارد زیر نقش محوری دارد. اول غلظت پروتئین‌های مایعات بینابینی ، دوم مایع میان بافتی و سوم فشار مایع میان بافتی. همواره مقدار کمی از مویرگهای خونی به فضای میان بافتی نشست می‌کند. مقدار پروتئینی که از طریق سر وریدی مویرگهای خونی به گردش خون باز می‌گردد ناچیز یا صفر است. لذا این پروتئین‌ها معمولا در مایع میان بافتی جمع می‌شوند و فشار اسمزی کلوئیدی آن افزایش می‌دهد. افزایش فشار اسمزی کلوئیدی مایع میان بافتی باعث فیلتراسیون بیشتر مایع به درون فضای میان بافتی می‌شود و لذا حجم و فشار مایع میان بافتی افزایش می‌یابد. افزایش فشار مایع میان بافتی تا حدود زیادی جریان لنف را تسریع می‌کند و بدین ترتیب مایع میان بافتی و پروتئین‌های اضافی که در فضاها جمع شده بود از بافتها دور می‌شود. بازگشت پروتئین و مایع از طریق دستگاه لنفاوی تا حدی زیاد می‌شود که می‌تواند با میزان نشست پروتئین و مایع از مویرگهای خونی به تعادل کامل برسد. 
 
 
تيموس
 
يك ارگان لنفاوي مركزي
لنفوسيتهاي T در اين ارگان بالغ مي شوند.
بعد از سال اول زندگي شروع به تحليل مي كند و بافت چربي و پيوندي در آن تجمع مي يابد. بر داشتن آن در بزرگسالان تاثيري بر ايمني ندارد.
 
 
 
فهرست این پاورپوینت :
دستگاه لنفاوی 
اعضای لنفاوی 
اعضای لنفاوی اولیه 
اعضای لنفاوی ثانویه 
عقده لنفاوي 
اعضای لنفاوی ثانویه
تشکیل لنف 
عوامل موثر بر جریان لنف 
نقش دستگاه لنفاوی در کنترل غلظت پروتئین
تيموس
گره لنفاوي
GALT
Mucosa-associated lymphoid tissue
BALT Bronchus-Associated Lymphoid Tissue
 
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 10 هزار تومان
قیمت : 3 هزار تومان

 

مهدی بنی حسن بازدید : 1979 چهارشنبه 23 فروردین 1396 زمان : 16:05 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت فيزيولوژي سيستم عضلاني به همراه تصاویر و توضیحات

دانلود پاورپوینت فیزیولوژی عضله اسکلتی ppt فیزیولوژی انقباض عضله  سیستم عضلانی بدن انسان  بررسی سیستم عضلات  دانلود پاورپوینت فيزيولوژي سيستم عضلاني  مکانیسم انقباض ماهیچه ها  پاورپوینت ترومای سیستم عضلانی اسکلتی  پاورپوينت فيزيولوژي بافت عضلاني  دانلود پاورپوینت آناتومی و فیزیولوژی سیستم عضلانی

 

بافت عضلاني

بافت ماهیچه‌ای یا بافت عضلانی (Muscular tissue) یکی از بافتهای اصلی بدن جانوران است. برای نامگذاری اجزای بافتهای عضلانی اغلب از دو کلمه ریشه‌ای Myo و Sarco که هر دو به معنای عضله هستند استفاده می‌شود. 
ماهیچه‌ها در انجام حرکات بدن به جاندارن کمک می‌کنند. جانداران برای ماهیچه‌های خود تکیه گاهی دارند که این تکیه گاه اسکلت نام دارد و در مجموع ماهیچه‌ها و اسکلت حرکات جاندارن را کنترل می‌کنند. بافت ماهیچه‌ای از سلولهای ماهیچه‌ای تشکیل شده است که برای انقباض تخصیص یافته‌اند. ماهیچه‌ها وسیله حرکت هستند. سلولهای ماهیچه‌ای معمولا طویل بوده و توسط بافت پیوندی به یکدیگر متصلند و ماهیچه‌های بدن را تشکیل می‌دهند. یکی از اختصاصات عمده سلولهای ماهیچه این است که در سیتوپلاسم این سلولها ، رشته‌های منقبض شونده‌ای وجود دارد و انقباض و انبساط آنها موجب انقباض و انبساط سلول ماهیچه‌ای و در نتیجه بافت ماهیچه‌ای می‌شود. بافت ماهیچه‌ای به سه دسته عضله تقسیم بندی می‌شود. 
 
 

تاندون

تراكم غلافهاي پيوندي در دو سر عضله بافت سختي بنام تاندون بوجود مي آورد. تاندونها به لايه خارجي استخوانها (ضريع) محكم متصل شده اند و نقش رابط بين عضلات مخطط و استخوانها نداشتند و كنشهاي خيلي شديد توسط ناندونها تحمل و دفع مي شوند. 
 
 
فیزیولوژی دستگاه عضلانی و عصبی

دانلود پاورپوینت با موضوع : فيزيولوژي سيستم عضلاني

قالب فایل : پاورپوینت ( قابل ویرایش توسط شما) --- تعداد 47 اسلاید
 
 
 

سه نوع اصلي عضله

عضله اسكلتي يا مخطط:بلند، استوانه اي داراي چند هسته انقباض سريع و قوي، كنترل ارادي
عضله قلبي: شاخه دار، غير ارادي، ريتميك و قوي
عضله صاف يا احشايي : سلول مخروطي، مخطط نيست، انقباض كند، غير ارادي
 

 

ماهیچه مخطط 

این نوع عضله را به خاطر داشتن نوارهای تیره و روشن (در زیر میکروسکوپ) عضله مخطط ، به علت چسبیده بودن آنها به استخوانها ، عضله اسکلتی و به جهت عملکرد ارادی آنها عضلات ارادی می‌نامند که وظیفه اصلی این نوع عضله شرکت در حرکات بدن می‌باشد. سلولهای عضله مخطط چون از بهم پیوستن تعداد زیادی سلول سازنده عضلانی (میوبلاست) بوجود می‌آیند بسیار بلند می‌باشند و رشته‌های عضلانی نیز نامیده می‌شوند. گروههای سلولهای عضلانی را که از تعدادی سلول موازی هم در هر گروه تشکیل می‌گردد دسته و مجموعه دسته‌ها را باهم عضله می‌نامند. این ماهیچه‌ها ارادی هستند و با یک میکروسکوپ نوری به شکل مخطط دیده می‌شوند.
 
 

عملکرد ماهیچه مخطط 

ماهیچه مخطط دارای سلولهایی به شکل استوانه و بسیار بزرگ به طول 1 تا 40 میلیمتر به پهنای 10 تا 50 میکرومتر است. هر سلول یک میوفیبر خوانده می‌شود واجد تعدادی زیادی رشته به نام میوفیبریل است. میوفیبریل از دو نوع رشته تشکیل شده است، رشته‌های ضخیم که از میوزین و رشته‌های نازک که از اکتین بوجود آمده‌اند. هر میوفیبریل از واحدهای تکراری سارکومر تشکیل شده است که هر سارکومر در حال استراحت حدود 2 میکرومتر درازا دارد. مجموعه سارکومرها در هر میوفیبریل به شکل نوارهای تیره و روشن متناوب دیده می‌شوند هر نوار روشن توسط نوار تیره باریکی به نام صفه Z به دو نیم تقسیم می‌شود. در حقیقت فاصله بین دو صفحه Z همان سارکومر است.
 
 

انواع فيبرهاي عضله اسكلتي

فيبرهاي قرمز: ميوگلوبين زياد، ميتوكندري فراوان، انقباض كند، متابوليسم اكسيداتيو(هوازي)، اندام پستانداران، بال پرندگان مهاجر، گليكوژن كم
 
فيبرهاي سفيد: ميو گلوبين كم، ميتوكندري كمتر از فيبر قرمز، عضله سينه پرندگان، انقباض سريع، بي هوازي، گليكوژن بالا، تحمل و پايداري زياد
درصد تركيبي تارهاي تشكيل دهنده تعيين خواهد كرد كه يك فرد چه نوع فعاليتي مي تواند داشته باشد و اين درصد تركيب گونه هاي مختلف تار عضلاني تاثير مهمي برتواناييهاي عملي فرد اعمال مي نمايد.
 
 

تفاوت انقباض عضله صاف با انقباض عضله اسکلتی 

اگر چه بیشتر عضلات اسکلتی به سرعت منقبض می‌شوند اما بیشتر انقباضات عضله صاف از نوع تونیک طولانی است که گاهی ساعتها یا حتی روزها طول می‌کشد. بنابراین باید انتظار داشت که هم مشخصات فیزیکی و هم مشخصات شیمیایی عضله صاف در مقایسه با عضله اسکلتی متفاوت باشند. عضله اسکلتی منحصرا بوسیله دستگاه عصبی فعال می‌شود ولی عضله صاف می‌تواند توسط انواع متعددی از سیگنالها وادار به انقباض شود. توسط سیگنالهای عصبی ، تحریک هورمونی و کشش عضله و به چند روش دیگر که به علت وجود رسپتورهای پروتئینی بیشتری است که در غشای عضله صاف وجود دارد. 
 
 
فهرست:
بافت عضلاني
تاندون
تعاريف
سه نوع اصلي عضله
ماهیچه مخطط 
Muscle spindle
عملکرد ماهیچه مخطط 
انقباض ماهیچه 
انواع فيبرهاي عضله اسكلتي
خونرساني عضله
تعاريف
پيوستگاه عصبي-ماهيچه اي
خستگي پيوستگاه عصبي-ماهيچه اي
منبع انرژي عضله
عضله صاف
روند انقباضی در عضله صاف 
تفاوت انقباض عضله صاف با انقباض عضله اسکلتی 
 
 
 
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 10 هزار تومان
قیمت : 5 هزار تومان

 

مهدی بنی حسن بازدید : 2217 یکشنبه 20 فروردین 1396 زمان : 12:57 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت آناتومی کبد انسان 28 اسلاید

 

 آناتومی کبد انسان  آناتومي كبد انسان  دانلود پاورپوینت آناتومي كبد انسان  آناتومی کبد ppt X فیزیولوژِی کبد انسان  دانلود پاورپوینت کبد  پاورپوینت فیزیولوژی کبد  آناتومی کبد

 
کبد یک عضوي مثلثی شکلی است که در جلوي معده و در پشت دنده ها در قسمت فوقانی و راست
شکم قرار دارد . بزرگ ترین غده و پیچیده ترین عضو بدن می باشد که حدودا 1500 گرم وزن دارد و به
چهار لوب تقسیم می شود که لایه نازکی از بافت پیوندي هر لوب را در برگرفته که به داخل لوب ها، نفوذ
می کند و لوب ها را به بخش کوچکتر به نام لوبول تقسیم بندي می کند و هر 2 دقیقه یک بار همه ي خون
بدن از این لوبول ها عبور می کند .کبد عضوي است که به دلیل مقدار زیاد خون رنگ آن قرمز مایل به سیاه
است .
 
 
 
خون کبد معمولاً از دو منبع است :
 
 
1- حدود 75 % خون از طریق ورید پورت وارد کبد می شود که از دستگاه گوارش تخلیه می شود و غنی از مواد مغذي است .
2 - بقیه ي آن به وسیله ي شریان کبدي وارد کبد می شود که غنی از اکسیژن است. این دو منبع خون رسانی در نهایت شاخه ي انتهایی شان به هم می پیوندند و تشکیل سینوزوئیدهاي کبدي را میدهد که این سینوزوئیدها پس از خون رسانی به کبد به درون وریدچه هاي واقع در مرکز لوبول هاي کبدي تخلیه میشوند و ورید مرکزي نامیده می شود. این وریدهاي مرکزي بهم ملحق می شود و ورید کبدي را تشکیل می دهد که در نهایت خون ورید کبدي به ورید اجوف تحتانی تخلیه میشود. سلولهاي کبدي هپاتوسیت ها می باشند و بقیه ي آنها شامل سلولهاي : کوپفر، اقماري و سلول هاي ذخیره کننده ي چربی است. ساختمان هپاتوسیتها شش ضلعی است ( همانند کندو عسل ) . خون شریان کبدي و ورید پورت از ناحیه ي 1 به آسینوس وارد شده و پس از عبور از سینوزئیدها به ورید کبدي انتهایی ناحیه 3 جریان می یابد و در نهایت به صورت ورید فوق کبدي به ورید اجوف تحتانی می ریزد. سلولهاي کوپفر نقش بیگانه خواري دارند، که جزء سیستم رتیکولو اندوتلیال هستند و وظیفه ي اصلی آنها به دام انداختن مواد خاصی است که از طریق ورید پورت آورده می شوند.
 
 
 
کبد از دو منبع خونی تغذیه می شود:
 
شریان کبدي، که یک سوم خون کبد را تامین میکند و از آئورت منشا میگیرد ، و ورید باب که دو سوم خون کبد را تامین میکند و خون گرفته شده از لوله ي گوارش را به آن میرساند . . مجموعه اي از مجاري صفراوي نیز در کبد وجود دارند که صفرا (که منشأ آن سلول هاي کبدي است) از طریق این مجاري 10 درصد از کل کبد براي ادامهي حیات - خارج میشود .کبد قادر به تولید مجدد خود می باشد . وجود 20 کافی است، ولی با خارج کردن آن از بدن، مرگ در عرض 24 ساعت اتفاق میافتد . کبد براي انجام بیشتر اعمال متابولیک بدن ضروري بوده و بیش از 500 عمل مختلف را انجام میدهد.
 
 
پاورپوینت اناتومی وفیزولوژی کبد

دانلود پاورپوینت آناتومی کبد انسان 

قالب فایل : پاورپوینت ( قابل ویرایش توسط شما) --- تعداد 28 اسلاید
 
 
 
هپاتیت
در حال حاضر، میلیونها نفر مبتلا به هپاتیت ویروسی هستند و بیش از میلیونها نفر نیز در خطر آلوده شدهاند، از وجود HCV یا HBV ابتلا به هپاتیت میباشند. بیشتر افرادي که در گذشته دور با ویروس عفونت مزمن در بدنشان آگاه نیستند. این افراد در معرض خطر ابتلا به بیماريهاي کبدي مزمنِ شدید و نیز انتقال ناخواسته ویروس به دیگران قرار دارند. هپاتیت ویروسی به دلیل ایجاد هزینه هاي ناشی از درمان نارساییهاي کبدي و بیماريهاي مزمن کبدي بار سنگینی را به سیستم مراقبت سلامت تحمیل میکند. در بسیاري از کشورها، هپاتیت ویروسی عامل اصلی در ضرورت انجام جراحیهاي پیوند کبد میباشد. چنین درمانهایی که در مرحله نهایی مورد نیاز هستند، هزینه زیادي دارند که این هزینه براي هر فرد، به بیش از صدها هزار دلار میرسد. برخی گروههاي جمعیتی، بیشتر در خطر ابتلا به هپاتیت ویروسی میباشند. در جوامعی که خدمات C و B بیشتر است. هپاتیت E و A بهداشتی و نوع رژیم غذایی در شرایط مطلوبی قرار ندارد، شیوع هپاتیت نیز اغلب در دریافت کنندههاي عضو اهدایی، خون و بافت، افرادي که در بخش مراقبتهاي عفونی فعالیت کرده و یا بستري هستند و در گروههاي آسیب پذیر جامعه مشاهده میشود. در چند دهه اخیر، بیماري هپاتیت ویروسی توجهی که شایسته آن بوده را در جوامع جهانی دریافت نکرده است. این بیماري با وجود بار سنگینی که اعمال میکند به دلایلی به صورت جدي مورد توجه قرار نگرفته است که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
 
 
 
تقسیم بندي خودکار تومور کبد از سی تی اسکن
 
گزارش کار تقسیم بندي کبد و تومور شامل مراحل زیر است :
-1 قبل از پردازش:حذف سر و صدا فیلتر گوسی است.
-2 روش رو به رشد منطقه براي پیدا کردن منطقه کبد است.
-3 تقسیم بندي تصفیه شده با استفاده از عملیات مورفولوژي
-4 تقسیم بندي کبد
-5 روش آستانه
6_تومور تقسیم بندي تجزیه و تحلیل بار
7_تومور
-8 ویژگی تومور و طبقه بندي تومور به عنوان خوش خیم و بدخیم از بافت ،منطقه و شکل آن است.
 
 
 
 
فهرست پاورپوینت:
آناتومی کبد
مکان کبد در زوایاي مختلف
آناتومی کبد
محل استقرار کبد در داخل بدن
هپاتیت
سی تی اسکن کبد
تقسیم بندي خودکار تومور کبد از سی تی اسکن
روشهاي ارائه شده
تصویر سی تی اسکن کبد از شکم
3 با برش همسایهD برسی سازگاري مدل مدور
تصویر سی تی اسکن کبد با فیلتر گوسین
تصویر باینري با الگوریتم ایزودیتا
الگوریتم ایزودیتا
تقسیم بندي آستانه
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 10 هزار تومان
قیمت : 3 هزار تومان
 
مهدی بنی حسن بازدید : 2366 شنبه 19 فروردین 1396 زمان : 2:00 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت مورفولوژی دستگاه اسکلتی انسان 100 اسلاید

دانلود پاورپوینت سیستم اسکلتی بدن انسان دانلود پاورپوینت دستگاه اسکلتی  ساختمان ستون فقرات فیزیولوژی ستون فقرات  انواع استخوان دستگاه اسکلتی بدن انسان عملکرد مغز استخوان 

 

دستگاه اسكلتي

استخوان : استخوانها نوعی بافت همبند متراکم می‌باشند که سلولها و رشته‌های آن در ماده زمینه‌ای کلسیفیه شده‌ای به‌نام ماتریکس محصور شده‌اند. استخوان از مواد آلی و مواد معدنی تشکیل شده است. مواد آلی تقریبا 3/1 وزن استخوان را تشکیل داده و شبکه‌ای با خاصیت ارتجاعی در درون استخوان تشکیل می‌دهند. 3/2 باقیمانده ، از مواد معدنی از قبیل کلسیم و فسفر تشکیل یافته و سختی استخوان را باعث می‌شوند. استخوانها در بدن وظایف متعددی را بر عهده دارند.
بافت استخوانی سخت‌ترین بافت بدن است. استحکام این بافت از آن جهت است که در ماده بین سلولی آن املاح آهکی موجود است، ماده بین سلولی بافت استخوانی به شکل ورقه‌های بسیار نازکی روی هم قرار دارد که در قسمت سطحی استخوان به موازات طول استخوان به نام تیغه‌های خارجی بوده و در قسمت داخلی استخوان ورقه‌های نازک دایره‌ای شکل به نام تیغه‌های داخلی دور مغز استخوان را احاطه کرده است. اگر استخوان را حرارت دهند. مواد آلی آن می‌سوزد ولی مواد معدنی آن باقی می‌ماند. از این رو استخوان شکل خود را حفظ کرده ولی خیلی شکننده می‌شود.
 
 

اعمال استخوان

استخوان چهارچوب نگهدارنده بافتهای نرم را تشکیل داده و به منزله تکیه‌گاهی برای تحمل وزن بدن می‌باشد. 
استخوان اهرمی است که ماهیچه‌ها برای ایجاد حرکت ، فشار خود را بر آن اعمال می‌کنند. 
محافظت از احشاء حياتي نظير مغز، نخاع، قلب و ريه خونسازي (مغز استخوان) منبع ذخيره كلسيم
 
 

انواع استخوان

استخوانهای دراز :

استخوان دراز ، از یک تنه تقریبا استوانه‌ای با یک قسمت پهن در دو انتها تشکیل شده‌اند. این گروه بیشتر استخوانهای اندامهای فوقانی و تحتانی را در بر می‌گیرد.
 

 

استخوانهای کوتاه :

از نظر شکل تفاوتهای زیادی باهم دارند ولی بطور کلی می‌توان آنها را به شکل مکعب در نظر گرفت. این گروه استخوانهای قسمت پروکسیمال دست و پا را در بر می‌گیرند که به ترتیب استخوانهای کارپال و تارسال نامیده می‌شوند.
 
 

استخوانهای پهن :

استخوانهای پهن در مقایسه با قطرشان سطح پهن دارند و شامل استخوانهای سقف جمجمه و دنده‌ها می‌باشند.
 

استخوانهای نامنظم :

استخوانهای نامنظم در نظر شکل تفاوتهای زیادی باهم دارند و در هیچکدام از گروههای فوق قرار نمی‌گیرند و شامل استخوانهایی می‌شوند که ستون فقرات و بعضی از استخوانهای جمجمه را تشکیل می‌دهند.
 

استخوانهای سزامویید (کنجدی) :

این استخوانهای در تاندونهای نزدیک مفاصل ظاهر می‌شوند مهمترین استخوان این گروه ، استخون کشکک می‌باشد. 
 
 
 
 
دانلود پاورپوینت سیستم اسکلتی بدن انسان
دانلود پاورپوینت با موضوع :مورفولوژی دستگاه اسکلتی انسان
 
قالب فایل : پاورپوینت ( قابل ویرایش توسط شما ) --- تعداد 100 اسلاید
 
 
 

توسعه و رشد استخوانها

بیشتر استخوانها ابتدا به صورت غضروف نمایان می‌شوند. اما تعداد کمی از آنها مانند ترقوه و استخوانهای سقف جمجمه ابتدا توسط پرده‌های متشکله مزودرم ظاهر شده و هیچ غضروفی ندارند. این تشکیلات اولیه غضروفی پرده‌ای بعدا طی مراحل استخوان سازی به استخوان تبدیل می‌شوند. بعضی از استخوانها از یک مرکز استخوان‌سازی منفرد بوجود می‌آیند. 
 
استخوانهای دیگر ، مانند استخوانهای دراز ، از بیش از یک مرکز استخوان سازی استخوانی می‌شوند. بطوری که در بعضی از مراحل رشد، استخوان بوسیله قسمتهای غضروفی به چندین بخش تقسیم می‌شود. اولین مرکز استخوان سازی که در هر استخوان ظاهر می‌شود مرکز استخوان سازی اولیه ، و مراکز بعدی ، مراکز استخوان‌ سازی ثانویه نامیده می‌شوند. مرحله نموی که در آن این مراکز ظاهر می‌شوند در هر استخوان تقریبا ثابت است. بنابرین تعیین سن یک کودک نرمال با انجام رادیوگرافی از مناطق بخصوصی از اسکلت وی امکان پذیر است. 
 
 
سيستم اسكلتي
استخوانها و مفاصل ، روی هم اسکلت بدن را تشکیل داده و با کمک عضلات ، باعث ایجاد حرکت می‌شوند. 
اسکلت بدن یک فرد بالغ از 206 قطعه استخوانی تشکیل شده است که بصورت زیر طبقه بندی می‌شوند:
اسکلت محوری (AxialSkeleton) شامل: کاسه سر 8 قطعه ، صورت 14 قطعه ، ستون مهره‌ها 26 قطعه ، دنده‌ها و جناغ 25 قطعه ، استخوان لامی یک قطعه و استخوانچه‌های گوش 6 قطعه. اسکلت ضمایم و اندامها (Appendicular Skeletan) شامل: اندام فوقانی 64 قطعه و اندام تحتانی 62 قطعه. 
 
انجام حرکات بدن در یک جانور پرسلولی فقط بر عهده ماهیچه‌ها نیست و جانوری که تنها از ماهیچه‌های خود برای حرکت کردن استفاده کند، حرکاتش بسیار کند خواهد بود. در عوض جانورانی که برای ماهیچه‌های خود تکیه‌گاهی دارند حرکتشان هم به نسبت سریع است این تکیه‌گاه را اسکلت می‌نامند. جانوران دارای اسکلت خارجی معمولا جثه‌های کوچکی دارند. در عوض امروزه بزرگترین جانوران کره زمین مانند فیل دارای اسکلت داخلی هستند جنس اسکلت داخلی از استخوان یا غضروف و یا هر دو باهم است. 
در انسان هم مانند جانوران دیگر ، وظیفه اسکلت عبارتست از: حفاظت اندامهایی مانند مغز ، قلب ، ششها و حرکت. چون اسکلت تکیه‌گاه عضلات قرار می‌گیرد. در عین حال مغز استخوان مرکز گلبول سازی است. همچنین استخوان را باید منبع مهم ذخیره مواد معدنی بخصوص کلسیم شمرد که وجود آنها در فعالیتهای حیاتی بدن ضرورت دارد.اسکلت آدمی برای سهولت مطالعه به سه بخش سر ، تنه ، دست و پا تقسیم می‌شود.
 

استخوان پرویزنی يا اتموئيد 

این استخوان در قسمت قدامی قاعده جمجمه و در زیر استخوان پیشانی و قدام استخوان اسفنوئید قرار دارد. دارای یک صفحه سوراخدار به نام صفحه غربالی ، یک تیغه عمودی و دو توده طرفی است . صفحه غربالی بخشی از سقف حفره بینی را می‌سازد، توده‌های طرفی در تشکیل جدار خارجی حفره بینی و جدار داخلی حفره کاسه چشمی شرکت دارند. 
 
 
بخش داخلی یا حفره بینی (Nasal Cavity) 
از سوراخهای خارجی بینی (Nostrils) در جلو تا سوراخهای عقبی بینی (Choanae) امتداد داشته و توسط یک دیواره میانی بینی به دو نیمه چپ و راست تقسیم می‌گردد. ابعاد تقریبی هر حفره بینی شامل ارتفاع 5 سانتیمتر ، طول 5 - 7.5 سانتیمتر و پهنا از نزدیکی کف 1.25 سانتیمتر و پهنای سقف بینی در یک حفره حدود 2 میلیمتر است. هر حفره شامل جدار تحتانی ، جدار فوقانی ، جدار داخلی و جدار خارجی است. در تشکیل هر جدار بخشهای زیر شرکت دارند:
جدار تحتانی از زائده کامی استخوان ماگزیلا و صفحه افقی استخوان کامی.
جدار فوقانی از جلو به عقب ، استخوان پیشانی و استخوان اسفنوئید شرکت دارند.
جدار داخلی از استخوان خیش ، تیغه عمودی استخوان غربالی و غضروف تیغه بینی تشکیل شده است.
جدار خارجی دارای سه برجستگی به اسامی شاخکهای فوقانی ، میانی و تحتانی می‌باشد.
در عقب حفره بینی ، سوراخ شیپور استاش قرار دارد که بینی را با گوش میانی مرتبط می‌سازد. مخاط پوشاننده حفره‌های بینی به داخل گوش میانی و سینوسها نیز کشیده شده و التهاب این مخاط را در داخل سینوسها ، عارضه سینوزیت را ایجاد می‌کند. 
 
 
چگونگی حرکت دنده‌ها در حین تنفس 
دنده‌ها در وضعیت استراحت طبیعی ، بطور مایل به سوی پایین کشیده شده‌اند و به این ترتیب ، موجب می‌شوند که استخوان جناغ سینه به طرف عقب یعنی به سوی ستون فقرات برود. هنگامی که قفسه سینه بالا برده می‌شود، دنده‌ها تقریبا بطور مستقیم به طرف جلو برآمدگی پیدا می‌کنند، بطوریکه استخوان جناغ نیز به طرف جلو و دور از ستون فقرات حرکت می‌کند و در جریان دم عمیق در مقایسه با بازدم عمیق ضخامت قدامی خلفی قفسه سینه را حدود 20 درصد بیشتر می‌کند. دنده‌ها در جریان بازدم متوجه پایین هستند و عضلات بین دنده‌ای خارجی دراز شده و در جهت رو به جلو و رو به پایین کشیده شده‌اند. بتدریج که این عضلات منقبض می‌شوند، دنده‌های فوقانی را نسبت به دنده‌های تحتانی به طرف جلو می‌کشند و این امر مانند اهرمی بر روی دنده‌ها عمل کرده و آنها را به طرف بالا می‌کشد و از این راه موجب دم می‌شود. عضلات بین دنده‌ای داخلی دقیقا در جهت مخالف یعنی به عنوان عضلات بازدمی عمل می‌کنند، زیرا زاویه قرار گرفتن آنها بین دنده‌ها در جهت مخالف بوده و موجب حرکت دنده‌ها در جهت مخالف می‌شوند. 
 
 
فهرست این پاورپوینت :
 
استخوان
انواع استخوان
توسعه و رشد استخوانها
سيستم اسكلتي
استخوانهای سر 
جمجمه
استخوان پیشانی 
استخوان پرویزنی يا اتموئيد 
استخوان اسفنوئيد 
استخوان پس سری 
استخوان آهیانه 
استخوان گیجگاهی 
استخوانهای فک فوقانی 
استخوانهای کامی 
استخوانهای گونه 
استخوانهای بینی 
استخوانهای اشکی 
استخوانهای شاخک تحتانی بینی 
استخوانهای شاخک تحتانی بینی 
استخوان تیغه بینی 
استخوانهاي فک تحتانی 
ملاجها و استخوان های لامی 
بخش خارجی بینی (external nose)
بخش داخلی یا حفره بینی (Nasal Cavity) 
استخوانهای تنه 
قفسه سینه 
دنده‌ها Ribs 
مهره‌های شرکت کننده در ساختمان قفسه سینه 
جناغ سینه (Sternum) 
عضله متصل شده بزرگ (Pectoralis major) 
عضلات قفسه سينه 
عضلات قفسه سينه
پرده دیافراگم 
چگونگی حرکت دنده‌ها در حین تنفس 
تغییر شکل قفسه سینه 
ستون فقرات
فیزیولوژی ستون فقرات 
ساختمان ستون فقرات 
ساختمان یک مهره معمولی
مهره‌های آزاد 
استخوان خاجی (Sacrum) 
استخوان دنبالچه (Coccygeal) 
مفاصل ستون فقرات 
ديسك بين مهره اي 
تغییر شکل ستون مهره‌ای 
استخوانهای دست و پا 
استخوان شانه 
استخوان لگن 
استخوان دست 
استخوان پا 
رشد و نمو استخوان 
مفصل 
مفصل متحرک 
مغز استخوان 
عملکرد مغز استخوان 
دودمان گلبول قرمز 
 
 
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 10 هزار تومان
قیمت : 5 هزار تومان

 

مهدی بنی حسن بازدید : 2180 یکشنبه 29 اسفند 1395 زمان : 11:49 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت فيزيولوژي غدد درون ريز

دانلود پاورپوینت فيزيولوژي غدد درون ريز فيزيولوژي اعصاب و غدد درون ريز پاورپوینت فیزیولوژی غدد درون ریز فیزیولوژی غدد درون ریز ppt  انواع هورمون‌ها  نحوه حمل و انتقال هورمون در خون نحوه تاثیر هورمونها  رابطه بين هيپوفيز هيپوتالاموس و غده تيروئيد

غدد درون ريز

غدده‌ها بافتهایی هستند که سلولهای آنها ، برای ترشح کردن موادی ویژه تخصص یافته اند. بعضی از غده‌ها ، مانند غدد گوارشی ، ترشحات خود را از راه مجراهای موجود ، به داخل لوله گوارشی می‌ریزند. به چنین غده‌هایی برون‌ریز گفته می‌شود. غده‌هایی هم وجود دارند که ترشحات خود را در خون می‌ریزند. این غده‌ها درون‌ریز هستند. ترشحات غده‌های درون‌‌ریز هورمون نام دارد.
 
 

هورمونها

هورمونها (Hormones) در راه اندازی و تنظیم سوخت و ساز بدن ، نگهداری حالت تعادل بدن ، تنظیم رشد ، تنظیم تولید مثل نقش دارند. 
 
 

انواع هورمون‌ها 

هورمونها از نظر ترکیب شیمیایی به سه دسته تقسیم می‌شوند :
1-هورمونهای پپتیدی : که می‌توانند پپتید ساده باشند یا گلیکوپپتید. یک هورمون پپتیدی ساده در بدن انسان مثل انسولین و هورمون گلیکوپپتیدی مثل FSH و LH
2-هورمون‌های استروئیدی : که از کلسترول منشا می‌گیرند مثل هورمون‌های جنسی (استروژن ، تستسترون)
3-هورمونهای آمینی : که فقط از یک اسیدآمینه یکروزین تشکیل یافته‌اند که شامل هورمونهای تیروییدی و هورمونهایی می‌باشند که از قسمت مرکزی غده فوق کلیوی ترشح می‌شوند و عبارتند از دوپامین ، آدرنالین و نورآدرنالین 
 
 

نحوه حمل و انتقال هورمون در خون 

آن دسته از هورمونهایی که در آب محلولند در خون حل شده و آزادانه در خون می‌گردند. مثلا هورمون انسولین که آزادانه در خون حل شده و انتقال می‌یابد. ولی هورمونهایی که در آب محلول نیستند، مثل هورمونهای تیروئیدی و استروئیدی به یکی از پروتئینهای خون باند شده و به کمک آن حمل می‌گردد. در کبد ، پروتئینی ساخته می‌شود به نام SBG (پروتئین باند شونده به هورمونهای جنسی) که این پروتئین به هورمونهای جنسی چسبیده و آنها را حمل می‌کند. 
 
 
فیزیولوژی دستگاه غدد درون ریز

دانلود پاورپوینت با موضوع : فيزيولوژي غدد درون ريز

 
قالب فایل : پاورپیونت( قابل ویرایش توسط شما) --- تعداد 49 اسلاید
 
 
 

نحوه تاثیر هورمونها 

لازمه تاثیر هورمون به سلول هدف وجود گیرنده یا رسپتور در سلول هدف است. این گیرنده‌ها در سلول هدف می‌توانند غشایی باشند یا داخل سلولی. هورمونهایی که می‌توانند از غشا عبور کنند (هورمونهای تیروییدی و استروییدی) گیرنده‌شان در داخل سلول است ولی هورمونهای پپتیدی و هورمونهایی که از قسمت مرکزی غده فوق کلیوی ترشح می‌شوند، قادر به عبور از غشای سلول نیستند. در نتیجه گیرنده آنها در غشای سلول قرار دارد. 
 
 
چگونگی عمل هورمونها 
 
      روش اول 
هورمونهای استروئیدی به علت حل شدن در چربی غشای سلول می‌توانند از آن بگذرند پس امکان ورود آنها در بیشتر سلولهای بدن وجود دارد. اما تاثیر خود را فقط بر سلولهای هدف می‌گذارند. در این سلولها پروتئینهای ویژه‌ای به نام گیرنده وجود دارند که با هورمون ترکیب می‌شوند. مجموعه هورمون - گیرنده نوعی عامل فعال برای راه اندازی واکنشهای شیمیایی درون سلول خواهد بود. این مجموعه پروتئی‍نی را داخل هسته وارد می‌سازد تا آنزیم معینی بسازد و به کمک آن واکنش شیمیایی خاصی را در سلول انجام دهد.
 
روش دوم 
هورمونهای پروتئینی معمولا به علت درشتی از غشای سلول نمی‌گذرند. اما در سطح بیرونی غشا پروتئینهای گیرنده وجود دارند که این هورمونها را شناسایی می‌کنند و با آنها ترکیب می‌شوند و مجموعه هورمون - گیرنده را تشکیل می‌دهند. وجود این مجموعه آنزیمی را در غشا فعال می‌کند. این آنزیم سبب بوجود آمدن ترکیبی به نام AMP حلقوی در داخل سلول می‌شود. AMP حلقوی آنزیم ویژه‌ای را در سلول فعال می‌سازد تا واکنش شیمیایی معینی را انجام دهد. 
 
 

عوامل موثر در تنظیم ترشح هورمون 

سیستم کنترل فیدبکی (Feed back) 
در این نوع تنظیم مخصوص کار هورمون بر روی ترشح هورمون اثر می‌گذارد. مثل هورمون انسولین و اثرش روی قند خون. انسولین قند خون را کم می‌کند. با کم شدن قند خون ترشح هورمون انسولین کاهش می‌یابد. سیستم کنترلی فیدفوروارد (Feed forward) 
عاملی که روی ترشح هورمون اثر می‌کنند اثرش را به صورت یک طرفه دیکته می‌کند مثل هورمون تیروکسین و اثر سرما روی آن. با سرد شدن هوا میزان ترشح هورمون تیروکسین افزایش می‌یابد. ولی سرمای هوا و هورمون تیروکسین با هم حلقه فیزیکی تشکیل نمی‌دهند. تنظیم گیرنده‌های هورمون اهمیت تنظیم گیرنده‌های هورمون به همان اندازه تنظیم خود هورمون می‌باشد. مثلا نوعی بیماری دیابت وجود دارد به نام دیابت غیر وابسته به انسولین که در آن کمبود هورمون انسولین وجود ندارد بلکه کمبود گیرنده‌های انسولین مطرح است. جنس گیرنده‌ها هم از پروتئین است و گیرنده‌ها هم نیاز به تنظیم دارند. بطوری که اگر در بدن قسمتی وجود داشته باشد که نیاز به هورمون خاص بیشتری دراد آن قسمت گیرنده‌های هورمونش افزایش می‌یابد. 
 
نكاتي درباره غده هاي  درون ريز (اندوكرين) 
در بدن انسان غده هايي وجود دارند كه موادي به نام هورمون تر شح مي كنند.هورمونها مواد شيميايي هستند كه وظيفه كنترل تعداد زيادي از اعمال بدن را بر عهده دارند. اكثر هورمونها مجموعه اي از اسيدهای آمينه هستند و بعضي از هورمونها ازمشتقات كلسترول تشكيل شده اند.
 

 

هيپوتالاموس

هيپوتالاموس بخشي از مغز است كه هورمونهايي براي تنظيم ميزان هورمونهاي مترشحه از هيپوفيز توليد مي كند . علاوه بر آن ، موادي براي تنظيم ميزان آب بدن، خواب، درجه حرارت بدن، اشتها و فشار خون ترشح مي نمايد. هيپوتالاموس رابط بين سيستم عصبي مركزي و غده هاي درون ريز است و مغز با استفاده از آن مي تواند غده هاي درون ريز و به تبع آن بسياري از فرآيندهاي بدن را تنظيم كند. هيپوتالاموس هورمون آزاد كننده تيروتروپين (TRH) را ترشح مي كند كه هورمون تحريك كننده تيروئيد (TSH) را تنظيم ميكند كه خود وظيفه تنظيم ترشح هورمونهاي تيروئيد را بر عهده دارد.
 
 
 

رابطه بين هيپوفيز ، هيپوتالاموس و غده تيروئيد

همانگونه كه مشاهده مي نمائيد  هيپوفيز با ترشح هورمون تحريك كننده تيروئيد (TSH)  يا تيروتروپين باعث افزايش توليد و ترشح هورمونهاي تيروئيد مي شود و متقابلاً هورمونهاي تيروئيد نيز با تاثير بر هيپوفيز باعث تنظيم ترشح هورمون تحريك كننده تيروئيد (TSH) مي شوند و بدين وسيله ميزان ترشح هورمون تيروئيد در محدوده طبيعي باقي مي ماند. به اين مكانيسم تنظيمي كه در اغلب غده هاي درون ريز ديگر نيز مشاهده مي شود فيد بك يا بازخورد منفي مي گويند.
 
 
فهرست این پاورپوینت :
غدد درون ريز
هورمونها
انواع هورمون‌ها 
نحوه حمل و انتقال هورمون در خون 
نحوه تاثیر هورمونها 
چگونگی عمل هورمونها 
عوامل موثر در تنظیم ترشح هورمون 
نكاتي درباره غده هاي  درون ريز(اندوكرين) 
هيپوتالاموس
رابطه بين هيپوفيز ، هيپوتالاموس و غده تيروئيد 
جسم پينه آل
هيپوفيز
تيروئيد
پاراتيروئيد
غدد فوق کلیوی 
بخش قشری غدد فوق کلیوی 
آلدوسترون 
کورتیزول 
بخش مرکزی غدد فوق کلیوی 
آدرنالین
 تخمدانها و بيضه ها 
 
 
 
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 10 هزار تومان
قیمت : 5 هزار تومان

 

مهدی بنی حسن بازدید : 4472 شنبه 28 اسفند 1395 زمان : 18:33 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت اناتومی و فيزيولوژي دستگاه گوارش

پاورپوینت فیزیولوژی دستگاه گوارش انسان   اسلاید فیزیولوژی دستگاه گوارش فیزیولوژی دستگاه گوارش ppt  بافت شناسی معده  مراحل گوارش غذا  هضم غذا و آنزیمهای موثر بر آن

 

دستگاه گوارش

مقدمه
دستگاه گوارشی با گرفتن غذا ، تخریب مکانیکی ، هضم و جذب و دفع موادی که هضم نشده‌اند انجام وظیفه می‌کند. مواد حاصل از گوارش از طریق گردش خون و لنف به بافتهای بدن حمل می‌شوند. در نهایت این مواد به درون سلولها رفته و در فعالیت آنها شرکت می‌کنند. دستگاه گوارش شامل اندامهای اصلی نظیر دهان ، مری ، روده‌ها و غدد ضمیمه می‌باشند. دهان اندام ورودی لوله گوارشی است.  
 
 
انقباضات دیواره معده غذا را با آنزیمهای گوارشی و اسیدهیدروكلریک مخلوط می‌کند و آن را به توده نیمه مایعی تبدیل می‌کند این توده ابتدا به ناحیه ابتدایی روده کوچک یعنی دوازدهه وارد می‌شود که دارای آنزیمهای گوارشی لوزالمعده است. ماده حاصله در روده کوچک جذب شده در کبد ذخیره شده تغییر حاصل می‌کند و سپس به درون دستگاه گردش خون جریان می‌یابد. باقیمانده مواد وارد روده بزرگ شده، آب آنها گرفته می‌شود و به صورت مدفوع از مخرج دفع می‌گردد.
 
 
دهان 
نقش دهان در گوارش از یک سو تشخیص کیفیت غذا و از سوی دیگر گوارش آن است دهان بوسیله پوشش مطبق سنگفرشی کراتینه شده یا نیمه کراتینه آستر شده است. آستر مخاط و پوشش روی هم رفته مخاط نامیده می‌شود. مخاط بر روی زیر مخاط قرار دارد. زیر مخاط دارای غدد بزاقی و بافت پیوندی مانند آستر است. در دهان زبان و دندانها وجود دارند. 
 
 
	فیزیولوژی دستگاه گوارش ppt
 

دانلود پاورپوینت اناتومی و فيزيولوژي دستگاه گوارش انسان 

قالب فایل: پاورپوینت ( قابل ویرایش توسط شما ) --- تعداد 116 اسلاید
به همراه توضیحات و تصاویر مربوطه
 

غدد بزاقی 

غدد بزاقی بر حسب نوع ترشح به سه دسته تقسیم می‌شوند. سروزی ، موکوسی و مختلط. غدد بزاقی در بناگوش سروزی ، در زیر آرواره سروزی- موکوسی ، در زیر زبان موکوسی- سروزی و در زبان موکوسی هستند. 
 

زبان 

زبان دارای دستجات ماهیچه مخطط است که توسط مخاط پوشیده شده است. 3/2 بخش جلوی زبان جسم زبان و 3/1 عقبی آن ریشه زبان خوانده می‌شود. سطح پوششی (فوقانی) زبان دارای برجستگیهای مختلف است در سطح پشتی زبان جوانه‌های چشایی نیز وجود دارند. در ساختار جوانه چشایی چهار نوع سلول وجود دارد. همه جوانه‌های چشایی احساس شیرینی ، شوری ، تلخی و ترشی را تشخیص نمی‌دهند بلکه جوانه هر ناحیه از زبان حس خاص را درک می‌کند. 
 
دندان 
ساختار بافتی دندانهای شیری (20 عدد) و دندانهای دایمی (32 عدد) مشابه است. هر دندان شامل تاج است که بیرون از لثه قرار دارد و یک تا سه ریشه دارد که درون حفره دندانی آواره بالا یا آرواره پایین جای می‌گیرد. سطح تاج دندان را ماده‌ای به نام مینا می‌پوشاند که سخت‌ترین ماده بدن است و بیش از 96 درصد آن را املاح آهکی و بقیه را یک پروتئین مخصوص تشکیل می‌دهد. در زیر مینا عاج دندان قرار دارد که در درون آن مغز قرار دارد که بافتهای زنده دندان در آنجا وجود دارند. سطح ریشه را ماده‌ای به نام ساروج می‌پوشاند. دندانهای انسان با نوع رژیم غذایی او متناسب شده‌اند.
 
مری 
مری لوله‌ای به طول 25 سانتیمتر است. پوشش مری انسان مطبق سنگفرشی است. آستر مخاط شامل بافت پیوندی غربالی ، لنفوسیت و تعداد کمی فولیکول لنفاوی است. زیر مخاط دارای غدد لوله‌ای مخطط ، 3/1 میانی آن دارای ماهیچه مخطط و صاف و 3/1 بخش پایینی آن دارای ماهیچه صاف است.
 

بافت شناسی معده 

مشخصات لایه‌های چهارگانه دیواره معده به شرح زیر می‌باشد: 
 
طبقه مخاطی 
سلولهای پوششی مخاط معده از نوع منشوری ساده است که با فرو رفتن در عمق آستر ، چاله‌های معدی را بوجود می‌آورند. ترشحات غدد گاستریک به عمق این چاله‌ها تخلیه و سپس به سطح معده می‌رسد. سلولهای پوششی مخاط موکوس خنثی ترشح می‌کند. موکوس مترشحه بوسیله سلولهای پوششی لایه ضخیمی را در سطح سلولها تشکیل داده و آنها را از اثرات اسید معده محافظت می‌کند. 
 
آستر مخاط 
بافت همبند شلی است حاوی الیاف کلاژن و رتیکولر ، سلولهای لنفاوی و رشته‌های عضلانی صاف منشعب از عضلات مخاطی. غدد لوله‌ای ساده یا منشعب معدی نیز در آستر قرار دارند. عضلات مخاطی ، عمقیترین لایه مخاط می‌باشند که از عضلات صاف حلقوی در داخل و عضلات صاف طولی در خارج تشکیل شده‌اند. 
 
طبقه زیر مخاط 
در معده بافت همبند فیبر و الاستیکی است شبیه لایه زیر مخاط سایر نواحی لوله گوارش که با پیشروی در زیر طبقه مخاطی باعث پیدایش چینهای طولی می‌شود. 
 
طبقه عضلانی 
در معده متفاوت از سایر قسمت های لوله گوارش بوده و از سه لایه عضلانی به صورت مورب در داخل ، حلقوی در وسط و طولی در خارج تشکیل شده است. عضلات حلقوی در ناحیه پیلور ضخیم شده و اسفنکتر پیلوریک را بوجود می‌آورد. سطح خارجی معده توسط سروز یا به عبارت دیگر ، لایه احشایی صفاق پوشیده شده است.
 
 

انواع سلولهای موجود در غده‌های معده

سلولهای کناری یا مرز نشین 
سلولهای اسیدوفیل هستند که در تمام قسمتهای غدد معدی یافت می‌شوند. این سلولها حاوی تعداد زیادی میتوکندری هستند. سطح سلولها دارای فرورفتگی عمیق و حاوی میکرویلیهای بلند هستند. سلولهای کناری مسئول ترشح اسید معده هستند. میزان ترشح اسید معده توسط اعصاب کولینرژیک ، هورمون گاسترین و هیستامین تحریک می‌گردد. این سلولها فاکتور داخلی معده را ترشح می‌کنند که باعث جذب ویتامین B12 می‌شود. در صورت عدم ترشح این فاکتور، جذب ویتامین B12 مختل شده و سنتز هموگلوبین صورت نمی‌گیرد و یک نوع کم خونی بوجود می‌آید. 
 

سلولهای انترو اندوکرین 

ترشحات این سلولها از سطح قاعده‌ای به رگهای خونی منتقل می‌شود. این سلولها در فوندوس معده ، سروتونین را برای تحریک عضلات جدار معده و روده و در پیلور ، گاسترین را برای تحریک ترشح سلولهای کناری ترشح می‌کنند.
 
 

پانكراس يا لوزالمعده

یکی از غدد ضمیمه دستگاه گوارشی است كه ترشحات آن به ناحیه دوازدهه در روده کوچک تخلیه می‌گردد.
 از دو بخش برون ريز(اگزوكرين) و درون ريز(اندوكرين) تشكيل شده است.
این غده دارای ترشحات بسیاری است که برای هضم مواد غذایی مورد نیاز هستند.

 

چگونگی ورود ترشحات به دوازدهه 

مجاری رابط به هم پیوسته و مجاری بین لبولی را بوجود می‌آورند که به مجرای دفعی اصلی ، در مرکز پانکراس ، به نام مجرای ویرسونگ ، ختم می‌شوند. مجرای ویرسونگ پس از خروج از پانکراس در محلی به نام آمپول واتر (ampulla vater) همراه با مجاری صفراوی مشترک به دوازدهه باز می‌شود. در محل باز شدن مجرا به دوزادهه اسفنگتری متشکل از عضلات صاف طولی و حلقوی قرار دارد که اسفنگتر اودی (sphincter of oddi) نام دارد و خروج ترشحات پانکراس و صفرا را تنظیم می‌کند. مجاری بین لبولی و دفعی اصلی توسط سلولهای منشوری پوشیده شده‌اند و بطور پراکنده در بین آنها سلولهای جامی و انترو اندوکرین نیز دیده می‌شوند. 
 

اختلالات لوزالمعده 

التهاب لوزالمعده 
لوزوالمعده گاهی اوقات متورم می‌شود. التهاب مزمن لوزوالمعده باعث درد شدید در قسمت بالای شکم می‌گردد که اغلب درد آن در پشت بدن هم انعکاس پیدا می‌کند. تشخیص التهاب لوزوالمعده از طریق درد مشکل است، اما سنجش مقدار آنزیم آمیلاز کمک شایانی می‌کند. 
 
سرطان لوزالمعده 
سرطان لوزالمعده اغلب باعث کاهش شدید وزن می‌شود که ممکن است با درد ناحیه پشت همراه باشد. اگر رشد سرطان در محلی از سر لوزالمعده باشد باعث مسدود شدن مجرای صفراوی می‌شود. ممکن است معالجه از طریق عمل جراحی امکان پذیر باشد. 
 
 

ساختمان کلی روده باریک 

مخاط (Mucosa) 
مخاط روده باریک دارای اختصاصاتی است که آن را از سایر قسمتهای لوله گوارش ، متمایز می‌سازد. اپی‌تلیوم مخاط از سلولهای مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از: 
 
سلولهای جذب کننده (Absortive Cells) 
این سلولها که هم در سطح پرزها و هم در جدار کریپتها، دیده می‌شوند به انتروسیتها نیز معروف‌اند. سلولهای جذب کننده از نوع منشوری بلند و حاوی میکروویلی‌های متعدد هستند. غشاء پوشاننده میکروویلیها دارای روکشی گلیکو پروتئینی به نام گلیکو کالیکس است. این روکش نه تنها به عنوان یک لایه محافظ در مقابل آنزیمها، عمل می‌کند بلکه محلی برای اتصال برخی مواد قابل جذب نیز محسوب می‌شود. غشای میکروویلی‌ها همچنین حاوی آنزیمهای گوارشی برای هضم و آنزیمهایی برای فعال کردن پیش آنزیمها و پروتئینهای حامل برای جذب مواد هضم شده است. از جمله آنزیمهای موجود در غشاء میکروویلی‌ها ، می‌توان به دی‌ساکاریدازها (مالتاز - لاکتاز - ساکاراز) برای تجزیه دی‌ساکاریدها ، آمینوپپتیدازها ، دی‌پپتیدازها برای تجزیه پلی‌پپتیدها و دی‌پپتیدها به اسیدهای آمینه را نام برد. غشای میکروویلی‌ها در دوازدهه ، حاوی آنزیمی به نام آنتروکیناز می‌باشد که تریپسینوژن غیر فعال مترشحه از پانکراس را به تریپسین فعال تبدیل می‌کنند. وجود مجموعه اتصالی (Junctional Complex) در قسمت راسی سطوج جانبی این سلولها ، مانع از این می‌شود که مواد از طریق فضای بین سلولی وارد بدن شوند. 

 

خصوصیات اختصاصی ایلئوم 

مشخصه ایلئوم وجود ندولهای لنفاوی کاملا گسترده در آستر است که پلاکهای پی‌پر نام دارند. ایلئوم در محلی به نام سکوم به روده بزرگ ختم می‌شود. در محل باز شدن ایلئوم به سکوم ، دریچه‌های ایلئوسکال وجود دارد که مانع از بازگشت مواد هضم نشده به داخل ایلئوم می‌شود. 
 
 

سکوم و آپاندیس (Cecum and Appendix) 

سکوم قسمت ابتدایی روده بزرگ است که زایده آپاندیس به قسمت بن بست آن متصل می‌شود. آپاندیس زایده انگشت مانندی است به طول 10 - 5 سانتیمتر و قطر متوسط 0.8 سانتیمتر که با افزایش سن ، قطر آن کاهش می‌یابد. دیواره آپاندیس مرکب از 4 لایه‌ای است که در سایر قسمتهای لوله گوارش یافت می‌شود. مخاط آپاندیس شبیه روده بزرگ ، فاقد پرز و چین و حاوی غدد لوله‌ای مستقیم است. اپیتلیوم پوشاننده آن شامل سلولهای جذب کننده و جامی است. آستر و زیر مخاط حاوی تعداد زیادی عقده‌های لنفاوی است که با افزایش سن از تعداد آنها کاسته می‌شود. در افراد سالخورده با ناپدید شدن بافت لنفاوی در آپاندیس ، مخاط و زیر مخاط فیبروزه می‌شوند. طبقه عضلانی در آپاندیس شبیه روده کوچک ، مرکب از عضلات حلقوی در داخل و عضلات طولی در خارج است که از خارج بوسیله بافت سروز پوشیده شده است. آپاندیس یک عضو لنفاوی است و مانند دیگر بافتهای لنفاوی می‌تواند ملتهب شده و تولید آپاندیسیت نماید.
 
 

سیستم شریان کبدی 

شریان کبدی که شاخه‌ای از شریان سیلیاک می‌باشد، خون اکسیژن‌دار را به کبد حمل می‌کند. شریان کبدی نیز از ناف کبد وارد و انشعابات آن مسیر ورید پورتال را طی کرده و انشعابات نهایی آنها شریانچه‌های ورودی را بوجود می‌آورند که خون خود را به درون سینوزوئیدها می‌ریزند. در سینوزوئیدها خون شریانی و وریدی مخلوط شده و به ورید مرکزی تخلیه می‌شود. 
 
 

مواد آلی و معدنی بزاق 

در هر لیتر بزاق 2 گرم موسین وجود دارد که باعث چسبندگی بزاق می‌شود. موسین مخلوطی از موکو پروتئینها و موکو پلی‌ساکاریدها است. در بزاق به مقدار جزئی پروتئین گلوبین وجود دارد. مواد معدنی بزاق شامل کلرورها ، سولفاتهای قلیایی ، فسفات کلسیم ، بی‌کربنات و منیزیم است. در هر لیتر بزاق 0.06 گرم تیوسیانات پتاسیم وجود دارد که مقدار آنها در افراد معتاد به دخانیات بیشتر است. الکل ، مرفین ، ید و جیوه که وارد بدن شوند توسط بزاق دفع می‌شوند. 
 

صفرا و عمل آن در گوارش 

کبد علاوه بر نقش اساسی خود در واکنشهای متابولیسمی با ترشح مداوم صفرا در گوارش سهم دارد. صفرا مایعی است سیال ، زرد طلایی ، تلخ مزه و دارای PH قلیایی. مواد گوشتی و چربی غذاها ، هورمون سکرتین و تحریک اعصاب پنوموگاستریک و هورمون هپاتوکرینین موجب ترشح صفرا می‌شود. امولسیون کردن مواد غذایی ، خنثی سازی اسیدیته معده و دفع متابولیتهای سمی از اعمال صفرا می‌باشند. 
 
 
 
فهرست پاورپوینت :
دستگاه گوارش
دهان 
غدد بزاقی 
زبان 
دندان 
مری
معده
بافت شناسی معده 
غدد معدی 
انواع سلولهای موجود در غده‌های معده 
اعمال و وظایف معده 
بیماریهای معده 
پانكراس يا لوزالمعده
پانكراس  
آناتومي
قسمت مترشحه خارجی لوزالمعده 
چگونگی ورود ترشحات به دوازدهه 
ترشحات آسینیهای پانکراس 
قسمت مترشحه داخلی لوزوالمعده 
سلولهای جزایر لانگرهانس 
هورمونهای لوزوالمعده 
اختلالات لوزالمعده 
روده کوچک 
چین خوردگیها و برآمدگیهای روده کوچک 
ساختمان کلی روده باریک 
خصوصیات اختصاصی دوازدهه 
خصوصیات اختصاصی ژژونوم 
خصوصیات اختصاصی ایلئوم 
هضم و جذب مواد در روده 
بیماریهای شایع روده باریک 
روده بزرگ 
سکوم و آپاندیس (Cecum and Appendix) 
کولون (Colon) 
روده مستقیم يا ركتوم 
مجرای مقعدی (Anal Canal) 
عروق خونی روده بزرگ 
اعصاب روده بزرگ 
آپاندیس 
بیماریهای روده بزرگ 
کبد 
اجزای لبول کبدی 
عروق خونی کبد 
سیستم وریدی کبد 
سیستم شریان کبدی 
اعمال سلول کبدی 
ترمیم کبد 
بیماریهای کبد 
هضم غذا و آنزیمهای موثر بر آن
مراحل گوارش غذا 
گوارش دهانی 
مواد آلی و معدنی بزاق 
گوارش معدی 
شیره معده 
آنزیمها و مواد آلی شیره معده 
نتیجه گوارش دهانی و معدی 
گوارش غذا در دوازدهه روده کوچک 
آنزیمهای شیره لوزالمعده 
صفرا و عمل آن در گوارش 
گوارش در روده کوچک 
گوارش در روده بزرگ 
کیسه صفرا 
جذب غذا 
 
 
 
 
متن فوق تنها خلاصه ای از قسمت های از متن پاورپوینت بوده ، برای دریافت کامل فایل بر گزینه خرید کلیک کنید.
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت : 10 هزار تومان
قیمت : 5 هزار تومان

 

مهدی بنی حسن بازدید : 1898 چهارشنبه 14 مهر 1395 زمان : 0:26 نظرات (1)

دانلود پاورپوینت با موضوع دلفین ها (  آناتومی و فیزیولوژی دلفین ها )

دلفین‌ها پستاندارانی دریازی از رده آب‌بازسانان هستند که رابطه نزدیکی با نهنگ‌ها و گرازماهی‌ها دارند. تقریبن چهل گونه دلفین وجود دارد که در ۱۷ سرده طبقه بندی می‌شوند. خانواده دلفین بزرگ‌ترین خانواده زیر راسته نهنگ‌های دندان دار محسوب می‌شوند و در تمام آبهای آزاد جهان و همچنین در بعضی رودخانه‌های در امتداد آب شیرین انتشار دارند. جثه آن‌ها بسته به نژاد فرق می‌کند و از ۱٫۲ متر طول با ۴۰ کیلوگرم وزن (دلفین موئی) تا ۹٫۵ متر طول با ۱۰ تن وزن (نهنگ قاتل) را در بر می‌گیرد. این جانوران گوشتخوار هستند و به گونه عمده از ماهیان و سرپایان تغذیه می‌کنند. دلفین‌ها از باهوش ترین جانداران روی زمین هستند و به دلیل ظاهر دوستانه و جنب و جوش همیشگیشان توجه انسان‌ها در طول تاریخ را به خود جلب کرده اند.
 
 
دانلود پاورپوینت اماده دلفین ها رشته زیست شناسی و جانورشناسی
دانلود پاورپوینت با موضوع بررسی دلفین ها و انواع ان
 
قالب فایل : پاورپوینت (قابل ویرایش ) تعداد 74 اسلاید
قابل استفاده دانشجویان رشته زیست شناسی و جانورشناسی
 
 
 طبقه بندی علمی
فرمانرو:   جانوران
شاخه:      طنابداران
رده:        پستانداران
راسته:     آب‌بازسانان
زیرراسته: آب‌بازساناندندان‌دار
تیره:       دلفین‌سانان و روددلفین‌ واران
 
 
نام دلفین از واژه یونانی دلفیس (δελφίς) آمده که مرتبط با واژه دلفوس (δελφύς) به معنای "رحم" در این زبان است. از این رو می‌توان نام این جاندار را به "ماهی‌ای که دارای رحم است" تعبیر کرد.نام این جانور درهرمزگان کراره است.دلفین را به زبان محلی در بوشهر پیسو می‌نامند. 
 
کالبدشناسی استخوان بندی یک دلفین
اسکلت یک دلفین پهلوسفید آرام در موزه استخوان شناسی اوکلوهاما سیتی
 
دلفین‌ها همانند نهنگ‌ها و گرازماهی‌ها نوادگان پستانداران دریایی هستند. اجداد دلفین‌های امروزین نزدیک به ۵۰ میلیون سال پیش در دوره ائوسن وارد دریا شدند. دوره سنگواره‌ای این جانوران از میوسن 
تا امروزه است.
 
در این پاورپوینت به موضوعات زیر مورد بررسی قرار گرفته اند:
اناتومی دلفین
حس 
رفتار اجتماعی
تولید مثل و رفتار جنسی 
تغذیه
تولید صدا 
پرش از آب و بازی 
خواب
آسیب شناسی 
تهدید از سوی انسان‌ها 
رابطه با انسان‌ها 
دلفین در فرهنگ ایرانی 
دلفیناریوم
دلفین پوزه‌بطری معمولی
دلفین خال‌دار گرمسیری
جمعیت و گستره
دلفین راسو
توصیف ظاهری 
رفتار دلفین راسو
نهنگ قاتل درآلاسکا
 
انواع گوناگون نهنگ قاتل
کالبدشناسی نهنگ قاتل
دوره زندگی 
پراکندگی و جمعیت 
تغذیه 
ساختار اجتماعی 
هوش
دلفین رودخانه‌ای آمازون
دلفین اقیانوسی
دلفین رودخانه‌ای گنگ و ایندوس
کشف دلفين صورتي رنگ
 
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت 5 هزار تومان
مهدی بنی حسن بازدید : 1504 یکشنبه 11 مهر 1395 زمان : 23:28 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت پشه های آنوفل  (Anopheles mosquitoes)

آنوفل چیست؟
مشخصات شفيره آنوفل ها :
 
1- در شفيره ها سر و سينه با هم يكي شده و تشكيل سرـ سينه  (Cephalothorax) را مي دهد و در قسمت پشتي يك زوج شيپور تنفسي  وجود دارد كه توسط آن عمل تنفس را انجام مي دهند.
شيپورهاي تنفسي كوتاه، انتهاي آنها گشاد و ظاهري به شكل مخروط دارند. همچنين يك جفت خار ميخي شكل كوتاه در طرفين و لبه خلفي بندهاي  دوم يا سوم تا هفتم شكم قرار دارد.
2- شكم مركب از ده بند است كه فقط هشت بند آن قابل روئيت مي باشد. روي هر بند تعدادي موهاي كوتاه وجود دارد و آخرين بند به يك زوج اندام پهن و بيضي شكل به نام پارو (Paddles) منتهي مي شود كه امكان جابجايي شفيره را فراهم مي سازد. در بين پاروها يك برجستگي كيسه مانند وجود دارد كه حاوي اندام تناسلي خارجي در حال رشد پشه بالغ مي باشد.
 
 
ناقل مالاریا
میزبان اصلی انگل آنوفل ماده است و دوره جنسی در این میزبان طی می شود.
بیماری مالاریا بوسيله ي آنوفل ماده (خونخوار) منتقل مي گردد. 
 
مالاريا در ايران
 مالاريا از قديم به عنوان يكي از مسائل بهداشتي مهم تلقي شده و هيج بيماري ديگري به اين اندازه موجب زيان هاي مالي و جاني جبران ناپذير در كشور نشده است. 
مهم ترين استان هاي دارای مشكل در كشور، عبارتند از : سيستان و بلوچستان, هرمزگان , كرمان و فارس كه در مجموع 96 درصد از كل موارد را بخود اختصاص مي دهند. 
 
دانلود پاورپوینت با موضوع مالاریا و پشه انوفل
دانلود پاورپوینت با موضوع :
پشه های آنوفل  (Anopheles mosquitoes)
 
قالب فایل : پاورپوینت ( قابل ویرایش ) ---  تعداد 85 اسلاید
ویژه رشته زیست شناسی - کشاورزی و جانورشناسی و ...
 
در این پاورپوینت موضوعات زیر مورد بررسی قرار میگیرد.
آنوفل های ناقل ایران 
Malaria – Vectors (cont.)
مشخصات مورفولوژیک لارو ، شفیره و بالغ آنوفل ها
 
مشخصات شفيره آنوفل ها 
قطعات دهاني ( Mouthparts ) 
شكم ( Abdomen ) 
- پاها ( Legs ) 
اجزاء يك خرطوم ( Proboscis )
 خصوصيات جنس آنوفل(Anopheles) 
درجه ي حرارت مناسب براي رشد پشه؟
عادت تخم ريزي؟
طول عمر آنوفل؟
چرا پشه ی آنوفل به مالاریا مبتلا نمی شود؟
عامل عجيب حمله پشه مالاريا به انسان 
 مراحل زندگي پشه هاي آنوفل از تخم تا پشه بالغ
توليد مثل پشه ها 
لارو
شفيره 
Malaria - Vectors
بیولوژی پشه های آنوفل
توليد مثل و باروري :
عمل گزيدن و خونخواری در پشه ها
تغذيه و عادات خونخواري
انواع پلاسمودیوم
P-vivax-schiz-atlasdx
سير تكاملي انگل پلاسموديوم 
سير تكاملي انگل پلاسموديوم در بدن پشه آنوفل ماده  
اسپوروگوني، اولين مرحله غيرجنسي انگل 
Malaria - Sporogony
سير تكاملي انگل پلاسموديوم در بدن انسان 
شیزوگونی نسجی
شیزوگونی خونی
Pre-patent period  
Malaria - Merozoite
راه هاي انتقال مالاريا كدامند؟
 
پيشگيري و كنترل مالاريا 
اکالیپتوس گياه دافع آنوفل؟
استفاده از لاروكش
استفاده از مواد دافع حشرات 
پالايش خون 
روش های ژنتیکی
 به کارگیری ژن های مخرب
بر هم زدن نسبت جمعیتی پشه ها
 عقیم کردن پشه ها
 و....
استفاده از مفلوكين در موارد مقاوم 
واكسيناسيون مالاريا
 
 
برای دریافت کامل این پاورپوینت با پرداخت انلاین , انلاین دانلود کنید
 
روش دانلود فایل :
 
1.کلیک گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر

قیمت : 5 هزار تومن

مهدی بنی حسن بازدید : 2526 جمعه 09 مهر 1395 زمان : 19:52 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت با موضوع مقدمه:  كرم تنيا ساژيناتا ( کرم کدو )

به كرم تنياساژيناتا كرم پهن گوشت گاو و به فارسي كرم كدو يا تنياي گاو نيز گفته مي شود. 
عليرغم اين كه اغلب مبتلايان يك كرم در روده دارند مواردي از آلودگي با 12 كرم هم گزارش شده است. 
كرم بالغ ساژيناتا در روده باريك انسان زندگي مي كند. طول كرم 4 تا 8 متر، داراي 4 بادكش است كه بوسيله بادكش هاي موجود در سر به مخاط روده باريك مي چسبد. تعداد بندهاي آن هزار تا دو هزار بند مي باشد. بندها از نظر جنسي هرمافروديت هستند.(هر دو دستگاه تناسلي نر وماده در اين بندها وجود دارد) بندهاي آخر بنام بند بارور بطور تك تك از بدن كرم جدا و به خودي خود هنگام روز از طريق مقعد همراه مدفوع دفع مي شوند اين انگل 2 ميزبان دارد ميزبان نهايي آن انسان و مهمترين ميزبان واسط آن گاو و گاهي شتر مي باشد. طول عمر کرم بيشتر از25 سال مي باشد.
 
دانلود پاورپوینت اماده کرم کدو  كرم تنيا ساژيناتا
موضوع پاورپوینت : بررسی كرم تنيا ساژيناتا (کرم کدو گاو )
قالب فایل : پاورپوینت (قابل ویرایش pptx ) ---- تعداد 40 اسلاید.به همراه تصاویر و توضیحات مربوطه
 
شکل ظاهری
یک سر کوچک گره مانند یا اسکولکس دارد که در کناره‌های آن چهار مکنده یا بادکش در نوک دیده می‌شود.
 گردن یا منطقه جوانه ، اسکولکس را به بدن متصل می‌سازد. 
بدن شامل رشته‌ای تا 2000 بند یا پروگلوتید می‌باشد.
بادکشها و قلابها بکار چسبیدن اسکولکس به دیواره روده میزبان می‌آید و زنجیره پروگلوتیدها در حفره روده آزادانه قرار گرفته است.
 پروگلوتیدهای جدید در ناحیه گردن دائما بوسیله جوانه زدن پدید می‌آیند و با فشار پروگلوتیدهای دیگر به عقب رانده می‌شود. 
همچنان که پروگلوتیدها به عقب می‌روند، اندازه آنها افزایش یافته ، کامل‌تر شده بالاخره جدا می‌گردند.
 
پروگلوتید 
هر بند بدن کرم کدو را پروگلوتید نامند. 
در هر پروگلوتید ، عضلات ، پارانشیم و قسمتهایی از مجاری وازنشی که بوسیله یک مجرای عرضی به هم متصل است، تعداد زیادی سلولهای شعله‌ای و اعصاب موجود است. 
هنگامی که یک پروگلوتید از اسکولکس فاصله معینی پیدا می‌کند، مجموعه کاملی از اندامهای جنسی نر و ماده در آن پدیدار می‌شود. 
در پروگلوتید دستگاه گوارش ، جریان خون و تنفس وجود ندارد و دستگاه تناسلی برعکس رشد زیادی کرده است. 
 
اپیدمیولوژی
لاروهاي تنيا ساژيناتا در عضلات لاشه گاو در مناطق ساحلي درياي خزر مشاهده گرديده ولي آلودگي به تنيا ساژيناتا بويژه در مناطق كوهستاني به دو دليل بسيار شايع است : 
در اين مناطق بيش از نقاط ديگر از گوشت گاو استفاده مي‌شود و چون كشتار توسط خود قصابان محلّي، انجام مي‌گيرد لذا كنترل چنداني بر آلودگي آن وجود نداشته و به همان صورت به مردم فروخته مي‌شود
به علّت كوهستاني بودن منطقه فاضلاب ها بطور دايم توسط باران شسته شده و به رودخانه سرازير مي‌گردد و آب آلوده، داخل علفزار شده به هنگام چَرا، گاوهاي منطقه را آلوده مي‌كند.
 
 
در این پاورپوینت به بررسی :
مقدمه ای از كرم تنياساژيناتا كرم پهن گوشت گاو
شکل ظاهری
پروگلوتید 
اپیدمیولوژی
دستگاه تناسلی
دستگاه عصبی
اندامهای حسی
اپیدمیولوژی
چرخه زندگی کرم کدو
علائم آلودگی با کرم
تشخیص و درمان بیماری و پیشگیری
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
قیمت: 5 هزار تومان
مهدی بنی حسن بازدید : 1501 جمعه 02 مهر 1395 زمان : 13:18 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت فاسیولاهپاتیکا با فرمت pptx  ( قابل ویرایش ) 12 اسلاید

فاسیولا هپاتیکا ازشاخه کرم ها ،رده پلاتی هلیمنت ها(کرم های پهن)،گونه فاسیولاهستند.
اسامی دیگر: کپلک، دوو، کرم کبد گوسفند
چون محل زندگی این کرم در صفرا است به آن هپاتیکا گویند. 
 
این انگل در داخل مجاري صفراوي کبد علفخواران و انسان زندگی می کند.
.در گوسفند، گاو، سگ، خرگوش، فیل، میمون، الاغ، گوزن و بز کوهی دیده می شود. 
انسان میزبان اتفاقی این انگل است.
 
این کرم در بین دامداران به نام کپلک یا liver rude عامل فساد کبدی معروف است.
 چون شکل آن برگی است به آن کرم فلوک هم می گویند.
دانلود پاورپوینت  با موضوع فاسیولا هپاتیکا
 
مورفولوژي فاسیولا هپاتیکا :
این کرم0.5 سانتی مترعرض و2تا3سانتی متر طول  دارد.
داراي شانه میباشد و سر کرم باریک و مخروطی شکل و قسمت قدامی پهن و عریض است. 
در سطح پشتی شکمی پهن است.
دارای دو بادکش دهانی و بطنی (شکمی )است و درقسمت قدامی داراي مخروط راسی است.کرم به رنگ خاکستري- قهوه اي است. 
در یک سوم طول کرم روزنه ورودي کانال لورر(مجرایی برای تسهیل حرکت تخم) در فصل تخمگذاري ظاهر می شود.
کوتیکول ، داراي فلسهاي محکم ، زبر و ضخیم است و در حفاظت کرم نقش دارد.
pharynx دهان در بادکش شکمی قرار دارد . اندازة بادکش دهانی 1 و شکمی که نزدیک به آن است 1.6 میلیمتر است.
بادکش دهانی کوتاه، گرد و عضلانی است و مري کوتاه و باریک . روده دوشاخه و روده کور با تعداد زیاد سکوم می باشد.
تغذیه آن از خون و مواد داخل مجاري صفراوي انجام میگیرد . 
 
دفع مواد زائد ان از طریق دهان است .
 
 
 
روش دانلود فایل :
1.کلیک گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 
 
قیمت 1000 تومان
 
مهدی بنی حسن بازدید : 3009 جمعه 13 آذر 1394 زمان : 20:54 نظرات (0)
کرم‌هاى قلاب ‌دار کرم‌هاى کوچکى هستند که در روده انسان و بسيارى از گوشت‌خواران بسر مى‌برند.چهار گونه دارند:
آنکيلوستوما دئودناله : Ancylostoma duodenale 
   نکاتورآمريکانوس : Necator Americanous
 
این دوگونه از اين کرم‌ها در انسان ايجاد کم‌خونى و بيمارى آنکيلوستوميازيس مى‌کنند
آنکیلوستوما برازیلیانس و اونسیناریا استنوسفالا :
که انگل حیوانات می باشند و انسان به صورت انگل تصادفی آنها می باشد.
 
دانلود پاورپوینت با موضوع کرم های قلابدار
تعداد اسلاید: 40 اسلاید --- به همراه توضیحات متنی
قابل ویرایش توسط شما
 
دانلود پاورپوینت کرم قلابدارتاثیر کرم قلابدار بر انسان
 
شکل ظاهری:
. اندازه آنها 7 تا 13 میلی متر است و دارای حفره های دهانی با ضمایمی بصورت تیغه
برنده و دندان می باشند.
 
 
کرم قلابدار چیست:
كرم قلابدار نوعی انگل روده ای در انسان ها است كه معمولا موجب اسهال خفیف و شكم درد می شود . عفونت شدید و جدی كرم قلابدار می تواند موجب بیماریها و مشكلات جدی برای نوزادان ، بچه ها ، زنان باردار و افرادی كه دچار سوءتغذیه هستند ، شود. عفونت كرم قلابدار اكثراٌ در آب و هوای استوایی و گرمسیری رخ می دهد و حدود ۱ بیلیون نفر یعنی۵/۱ جمعیت جهان به این نوع عفونت دچار می شوند. 
 
میانگین طول عمر کرم 5 سال است اما ممکن است بخش بزرگی از کرم ها طی دو سال از بین بروند، هرچند ممکن است انواع نکاتورها تا 13 سال عمر نمایند. هر کرم ماده انکیلوستوم نزدیک به 30 هزار و هر کرم ماده نکاتور حدود 9 هزار تخم در هر روز دفع می نمایند. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت آلودگی به این کرم رو به افزایش بوده و موارد ابتلا حدود 900 میلیون نفر برآورد گردیده است. مرگ حاصله به علت کم خونی ناشی از کرم های قلابدار تا 50 هزار مورد در سال می رسد. عوامل محیطی همچون جنس خاک و اندازه ذرات آن، بارندگی و رطوبت محیط، درجه حرارت مناسب برای رشد لاروها (7 تا 36 درجه)، دفع غیر بهداشتی مدفوع در محیط می توانند زمینه ساز توسعه بیماری در محیط باشند. یکی از شاخص های آلودگی، وجود بیش از 300 تخم در هر گرم مدفوع است که نشانه مشکلی جدی برای بهداشت عمومی می باشد. انسان تنها مخزن آلوده کننده انسان به کرم قلابدار است
 
اپیدمیولوژی:
كرم قلابدار معمولا در كجاها یافت می شود ؟ یكی از انواع معمول آن ( آن سی سلوستاما دوئاهونال) در جنوب اروپا ، شمال افریقا ، آسیای شمالی و قسمتی از آمریكای جنوبی دیده می شود ، نوع دوم آن ( نكیتورام اریكنوس ) در قرن اخیر در شمال شرقی آمریكا پراكنده شده اند .
 
عوامل مؤثر درانتشار و توسعه بيمارى: 
بیماری‌زایی
 
با ورود لارو در پوست، باعث ناراحتی های جلدی، بصورت کهیرهمراه با خارش، سوزش، وزیکول یا پاپول می نماید. این علائم را خارش خاک می نامند 
با ورود لارو به ریه، علائم تنفسی شامل سرفه های خشک، تنگی نفس، تب و ائوزینوفیلی (سندرم لوفلر) می گردد
مرحله روده ای است که علایم آن دردهای ناگهانی و گذرای شکمی، همراه اسهال، سرگیجه، تنگی نفس و رنگ پریدگی می باشد. هر کرم بالغ قادر است روزانه 0.1 تا 0.3 میلی لیتر خونخواری نماید و در آلودگی های شدید و طولانی موجب کم خونی آشکار از نوع میکروسیتیک هیپوکرومیک و فقر آهن می گردد. تشخیص بیماری با مشاهده تخم در مدفدع انجام می گیرد. در این بیماری افزایش ائوزینوفیلی در خون محیطی دیده می شود
 
 
چه كسانی بیشتر در معرض این نوع كرم قرار دارند ؟ 
 
در مناطقی كه كرم قلابدار شایع است افرادی که با خاك حاوی مدفوع انسانی و حیوانی تماس مستقیم داشته باشند بیشتر احتمال دارد به این نوع مرض مبتلا شوند. بچه ها چون با چیزهای آلوده و پابرهنه بازی می كنند بیشتر در معرض این نوع عفونت قرار دارند . از انجا كه كرمها برای بزرگ شدن به خاك احتیاج دارند این عفونت از طریق شخصی به شخصی منتقل نمی شود . ارتباط بچه ها در موسسات و مهدكودكها احتمال این عفونت را شدت نمی دهد. 
 
پیشگیری و کنترل:
جلو گیری از انتشار مدفوع در محیط با احداث مستراح های بهداشتی 
ایجاد شبکه های فاضلاب در شهرها و بخش ها 
تهیه و تامین آب سالم و بهداشتی و محافظت از منابع آبی 
عدم استفاده از مدفوع انسانی به عنوان کود در مزارع 
جلوگیری از آلودگی مواد غذایی با خاک و فضولات 
مبارزه با حشرات، بویژه مگس و سوسک، خاصه در مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی 
خوردن میوه و سبزی جات پس از سالم سازی آنها به روش صحیح 
آموزش بهداشت و رعایت بهداشت فردی و عمومی 
درمان دسته جمعی در مناطقی که بشدت آلوده هستند
آموزش عمومی مردم در رابطه با دفع صحیح مدفوع و شستشوی دستها قبل از دست زدن به غذا
 
 
چگونگی انتقال انگل از حیوان به انسان:
 
بدليل اينكه  تخم انگل مرحله لاروي را در خاك طي مي كند و خاك آلوده به لارو  عفونت زا مي شود به همين دليل نبايد مدفوع سگ در محيط پخش شود و ما در مورد حيوانات خانگي مي توانيم اين پيشگيري را بعمل آوريم اما مشكل اصلي با حيوانات فاقد صاحب و به عبارتي ولگرد است  اينها همه جا را آلوده مي كنند و  چون همانند سگهاي خانگي داروي ضد انگل دريافت نمي كنند بنابراين محيط را آلوده مي كنند بويژه در مزارع و  كنار ساحل .. كنار ساحل اهيمت زيادي دارد چون معمولا ما دوست داريم بر روي شنهاي ساحل با پاي برهنه قدم بزنيم و اين لاروها به راحتي از اين طريق وارد پوست ما مي شوند 
 
دانلود پاورپوینت کرم های قلابدار  دانلود اماده پاورپوینت کرم های قلابدار کرم  قلابدار  کرم انگلی قلاب دار  تاثیر کرم قلابدار بر انسان کرم 
 
برای دریافت کامل فایل با پرداخت انلاین , انلاین دانلود کنید
 
روش دانلود فایل :
 
1.کلیک گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
 

مهدی بنی حسن بازدید : 1510 سه شنبه 15 اسفند 1391 زمان : 21:20 نظرات (1)

دانلود پاورپونت جانور شناسی

 

مناسب برای تدریس درس جانورشناسی در دانشگاه

 

با موضوع:  

 

 جانور شناسی  (حشرات و خارپوستان)

 

تعداد صفحات:31

با فرمت پاورپونت و قابل ویراش

 

محتوا:

رده بندی حشرات

بررسی سر.شاخک.

چشم حشرات

تولید مثل در حشرات

تقسیم بندی خارپوستان

بررسی اندام داخلی 

گوارش

دفع

و سیستم عصبی خارپوستان

رده بندی خارپوستان

اسکلت داخلی خارپوستان

گردش اب در خارپوستان

دستگاه گوارش و دستگاه عصبی

دستگاه گردش خون و دفع

بررسی رده خار داران.خیارسانان

لاله وشان و طنابداران

روش دانلود فایل :
 
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
خرید انلاین = دانلود انلاین
 

با کلیک بر گزینه خرید و پرداخت انلاین با کلیه کارت های شتاب  لینک دانلود مستقم باز میشود.

 

 

 

 

مهدی بنی حسن بازدید : 1042 دوشنبه 04 دی 1391 زمان : 0:15 نظرات (0)
مهدی بنی حسن بازدید : 892 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:59 نظرات (0)

نیازهای محیطی قزل آلا

۱- درجه حرارت آب :

 با افزایش درجه حرارت آب میزان اشباع گازهای محلول در آب کاهش می یابد . همچنین افزایش و یا کاهش درجه حرارت از حدی معین ( ۱۲- تا ۱۶ درجه ) عمل دستگاه گوارش ماهی را مختل می نماید و بالاخره در رشد ماهی رکود ایجاد می نماید .

آزادماهیان به خاطر ساختار بدنشان قادر به تحمل درجه حرارت های بالا نیستند . ( بالاتر از ۲۰ درجه سانتی گراد ) . درجه حرارت مناسب برای رشد ماهی قزل آلا  ۱۶ درجه سانتی گراد است  .

۲- اکسیژن محلول در آب :

یکی از مهمترین عوامل اصلی در کیفیت آب مورد نیاز است . اکسیژن محلول به میزان بالاتر از ۶ میلیگرم در لیتر سبب رشد مناسب ماهی می شود و میزان ۸/۰ تا ۴ میلیگرم در لیتر موجب مرگ و میر ماهی قزل آلا می شود .. عوامل اصلی موثر در میزان اکسیژن محلول در آب عبارتن از دما ، شوری . افزایش شوری موجب کاهش درجه اشباع اکسیژن می شود .

مهدی بنی حسن بازدید : 1835 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:56 نظرات (0)

 آفات ذرت

 

 

* شب پره زمستانی                     Agrotis (Euxoa) segetum Schiff

 

این آفت در اکثر مناطق ایران که ذرت کاشته می شود وجود دارد .

خسارت – لاروهای این پروانه از پارانشیم برگ تغذیه کرده و در محل طوقه سبب قطع ساقه و آوند ها می گردند که در نتیجه بوته های قطع شده به زمین می افتد . خسارت این آفت در مزارع ذرت کرج تا ۱۰ درصد تخمین زده شده است .

 

مبارزه – مبارزه زراعی نظیر از بین بردن بقایای محصول و علف های هرز ، شخم و یخ آب در کاهش آفت مؤثر می باشد .

مبارزه شیمیایی با استفاده از آلدرین ۴۰ % به میزان ۵/۲ تا ۳ لیتر خالص در هکتار قبل از کاشت و یا بعد از کاشت و قبل از جوانه زدن می باید انجام شود . هم چنین طعمه پاشی با گامکسان ، سم پاشی با دیپترکس ۵۰ % به میزان ۲ لیتر در هکتار هنگام تفریخ تخم ها و یا استفاده از توکسافن به میزان ۵/۲ تا ۳ لیتر برای ذرت دانه ای در هر هکتار توصیه می گردد .

 

مهدی بنی حسن بازدید : 2353 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 21:13 نظرات (3)

برای دانلود رایگان طرح های توجیحی به ادامه مطلب مراجعه کنید.

 دانلود جدیدترین طرح های کشاوری

قابل استفاده کشاورزان برای ارائه به بانک

 

در لینک هر موضوع کلیک راست کرده و منتظر بمانید تا دانلود شوذ

با ثبت نظرات خود در جهت ارتقا وبلاگ گام بر دارید.منتظرتان هستیم

 

 

 

چکیده یکی از  طرح ها:


موضوع :طرح توجیهی فنی ، مالی و اقتصادی (پرورش گـاو شیری)20 راس


وزارت تعاون
معاونت طـرح و برنامه
طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی
پرورش گـاو شیری

  خـلاصــه طــرح
موضوع طرح :پرورش گاو شیری 
ظرفیت : بیست راس
محل اجرای طرح : قابل اجرا درکلیه مناطق روستایی کشور 
سرمایه گذاری کـل: 73/381 میلیون ریال
سهم آوردة متقاضی: 73/41 میلیون ریال
سهم تسهیلات: 340 میلیون ریال
دورة بازگشـت سرمایه: 28 ماه
میزان اشتغال زایی : 7 نفـر

 مقدمــه :
جمعیت جهان که در آغاز قرن پیش حدود دو میلیارد نفر تخمین زده می‌‌شد به بیش از شش میلیارد نفر در آغاز سده جدید افزایش یافته و پیش بینی می‌شود که تا سال 2020 این رقم از مرز هشت میلیارد نفر عبور کند، یعنی در طول فقط دو دهه ، جمعیتی بالغ بر کل جمعیت جهان در آغاز قرن بیستم به جمع نفوس جهان افزوده خواهد شد.

   نیاز روزافزون این جمعیت رو به رشد به مواد غذایی ، رشدی جهشی را در صنایع غذایی تمام ملل ایجاب می‌نماید. شیر، یکی از مهم ترین مواد خوراکی مورد استفاده بشر است. شیر با دارا بودن مقدار زیادی پروتئین ، ویتامین ، کلسیم ، سایر مواد معدنی و نیز حدود750 کیلوکالری انرژی در هر لیتر می‌تواند سهم عمده ای در سلامت و سبد غذایی افراد جامعه داشته باشد.

   نیاز انسان به پروتئین موجب شده که دامهای اهلی توسط بشر نگهداری و پرورش یافته و بخشی از نیاز غذایی وی را تامین نمایند، یکی از اساسی ترین و مهم ترین مواد غذایی هر جامعه را لبنیات تشکیل می دهد. و پایة تولیدات لبنی شیر است شیر حاوی ترکیبات غذایی بسیار غنی از جمله کلسیم ، چربی بدون کلسترول ، ویتامین ها ، علی الخصوص ویتامین  D و مواد پروتئینی می باشد.بطوریکه به تنهایی میتواند غذای کاملی برای انسان محسوب گردد ، غذایی که مصرف آن برای همة گروههای سنی و جنسی لازم و ضروری است.

   ارائه دهندگان این طرح در نظر دارند به فعالیت در زمینه پرورش سنتی گاو شیری پرداخته و شیر مورد نیاز در سطح منطقه را تامین نمایند، در عین حال با تلقیح گاوهای شیری ،اقدام به تولید گوساله خواهد شد که گوساله های نر حاصل به فروش رسیده و تلیسه های بوجود آمده جایگزین دامهای پیر شده و مازاد تلیسه ها نیز به فروش خواهند رسید.

اجرای علاوه بر اینکه دارای توجیه اقتصادی مناسبی می‌باشد ، همچنین زمینه اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر را فراهم آورده و گامی در جهت رفع معضل بیکاری و مهاجرت به شهرها خواهد بود. ضمن اینکه این طرح دارای این قابلیت می‌باشد که در قالب تعاونی های بانوان به مرحله اجرا درآید.

توجیه اقتصادی طرح : 
الف – سرمایه گذاری ثابت :
الف – 1 ) زمیـن :

    

متـراژ ( متر مربع )

هزینه واحد ( هزارریال )

هزینه کل ( میلیون ریال )

5000

5/1

5/7

 الف – 2 ) محوطه سازی :

  

ردیف

شــرح

مقدار

هزینه واحد ( هزارریال)

هزینه کل (میلیون ریال )

1

2

تسطیح و خاکبرداری

حصارکشی

1500مترمربع

 500مترمربع

5

6

5/7

3

      جـــمـــع

5/10

 

   الف – 3 ) ساختمانها:

 

ردیف

شــرح

زیربنا(m2)

هزینه واحد ( هزارریال)

هزینه کل (میلیون ریال )

1

2

3

4

5

انبار کنسانتره و علوفه

موتورخانه

آسایشگاه و نگهبانی

بهاربند

اصطبل

80

12

30

150

100

200

300

450

30

150

16

6/3

5/13

5/4

15

   جــــــمـــع

6/52

 

     الف – 4 ) ماشین‌آلات:

 

ردیف

شــرح

تعداد

هزینه واحد(هزار ریال)  

هزینه کل(میلیون ریال)

1

موتور ژنراتور

1

40000

40

      جـــمـــع

40

    الف – 5 ) تاسیسات:

 

ردیف

شــرح

تعداد

هزینه واحد(هزارریال)

هزینه کل(میلیون ریال)

1

2

3

4

5

6

حفر چاه و لوله کشی

منبع 1000 لیتری سوخت

انشعاب برق سه فاز

منبع آب 1000 لیتری

بیرون بر حمل شیر

گرمایش و سرمایش

1

1

1

1

-

-

20000

3000

10000

4000

2000

4000

20

3

10

4

2

4

      جـــمـــع

43

   الف – 7 ) هزینه‌های قبل از بهره‌برداری :

 

 

 

دانلود طرح توجیهی  مرغداری 30000 قطعه ای

 

 

دانلود طرح توجیهی مرغ گوشتی 15000 قطعه ای

 

 

دانلود طرح توجیهی مرغ تخم گذار 100 هزار قطعه ای

 

مهدی بنی حسن بازدید : 5218 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 21:12 نظرات (4)
بسم الله الرحمن الرحیم
 
موضوع:
 
 
قالب بندی:word            تعداد صفحات:27 صفحه
 
 
در فایل زیر روش های جمع اوری.نگهداری و اتاله کردن حشرات را به طور کامل به همراه تصاویر شرح داده ایم.
 
 
لوازم جمع‌آوری:
 
این وسایل از ساده‌ترین ابزار، از قبیل توری‌های حشره‌شناسی و لوله‌های صید، تا تله های بسیار تخصصی که برای اهداف خاصی به کار می‌رود، متفاوتند. نمونه‌گیری عبارتست از جمع‌آوری نمونه‌ها با یک روش استاندارد به منظور انجام مطالعه کمّی، که در آن می‌توان از ابزار بسیار متفاوتی استفاده نمود. در این قسمت فقط برخی از نکات ساده و اساسی که به صورت روتین مورد استفاده بوده و برای صید لازم هستند، مورد بررسی قرار گرفته‌اند. انواع مختلف تله‌ها برای صید حشرات به منظور انجام تحقیقات خاص به کار رفته‌اند. برخی از آنها حشرات را به صورت انفرادی و از طریق مکانیکی به دام می‌اندازند مثل تله‌های مکنده)، در حالیکه سایرین با استفاده از مواد جلب کننده از قبیل نور، دی‌اکسیدکربن و یا بوی بدن میزبان آنها را صید می‌کنند.
 
توری‌های حشره‌ گیری دستی معمولاً شامل یک کیسه ساخته شده از توری‌های دارای سوراخ‌های ریز هستند که به دور یک قاب دایره‌ای متصل گردیده است. این قاب از جنس آلومینیوم بوده و طوری طراحی شده که می‌توان در موقع عدم استفاده، آن را از هم جدا نمود. به دلیل ریز بودن جثه اکثر حشرات و بندپایان مهم پزشکی، توری‌ها معمولاً در حشره‌شناسی پزشکی ارزش محدودی دارند. با وجود این، در مورد جمع‌آوری پشه‌ها از طریق حرکت جارویی بر روی رویش گیاهی و صید مگس‌های تسه‌تسه از روی میزبانهایشان، از آن‌ها استفاده می‌شود. هدف صید، مشخص کننده نوع مناسب توری است. در مورد حشرات مهم پزشکی، کار با کیسه‌های توری سفید راحت تر است، در حالی که برای جمع‌آوری پروانه‌ها توری سیاه طرفدار بیشتری دارد.
 
 
 
توری برای جمع آوری حشرات
 
وسیله جمع‌آوری مهم دیگر در حشره‌شناسی پزشکی، آسپیراتور است. این وسیله که انواع مختلفی هم دارد، برای جمع‌آوری پشه‌ها و پشه‌خاکی‌ها از اماکن استراحتشان و حتی برای جمع‌آوری اکتوپارازیت‌هایی که وادار به ترک میزبانهایشان می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
دو نمونه آسپیراتور –  مخزن دار (سمت راست) و ساده (سمت چپ
 
توری جمع اوری حشرات          " اموزش ساخت اسپیراتور مخزن دار برای جمع اوری حشرات و افات
 
روش خشك كردن پروانه‌ها
 
 
محفظة نگهداري حشرات تازه گرفته شده
روش جمع اوری و اتاله کردن حشرات
"
اموزش جمع اوری و اتاله کردن حشرات
 
 
وسايل مورد نياز...........
 
برای دریافت کامل فایل با کلیک بر گزینه خرید و پرداخت انلاین لینک دانلود باز  میشود.
 
روش دانلود فایل :
 
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
خرید انلاین = دانلود انلاین

 

مهدی بنی حسن بازدید : 2892 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 17:21 نظرات (0)

 

موضوع: بررسی شاخک حشره

مهدی بنی حسن

زمستان

90

 

 

 

 

مرفولوژی حشرات

حشرات یا شش پایان (Hexapoda) جزء بند پایان تراشه دار (Tracheata) هستند که بدنشا ن حلقه حلقه بوده  و از سه بخش (Tagme) سر، قفسه سینه و شکم تشکیل شده است .

 شاخك ها

 

شاخك ها اعضاء حسي بندبندي هستند كه شكل و تعداد بندهاي آنها در حشرات فوق العاده متغير است . شاخك ها معمولاً بطور دائم در حركت بوده و از نظر فيلوژني معادل شاخك هاي اول سخت پوستان مي باشند . اين اعضاي حسي در تمام حشرات به جز در حشرات بي بالان راستة بي شاخكان و لارو برخي از زنبورها به تعداد يك جفت در طرفين سر وجود دارند . شاخك ها در بعضي از حشرات ، كوتاه (مگس ها) و در برخي ديگر دراز است و گاهي نيز طول آنها از طول بدن بيشتر است ، مانند سخت بالپوشان خانوادة شاخك درازها و يا ملخ هاي شاخك بلند خانواده Tettigoniidae . شاخك ها بطور كلّي از مجموع بندهاي بهم پيوسته اي تشكيل شده اند كه سطح آنها از موهاي ريز و درشت پوشيده شده است . شكل عمومي شاخك ها غالباً در افراد نر و مادة يك گونه ، متفاوت است كه در اينصورت جنس نر و ماده به آساني از همديگر شناخته مي شوند .

شاخك ها در درجة اول اعضاء لمسي ، بويايي و شنوايي حشره را تشكيل مي دهند كه بوسيلة حركات سريع و مداوم خود ارتباط جانور را با محيط زيست برقرار مي سازند . شكل و اندازة بندهاي شاخك ها يكنواخت نيست ، باين جهت در طول آن معمولاً سه بخش زير قابل تشخيص است .

1-   اسكاپ – بند اوّل يا پاية شاخك كه معمولاً پهن تر و يا بلندتر از بندهاي ديگر است در يك محل غشائي و نرم برآمده ائي و روي اسكلريت حلقوي به كپسول سر متطل مي شود . اسكلريت حلقوي به كپسول سر متصل مي شود . اسكلريت شاخك ، درز گردي را بنام درز شاخك پديد مي آورد . اتصال شاخك به اسكلريت ، به كمك يك آپوفيز كوچك واقع در كنار اسكاپ صورت مي گيرد .

 

2- پديسل – دومين بند شاخك بعد از اسكاپ است كه معمولاً كوتاه تر بوده و از لحاظ شكل نسبت به ديگر بندها متفاوت است . پديسل حامل اعضاي حسي ويژه اي بنام جونستون است كه در اغلب حشرات بصورت گروهي روي آن قرار مي گيرند . اين اعضاء اعمال حسي مختلف مانند شنوايي ،لمسي و بويايي را انجام مي دهند . روي بندهاي مختلف شاخك بعضي از حشرات مانند شته ها اعضاي حسي ويژه اي ، به اشكال مختلف ديده مي شوند كه در تشخيص گونه ها مورد استفاده قرار مي گيرند .

3- تاژك – تاژك شامل بند سوم و مجموع ديگر بندها است . تعداد بندهاي تاژك از 1 (لارو سخت بالپوشان) تا 60 بند (سخت بالپوشان شاخك دراز) متغير است . در بعضي از ملخ هاي شاخك بلند ، اين تعداد تا 150 بند نيز مي رسد . ولي بطور معمول تعداد بندهاي تاژك در حدود 9 بند مي باشد .

 

مهدی بنی حسن بازدید : 965 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 17:13 نظرات (0)

سر

در جلوترین قسمت بدن قرار داشته و شامل اعضای زیر است: دو عدد چشم مرکب ، سه عدد چشم ساده ، دو عدد آنتن و دهان با خرطوم. بزرگی چشمها وسیله‌ای است که زنبوردار به کمک آن به راحتی می‌تواند زنبور نر را از کارگر تشخیص دهد.

درباره ما
Profile Pic
دانلود طرح توجیهی رایگان مرغداری گوشتی تخمی طرح توجیهی گاوداری طرح توجیهی گوسفند داشتی و بره پرواری طرح توجیهی گلخانه طرح توجیهی فنی اقتصادی دام و طیور گلخانه
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 592
  • کل نظرات : 739
  • افراد آنلاین : 10
  • تعداد اعضا : 3423
  • آی پی امروز : 359
  • آی پی دیروز : 334
  • بازدید امروز : 1,006
  • باردید دیروز : 1,303
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 11
  • بازدید هفته : 2,309
  • بازدید ماه : 4,293
  • بازدید سال : 84,423
  • بازدید کلی : 6,283,853