loading...

دانلود رایگان طرح توجیهی

اصول پرورش قارچ هاي خوراكي صدفي ndash دكمه اي راهنمای پرورش قارچ تهیه کننده مهدی بنی حسن تاریخچه کشت و استفاده از قارچهای خوراکی در ایران و جهان امروزه استفا...

مهدی بنی حسن بازدید : 997 جمعه 02 اسفند 1392 زمان : 13:51 نظرات (0)

اصول پرورش قارچ هاي خوراكي (صدفي – دكمه اي):

راهنمای پرورش قارچ

تهیه کننده مهدی بنی حسن

 

تاریخچه کشت و استفاده از قارچهای خوراکی در ایران و جهان:
امروزه استفاده از قارچهای خوراکی بواسطه انتشار خواص بیشمار غذایی ودارویی آندر سطح دنیا ازرونق خاصی برخوردار است. با نگاهی به تاریخ در می یابیم که از دو قرن پیش که فرانسویان روش کشت قارچ دکمه ای را بنا نهاده اند٬ تا کنون در دنیای غرب٬ پرورش این محصول به یک هنر سری دنبال شده است.تولید کنندگان خبره وحرفه ای این محصول ٬ روشهای کاری خود را از ترس رقبا٬ به صورت اسرار تجاری نزد خویش نگاه داشته وآنها را با همکارن صمیمی خود در میان می گذاشتند.مسئله اهلی سازی قارچهای خوراکی نیز به نوبه خود یک راز به  شمار می رود ٬ چرا که تولید وپرورش آنها در مقایسه با گیاهان وگلها بمراتب سخت تر است زیرا بعضی از گونه ها٬ تحت هر گونه شرایط مصنوعی ٬ پرورش نیافته ٬ گروهی محصول نداده وحتی گونه دکمه ای متداول امروزی برای رشدوتولید محصول نسبت به گیاهان زراعی وباغی٬مراقبت بیشتر و دقیقتری را می طلبد.مواد پروتئین ٬ یکی از مهم ترین اجزای مواد غذایی مورد استفاده انسانهاست .نیاز طبیعی بدن انسلن یه این مواد٬ مبین ضرورت استفاده آنها در سبد غذایی خانواده هاست .لکن در حال حاضر٬ یه واسطه تغییر روش زندگی از سنتی به ماشینی وکاهش تحرک افراد در زندگی روزمره٬ استفاده از گوشت قرمز یه دلیل دارا بودن مقدار زیادی مواد چرب رو به کاهش نهاده ودر عوض٬ استفاده از مواد غذایی ای که با داشتن مقدار کافی پروتئین ٬ برای سلامتی زیان آور نباشد مورد توجه واقع شده است.حبوبات٬ سویا وقارچ خوراکی مهم ترین منابع پروتئین غیر حیوانی هستند که امروزه به طور وسیع مصرف می شوند در این میان بازار مصرف قارچ خوراکی به دلیل افزایش سطح اگاهی جامع نسبت به تولید وروش مصرف آن٬ روند رو به رشدی را تجربه می کند .قارچ به علت اینکه سرشار از مواد پروتئین ٬ گلوسیدی٬ ویتامین ها ولیپیدهاست می تواند غذای مناسب و کاملی برای انسان به شمار آید ضمن اینکه به واسطه سهولت پرورش قارچهای خوراکی می توان آنهارا با صورت تازه ٬خشک٬ کنسرو٬ و پودر به بازار عرضه نمود. اجرای این طرح به عنوان یک فعالیت تولیدی٬ ضمن اینکه گاهی به سوی خود اتکایی کشور در صنایع غذایی به شمار میرود ٬ می تواند بستر ساز اشتغال به کار نیروهای متخصص(خصوصا در علوم کشاورزی)وفاقد تخصص گردد ضمن اینکه بانوان کار آفرین نیز می توانند با پیاده سازی این طرح گامی در جهت توسعه میهن بردارند.

 

قارچ خوراكي از گذشته هاي دور به عنوان منبع غذايي و گاه دارويي بين مردم رايج بوده است علاوه بر آن بسترهاي غني شده به علت داشتن پروتئين قابل توجه و همچنين ضريب هضمي بالا بعد از برداشت قارچ و در مراحلي قبل از برداشت قارچ مي توانند به عنوان غذاي دام به كار روند.

به كارگيري اين روش داراي مزاياي زير است:
1- استفاده به موقع و مناسب از مواد زائد كشاورزي
2- جلوگيري از آلودگي محيط زيست حاصل از تجمع مواد زائد كشاورزي
3- دسترسي به منبع غذايي مناسب و جديد به نام قارچ خوراكي براي انسان
4- دسترسي به غذاي غني شده با كيفيت مناسب هضمي براي دام
5- ايجاد اشتغال و درآمد
6- كمك به امنيت غذايي و رفاه اقتصادي روستاييان

قارچهاي خوراكي جزئ قارچهاي ساپروفيد و از دسته بازيدوميستها هستند . قسمتي از قارچ كه در سطح زمين مي رويد از چندين عضو تشكيل شده است . قسمت پايه قارچ به شكل استوانه به ارتفاع 2.5 تا 3 سانتيمتر و به قطر 1.5 تا 2 سانتيمتر مي رسند . قسمت پايه كه روي كلاهك قرار دارد را، به رنگ سفيد طلايي و شبيه يك چتر است . سطح تحتاني داراي صفحاتي است كه در امتداد شعاع چتر قرار مي گيرد . اين صفحات در اوايل دوره رشد، صورتي رنگ بوده و به تدريج با ادامه رشد قهوه اي رنگ مي شوند . در بين صفحات اسپور يا هاگهاي قارچ قرار دارند كه در شرايط مناسب توليد ريشه هاي سفيد رنگي به نام ريسه يا ميسيليوم كرده و همانند گياهان عالي عمل مي كنند بدين معني ميسيليوم ها در داخل مواد آلي پوسيده نفوذ كرده و مواد غذايي مورد نياز قارچ را تامين مي كند . مجموعه ميسيليوم قارچ كه در توليد قارچ، مايه قارچ نيز ناميده مي شود . به مثابه بذر ساير سبزيها تلقي شده و براي توليد قارچ جديد مي توان از شركتهاي مخصوص خريداري كرد.

در این مقاله شما با موضوعات:

تاریخچه قارچ

اصول پرورش 

محل پرورش قارچ

تهيه بستر كاشت قارچ

كاشت مايه قارچ

آبياري

ظهور پين هاي قارچ

برداشت محصول

اطاق پرورش قارچ

سیستم‌هاي توليد قارچ

ساختار اطاق پرورش قارچ

روش‌هاي توليد قارچ

روش قفسه‌اي

روش جعبه‌ ای

اشنا میشوید.برای دانلود فایل بر روی گزینه خرید کلیک کنید تا بعد از پرداخت موفق مستقیم لینک دانلود باز شود.

 راهنمای کامل اصول پرورش قارچ هاي خوراكي (صدفي – دكمه اي)"پرورش قارچ دکمه ای"پر.رش قارچ صدفی"اصول پرورش قارچ

 

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانلود طرح توجیهی رایگان مرغداری گوشتی تخمی طرح توجیهی گاوداری طرح توجیهی گوسفند داشتی و بره پرواری طرح توجیهی گلخانه طرح توجیهی فنی اقتصادی دام و طیور گلخانه
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 592
  • کل نظرات : 739
  • افراد آنلاین : 13
  • تعداد اعضا : 3423
  • آی پی امروز : 400
  • آی پی دیروز : 334
  • بازدید امروز : 1,329
  • باردید دیروز : 1,303
  • گوگل امروز : 5
  • گوگل دیروز : 11
  • بازدید هفته : 2,632
  • بازدید ماه : 4,616
  • بازدید سال : 84,746
  • بازدید کلی : 6,284,176