گندم
مهدی بنی حسن
گندم عمده ترين محصول زراعي كشور است. سطح زير كشت گندم آبي و ديم كشور در سال 1380 به ترتيب27/2 و51/3 ميليون هكتار و متوسط عملكرد آن در شرايط آبي و ديم به ترتيب 3 و 7/0 تن در هكتار بوده است. نرخ خودكفايي گندم در سال هاي مختلف بين 60-80 درصد نوسان داشته است. در صورتي كه متوسط عملكرد در شرايط آبي و ديم به ترتيب تا سطح 8/4 و16/1 تن در هكتار افزايش يابد، خودكفايي در توليد اين محصول تحقق خواهد يافت(كشاورز و همكاران، 1380).
مهم ترين عوامل تآثيرگذار در كاهش عملكرد گندم كشور به شرح زير مي باشند(آهون منش،1371):
× پايين بودن آگاهي و دانش علمي و عملي كشاورزان
× نارسايي در تآمين و توزيع به موقع نهاده هاي كشاورزي(بذر، كود، سم و …)
× بالا بودن ميزان ضايعات در مراحل مختلف توليد
× محدود بودن منابع آب و يا عدم وجود نظام صحيح آبياري در اغلب مناطق كشور
× خسارت آفات، بيماريهاي گياهي، علف هاي هرز و عدم مديريت صحيح كنترل آنها
× عدم مصرف صحيح و بهينة كودهاي شيميايي و يا كمبود و عدم توزيع به موقع آنها
× كاربرد غير اصولي و نامنظم ماشين آلات و ادوات كشاورزي
× عدم توسعة مكانيزاسيون كشاورزي در بسياري از نظام هاي بهره برداري
× كمبود وسايل، ابزار و اعتبار در زمينه هاي مختلف تحقيق، ترويج و آموزش كشاورزي
× كمبود سرمايه گزاري در توليد محصولات كشاورزي
× نارسايي سياست ها و برنامه هاي كشور براي توليد محصولات كشاورزي
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
درباره ما

دانلود طرح توجیهی رایگان مرغداری گوشتی تخمی طرح توجیهی گاوداری طرح توجیهی گوسفند داشتی و بره پرواری طرح توجیهی گلخانه طرح توجیهی فنی اقتصادی دام و طیور گلخانه
اطلاعات کاربری
آرشیو
آمار سایت