بیماری باکان یا بیماری غشای احمق برنج برای اولین بار توسط ژاپنیها کشف شد که ناشی ازآلودگی گیاه برنجبه قارچ جیبریلا فوجیکوریاست که گیاه آفت زده خیلی بلندتر از گیاه سالم بود. بعدها مادهای از عصاره این قارچ بدست آمد که جیبرلین نامیده میشد. تا به حال بیش از 50 نوع جیبرلین شناخته شده است که همگی از نظر شیمیایی به هم نزدیک هستند. جیبرلینها گروه مشخصی ازهورمونهای گیاهی هستند که معروفترین و مهمترین آنها CA3 میباشد.
ماهیت شیمیایی جیبرلین
ساختمان همه جیبرلینها چهار حلقه است که بهم پیوندشدهاند و حلقه جیبرلین نامیده میشود. ملکول هر جیبرلین از 19 تا 20 کربن و 28-22هیدروژنو از 9-4 اتم اکسیژن ساخته شده است.
مراکز عمده ساخته شدن جیبرلین
نواحی عمده ساخته شدن جیبرلینها در گیاهان برگهای جوان ، میوهها و نوک ریشه میباشد.
نحوه انتقالجیبرلین
انتقال این هورمون کاملا آزادانه در آوندهای آبکشی و چوبی صورت میگیرد وتبادل بین این دو سیستمهادی ممکن است از طریق اشعه آوند چوبی و اشعه آوند آبکشی انجام گیرد.
نقش جیبرلینها در گیاه
طویل شدن سلولها
پاشیدن جیبرلین روی گیاه باعث افزایش طول ساقه میشود. طویل شدن ساقه در درجه اول نتیجه طویل شدن نواحی بین گرهها است هر چند تقسیم سلولینیز تا حدودی ممکن است در این امر دخیل باشد.
گلدهی
بعضی درختان میوه فقط در روزهای بلند گل میدهند و بیشترگونهها هم تحت اثر جیبرلین در روزهای کوتاه وادار به گلدهی میشوند.
پارتنوکاپی
جیبرلین در بسیاری از میوهها ایجاد میوه پارتنوکارپ (میوه بدون دانه) میکند.
طویل شدن ریشه
جیبرلین در بعضی گونههای درختان میوه به طویل شدن ریشهکمک میکند.
رشد برگ
طول موجهای کوتاهی از نور قرمز در رشد برگ موثر است. جیبرلین میتواند در رشد برگ جایگزین نور قرمز شود.
سبز کردن بذوره
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
درباره ما

دانلود طرح توجیهی رایگان مرغداری گوشتی تخمی طرح توجیهی گاوداری طرح توجیهی گوسفند داشتی و بره پرواری طرح توجیهی گلخانه طرح توجیهی فنی اقتصادی دام و طیور گلخانه
اطلاعات کاربری
آرشیو
آمار سایت