loading...

دانلود رایگان طرح توجیهی

سابقه سیلو کردن علوفه به 1200 سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد.گوفارت کشاورزی فرانسوی بود که بنیانگذار سیلوکردن مدرن به حساب می آید.سیلوکردن در آمریکا ، با استتقال بالایی وپروبرو شد زیرا در این کشور ذ

مهدی بنی حسن بازدید : 1325 دوشنبه 04 دی 1391 زمان : 22:47 نظرات (0)

سابقه سیلو کردن علوفه به 1200 سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد.
گوفارت کشاورزی فرانسوی بود که بنیانگذار سیلوکردن مدرن به حساب می آید.سیلوکردن در آمریکا ، با استتقال بالایی وپروبرو شد زیرا در این کشور ذرت بومی وجود داشت. سیلاژ ماده ای است که از گیاهان با رطوبت بالا ، طی مراحل تخمیر کنترل شده ایجاد می شود.سیلو از نام یونانی sirosبه معنای چاله ،گرفته شده و به معنب محلی در دل زمین است که در آن ذرت انبار می شود.
به طور کلی سیلاژ هارا در فصل گرم سال آماده و در فصل سرد سال مصرف می کنند . البته هیچ محدودیت زمانی برای استفاده از سیلاژ وجود ندارد ولی به دلیل عدم وجود علوفه تازه در فصل سرد سال ، بیشترین میزان مصرف سیلاژ در زمستان صورت می گیرد.


 

مزایای سیلاژ
عمر زیاد –سیلاژ روشی است که عمر زیادی دارد و سیلاژ برای مدت ها برای دام قابل استفاده است از طرفی سیلو کردن مواد مانع از فساد آنها می شود.
ارزان بودن –سیلاژ نسبت به دیگر خوراک ها ارزان تر است به طوری که قیمت یک کیلو ذرت سیلو شده از یک کیلو گرم یونجه که متداول ترین علوفه کشور است ، کمتر است.
عدم نیاز به شرایط خاص آب و هوایی –در شرایطی که خشک کردن علوفه مشکل است ، به راحتی می توان سیلاژ مناسب را تهیه کرد. از طرفی علوفه خشک شده نسبت به شرایط جوی ، رطوبت و دما ، حساس تر از سیلاژ است.
اتلاف کمتر - اتلاف مواد مغذی سیلاژ ها نسبت به علوفه خشک شده کمتر است . زیرا در مرحله خشک کردن علوفه مقدار زیادی از برگ ها که مقدار زیادی ویتامین و پروتئین دارند ، دچار ریزش می شوند.در این حالت ویتامین Eنیز از بین می رود در حالی که در سیلاژ این ویتامین به خوبی حفظ می شود.
کم هزینه تر بود –سیلاژ نسبت به خشک کردن علوفه هزینه کارگری پایین تر و احتیاج به ماشین آلات کمتری دارد.
معایب سیلاژ
تکنولوژی –در عمل سیلوکردن به تکنولوژی بیشتری نسبت به خشک کردن نیاز است .
محل نگهداری- شیلاژها نیاز به محل نگهداری به نام سیلو هستند که کم دقتی جزئی در این محل ، باعث از بین رفتن سیلاژ می شود. در حالی که نگهداری علوفه خشک شده دقت این چنینی را نمی طلبد.
تهیه سیلاژ
کشت علوفه مناسب
برداشت در زمان مناسب
خرد کردن علوفه توسط چاپر
تنظیم رطوبت
انباشتن علوفه
پوشاندن سیلو
کشت علوفه مناسب
تهیه سیلاژ در ماه های گرم سال صورت می گیرد.اولین مرحله تهیه سیلاژ ، کشت علوفه ی مناسب است .تقریباً تمام گیاهان سبز را می توان سیلو کرد ولی باید دید با توجه به شرایط منطقه ای و آب و هوایی ، نوع مصرف و صرفه اقتصادی ، کدام محصول کشت شود ، همچنین با توجه به خصوصیات فیزیکی و شیمایی متفاوت گیاهان ، روش های سیلوها کردن نیز تفات خواهد کرد زیرا نوع تخمیر نیز در آنها متفاوت خواهد بود . ارزش غذایی سیلاژ کمتر از علوفه سبز و تازه است ، نبابراین نمی توان به تنهایی با استفاده از سیلاژ توقع رفع نیازهای غذایی یک گاو شیرده پرتولید را داشت. عموماً گیاهانی که برای تهیه سیلاژ استفاده می شوند به 2 دسته تقسیم می شوند.

براي نمايش ادامه اين مطلب بايد عضو شويد !
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
اگر قبلا ثبت نام کرديد ميتوانيد از فرم زير وارد شويد و مطلب رو مشاهده نماييد !
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانلود طرح توجیهی رایگان مرغداری گوشتی تخمی طرح توجیهی گاوداری طرح توجیهی گوسفند داشتی و بره پرواری طرح توجیهی گلخانه طرح توجیهی فنی اقتصادی دام و طیور گلخانه
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 592
  • کل نظرات : 739
  • افراد آنلاین : 12
  • تعداد اعضا : 3383
  • آی پی امروز : 75
  • آی پی دیروز : 338
  • بازدید امروز : 293
  • باردید دیروز : 2,000
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 32
  • بازدید هفته : 293
  • بازدید ماه : 49,121
  • بازدید سال : 251,562
  • بازدید کلی : 5,921,882