loading...

دانلود رایگان طرح توجیهی

دانلود طرح توجیهی مرغداری گاوداری پرواربندی بره و گوساله

مهدی بنی حسن بازدید : 1760 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 2:00 نظرات (0)

مقاله فنی برنج Oryza sativa از کاشت تا برداشت گرد آورنده  مهدی بنی حسن

مقدمه:

برنج تنها غله اي است كه منحصرا براي انسان كاشته ميشود.برنج,امروزه حدودا نصف جيره غذايي 6/1ميلياردجمعيت جهان را تشكيل مي دهددر بخش عظيم از قاره اسيا,برنج تامين كننده بيش از80درصدكالري و75درصدپروتئين مصرفي مردم مي باشد .برنج به لحاظ حاوي بودن نشاسته,قند,ويتامين ها,موادكاني واسيدهاي چرب از ارزش غذايي بالايي برخوردار است به منظور تشخيص وضعيت نيتروژن برگ برنج (L. Oryza sativa) رقم خزر و تعيين زمان مناسب مصرف کود نيتروژن به صورت سرک با استفاده از دستگاه کلروفيل‌متر دستي (SPAD) آزمايشي در سال 1382 در خاک‌هاي سبک و ساحلي استان گيلان در قالب طرح بلوک‌هاي کامل تصادفي با شش تيمار اجرا گرديد.

.امارهاي ارائه شده در خصوص مصرف برنج مويد اين واقعيت است كه اين محصول بيش از پيش همپاي گندم ,اهميت خود را حفظ نموده است با نگاهي به ميزان مصرف سرانه برنج در جهان وگروه هاي اقتصادي ,ملاحظه مي شود كه اين مصرف در مقايسه با گندم قابل توجه مي باشددرسال 1985,متوسط ميزان مصرف سرانه برنج درجهان بالغ بر8/66كيلوگرم بوده است.اين رقم در خصوص گندم 1/106كيلوگرم گزارش شده است.از دهه1350به اين طرف,مصرف برنج در ايران رفته رفته عموميت يافت و بعنوان كالائي ضروري,بعدازگندم دومين عنصر مهم غذائي ودررديف كالاهاي اساسي جاي گرفت.طي سالهاي68-1365,بطورمتوسط سالانه حدود600هزارتن برنج وارد كشورشده است وشاخص مقدارواردات از892درسال1364به823درسال1365كاهش وسپس به1354درسال1366افزايش يافته است

 

مهدی بنی حسن بازدید : 809 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:59 نظرات (0)

نیازهای محیطی قزل آلا

۱- درجه حرارت آب :

 با افزایش درجه حرارت آب میزان اشباع گازهای محلول در آب کاهش می یابد . همچنین افزایش و یا کاهش درجه حرارت از حدی معین ( ۱۲- تا ۱۶ درجه ) عمل دستگاه گوارش ماهی را مختل می نماید و بالاخره در رشد ماهی رکود ایجاد می نماید .

آزادماهیان به خاطر ساختار بدنشان قادر به تحمل درجه حرارت های بالا نیستند . ( بالاتر از ۲۰ درجه سانتی گراد ) . درجه حرارت مناسب برای رشد ماهی قزل آلا  ۱۶ درجه سانتی گراد است  .

۲- اکسیژن محلول در آب :

یکی از مهمترین عوامل اصلی در کیفیت آب مورد نیاز است . اکسیژن محلول به میزان بالاتر از ۶ میلیگرم در لیتر سبب رشد مناسب ماهی می شود و میزان ۸/۰ تا ۴ میلیگرم در لیتر موجب مرگ و میر ماهی قزل آلا می شود .. عوامل اصلی موثر در میزان اکسیژن محلول در آب عبارتن از دما ، شوری . افزایش شوری موجب کاهش درجه اشباع اکسیژن می شود .

مهدی بنی حسن بازدید : 807 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:58 نظرات (0)

احداث گلخانه و تجهیزات مورد نیاز

احداث گلخانه و تجهیزات مورد نیاز

مقدمه:
احداث گلخانه برای تولید میوه های خارج از فصل و همچنین گل و گیاهان زینتی از قرن ۱۷ میلادی در اروپا آغاز و در سالهای اخیر به منظور استفاده بهینه از منابع خاک وآب و یا اشتغال زایی در سراسر جهان گسترش یافته است.
این صنعت در استان اصفهان از سال ۱۳۴۰ در منطقه فلاورجان با گلخانه های چوبی شروع شــــده

 

و هم اکنون با احداث گلخانه های مدرن در سراسر استان, انواع محصولات نظیر خیار, گوجه فرنگی, فلفل دلمه ای رنگی, طالبی آناناسی, توت فرنگی, انواع گلهای شاخه بریده مانند رُز, ژربرا و……. در حال تولید است که علاوه بر تأمین بازارهای داخلی استان, به سایر استانها و مقداری نیز به خارج از کشور صادر می گردد.
برای اطلاع رسانی مناسب به متقاضیان احداث گلخانه در استان, سازمان جهادکشاورزی اصفهان مجموعه ای تحت عنوان (آشنایی با کشت های گلخانه ای) تدوین نموده که حاوی اطلاعات اجمالی از انواع محصولات گلخانه ای سازه ها و چگونگی صدور پروانه تأسیس گلخانه می باشد. که امید است مورد استفاده علاقه مندان تولیدات محصولات گلخانه ای قرار گیرد.

مهدی بنی حسن بازدید : 802 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:57 نظرات (0)
كشت گوجه فرنگي در گلخانه
مشخصات گياه شناسي گوجه فرنگي :
گوجه فرنگي با نام علمي ليكوپرسيكون اسكولنتوم و از خانواده سولاناسه ميباشد گياهي است چند ساله و علمي ولي معمولاً به
صورت يكساله كشت مي گردد . اشكال وحشي جنس ليكوپرسيكون داراي بيش از ٨ گونه ميباشد . توزيع و پراكندگي طبيعي
گونه هاي وحشي اين گياه محدود به كوههاي آند ميباشد . محل يا محلهاي اهلي شدن اين گياه به طور دقيق مشخص نيست ،
شواهد زيادي دلالت بر منطقه مكزيك دارند . گوجه فرنگي معمولاً در مناطق بومي يا گرمسيري به صورت چند ساله است ولي در
مناطق معتدله ب ه صورت يكساله كشت مي گردد داراي برگهاي مركب و ساقه علمي بوده و خصوصيات گل بدين شرح است :
مهدی بنی حسن بازدید : 1515 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:56 نظرات (0)

 آفات ذرت

 

 

* شب پره زمستانی                     Agrotis (Euxoa) segetum Schiff

 

این آفت در اکثر مناطق ایران که ذرت کاشته می شود وجود دارد .

خسارت – لاروهای این پروانه از پارانشیم برگ تغذیه کرده و در محل طوقه سبب قطع ساقه و آوند ها می گردند که در نتیجه بوته های قطع شده به زمین می افتد . خسارت این آفت در مزارع ذرت کرج تا ۱۰ درصد تخمین زده شده است .

 

مبارزه – مبارزه زراعی نظیر از بین بردن بقایای محصول و علف های هرز ، شخم و یخ آب در کاهش آفت مؤثر می باشد .

مبارزه شیمیایی با استفاده از آلدرین ۴۰ % به میزان ۵/۲ تا ۳ لیتر خالص در هکتار قبل از کاشت و یا بعد از کاشت و قبل از جوانه زدن می باید انجام شود . هم چنین طعمه پاشی با گامکسان ، سم پاشی با دیپترکس ۵۰ % به میزان ۲ لیتر در هکتار هنگام تفریخ تخم ها و یا استفاده از توکسافن به میزان ۵/۲ تا ۳ لیتر برای ذرت دانه ای در هر هکتار توصیه می گردد .

 

مهدی بنی حسن بازدید : 801 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:54 نظرات (0)

حلزون گلخانه

 

 

توضیحات:
یک حلزون بالغ گلخانه حدود۷۰-۵۰ میلیمتر طول دارد.رنگ بدن آنها خاکستری با سیاه و بدون علائم مشخص(نقش و نگارهایی )است.
پوشش بدن دارای دانه های کمی است.بخش مرکزی بدن که برهنه است(بدون صدف)ذارای یک شیار نعلی شکل می باشد.سوراخ تنفسی قسمت راست نیمه عقبی بدن قرار گرفته.ماده مخاطی هم بیرنگ است.

تخم ها:
تخمهای این آفت کدر و تا اندازه ای سفید، بیضی شکل و حدود ۵/۲ میلیمتر ضخامت دارند.

زیست شناسی:
پراکندگی:این حلزون اولین بار از آمریکا به اروپا معرفی شد و در تمام مناطق معتدل دنیا یافت می شود.

خسارت:
حلزون گلخانه با تمام حلزون های دیگر از نظر اینکه در خاک پنهان می شوند متفاوت است.این آفت می تواند باعث ایجاد خساراتی به ریشه و ساقه می شود.اگد تعداد اندکی از این حلزونها در روی گیاهان دیده شود بدین معنی است که تعداد زیادی از این آفت در سطح زیرین خاک وجود دارند.

مهدی بنی حسن بازدید : 953 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:53 نظرات (0)

روش نمونه برداری و تعیین مقدار نیاز غذایی و کوددهی در گیاهان

روش نمونه برداری و تعیین مقدار نیاز غذایی و کوددهی در گیاهان

A : اهمیت مصرف کوددرحاصلخیزی خاک

یکی از موجودات زنده ای که به خاک وابسته است گیاه است . گیاه برای رشد و ادامه زندگی خود ، جائی که هست بایستی باندازه کافی مواد غذائی وجود داشته باشد . در خاک بطور طبیعی عناصر متعددی وجود دارد . فقط میزان این عناصر در هر زمان بقدر کافی وجود ندارد . خاکی که روی آن کشت و زرع میشود بمرور زمان مواد غذائی درون خاک آن کاهش می یابد .
در اینجاست که اهمیت تغذیه گیاهی شروع میشود . درختان نیاز سالیانه مواد غذائی خود را از زمین جذب مینمایند چنانچه مواد غذائی جذب شده جایگزین نگردد در آن صورت کمبودهائی در عملکرد و یا کیفیت محصول بوجود خواهد آمد . برای جلوگیری از چنین وضعیتی عناصر مورد نیاز به حد کافی بایستی اضافه نموده و آنرا تقویت نمائیم .

مهدی بنی حسن بازدید : 2249 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:52 نظرات (0)

پرورش گل رز گلخانه ای کشت خاکی و هیدروپونیک

پرورش گل رز گلخانه ای کشت خاکی و هیدروپونیک

نام علمی : Rosa hybrida
نام انگلیسی : Rose
گل رز بعنوان ملکه گلها از زمان عهد باستان مورد توجه بشر بوده است. در آن موقع استفاده های داروئی آن بیشتر مورد توجه بوده ولی بتدریج کشت و کار آن در باغها گسترش یافت. علاقه و اشتیاق انسان به داشتن این گل در تمام فصول سال باعث گردید تا تولید آن در گلخانه انجام گیرد. در حال حاضر گل رز یکی از محبوبترین گلهای جهان است و از لحاظ میزان تولید در صدر قرار دارد.

مهدی بنی حسن بازدید : 872 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:50 نظرات (0)

مکانیزاسیون کشاورزی

 

 

 

از سالیان بسیار دور، بشر همواره به طرق مختلف سعی در تأمین غذای خود و دامهایش را داشته است و در طی اعصار گوناگون از شیوه های مختلفی استفاده کرده است که همواره سیری صعودی به سمت افزایش عملکرد محصول را داشته است.

 

 

 

در ابتدا؛ عملیات کشاورزی توسط انسان و دام و بوسیلۀ ابزارآلات چوبی بسیار ساده انجام می گرفت. سپس با پیدایش آهن؛ از آن برای ساخت انواع خیش ها استفاده شد. این سیر تکامل استفاده از وسایل و ابزار آلات همچنان ادامه یافت تا اینکه موتور بخار در اواخر قرن ۱۸توسط جیمز وات اختراع شد. صد سال بعد، یعنی اواخر قرن نوزدهم در تراکتورهای زراعی غول پیکری که برای مزارع وسیع امریکا ساخته شده بودند؛ موتور بخار بکار گرفته شد. لیکن بعلت محدودیت های فراوان از قبیل بازدهی پایین و ابعاد بزرگ و وزن زیاد موتورهای بخار جای خود را به موتور های احتراق داخلی دادند و از اوایل قرن بیستم تا کنون روز بروز بر کیفیت این تراکتور ها افزوده می شود.


مهدی بنی حسن بازدید : 1576 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:48 نظرات (0)

طبقه بندی حشره کشها:

▪ نسل اول: روغنها و ترکیبات گیاهی و مشتقات آرسنیک که بر اساس آزمون و خطا تولید شده اند.

▪ نسل دوم: ددت، کارباماتها، فسفره ها، پایرتیروئیدها که از راه سنتز گسترده و غربال و شناخت بنیان فعال مواد درست میشوند.

▪ نسل سوم: ترکیباتی مانند شبه هورمون جوانی که سنتز آنها بر اساس مولکولهای موثر در فیزیولوژی، بیوشیمی و اکولوژی حشرات و تفاوتهایی که در بین آفت و حشرات مفید وجود دارد انجام شده است.

▪ نسل چهارم: ژنهای عامل توکسین را به موجودات مورد نظر منتقل میکنند، در این روش ترکیبی از بیوتکنولوژی، نوروفیزیولوژی و بیوشمی حشره مورد استفاده قرار میگیرد.

● طبقه بندی از نظر چگونگی تاثیر:

مهدی بنی حسن بازدید : 1231 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:46 نظرات (0)

کاربرد وخطرات سموم شیمیایی

هرچندکنترل عامل بیماریزا ( با استفاده ازآفت کش ها) در بخش کشاورزی سودمند است ولی آفت کشها باعث ایجاد بیماری و مرگ درانسان‌ها می‌گردند،این مشکلات ناشی از شرایط مختلف تماس مستقیم و غیرمستقیم انسان با آفت‌کش‌ها می باشد.

مستعدترین افراد آنهایی هستند که در تماس مستقیم با این چنین مواد شیمیائی‌اند که همان کارگرانی هستند که در بخش کشاورزی در معرض سموم آفت کش می باشند و یا اینکه در کارخانه تولید سم کار می‌کنند،کارگرانی که سموم آفت‌کش را مخلوط،حمل یا در مزرعه بکار می‌گیرند در معرض و تماس شدید آفت‌کش‌ها قرار دارند و اولین محل تماس سم در انسان پوست می باشد، اگر همین کارگران به لباس محافظ سم در زمان استفاده از مواد شیمیایی مجهز نباشند جذب آفت‌کش‌ها از طریق پوست می تواند چشمگیر و قابل ملاحظه باشد.

مهدی بنی حسن بازدید : 2437 یکشنبه 28 آبان 1391 زمان : 14:52 نظرات (1)

ميكروسكوپ يكي از وسايل آزمايشگاهي اصلي در آزمايشگاه گياه شناسي، دامپزشکی، علوم زیستی و حتی مواد و متالوژی است.

با توجه به گسترش روز افزون میکروسکوپها در شاخه‌های مختلف علوم پزشکی و صنعت هر روزه شاهد پیشرفتهای مختلف در صنعت میکروسکوپها می‌باشیم. این پیشرفتها شامل پیشرفت سیستم روزی طراحی اجزای مکانیکی ، پایداری استحکام و راحتی در استفاده از آنها می‌باشد. میکروسکوپهای نوری معمولی که در تحقیقات بیولوژیکی و پزشکی بکار می‌روند دو دسته می‌باشند. یک دسته دارای چشمه نوری مجزا از میکروسکوپ می‌باشند و دسته دوم میکروسکوپهایی می‌باشند که دارای چشمه نوری تعبیه شده در میکروسکوپ می‌باشند. میکروسکوپهای معمولی مدرن مورد استفاده از نوع دوم می‌باشد و تقریبا ساخت و استفاده نوع اول منسوخ شده است.

مکانیزم :

مهدی بنی حسن بازدید : 866 جمعه 26 آبان 1391 زمان : 9:55 نظرات (0)

تاریخچه کشت و استفاده از قارچهای خوراکی در ایران و جهان:
امروزه استفاده از قارچهای خوراکی بواسطه انتشار خواص بیشمار غذایی ودارویی آندر سطح دنیا ازرونق خاصی برخوردار است. با نگاهی به تاریخ در می یابیم که از دو قرن پیش که فرانسویان روش کشت قارچ دکمه ای را بنا نهاده اند٬ تا کنون در دنیای غرب٬ پرورش این محصول به یک هنر سری دنبال شده است.تولید کنندگان خبره وحرفه ای این محصول ٬ روشهای کاری خود را از ترس رقبا٬ به صورت اسرار تجاری نزد خویش نگاه داشته وآنها را با همکارن صمیمی خود در میان می گذاشتند.مسئله اهلی سازی قارچهای خوراکی نیز به نوبه خود یک راز به  شمار می رود ٬ چرا که تولید وپرورش آنها در مقایسه با گیاهان وگلها بمراتب سخت تر است زیرا بعضی از گونه ها٬ تحت هر گونه شرایط مصنوعی ٬ پرورش نیافته ٬ گروهی محصول نداده وحتی گونه دکمه ای متداول امروزی برای رشدوتولید محصول نسبت به گیاهان زراعی وباغی٬مراقبت بیشتر و دقیقتری را می طلبد.مواد پروتئین ٬ یکی از مهم ترین اجزای مواد غذایی مورد استفاده انسانهاست .نیاز طبیعی بدن انسلن یه این مواد٬ مبین ضرورت استفاده آنها در سبد غذایی خانواده هاست .لکن در حال حاضر٬ یه واسطه تغییر روش زندگی از سنتی به ماشینی وکاهش تحرک افراد در زندگی روزمره٬ استفاده از گوشت قرمز یه دلیل دارا بودن مقدار زیادی مواد چرب رو به کاهش نهاده ودر عوض٬ استفاده از مواد غذایی ای که با داشتن مقدار کافی پروتئین ٬ برای سلامتی زیان آور نباشد مورد توجه واقع شده است.حبوبات٬ سویا وقارچ خوراکی مهم ترین منابع پروتئین غیر حیوانی هستند که امروزه به طور وسیع مصرف می شوند در این میان بازار مصرف قارچ خوراکی به دلیل افزایش سطح اگاهی جامع نسبت به تولید وروش مصرف آن٬ روند رو به رشدی را تجربه می کند .قارچ به علت اینکه سرشار از مواد پروتئین ٬ گلوسیدی٬ ویتامین ها ولیپیدهاست می تواند غذای مناسب و کاملی برای انسان به شمار آید ضمن اینکه به واسطه سهولت پرورش قارچهای خوراکی می توان آنهارا با صورت تازه ٬خشک٬ کنسرو٬ و پودر به بازار عرضه نمود. اجرای این طرح به عنوان یک فعالیت تولیدی٬ ضمن اینکه گاهی به سوی خود اتکایی کشور در صنایع غذایی به شمار میرود ٬ می تواند بستر ساز اشتغال به کار نیروهای متخصص(خصوصا در علوم کشاورزی)وفاقد تخصص گردد ضمن اینکه بانوان کار آفرین نیز می توانند با پیاده سازی این طرح گامی در جهت توسعه میهن بردارند.

مهدی بنی حسن بازدید : 884 جمعه 26 آبان 1391 زمان : 9:46 نظرات (0)

 کیفیت تخم مرغ

 

 

ارتباط تغذیه با کیفیت تخم مرغ

نشریه تغذیه طیور صنعتی

 

 

 

   مهمترین خصوصیات تخم مرغ که بیان کننده کیفیت تخم مرغ هستند شامل اندازه تخم مرغ ، کیفیت پوسته ، کیفیت سفیده ، ارزش غذایی ، وجود لکه های خون در زرده و سفیده ، تغییر رنگ محتویات تخم مرغ و رنگ زرده می باشد . هر یک از این خصوصیات

می توانند بر میزان فروش تخم مرغ در بازارهای داخل و خارج مؤثر باشند . تأثیر عوامل تغذیه ای بر کیفیت تخم مرغ از جنبه های گوناگون قابل بررسی است .

 

مهدی بنی حسن بازدید : 2438 جمعه 26 آبان 1391 زمان : 9:42 نظرات (0)

 نمونه برداری و آماده سازی نمونه ها  و اندازه گیری pH خاک

?مقدمه:

 

 موضوع آزمایش : تهیه گل اشباع وتعین درصد

وسایل مورد نیاز : خاک خشک شده و الک شده , آب مقطر , کاپ یا فنجان پلاستیکیدر دار , کاردک (اسپاتول) , ترازو , آون , تی

هدف از گل اشباع چیست ؟

1) تعین درصد اشباع : درصد اشباع مقدار آبی است که 100 گرم خاک خشک شده در آون 105 درجه سانتی گراد به خود جذب می کند تا به حالت اشباع برسد.

2) تهیه عصاره ی اشباع : اندازه گیری pH : اندازه گیری آنیون و کاتیون های موجود در محلول خاک ( املاح موجود در املاح خاک )

 

مخلوط آب و خاک مطلوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد:

مهدی بنی حسن بازدید : 1026 جمعه 26 آبان 1391 زمان : 9:41 نظرات (0)

 پرورش جوجه های گوشتی

 

     

 

مديريت تنش گرمايي در جوجه هاي گوشتي

دماهاي بالاي پرورش ، موجب افزايش تلفات در مزارع طيور گوشتي مي شود كه همراه شدن اين شرايط با رطوبت نسبي بالا ، مي تواند اثرات بدتري در پي داشته باشد. تنش گرمايي ، بر آرامش پنده تاثير گذاشته كه اين امر ، به كاهش بازدهي توليد منجر مي گردد. به هنگام بروز تنش گرمايي ، جوجه هاي گوشتي براي مقابله با مرگ ، كه در اثر تلاش بي وقفه پرنده براي خارج كردن حرارت اضافي بدن رخ مي دهد ، ناچار به تحمل فعاليت زياد براي تنظيم گرمايي به منظور سازگار شدن با شرايط گرم هستند. بنابراين در چنين شرايطي، اغلب تمامي توانمندي هاي ژنيتيكي جوجه هاي گوشتي در توليد محصول ، نمايان نمي شود. 

مديريت دما و کنترل آمونياک در اوائل دوره پرورش جوجه های گوشتی

مديريت دما و كنترل توليد آمونياك در ده تا چهارده روز اوايل پرورش جوجه گوشتيبسيار اهميت  دارد. اگر در اين دوره به دليل گرمادهی ضعيف جوجه ها آسيب ببينند سرعت رشد کاهش يافته و ضريب تبديل غذايي در طول دوره پرورش افزايش خواهد يافت. اين افزايش در ضريب تبديل در اين دوره را نمی توان تا آخر دوره جبران کرد.

 

مهدی بنی حسن بازدید : 794 جمعه 26 آبان 1391 زمان : 9:39 نظرات (0)

 مورفولوژي خارجي در حشرات :

مهدی بنی حسن

 

حشره

حشره موجودي است که بدن آن از سه قسمت سر، قفسه سينه و شکم تشکيل شده است. در قسمت سر حشرات، چشمهاي ساده و مرکب، شاخک‌ها و قطعات دهاني از اهميت زيادي برخوردارند. در قسمت قفسه سينه پاها و بال‌ها قرار دارند و در قسمت شکم تخم ريز، سرسي‌ها و آلت جفت‌گيري مشاهده مي‌شود.

 

شكم (Abdomen)

- تخم ريز

- سر سي‌ها

- آلت جفت‌گيري

 

بدن حشرات

- سر (Head)

- قفسه سينه (Thorax)

- شكم (Abdomen)

مهدی بنی حسن بازدید : 923 چهارشنبه 24 آبان 1391 زمان : 11:52 نظرات (0)

 واژه نامه فارسی به انگلیسی آزمایشگاه گیاه شناسی:

 

 

 

 

 

پنس                                  forceps

 

بشقاب پتری                    petri dish

 

بشر(واژه فرانسوی)              beaker

 

بطری آبفشان          squeeze bottle       

 

مهدی بنی حسن بازدید : 972 چهارشنبه 24 آبان 1391 زمان : 11:50 نظرات (0)


دوبالان :

 

 

راسته ديپترا ( Diptera )

راسته ديپترا ( Diptra) دربرگيرنده دو گروه عمده از حشرات يعني پشهها و مگسها است. ديپترا به معناي دو بال است يعني يك جفت بال عقبي اين حشرات از بين رفته و به اعضايي به نام هالتر (

مهدی بنی حسن بازدید : 3708 چهارشنبه 24 آبان 1391 زمان : 11:49 نظرات (0)

برای شروع معرفی ادوات هواشناسی بهترین کار معرفی ساده ترین و قدیمی ترین دستگاه هواشناسی یعنی دماسنج است. دماسنج ها انواع مختلفی دارند و کاربردهای آنها نیز متفاوت است.

 

 
 

 

یکی از عوامل محیطی بسیار مهم  در هر منطقه میزان تبخیر آب در آنجا است . در هواشناسی هم اندازه گیری میزان تبخیر در طول شبانه روز از اهمیت بالایی برخوردار است. برای این منظور روشهای متفاوتی وجود دارد که در ایران از تشت تبخیر مدل آمریکایی استفاده می کنند.

    تشت را تا حد معینی از آب پر می کنیم ( تا میزان صفر شاخص) و پس از 12 ساعت یا 24 ساعت (بسته به استاندارد کشور) مقدار آب تبخیر شده را اندازه گیری می نماییم. میزان تبخیر به سه عامل عمده بستگی دارد: رطوبت هوا، دمای آب که ناشی از دمای هوا، تابش آفتاب و سرعت تبخیر است و میزان وزش باد. واضح است که هرچه رطوبت هوا کمتر باشد میزان تبخیر بیشتر است، هرچه دمای آب بیشتر باشد میزان تبخیر بیشتر است و هرچه وزش باد بیشتر باشد مقدار تبخیر بیشتر خواهد بود.

    قطر داخلی تشت 47.5 اینچ و عمق آن 10 اینچ است. در داخل تشت تبخیر یک استوانه فلزی قرار می گیرد که شاخص اندازه گیری را درون آن قرار می دهند. به این استوانه چاهک ساکن کننده می گویند و ارتفاع آن 12 اینچ و قطر آن 4 اینچ است، قسمت زیر این استوانه سوراخی دارد تا آب داخل وبیرون آن مرتبط بوده و سطح آب یکی باشد، این استوانه از نوسانات و موجهای سطحی آب جلو گیری می کند تا اندازه گیری دقیق تر باشد. روی تشت را نیز با یک توری سیمی می پوشانند تا پرندگان یا جانوران از آن آب نخورند و از افتادن اجسام به داخل تشت نیز جلوگیری می کند. در کنار تشت یک دستگاه باد سنج شمارنده نیز قرار می گیرد تا میزان وزش باد در طول مدت مورد نظر مشخص شود. علاوه بر این ها یک دماسنج حداقل و حداکثر هم به صورت شناور درون تشت قرار می گیرد تا کمترین و بیشترین دمای سطحی آب در طول این مدت مشخص گردد.

  

 

تعداد صفحات : 30

درباره ما
Profile Pic
دانلود طرح توجیهی رایگان مرغداری گوشتی تخمی طرح توجیهی گاوداری طرح توجیهی گوسفند داشتی و بره پرواری طرح توجیهی گلخانه طرح توجیهی فنی اقتصادی دام و طیور گلخانه
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 592
  • کل نظرات : 739
  • افراد آنلاین : 16
  • تعداد اعضا : 3383
  • آی پی امروز : 88
  • آی پی دیروز : 338
  • بازدید امروز : 387
  • باردید دیروز : 2,000
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 32
  • بازدید هفته : 387
  • بازدید ماه : 49,215
  • بازدید سال : 251,656
  • بازدید کلی : 5,921,976