دانلود پاورپوینت دنیای آسانسور عناصر و جزئیات 124 اسلاید
آسانسور در معماری ضوابط معماری آسانسور نقشه معماری آسانسور پلان معماری اسانسور پاورپوینت آسانسوردر معماری فضای مورد نیاز سیستم آسانسور دنیای آسانسور عناصروجزئیات آسانسورهای پانوراما با سیستم هیدرولیک مزایای آسانسورهای هیدرولیک آسانسورهای گروهی
مقدمه
مخاطبان نشریه تخصصی دنیای آسانسور اصولاً کسانی هستند که به نحوی با آسانسور ارتباط دارند و در این بین یکی از مهمترین گروه مخاطبان این نشریه معماران، مهندسان محاسب، مجریان و مهندسان ناظر و در کل مهندسان ساختمان میباشند که مطمئناً انتظار دارند علاوه بر دست یافتن به اخبار روز دنیا و ایران در زمینه صنعت آسانسور، نیازهای فنی و مهندسی خود را نیز در زمینههای مختلف مربوط به طراحی، محاسبات و اجرای کلیه موارد ساختمانی آسانسور بر پایه استانداردها و مقررات جاری از طریق این مجله تخصصی کسب نمایند.
لذا با توجه به زمینه فوق و این که در برخی ساختمانها شاهد عدم رعایت اصول طراحی فضای مورد نیاز برای آسانسور بودهایم، بنا داریم با نگارش سلسه مقالاتی با عنوان "مهندسان ساختمان بخوانند" با ارائه مطالب فنی و مهندسی مورد نیاز در طراحی چاه و نیز معرفی مقررات و استانداردهای ساختمانی مربوط به آسانسور، گامی نو در جهت سودمند بودن هر چه بیشتر نشریه در مقابل گروه مهمی از مخاطبان خود برداریم.
در این شماره مهمترین بخش مربوط به طراحی چاه آسانسور یعنی فضای مورد نیاز سیستم آسانسور را مورد بررسی قرار خواهیم داد. اگرچه به دلیل گستردگی مبحث آسانسور در ظرفیتها و سرعتهای مختلف و نیز کاربردی و تنوع در طراحی متداولترین نوع آسانسور یعنی آسانسور با یک در، کابین و وزنه تعادل در پشت (شکل 1) به عنوان مرجع برگزیده شد اما امید است این مطالب پاسخگوی برخی از نیازهای طراحی و فنی مهندسان ساختمان باشد.
فضای مورد نیاز سیستم آسانسور
فضای مورد نیاز سیستم آسانسور را میتوان در سه بخش کلی زیر تقسیم بندی نمود: (شکل 1)
الف- فضای مورد نیاز در مقطع افقی (عرض و عمق چاه)
ب- فضای مورد نیاز در مقطع عمودی (از کف تا سقف چاه)
ج- فضای مورد نیاز در موتورخانه
هر یک از بخشهای فوق را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار میدهیم تا بتوانیم ابعاد مناسب جهت آسانسور با ظرفیت و سرعت موردنظر را به دست آوریم.
الف-1- کابین آسانسور
ابعاد کابین آسانسور بر اساس ظرفیت آن قابل بررسی است که این ابعاد به صورت متعارف و توسط شرکتهای بزرگ آسانسوری در چارچوب مقررات و استانداردهای آسانسور طبق حداکثر مساحت برای هر ظرفیت تعریف شده است. (شکل 3)
جدول شماره 1، برخی ظرفیتهای متداول با حداکثر فضای مجاز طبق (استاندارد اروپا برای آسانسور) و ابعاد کابین مربوط را نشان میدهد که با در نظر گرفتن ظرفیت مورد نظر ابعاد کابین مناسب، به دست میآید.
لازم به ذکر است مساحت خالص داخل کابین طبق شکل 3، اندازه گیری میگردد و فضای اضافی سمت در آسانسور به عنوان مساحت خالص محاسبه نمیگردد.
توضیح: با توجه به تنوع بالای ظرفیت آسانسور در جدول شماره 1، متداولترین ظرفیتها که بیش از 90 درصد آسانسورهای نصب شده در کشور را شامل میشود، انتخاب شده است.
الف-2- وزنه تعادل
معمولا فضای مورد نیاز در پشت کابین آسانسور جهت عبور وزنه تعادل با رعایت فواصل استاندارد حدود 30 سانتیمتر است. لازم به توضیح است در آسانسورهای با ظرفیت 1000 کیلوگرم و بیش از آن وزنه تعادل از پشت کابین به سمت کنار آن منتقل میگردد، که در اینجا به این مسئله پرداخته نشده است.
الف-3- ریل راهنمای کابین آسانسور
ریل راهنما، هدایت کابین و وزنه تعادل را در یک مسیر مستقیم بر عهده دارد که در دو سمت کابین و وزنه تعادل به صورت کاملا موازی و دقیق نصب میگردد. فضای مورد نیاز برای نصب ریل کابین در هر طرف حدود 20 سانتیمتر میباشد که این فاصله در آسانسورهای با سرعت بالا تا 25 سانتیمتر افزایش مییابد.
ب- فضای مورد نیاز در مقطع عمودی
به طور کلی فضای مورد نیاز در مقطع عمودی را به 4 بخش تقسیم بندی میکنیم.( شکل 8)
ب- 3- چاهک (Pit)
این ارتفاع را با P نشان میدهیم (چاهک در چاه آسانسور به جهت تامین فضای جان پناه برای سرویسکار آسانسور و نصب برخی تجهیزات از قبیل ضربه گیر یا بافر و... تعبیه میگردد.)
با توجه به شکل 8، ارتفاع چاهک از کف پایین ترین ایستگاه آسانسور تا کف چاه میباشد که این ارتفاع از حداقل 140 سانتیمتر آغاز و متناسب با سرعت و ظرفیت آسانسور تغییرن مییابد. ارتفاع چاهک در جداول (2) و (3) برای آسانسورهای مسافربر و بیمارستانی ارائه شده است.
ب- 2- طول مسیر حرکت آسانسور (Travel)
مسیر حرکت آسانسور از کف پایین ترین توقف آغاز و تا کف بالاترین توقف ادامه مییابد و بنابراین با توجه به ارتفاع و تعداد طبقات ارتفاع طبقه آخر در محاسبه طول مسیر حرکت لحاظ نمیگردد. به عنوان مثال طول مسیر حرکت را در یک ساختمان هفت طبقه با ارتفاع طبقات (کف تا کف) 40/3 متر محاسبه مینماییم. با توجه به آغاز حرکت آسانسور از کف پایین ترین طبقه یعنی طبقه اول و اتمام حرکت آن در کف بالاترین طبقه در طبقه هفتم ارتفاع طبقه هفتم به عنوان مسیر حرکت محاسبه نمیگردد و تنها شش طبقه به عنوان طول مسیر (Travel) محاسبه میگردد یعنی 4/20=40/3× 6 متر
دانلود پاورپوینت با موضوع : دنیای آسانسور عناصروجزئیات
قالب فایل : پاورپوینت ( قابل ویرایش توسط شما) --- تعداد 124صفحه

ج- فضای مورد نیاز جهت موتورخانه آسانسور
معمولا موتورخانه آسانسور در بالای چاه آسانسور ساخته میشود که در آن تجهیزاتی از قبیل موتور گیربکس، تابلو فرمان، تابلوی برق سه فاز نصب میگردد. بهترین حالت در ساخت موتورخانه این است که در دو وجه چاه آسانسور امتداد یابد (شکل 9)
در جدول شماره (7) و (8) و (9) ابعاد موتورخانه برای آسانسورهای مسافربر در ساختمانهای مسکونی و غیر مسکونی و نیز آسانسورهای بیمارستانی و متناسب با سرعت و ظرفیت آنها ارائه شده است.
ارتفاع موتورخانه با لحاظ نمودن بالا آمدن سکوی موتورخانه جهت تامین فضای بالاسری (overhead) و از روی سکو به دلیل تامین ارتفاع 80/1 تا زیر سقف موتورخانه از کف تا پشت بام تعیین خواهد گردید.
1-1- آسانسورهای پانوراما با سیستم هیدرولیک
با توجه به این که بررسی سیستم هیدرولیک آسانسور و بحث کاربردی و ابعادی آن در یک شماره به طور کامل انجام خواهد شد، در اینجا صرفا به برخی مزایای آن پرداخته خواهد شد.
اصولا در آسانسورهای پانوراما همواره سعی میگردد تا تجهیزات مکانیکی و برقی در معرض دید قرار نگیرند که در سیستمهای هیدرولیک به دلیل عدم نیاز به سیم بکسل و وزنه تعادل زیبایی بیشتری در آسانسور وجود دارد. بحث در مورد ابعاد آسانسورهای پانوراما را به بخش هیدرولیک موکول خواهیم کرد.
فضای مورد نیاز برای آسانسورهای هیدرولیک خودروبر:
با توجه به تنوع آسانسورهای هیدرولیک ابعاد چاه و کابین را برای آسانسورهای خودروبر که یکی از متداول ترین نوع آسانسورهای هیدرولیک است، مورد بررسی قرار میدهیم.
نحوه اتصال جک مطابق با شکل 5 بطور مستقیم از زیر میباشد:
بطور معمول آسانسورهای خودروبر دارای ظرفیت از 5/2 تا 7 تن هستند که دارای حداکثر 5/8 متر طول برای جک تک مرحله ای (1 Stage) و 17 متر برای جک دومرحله ای (2 Stage) هستند.
- ابعاد کابین در آسانسورهای خودروبر معمولاً به عرض 220 تا 280 سانتیمتر و عمق 450 تا 600 سانتیمتر میباشد.
- فضای موردنیاز برای چاه آسانسور خودروبر به صورت زیر است:
100 تا 50 + عرض کابین = عرض چاه cm (متناسب با نوع در آسانسور)
50 تا 30 + عمق کابین = عمق چاه cm
مزایای آسانسورهای هیدرولیک:
1- برخورداری از ضریب ایمنی بالا به دلیل عدم وجود احتمال سقوط آسانسور
2- در آسانسورهای هیدرولیک علاوه بر اینکه موتورخانه در بالای چاه قرار نمیگیرد، چاه آسانسور نیز میتواند بدون سقف باشد که در طراحی معماری قابل توجه است
3- آسانسورهای هیدرولیک حدوداً 12 درصد کمتر از آسانسورهای کششی فضا اشغال میکنند
4- در حال حاضر بسیاری از معماران در طراحی ساختمانهای کمتر از 5 طبقه و بسیار لوکس مانند هتل ها، مراکز تجاری، ساختمانهای مسکونی دوبلکس، تریپلکس و ... از آسانسورهای پانوراما (شیشه ای) استفاده مینمایند که انتظار دارند علاوه بر نقش کاربردی آسانسور در ساختمان، از نظر زیبایی نیز در معماری کلی نقشی ایفا نماید. با توجه به اینکه آسانسورهای هیدرولیک فاقد وزنه تعادل میباشند (وزنه تعادل در آسانسورهای کششی یک وجه چاه را به خود اختصاص میدهد)، علاوه بر در ورودی که میتواند شیشه ای باشد کابین، در سه وجه دیگر نیز قابلیت اجرای شیشه را داراست.
شکل 1، یک آسانسور تمام هیدرولیک را نشان میدهد.
توصیه های مهم در طراحی آسانسور :ورودی آسانسورها « دربهای طبقات » باید همسطح با کف طبقات باشد.ابعاد چاهک آسانسورها بر اساس ظرفیت آسانسور تعیین می شود و لذا پس از انتخاب آسانسور اندازه های شاقول شده مورد نیاز آسانسورها توسط شرکت فروشنده آسانسور ارائه و بر اساس آن باید چاهکها ساخته شود . فقط در زمانی که چاهک قبلاً ساخته شده است باید شرایطی فراهم شود تا نصاب آسانسور با اندازه گیری دقیق نقشه های اجرائی را بر اساس شرایط موجود طراحی نماید .در داخل چاهک آسانسورها هیچگونه کانال ـ لوله آب ـ لوله فاضلاب ـ کابل برق نباید وجود داشته باشد .دیوار چاهکها باید کاملاً صاف و از مواد غیر آتش زا و بدون هیچگونه حفره و روزنه ای باشد . دیوار چاهکها نباید گرد و غبار ساز باشد.کلیه آرماتورهای زائد موجود بر سطح دیواره چاهکها ، باید جمع آوری و پاکسازی گردد.همزمان با اجرای آرماتوربندی و بتون ریزی دیوارهای چاهک آسانسور پیش بینی و استقرار پلیت های مربوط به نصب دربهای طبقات در چهارگوشه ورودی به چاهکها طبق نقشه اجرائی نصاب آسانسور اجرا گردد .در چاهکهای دوبله بین دو چاهک جهت جداسازی ، باید یک عدد تیرآهن نمره 20 « NP20 » با فاصله 2 متر از هم ، در سرتاسر چاهک آسانسور نصب گردد .تیرآهن اول در کف با فاصله 50 سانتی متر و تیرآهن آخر در زیر سقف با فاصله 50 سانتی متر باید نصب گردد .
در این پاورپوینت به موضوعات زیر پرداخته شده است :
دنیای آسانسور
مقدمه
فضای مورد نیاز سیستم آسانسور
الف- فضای مورد نیاز در مقطع افقی
الف-1- کابین آسانسور
الف-2- وزنه تعادل
الف-3- ریل راهنمای کابین آسانسور
الف-4- در آسانسور
الف-4-1 عرض مورد نیاز جهت نصب در آسانسور
الف-4-2 عمق چاه مورد نیاز جهت نصب در آسانسور
الف- عرض چاه مورد نیاز با توجه به عرض کابین
ب- 3- بالاسری (Overhead)
ب- 4- ارتفاع روی سقف چاه تا زیر سقف موتورخانه
ج- فضای مورد نیاز جهت موتورخانه آسانسور
- آسانسورهای پانوراما (نمادار)
1-1- آسانسورهای پانوراما با سیستم هیدرولیک
- آسانسورهای با دو در مقابل
محاسبه ابعاد چاه
- آسانسورهای با دو در مجاور
موقعیت و جانمایی سیستمهای عمودی در ساختمانها
گروهی شدن آسانسورها
سرویس دهی به طبقات:
جانمایی:
آسانسورهای گروهی سه تایی
آسانسورهای گروهی 4 تایی
آسانسورهای گروهی 6 تایی
آسانسورهای گروهی 8 تایی
جانمایی خاص
مزایای آسانسورهای هیدرولیک:
نحوه آرایش جکها و اتصال آن به کابین آسانسور:
فضای مورد نیاز برای آسانسورهای هیدرولیک خودروبر:
توصیه های مهم در طراحی آسانسور :
آسانسور خانگی-HOME LIFT
روش دانلود فایل :
1.کلیک بر گزینه خرید.
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت پذیرنده )
4.دانلود فایل مورد نظر
قیمت : 5 هزار تومان