.کمبود فسفر عملکرد ذرت را 40 درصد کاهش می دهد:
مرحله بحرانی تغذیه ذرت با فسفر از زمان ظهور هفتمین برگ تا ظهور گل تاجی است، به نحوی كه كمبود فسفر در این مرحله عملكرد را تا 40 درصد كاهش می دهد،
فسفر از عناصر غذایی مهمی است كه تمام گیاهان به ویژه ذرت دانه ای به آن نیاز فراوانی دارند. فسفر در تشكیل دانه و كیفیت دانه بسیار موثر است. نیاز ذرت به فسفر كمتر از ازت و تقریبا یك پنجم آن است. وجود این عنصر به عنوان عنصر اصلی برای دستیابی به عملكرد مطلوب در گیاه ضروری است. نقش فسفر در گیاه شركت در ساخت و كار انتقال انرژی و دیگر فرآیندهای زایشی است.
هر گونه كمبود فسفر در ذرت تا قبل از این كه گیاهان به ارتفاع 60-70 سانتیمتری برسد، مشاهده می شود.
جذب فسفر در فاصله بین یك تا شش هفتگی رشد به حداكثر خود می رسد، بنابراین لازم است نیاز فسفری ذرت در این فاصله زمانی تامین شود. در اثر كمبود فسفر برگ های ذرت سبز تیره شده و حاشیه آنها بنفش می شود، با ادامه رشد رنگ، رشد رنگ بنفش ناشی از كمبود فسفر از بین می رود اما این گیاهان در مقایسه با دیگران كوتاهترند.